Bratislava - rady ohledně sehnání podnájmu

67 nepřečtených
  • AsiJura

    Zdravím, protože B-F je nekonečná studnice moudrostí i se slovenskou účastí, tak bych vás rád požádal o pár rad.

    Od 1.4. mám práci v BA a hledám proto dlouhodobý podnájem, jednopokojový byt, ideálně do 400€ i s energiema a co nejblíže letišti.

    Jenže co se tak dívám, tak realitky mají všechno přestřelené a taky se nevyznám v tom jakou čtvrť zvolit a které se naopak vyhnout(pentagon), nemáte teda někdo tip, jak najít byty od soukromníků, se kterýma se budu moct domluvit, ideální nevybavený byt, protože to co jsem našel vybavené je děs. Pokud už bych musel jít s cenou přes 400€, tak by to muselo být něco v tomhle stylu: http://www.realites.sk/…lava-ii.html

    Děkuju za jakoukoliv pomoc

    0 0
    • marek_K2  

      Neviem kde si hladal ale skus aj reality.sk. Aby si mal blizko na letisko tak Ruzinov – tam nieje ziadna „horsia cast“. Blizsie k letisku je cast Trnavka ale ta v tom filtri na reality.sk nieje(bocne ulicky okolo galvaniho ulice pri Avione, je tam cela stvrt s novostavbami). Otazka ci ma byt to letisko dostupne rychlo autom, autobusom alebo na biku. Ak MHD tak urcite volit ulicu blizko linky ktora tam chodi ak sa nechces naslapat.

      0 0
      • AsiJura  

        Díky za tip, prošel jsem asi pět různých stránek s realitama, a většinou se nabídky opakují, když jsem kontaktoval agentky se zájmem o konkrétní byt, tak ani nevěděly jestli je volný, nebo byl problém říct, kdy bych se mohl nastěhovat(ideálně v půlce března, ale počítám s tím, že bych to musel zaplatit od 1.) Rozhodně tam nebyla ochota se mi věnovat, a něco pomoct sehnat, asi jim je 400€ provize málo.

        Jinak na Ružínov se dívám, tam mám teď vybrané dva byty v novostavbách, do práce bych jezdil na biku, auto v metropoli mi přijde jako zbytečnost, to budu mít akorát na výlety do hor. Díval jsem se ještě na Vrakuňu, ale to vypadá jako dost „sociálně vyloučená“ oblast a vzhledem k tomu, že chci v Blavě žít, tak už chci něco příjemného a na úrovni.

        Ty reality.sk určitě podrobně projdu.

        0 0
        • marek_K2  

          No ak niesi zamerany na nejaku oblast tak ruzinov je dobra volba kde zacat, vela zelene, vsetko co potrebujes po ruke- hlavne ak chces mat blizko letisko.Ale v BA mas vsetko co potrebujes po ruke v podsate vsade. Len na to dochadzanie na biku si budes musiet najst nejake bocne cesticky+chodniky, po hlavnych cestach by ma v BA ist na bajku ani nenapadlo, kedze tam jazdim aj ako vodic… A auto je urcite lepsia volba. Ak by si chcel mat blizko k odrazovym mostikom do karpat na bike(kamzik, zelezna studienka) tak je zas doba volba raca + nove/stare mesto v tych castiach okolo kamzika. Ja byvam v petrzalke a po tom co som par krat skusil stade na kamzik „dochadzat“ tak som to vzdal. Radsej hodim bajk do auta a tych 20 km naviac spravim v horach, cez mesto je to humac.

          0 0
          • AsiJura  

            Pobyt blízko letiště a dostupnost na biku je pro mě priorita, v práci budu určitě častěji, než na výletě na biku.

            Nakonec to vidím tutově na ten Ružinov, na reality.sk jsou další byty co jsme předtím nenašel, a věřím že něco najdu.

