• QwertyN73

    Ahoj chystám se v létě na těžko do Rumunska začínám řešit vybavení. Mám fulla a co jsem koukal, možností moc není. Přemýšlím o kombinaci nosič na sedlovku + nosič na přední vidli. Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi především o ten zadní nosič. Slyšel jsem, že to dost praská, ohýbá se apod.

    Author uvádí, že to uveze až 15 Kg, s tím, že nosnost je limitována pevností sedlovky. Jaká sedlovka je nejlepší? Ocel, dural?

    Ještě dodám, že to Rumunsko se pojede spíš na polotěžko tzn. bez stanu, spacáku a jídla neb to vše bude zařízený v rámci ubytka. Ta nosnost v tomhle případě by teda nemusela být takový problém, ale stejně by mě zajímalo, co to vydrží s ohledem na budoucí využití.

    Link na zadní nosič: http://www.author.sk/…ibrna-cerna/

    Dík za vaše názory!

    0 0
    • Pawel ()1  

      ahoj, ten stejny nosic jako uvadis mam a sem tam ho vyuziji kdyz jedeme na nocni vyjezd s prespanim, vezu na nem lehke objemne veci (treba spacak). Na toto to vyhovuje, ja osobne bych si tam prave z obavy o zniceni ramu nic tezkeho nedal. definici co je tezke necham na tobe. bud si jist ze uvadenou nosnost 15kg nevyuzijes, uz jenom proto ze to zcela meni charakteristiku jizdy (u fulla). opatrne s tim…

      0 0
      • QwertyN73  

        o rám se moc nebojím, spíš o tu sedlovku. Pokud se to zlomí, shánět se na místě bude těžko. Ocelová by asi byla jistota, ale nevim jestli se dá sehnat s průměrem 31,8.

        0 0
        • QwertyN73  

          ikdyž ten týpek, co to zlomil měl HT, na fullu by to nemuselo dostávat takový koule

          0 0
          • antt  

            pokud to budeš mít uchycené kousek nad rychloupínákem, tak se nemá co zlomit. Co tam všechno chceš dávat na ten nosič? Spíš bych se bál o správnou funkci zadní kyvky, fully na tohle nejsou moc ideální. A pokud se bojíš o sedlovku, tak si sežeň nějakou levnější, težší Al, třeba bbb, ta vydrží hodně

            0 0
            • Pawel ()1  

              ja to nemohl mit primo na upinakem, nebot kolo kdyz se zhouplo tak skrtalo o zadni pneu. jinak by to bylo jako pises, kdyz to lze dat hned nad nej tak by obava o ram nemusela byt, spise o funkci…

              0 0
            • QwertyN73  

              dávat tam budu asi jenom hadry, zbytek dopředu. Mohl bys popsat jak se u tebe změnilo chování kola, když pomineš fakt, že je to prostě těžší, tím pádem se to hůř ovládá. A co propedal, používáš?

              0 0
              • antt  

                já mám Rkový float, tak tam je propedál bez možnosti změny zapnutý na půl. Když jsem měl nastaveno na rychlý odskok, tak to mělo tendenci při projetí nějaké prohlubně více se zhoupnout, když jsem odskok přiškrtil, tak to bylo v pohodě. Ale naložené kolo se chová celkově jinak, ať už to je full nebo HT. Asi v tom bude mít prsty geometrie giantu, ale i s takto naloženým kolem jsem vyjel nemalé stoupání bez problému

                0 0
              • Pawel ()1  

                propedal pouzivam (Fox Triad) celkem casto. Jinak zhruba jak pise uzivatel antt. chce to vyzkouset, je to jinaci, si myslim, u kazdeho kola. nicmene – za tu investici to stoji, kdyz jsem to nemel tak jsem to vozil na zadech a nebylo to ono. to reseni pres 4 imbusy je dobre, drzi to. pokud jsi z Brna muzu nosic pujcit na vyzkouseni.

                0 0
                • QwertyN73  

                  jsem z Prahy, tak asi nic. Pokud bych to kupoval určitě bych to vyzkoušel ještě v Čechách. Nakonec kdyby to nebylo ono, do 2 týdnu se to dá vrátit, když to koupím po netu. Zaujaly mě tam ještě ty postranice, jenom jsem z těch obrázků úplně nepochopil jak se to přidělává k nosiči.

                  0 0
        • ivaneck  

          Na ocel pozor, ja jich na krosu uz nekolik ohnul. Al neohnu.

          0 0
    • antt  

      ahoj, když mrkneš na gianta ke mě do profilu, tak možná dostaneš trošku inspiraci, já takto byl na 5 nocí, ale měl jsem i batoh na zádech, ve kterém jsem si jen vezl lehké crocsy na přezutí na večer a v nich nacpané cenné drobnosti včetně foťáku. Ten nosič mám taky a i s nákladem nebyl těžší než 4kg (spacák, žďárák, termo hadry na převlečení), takže jsem vliv na odpružení nepocítil. Těžší věci jsem nacpal do brašny na řidítkách (hebla na stravování) a pohoda

      0 0
      • Pawel ()1  

        no tak to nejak vypada i mne :), na rozdil od tebe jsem teda fest poznal vliv na funkci zadniho odpruzeni. ale to je nejspis kolem a systemem FSR

        0 0
        • antt  

          já to ani nemusel přifukovat, mám to tvrdší, aby mi při doskoku nechodil tlumič po dorazu a s nákladem jsem samozřejmě neskákal, takže to bylo nastavené akorád. Za mě spokojenost :)

          0 0
      • romanbmx  

        náhodou vypadá to velmi dobře…

        0 0
    • rudik1  

      najdi si zde učastníka se-se ,ten už něco vymyslí:-)

      nevyplatilo by si zapůjčit na takový výlet HT?

      i když na mém HT se nosič taky nedá namontit.tedy dá,ale chce to zopár uprav.

      0 0
    • se-se  

      Tak s tímto nějakou zkušenost mám. Zkusil jsem několik nosičů, ale žádný nebyl dost vysoko. Nejvyšší je Topeak nosič „horní linie“. Protože já mám sedlo úplně zasunutý do rámu, tak jsaem nakonec nosič vyrobil – je upnutý na sedlovou trubku. Jestli můžeš mít sedlo vytažený z rámu alespoň o 10 cm, tak koukni na stránky Topeak – běžně se ten nosič ale nedováží – musíš na naše zastoupení asi zavolat. Na druhou stranu můžu říct, ža je opravdu perfektní (mě se bohužel nehodil a prodal jsem ho).

      A bryšny doporučuji postranní, jinak budeš přehazovat nohu strašně vysoko.

      0 0
      • QwertyN73  

        Vidíš, to mě vůbec nenapadlo. Když teď koukám na fotky Gianta od antt a mého Radona, viz. foto, přijde mi že by tam mohl být problém se škrtáním o plášť. Připadá mi, že u mě končí sedlová trubka dřív, navíc je to 120mm zdvih a to už se celkem hejbe. Řešení by bylo buď uchytit to výš, to se trochu bojím kvůli sedlovce, nebo nafoukat tlumič, což se ale vzdám optimální funkce tlumiče.

        měl jsi na mysli tenhle typ? http://www.topeak.com/…amRackA-Type

        škoda jen. že se nedováží a taky ta cena je dvojnásobná.

        0 0
        • se-se  

          Jo to je on a sehnat se dá – zavolej dovozci. U tvýho rámu bys měl problém i s vlastní výrobou, pokud bys chtěl uchycení na sedlovou trubku. Víc nafoukat tlumič je špatně. Nosič musí být správně vysoko, jinak při propružení všechno rozlámeš. Máš možnost i přední nosič ale tam je zhoršení jízdních vlastností výraznější ovšem pořád je to lepší než špatně uspořádaný zadní.

          0 0
        • antt  

          on ten author nosič, co jsi dal v odkazu, je téměř vodorovně nebo možná trošku nahoru. Zkus si vypustit vzduch z tlumiče, hoď to na doraz a poměř. Já to tak udělal před i po koupi a mám tam při dosažení dorazu rezervu dobrých 5cm a to to montuji necelý 1cm nad rychloupínák

          0 0
          • QwertyN73  

            V poloze nad upínákem jsem to změřil 1–2cm rezervu. Kdybych to dal 2cm nad upínák mělo by to asi stačit.