            Jsem teď v blbé situaci, pokud mám bydlet sám, tak to budu muset zaplatit. Ale věřím, že to třeba do roka vyřeším, plus plat taky jistě poroste, tak už si pak třeba vyberu jinou lokalitu. Teď chci jen něco pěkného na zabydlení.

            Když píšeš, že v BA je všechno dostupné, tak bych se ještě rád zeptal na přibližné náklady na žití ve městě, když vezmu tu cenu bytů, která se v hlavním městě dá pochopit, tak co třeba takové věci jako fitko, bazén, jídlo? A co bike a mhd, nebo vlaky, abych se dostal někam na hory? Zatím jsem nadšený z představy, že sednu do auta a za hodinu jsem v alpách, tak snad je to reálné:)

            0 0
            • jIrI___  

              Neuvažoval jsi třeba ze startu bydlet na bytě s nějakými spolubydlícími, třeba studenty? Pár měsíců na rozjezd a zorientování se a pak až do „svojeho“.

              0 0
              • AsiJura  

                Nějakou ubytovnu beru až jako poslední možnost, a s těmi studenty mě to nenapadlo, nemám s tím žádnou zkušenost a jsem zvyklý žít samostatně, asi by mi chybělo to soukromí a svoboda. A vzhledem k tomu, že tam hodlám žít, tak bych si tam chtěl vzít už svoje věci a tak, nechcu už dojíždět zpátky, byt tady držet nebudu.

                0 0
              • AsiJura  

                Předpokládám, že ty s tím zkušenosti máš, můžeš mi zhruba nastínit jak takové bydlení funguje? Pořád si představuju nějakou bandu věčně vykalencý vysokoškoláků, a to mi moc nevoní, už mám svoje roky a potřebuju taky klid:D

                0 0
                • marek_K2  

                  No aj ja som tak 2 roky byval, po vyske, ale so znamymi. Boli sme v 3 izbaku 5(2+2+1) ludia. Pohoda kazdy (par) ma svoju izbu a sukromie. Dohodnut sa kedy kto vari nieje problem, maximalne cez vikend je to horsie. WC sprcha bez problemov. V BA byva takto vela ludi ktory uz pracuju a casto najdes inzeraty ze niekto ponuka 1 izbu. Pokial su to v pohode ludia tak nieje problem a keby to nahodou aj boli magori treba si dat do zmluvy vypovednu lehotu povedzme 2 mesiace a hotovo. Takto som mal v jednej izbe telku pc postel – vsetko, v podsate to iste co jednoizbak. Aj ked neviem ci by som bol taky kludny keby som byval s cudzimi ludmi, telka, pc , bike- co ked nieco zmizne… Ako navysenie komfortu teraz skor beriem ze mam v byte spalnu a obyvacku oddelene.

                  0 0
                  • AsiJura  

                    No s kámošema si to představit dovedu, tam je nějaký respekt a tolerance z obou stran jistá, ale takhle naslepo s cizíma mě to neláká, asi jsem si už moc zvykl na to, že v bytě jsem svým pánem. Časem samozřejmě s nějakou slečnou budu byt sdílet rád, ale to je věc, která většinou moc nehledí na plány v diáři:)

                    0 0
                • jIrI___  

                  Zkušenosti mám jen a jen pozitivní :). Bydlíme 4 lidi v 3+1, ve dvou pokojích po dvou, třetí místnost je něco jako obývák pro hosty nebo pokud chce někdo přespat. Nějakým nedostatkem soukromí netrpím.S koupelnou je to v pohodě, s kuchyní taky (já nevařím, ale zbytek se tam vždycky nějak prostřídá), s hajzlem jakbysmet (občas bývá problém ráno po kalbě :D ). Osobně bych se toho vůbec nebál.

                  0 0
                  • l.smetana  

                    zajímavé,zajímavé :D

                    Na kolik to tak vyjde oproti třeba kolejím?