            0 0
        • antt  

          foto z netu, možná taky řešení, ale vypadá to jako plážové přibližovadlo nějaké barbie :)

          0 0
          • QwertyN73  

            jo to už jsem taky viděl :). Jenom to asi není žádný sériový výrobek, který by se dal sehnat v ČR. A takový kutil, abych si to svařil sám zase nejsem.

            0 0
            • se-se  

              vyrobený vypadá takto – pro postranní brašny je to vlastně jen takový rám pro zavěšení brašen. Ta ploutev je jen nastavaní pro blatník.

              0 0
              • jIrI___  

                Ten bajk (jestli se tomu ještě dá tak říkat) je nehorázné peklo. Ruce musíš mít výš než ramena, ne? :D

                0 0
                • pepek  

                  Sedlo je ve startovací pozici. Pak se to srovná :-)

                  0 0
                • se-se  

                  tu diskusi už jsme tu měli – mě to takhle vyhovuje, jinak bych to tak asi neměl ne

                  0 0
              • QwertyN73  

                hodně zajímavý, takový dakarský speciál. Myslím, že co se týče vybavení, by si se s nima mohl klidně rovnat.

                0 0
              • Britt  

                týjo – dobrej tuning – kolik to váží s plnou výzbrojí?

                0 0
                • se-se  

                  plnej 35 kg, odstrojenej 21. Výbava se dá sundat za půl minuty

                  0 0
                  • Britt  

                    Téda .. jako fakt dobrá výbava! Ale ta váha …

                    0 0
                    • se-se  

                      Na tu váhu jsem si prostě zvykl. Mám tomu uzpůsobené převody a samozřejmě i styl jízdy. Jezdím pomalu, ale všude – cesta necesta.

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Cesta necesta? To bych rád vyzkoušel. Neumím si to představit v terénu plném kořenů, kamenů a terénních schodů. Nedejbože do kopce/z kopce. Pokud to zvládáš, tak musíš být excelentní technik.

                        0 0
                        • se-se  

                          pouze asi ty terénní schody ne- prostě jsem na nic takového nenarazil, ale kameny, kořeny, volně lesem, po poli (a občas i oranicí), pěšinky a i kopce (no do kopce pomalu). To si piš že tohle vše zvládám na tomhle kole. Je to prostě full a nic víc není jiný, než že mám přídavnou zátěž. Nenhí to DH někam do Prachovských skal ale je to enduro a jako enduro se to chová. To co má spousta lidí po kapsách, brašnách, v batohu, já mám va trubce nad řidítky

                          0 0
                          • BFG  

                            Věř mi, že to co máš na fotce, rozhodně po kapsách nevozím :-D

                            0 0
                  • skorpion  

                    no ty kraso! To len mesiac dobijas baterky, nie? :) Paci sa mi hlavne ta zradlomiska na riadidlach :) Vyzera to fakt luxusne, akurat by som to nechcel tlacit do kopca :)

                    0 0
                    • se-se  

                      v misce jsou hašlerky (a v termosce kafe a občas v létě i vinný střik), který od doby co nekouřím cucám jak o život. Nabíjení je bez problému – mám sadu nabíječek a jen připojím to, co jsem ten den používal. A do kopce netlačím – vždy jedu -mám převody 12–36/21,32,46

                      0 0
                  • die.catana  

                    Proč máš na řidítkách tolik budíků? To se v dnešní době narve do jednoho, ne???

                    A kčemu tolik světel, když tam můžeš dát jedno s větší výdrží?

                    0 0
                    • notobi  

                      dělá si zálohy co kdyby něco odešlo (trochu paranoia) ale jezdí s tim on tak je to spíš jen jeho věc nám po tom může bejt prd

                      0 0
                      • die.catana  

                        Tak třeba neví, že se to dá narvat do jednoho přístroje a může mít pokoj. Se jen ptám :)

                        0 0
                    • se-se  

                      uplně všechno nevozím pořád, světel větřinou méně. Taky mám mobil, kterej umí všechno, ale to mě prostě nevyhovuje – již dlouhá léta vím, že univerzální přístroje jsou naprd. To by bylo na delší povídání, ale takhle jsou ty přístroje pro mě jediný přijatelný řešení.

                      0 0
                      • ulipik  

                        LÍBÍ SE MI TO:-) i TEN POSEZ A NÁZORY. A JESTLI NAJEDEŠ TY KM CO ŘÍKÁŠ NA TÝHLE KOVADLINĚ, JDU SE ZAHRABAT.

                        0 0
                        • se-se  

                          a proč bych neměl najet? Já jsem jiný než supertěžký kolo nikdy neměl. Už jsem „kovadliny“ jak říkáš postavil tři.

                          0 0
                          • ulipik  

                            NO PROTOŽE JÁ TO NEUJEDU NA LEHČÍM STROJI. SKUTEČNĚ OBDIV, NEDĚLÁM SI SRANDU MYSLÍM TO VÁŽNĚ.

                            0 0
                            • se-se  

                              Víš to je jen otázka, kolik tomu múžeš dát času. Já pracuju doma u PC a tak zpravidla můžu jezdit denně. Jsem z Polabí – tedy z rovin a když se mě do kopce nechce, jezdím podle řeky a ta váha navíc není moc poznat.

                              0 0
                          • die.catana  

                            Tak si kup toho bika na Aljašku, to je solehlivej speciál, navíc když zničíš pastorky, tak jen otočíš zadní kolo a valíš dál :)

                            0 0
              • winter78  

                Veliká paráda ! Tak na tomto sa už dá naozaj pobehať aj celý svet. Luxusné a určite aj spoľahlivé. Teba asi na cestách neprekvapí už nič. Vedel by som si predstaviť vziať si 14 dní dovolenky, zbaliť sa a celú dovolenku precestovať na tomto stroji.

                Jediné čo by mi asi vadilo je rýchlosť. Na tomto sa rýchlo asi nejazdí ;-).

                0 0
                • se-se  

                  po rovině to jede svižně, protože jízdní odpory jsou minimalizované – dobrý ložiska, včechno čistý, promazaný a seřízený. Kolo pořád ještě dodělávám – mám ho od podzima. Některý komponenty jsem měnil i dvakrát (už zas vypadá trochu jinak než na fotkách). Jen odejít od toho nikde nemůžu.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Rychlost na rovině dělá hlavně aerodynamika a ta moc dobrá nebude.

                    0 0
                    • se-se  

                      No záleží na tom odkud fouká ne. Odpor je jako u jakýhokoli jinýho kola s brašnami a blatníky. No radši jezdím po větru a nebo alespoň lesem.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Nejvíc udělá jezdec a to je dané tím jaký má posed. Vítr jsem vůbec neřešil, ten to může pouze ještě zhoršit (když fouka proti) nebo o něco zlepšit (když fouká do zad).

                        Od cca 20km/h je odpor vzduchu už významný (situace bez větru), od 25km/h výše na rovině to je odpor dominantní.

                        0 0
                        • se-se  

                          Já nezávodím, ale užívám si decentní jízdu. A 25 km/h fakt jen s tím větrem v zádech. Neboj s fyzikou už jsem se taky setkal a nemíním s ní bojovat.

                          0 0
                    • Britt  

                      Tak ono to asi není kolo pro chrta, co zalehne a šlape jak ďábel, ale spíš na všechno připravenej cesťák pro ježdění na pohodu. Jako fakt mě nenapadá nic, co by na tom kole chybělo … snad nějaká rekuperační jednotka. :-)

                      0 0
                      • hony007  

                        Nějaká ta motivační fotka tam chybí :-D

                        0 0
                        • se-se  

                          Motivační? Co to má být? Rád bych vyhověl :-)

                          Já takto jezdím i kolem baráku – neřeším co mám zrovna strčit do brašen a co ne, prostě vše pořád sebou a už se to mnohokrát vyplatilo. A že nic nechybí? Chybí, ale už se připravuje – snad to stihnu do léta – pak sem dám fotky. Spousta drobností ještě přijde – už je objednáno, ale velká změna chce čas, který teď moc nemám. Horší je jestli už nebude co tunit, to abych začal zas stavět jiný.