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Platíme každý 1500 Kč měsíčně vč. energií, pohodlí a hlavně prostor oproti kolejím nesrovnatelný.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    jsem rozmazleny, ale nechtelo by se mi spat v mistnosti s nekym jinym pokud by to nebyla moje baba…

                    0 0
            • marek_K2  

              Za top fitko ak napr http://fitness-sporthouse.com/ zaplatis tak 500/rok ,toto je hned pri letisku, bol som tam raz- uroven spickova. Ale zozenies urcite aj o dost lacnejsie. Ine sportove aktivity neporadim. Ale podla mna rovnako ako aj ceny jedla a ine je to ± to iste na co si zvyknuty v CZ. ked vbehnes do draje restiky necs tam vela, Co ja viem pizza 5€, obedove menucko 3,3 –4. Ked sa chodim najest s priatelkou cez vikend tak za komplet obed nechame tak 15–20€ ako kde a co si das. Obchodne retazce – to mas ceny vsade rovnake.

              Bike a MHD sa urcite da, ale nie vsetky busy su na to prisposobne(ze sa zmestis aj ty a este aj nejaka mamina s kocikom) ale postupne sa to zlespuje a obmienaju za nizkopodlazne/vel­kokapacitne. S prepravou biku vlakom by nemal byt problem. Z ruzinova na stanicu tam dojdes aj na nom.

              Inac v mnohych novostavbach je teraz casto 1-izbak to co bola kedysi garzonka , tj kuchynsky kut mas spolu s izbou. Ale kludne chod aj do stareho ked je to zrekonstruovane nieje problem. Ak by ti stacila jedna izba v 3izbaku tak das tak 150–170–200.

              0 0
              • AsiJura  

                Tak díky za rady, snad to všechno klapne jak má, a třeba domluvíme i nějakou vyjížďku:)

                0 0
        • scret  

          bohuzel se s tim porad dneska clovek setka, makler ktery ani nevi, v jakem stavu je nabidka/byt volny – to bych asi podekoval a rozloucil se… Diky takovym „odbornikum“ je pak takova povest…

          A napr. ja se tvarim na lidi vlidne ikdyz se jedna o tretinovou provizi, holt jiny kraj…:))

          0 0
    • ememem1  

      ako zohnat momentalne podnajom v ba neni az taky problem, ak chces cosi konkretnejsie je to ako vzdy horsie nicmenej nie je to nic neriesitelne. 1 izbak do 400E aj s energiami by malo ist.

      skus napr. stranky

      www.nehnutelnosti.sk

      www.areality.sk

      www.topreality.sk

      www.reality.ba

      reality.sme.sk

      living.cas.sk

      ak chces konkretne ten ruzinov tak

      ruzinov.reality.pro

      to ze sa ponuky opakuju je jasne a neni na tom nic cudne. fakt je ze bez obhliadky je to trocha naprd. a pozor na ten pojem ruzinov, pozeraj vzdy aj ulicu, ruzinov je vzhladom k letisku dost siroky pojem nieco je 5 min peso nieco v spicke 20 min autom. pripadne pozri aj „trnavka“ , to je pri letisku snad este blizsie ale zas pozeraj ulicu.

      co sa tyka prijazdu na biku ku karpatom je oboje viac menej naprd.

      jak mienis dochadzat do prace? pokial autom tak nia raca neni uplen od veci a si rovno pod lesom. bez auta je to ale uplne out.

      0 0
      • ememem1  

        no, moc som necital viac jak povodny prispevok tak vidim ze chces jazdit do prace na biku. uprimne – je to dost odvazne, to asi iba naozaj z uplnej blizkosti niekde pri zeleznici (kukni mapu ake su tam ulice)

        0 0
      • AsiJura  

        Ahoj, zrovna v tvoje reakce jsem doufal, psal jsem ti dva dny zpátky na icq v profilu, ale asi už ho nepoužíváš co?

        Viděl jsem tvoji reakci v jiném vlákně ohledně pentagonu a v ten moment mi došlo, že na mapě neuvidím, co je to vůbec za čtvrť.