                          0 0
                          • hony007  

                            Tak motivace tady:

                            http://www.bike-forum.cz/…otivace.html#…

                            No ale jinak samozřejmě uvítáme něco i sem:

                            http://www.bike-forum.cz/…e-polni.html#…

                            0 0
                            • se-se  

                              Jo tahle motivace. No tak občas s nějakou takovou taky vyrazím – to my „na volný noze“ prostě už tak nějak můžem. Ale rozhodně by nebylo moudrý to dokumentovat.

                              0 0
                              • hony007  

                                Sem myslel nějakou fotku na řidítkách, ale tohle je taky gut :-)

                                0 0
                                • se-se  

                                  momentální stav je tento

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Ty extra dlouhé bowdeny mají jaký význam? Nechce se mi věřit, že by je člověk tvého kalibru nechal tak dlouhé bezdůvodně :)

                                    0 0
                                    • se-se  

                                      Správný postřeh – mají – v nejbližší době budu dávat jiný tlumič a šaltr. Dal jsem bowdeny před asi dvěma týdny a nechal jsem je delší a zkrátím je a uspořádám až potom

                                      0 0
                                      • Britt  

                                        koukam a koukam na to kolo – sem tě asi potkal loni, nejspíš 27. září k večeru, v týhle hospůdce v Beřkovicích – byl jsi tam? :-) http://www.mapy.cz/…

                                        0 0
                                        • se-se  

                                          Jasně – ta je moje oblíbená. To bylo asi to kolo echt nový – já ho mám od konce září. To si pamatuju – neuměl jsem na to ještě ani nasedat a při odjezdu jsem místo elegance málem upadl.

                                          0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    jakej máš roční nájezd? resp. na kolik km to letos vydíš na tomhle stroji?

                                    0 0
                                    • se-se  

                                      To silně závisí na pracovním vytížení. Loni jsem najel 4 500 km na HTčku podobnýho ražení. Letos to nevím přesně, protože už mám třetí tachometr a nepíšu si to – dodnes asi 800 km – v zimě jsem jezdil tak 2× týdně.

                                      0 0
                                  • Janouch  

                                    tohle není normální tohle je na vyšetření Chocholouškem :))

                                    pochopil bych, že tuhle hruzu zbastlí nejaky dítě, ale tobe je přes 50 !!!!! normalní uchyl

                                    0 0
                                    • se-se  

                                      no na pivo asi spolu nepůjdem už jen proto že já se chovám slušně

                                      0 0
                                      • Janouch  

                                        promin, ale ty nejsi normalní to musis uznat .. v 53 letech to normální není

                                        0 0
                                        • se-se  

                                          hmm – koukám, že máš slavné předky – Pablo Pikaso, nebo že by nějaká úchylka?

                                          Jsem rád, že nejsem tolik normální jako ty. To bych se meměl rád a můj život by byl šedivý, upjatý a zahořklý.

                                          0 0
                                          • Janouch  

                                            na moje občanské jméno byl email na seznamu vybrany tak jsem zvolil neco originálního… je to jen nazev emailu, ale to co ty jsi schopen navěsit na kolo to je regulerní uchylka.. ještě ti tam chybí pytel na exkrementy, aby jsi nemusel sesedat až to na tebe přijde :))))) tvuj život je opravdu barevny, volný a sladký :))))) že by LSD ?

                                            0 0
                                            • witmar  

                                              Ty budeš rozhodně nadmíru inteligentní jedinec že?

                                              0 0
                                            • se-se  

                                              Víš ono je asi jedno jestli jezdíš na kole nebo běháš či jinak sportuješ. Tvá duše sedí na lavišce v parku a diskutuje o nemocech s ostatními starci. Nevím kolikrát se na tomto fóru vyskytlo slovo „exkrementy“. Já ho zde čtu poprvé od tebe a nenechává to pochybnost o tom, v čem tvá mysl brouzdá.

                                              0 0
                                              • Janouch  

                                                a ted si zkus na chvilku představit kde sedí tvoje duše a v čem brouzdá tvá mysl :))))) mě to nejde jsem bohužel šedivý , upjatý a zahořklý :)))))

                                                0 0
                                                • se-se  

                                                  na lehké ani důraznější náznaky nereaguješ. Jsi prostě už takový nevychovanec. Snad porozumíš tomuto: pokud nedokážeš komunikovat slušně, tak jsi do háje a neotravuj. O primitivní sprosťáky nestojím.

                                                  0 0
                                                  • Janouch  

                                                    jaky jsem musi posoudit ti co me znají ty rozhodně ne ! Jen mi prosím napiš čím jsem byl na tebe sprostý ??? To že jsi uchyl není urážka to je fakt.

                                                    0 0
                                                  • se-se  

                                                    to že jsi hloupý a sprostý jedinec s triviální myslí je diagnoza a taky to není urážka.

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    tak mi na napiš čím jem byl na tebe sprostý ???? to že jsem te nazval uchylem ??? nebo jsem se smal tvému kolu? Vís pokud se někdo v 50ti chová na 15 je to vždy trochu hloupý a nebo triviální :)))))

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    a neboj každej ma nějakou uchylku i ja, ale snažím se jí skrývat :)))) každej to ma jinak že …

                                                    0 0
                                              • Janouch  

                                                jo nejsi ten prudič co se tu navažel do Milana Slance ? Pokud ano vše je vysvětleno…

                                                0 0
                                      • newbie  

                                        :-) rozhodně to není normální… :-)) a o to je to sympatičtější

                                        0 0
                                    • Krys  

                                      Ano, vyzerá to ako detský sen. Deti však obvykle nemajú dosť peňazí na uskutočňovanie svojích snov.

                                      Preto si rozumné dieťa počká, kým nenadobudne dostatočne veľký majetok, aby mohlo svoje sny uskutočniť bez kompromisov.

                                      Ale to sa ťažko vysvetľuje niekomu, kto sa narodil s mozgom starca.

                                      0 0
                                      • se-se  

                                        vystihl jsi to přesně – já si opravdu plním své sny a díky tomu mě život připadá úžasný.

                                        0 0
                                        • Krys  

                                          Inak tiež by som raz chcel mať podobný bajk. Peniaze by síce už aj boli, len času mi neostáva nazvyš. Takže to vidím tak nejak po 50ke :)

                                          To že tieto uskutočnené sny desia nudných šedivých ľudí, je taký malý bonus.

                                          0 0
                                        • Janouch  

                                          ja to říkam pořád, že LSD je prevít ja to znám ja ho měl :D

                                          0 0
                                      • Janouch  

                                        ach jo

                                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Jako v pohodě, když ho to kolo baví. Jen se mi nezdálo to po rovině to jede svižně, protože jízdní odpory jsou minimalizované…

                        0 0
                    • iceek  

                      No aerodynamika ano, ale ne v rychlostech, ktere lze na tom peklostroji dosahnout :-).

                      0 0
              • snowflake  

                No já si myslím, že by se ti na to měl přijet podívat raději pan docent Chocholoušek… :D

                0 0
                • se-se  

                  nojo – chytrej, slušnej tolerantní – takový jsou všude oblíbený

                  0 0
    • Ossis  

      Zkus si nejdřív dát dohromady to, co sebou chceš brát. Ve chvíli, kdy nemusíš řešit spaní a jídlo, tak toho zase tolik nebude…

      0 0
    • maajkee  

      Já to dělám většinou tak, že koupím na bazaru nějaký obyč kolo na který jde přidělat nosič, projedu dovču a po dovče kolo zase prodám :) tedy pokud jedeme někam na těžko. Když jsou noclehy a stravování tak stačí batoh.