        Nabídky realitek mám víceméně projité, ale tady jsem doufal v nějaký tip, jak se dostat k nabídkám soukromých osob. Protože plánuju v BA nějaký ten rok zůstat, tak bych rád třeba i pěkný nevybavený byt, na dlouhodobý podnájem a to je jen asi 1% z nabídek, jinak všechno vybavené, což mi moc nevoní.

        Jinak cestu do práce mám v plánu pojmout spíše sportovně, takže buď chůze, běh, nebo kolo. Určitě nechci autem, to využiju spíše v nejnutnějších případech, třeba když budu nachlazený nebo tak.

        0 0
        • ememem1  

          icq mi volak nefunguje, sice ma to stve ale neviem preco a nemam naladu to riesit.

          pentagon je v podunajskych biskupiciach resp. vrakuni a jedno aj druhe je v mojom ponimani asi na urovni francuzkej guaiany. navyse na prijazd k lesu uplne out.

          sukromne osoby su trocha problem hlavne ak si mimo, nic ine jak realitky ti asi nezostane. nicmenej zas az taka katastrofa to neni a jak hovorim jednoizbak za 400E dlhodobo je uplen realne. neviem preco sa vyhybas zariadenemu butu, za tie peniaze by to malo ist. ono totizto v ba je vzhladom na pomerne stale dobru ekonomicku situaciu a dostupnost hypotek prenajom holobytu pomerne nerelana vec takze do toh nikto ani velmi nejde.

          co sa tyka tej cesty do prace auto nezavrhuj. ak nepojdes v spicke co musis akurat kvoli rodine resp. fixnemu pracovnemu casu (neviem nakolko sa ta to tyka) tak je blava pomerne dobre prejazdna. s bikom je to bohuzial horsie aj mimo spiciek. ak by si jazdil trebars skor rano autom z race kde si rovno pod lesom tak k letisku je to bez jedinej krizovatky viac menej obchvatovou dilanicou par km mimo spicky do 15 min. treba zvazit o co ti ide.

          0 0
          • AsiJura  

            Vybavený byt mi není po chuti většinou jen z toho důvodu, že se mi to vybavení nelíbí a nevyhovuje mi, jediné co můžu jsou ty novostavby do 5ti let, to je jiné kafe. Jako vím, že teď nejsem v situaci, kdy bych mohl moc vymýšlet, spíše ze začátku vletím do něčeho co bude ± přijatelné a až se rozkoukám, tak se přestěhuju.

            Jinak s tím dojížděním do práce autem, moc si to neumím představit, nejsem z velkého města, a představa se každé ráno někde tlačit v kolně mě nerajcuje. Daleko lepší pocit mám, když si do práce třeba 5km dojdu, nebo zaběhnu, přijdu čerstvý a s úsměvem, probuzený, prostě mám lepší pocit, když den začnu sportem a ne stresem z dopravy.

            Jen mě celkem zaráží, jak mě všichni varujete před jízdou na biku po BA, protože ať vezmu jak OV nebo PHA, tak se v těch městech vždycky najdou zajímavé cesty, když to člověk zná, třeba v Praze jsem tomu nevěřil do loňska, než jsem si vyzkoušel, že se dá dojet přes půl prahy na biku a více či méně terénem nebo po stezkách, to je vážně situace v BA tak katastrofální?

            0 0
            • iron.hide  

              ide hlavne o to, ze krajnice su uplne rozbite, plne crepov, kamienkov ale hlavne vytlkov a vln od tazkych vozidiel. na cestnom bajku (silnicke) treba jazdit v strede pruhu, co sa rano v spicke neda.

              ja to riesim tak, ze obcas idem bohuzial po chodniku, samozrejme na fulle. aj ty ked si uz vytypujes trasu do prace ci do lesa, tak neskor najdes prijemnejsiu alternativu cez nejake bocne ulicky. lebo v bratislave moc cyklostezky necakaj, v podstate su umiestnene len na brehoch dunaja a maleho dunaja, a potom je este jedna v petrzalke.

              0 0
    • rich  

      tak pridam aj ja

      ak byvat v bratislave v prenajatom byte potom by som isiel rozhodne do novostavieb, v ruzinove toho bude ako maku, radsej by som doplatil

      taktiez by som pozrel racu, naoko dalej od letiska, ale lahko dostupne.

      chodit po BA bikom je zloba a velmi tristna skusenost z dovodu kvality ciest a ohladuplnosti, co je slovensky problem v podstate plosne

      zitie v BA a ceny – drahsie oproti Prahe a ak aj nie, treba ratat s takou tou folklornou samonasieracou povahou ludi co robia svoju profesiu za trest, kultura a ine benefity su tiez citelne pozadu oproti Prahe/Viedni. Osobne si myslim value for money bude snad v ramci 4–5 najblizsich velkych miest najhorsi. Vyvazia to pre bikera blizke Karpaty.

      Treba jednoducho vynalozit viac usilia na docielenie zivotneho komfortu. Tolko subjektivny pohlad.

      0 0
      • AsiJura  

        Vy mě strašíte sakra, u nás se nadává na řidiče taky, ale z praxe vím, že se na biku v Praze dá v pohodě.

        Jinak já perspektivu lepší životní úrovně mám, nejdu tam prodávat rohlíky a vyhlídky lepší kvalifikace a růstu v práci jsou velmi dobré, jen nemůžu ze začátku chtít 2000€, když průměr je u vás sotva 800, já jak to sleduju, tak prostě nechápu, jací lidi v BA žijou, když život tam je tak nákladný, ale životní prostředí a občanská vybavenost zaostává, to budu muset zjistit na vlastní kůži, a každá zkušenost dobrá. Možná mě to donutí se naučit německy a prchnout časem do Vídně, ale to bych fantazíroval.

        0 0
        • rich  

          to sme sa nepochopili, len vravim, ze bratislava je podla mojho nazoru drahsie mesto ako napriklad praha. Vela mojich kolegov, ktori su singles zdiela byty.

          Pokial nie si z vacsieho mesta potom to nebude taky ‚sok‘ zvyknut si na niektore lokalne odlisnosti – hold zistis, ze sme svojski :-) jednoducho sa priprav, ze ides do inej krajiny, inak sa da vyborne fungovat v nason hl meste.

          takze moj komentar k zivotnym nakladom nebol o tom kolko si zarobis, to verim, ze mas motivaciu k tejto zmene, ale k tomu, ze je tu za o nieco malo viac penazi menej muziky co sa tyka vybavenosti

          auto by som v BA tiez nezavrhoval.

          0 0
          • AsiJura  

            Že se nezmínili při pohovoru:) Já v momentě jak jsem uviděl a uslyšel první slovenku, tak jsem věděl, že se mi u vás bude líbit:)

            A hlavně jdu dělat kariéru, nemám žádné závazky, takže mě snad niektore lokalne odlisnosti nebudou moc trápit, možná tam ještě začnu studovat, abych se nenudil.

            Jako já jsem velmi univerzální a přizpůsobivý člověk, a když jde něco za moje hranice tolerantnosti, tak jdu jinde, za lepším, takže se nebojím tu BA vyzkoušet a snad, když budu k lidem slušný a mít zdravý respekt, tak můžu fungovat kdekoliv na světě, aspoň to mi říká můj mladý a nevyzrálý názor:)

            0 0
            • rich  

              v pohode, ziadne obavy, slovenky su dobry argument a v zivote treba zdvihnut kotvy hoci aj na vychod :-), kolegovia ta radi vyvencia nato sme tu machri ako chlastat a potom uvidis tie odlisnosti v nahej krase

              onur to dobre zakoncil, ak budes mat nedostatok bikerskeho kontaktu ozvi sa opat.

              drzim palce, skusim zajtra v praci zistit ci niekto nevie o dobrom prenajme.

              0 0
              • AsiJura  

                Jo tak děkuju:) Jak jsem psal níže, slováky docela znám a nemám s nima problém, řekl bych, že je to vždycky o lidech a nedovolím si zobecňovat.

                Jinak s tím chlastem nestraš, já to beru právě jako odvykačku:)

                0 0
                • Slavoš  

                  Hezký pokus,na to bych ani nepomyslel,že se dá Slovensko pojmout jako odvykačka.

                  :-D

                  :-D

                  :-D

                  0 0
                  • AsiJura  

                    Slovensko jako takové ne, ale nové prostředí, nejsem ten typ co by sám kalil v hospodě, a je jen na mě, jaké nové známosti navážu, a myslím, že nějakým kaličům se už raději vyhnu :D

                    0 0
                    • Slavoš  

                      Já šel na obyč večeři s klukama v Pezinku a bylo to velký,bylo mladé víno (podzim),naštěstí nám přálo počasí(bylo moc větrno) tak bylo volno.Ze začátku večera to nemusí vypadat na pařbu,ale lehce to k ní sklouzne.

                      :-)

                      0 0
                      • AsiJura  

                        Jako jo, zvrhne se to, ale protože jsem ze severní moravy, tak to znám i u nás, proto se zas tak moc nebojím:)

                        0 0
            • scret  

              taky te slovenstina u zenskejch tak rajcuje?:)

              0 0
        • onur  

          skusaj obcianske inzeraty cez bazos.sk, reality.sk, rommates.sk

          Byvam v petrzalke a dochadzam kazdy den do roboty na letisko bikeom. Je to celkom v pohode, min kontakt s autami.

          Ako uz nadomnou spominali, Ba nieje Praha, ani to od nej necakaj. Treba si najst len to pekne a prijemne, mat v pohode kamosov na pivo (co je moj problem teraz).

          Ludia su celkom ok, az na ten ich lokalny soviznizmus, ktory funguje bez vynimky vsade na SK. Vyhybaj sa politike, sprostym ludom a negativite(ne­kompromisne, lebo ti vyzeru energiu).

          …ku bicyklovaniu: perfektne okolie, mas karpaty, dunajsku hradzu (oba smery), pekne cyklocesty ku neziderskemu jazeru (AT)a super bufety v lete.

          V meste najdes podniky si dat par piv, jedlo je trosku drahe, ale richman to isti :)

          …vynechal som nieco? :)

          0 0
          • AsiJura  

            Tak mentalitu slováků celkem znám, třetina chlapů u nás ve firmě je ze slovenska a mám mezi nimi pár dobrých přátel, nevím jak moc je to reprezentativní vzorek, ale lidí já se nebojím:)

            Z Petržalky na letiště na biku? Podle zdejších příspěvků bych očekával, že každý měsíc ležíš v nemocnici:)

            0 0
    • strtom  

      vzpomínám si, že na ČT zprávách kdysi bylo, že bratislavané si kupují byty v maďarsku, tak bych se podíval i po nějakých maďarských realitkách:-)

      0 0
    • pes_brok  

      Takáto poloha by ti vyhovovala?

      http://maps.google.sk/maps…

      0 0
      • AsiJura  

        Jo to vypadá pěkně, sice do práce kousek dál, ale zato do lesa hned za barákem, to bych bral, víš tam o něčem?

        0 0
        • pes_brok  

          Nieco viem. Garzonka (ci 1-izbovy byt) – proste izba+kuchyna+WC cca35m2. Takmer dokoncena prerabka. Zatial bez vybavenia. Viacej na 404982509 124+

          0 0
          • AsiJura  

            Díky, ozvu se, btw pěkný fígl s tím číslem, chvilku trvalo než mi docvakla ta předvolba naruby :D

            0 0
          • AsiJura  

            Prosím tě, je to číslo správně, nejde se mi na něj dovolat, prý volané číslo neexistuje. Můžeš mi prosím napsat na mail: kotoucek89(a)gma­il.com ? Díky

            0 0
          • AsiJura  

            Tak pro upřesnění, chyba je na mém telefonu, když to číslo vytočím, tak mi ho zdeformuje lomítkem, když zkoušel to číslo volat kámoš ze starého telefonu, tak to funguje normálně, takže se pokusím to co nejdříve vyřešit a ozvat se. Vím, zní to hodně blbě, ale je to tak :D

            0 0
            • AsiJura  

              Tak beru zpátky, volal jsem ze tří různých čísel a mobilů a ani ťuk, tak moje číslo je +420 774 986 747

              0 0
    • iron.hide  

      cau AsiJura, kedze zachvilu uz budes bratislavcanom, v com ti drzim palce, tak sa mozes kuknut aj na nase mtb forum tykajuce sa toho nasho minipohoria. aktualne tam je nadrbanych 60 cm snehu, ale do toho prveho aprila sa to urcite zrovna :)

      http://forum.mtbiker.sk/…2–11070.html

      urcite tam najdes aj ochotnych ludi co ta zoberu na najlepsie traily.

      0 0
      • AsiJura  

        Tak díky za tip, určitě se bude hodit. Čekám, jestli se tu ještě ozve pes_brok, který se mě výše ptal jestli byse mi líbilo místo hned u úpatí MK, což byse mi určitě líbilo:)

        Já teď jezdím enduro fulla, ale mám tu dva volné karbonové rámy, jeden silniční a jeden XC HT, tak podle toho jak to u vás bude vypadat se rozhodnu co si postavím. Lákají mě výlety na otočku do Vídně, nebo nějaké dlouhé štreky podél Dunaje, to spíš asi na silničce, pokud tam jsou rozumné cyklostezky.

        0 0
        • Ricci  

          Hore na Kamziku nad Blavou mas aj downhillovu trat :-)

          0 0
        • iron.hide  

          ano aj do viedne sa da ist na silnicke, a aj popri dunaji minimalne do gabcikova (50 km) a druhym brehom naspat.

          po skvelych rakuskych cestach sa da dostat na silnicke kamkolvek, napriklad spravit kolecko okolo neusiedler jazera + spatky do BA = vyse 150 km; ale vzdy tam fuci silny vietor :)

          0 0
    • AsiJura  

      Ještě mě tak napadlo, kdybych si do té doby nevybral, víte o nějaké ubytovně trochu na úrovni? Že bych tam pobyl a přitom si hledal byt. Samo, že si projdu net a pohledám, jde mi o nějaké reference, od lidí, kteří třeba o něčem ví.

      0 0
    • Krys  

      Také Krasňany tiež nie sú úplne márne. Cez Žabí Majer je to občas za mokra hardcore, ale tuším tam spevňovali jednu cestu, pôjdem to niekedy omrknúť.

      Inak je to k letisku po úplne vedľajších cestách a cez to najhoršie prejdeš po nadchode. Keď nezabudnem, skúsim niektorý víkend prefúknuť nejakú trasu tým smerom.

      A hlavný bonus sú Malé Karpaty za chrbtom. Ďalšími bonusmi sú električka do centra a cykloobchodík so servisom na Peknej Ceste. :)

      Na Vrakuňu zabudni. Je síce blízko letiska, ale zo zadu a aj tak by si to musel obchádzať celé. Hradská je pre cyklistu v rannej a popoludňajšej špička absolútne nevhodná cesta.

      Trnávka, prípadne Ostredku sú už lepšie, ale sú to staré sídliská, tak vyberaj radšej novostavby. A navyše ak si citlivý na prítomnosť vyživovaných spoluobčanov, tak tu s tým počítaj.

      0 0
    • karolF  

      Cez tu sumu 400 nemusis vobec ist. Dokonca to bude presne do 400 Eur. Skus realitku http://www.herrys.sk/…renajom.html. Viem povies si ze realitka tak si budu uctovat. Ale tito su dopohodky s vystupovanim. Bral som cez nich najom v Dubravke, kedze chodim pracovat do Rakuska. Nezlakni sa toho ich filtra na webe. Tam standardne hodi od 600 Eur najom, len si treba zmenit filter.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.