      0 0
    • Britt  

      Ten Authoráckej nosič občas na fullu vozím, (fotku mám v profilu) celkem to jde, ale chce to moc nelítat, dost to zdvihá těžiště. A ze začátku mám pocit asi jako když přesedlám z Audiny na traktor. Akorát ty bočnice se trochu obýbají, chce to přetáhnout přes brašny gumicuk.

      0 0
      • QwertyN73  

        kolik jsi tam měl naloženo. Jestli to zvládlo bez problémů tohle, tak asi není co řešit.

        0 0
        • Britt  

          Na startu tak 8 až 10 kilo, pak, jak jsme užírali zásoby, tak míň. Jako počítej s tím, že musíš jezdit opatrně, skákat se s tím fakt nedá, ale byl jsem celkem překvapený, jak to drží. A to jsem musel na sedlovku namotat pár závitů papíru, bo mám sedlovku o trochu menší, než je ta díra v nosiči. A fakt to chce stáhnout gumicukama, jinak ty brašny dost „plácaj“ a to je hodně nepříjemný, když ti kolo drnčí pod zadkem. Docela bych ti doporučil udělat si zkušební jízdu ještě doma, aby sis zvyknul na rozdíly. A pokud budeš mít brašny s bočníma kapsama, jako já, tak si je zvaž, aby byly stejně těžké, jinak ti bude kolo v zatáčkách tahat pokaždé jinak.

          0 0
    • HonzaG  

      Taky zrovna zvažuju, že bych někam vyrazil na fullu, co nejvíc na lehko. Spíš než nosič se mi líbí ty podsedlové bágly na fotkách, ale nevim, kde je sehnat. V terénu je myslim lepší mít zátěž na odpružené části kola, ne na kyvce nebo vidlici…

      0 0
      • notobi  

        takhle naloženej to snad ani nemá smysl jet to na fullu ani nemůžeš za sedlo

        0 0
        • newbie  

          tak. a když člověk nemůže za sedlo, to snad ani nemá smysl vyjíždět. :D chjo…

          0 0
        • HonzaG  

          Tak já ocením fulla na polňačce nebo i na rozmlácený silnici. Nechtěl jsem se pouštět hodně do terénu. Ale zase bych se o něj v kempu bál, takže možná pojedu na nějakým víc šrotu…

          0 0
      • ulipik  

        víte někdo kde to sehnat

        0 0
        • Nimrod  

          třeba tu http://www.adventurecycling.org/…114/bags.cfm ale asi je lepší napsat přímo výrobci, jsou to všichni spíš jedinci, co dělají předevsím na zakázku. cena je ale trošku moc na můj vkus

          0 0
          • ulipik  

            dík za tip, ale cenově je to trošku mimo. už se vidím jak to bastlim. Lodní pytle a pytliky přidělaný páskama.

            0 0
            • Nimrod  

              tak to dělá mnoho lidí.. a mnoho lidí si koupí corduru se zátěrem, nebo rip-stop a šije. je toho na netu fakt kopice, třeba http://www.bikepacking.net/ , nebo na mtbr.com je teď nový oddělení ve fóru bikepacking

              0 0
              • ulipik  

                DOBRÁ INSPIRACE

                0 0
                • shauriq  

                  neviem ci je to este aktulane… ale preco chodit daleko.. tieto brasny sa predsa vyrabaju aj v cechah www.everbike.cz

                  0 0
                  • HonzaG  

                    Super, to jsem nevěděl, že se u nás vyrábí… Já to zatím vyřešil vakem Sea to summit (vel. M) – vešel se tam letní spacák a docela dost oblečení. Dá se pak pěkně zkomprimovat. Akorát to chce ještě vymyslet lepší uchycení…

                    0 0
                    • Lenka.05  

                      Ha, vidím tam krásný prostor pro trojúhelníkovou kapsičku do rámu! :)

                      0 0
                      • HonzaG  

                        O ty brašny do rámu se bohužel vždycky kopu, ale dal jsem ještě „fuel tank“ za představec, na nářadí a tatranky – dá se v tom přehrabovat i za jízdy.

                        0 0
                  • Klepy  

                    Ahoj, je to aktuální. Nedávno jsem tam pořídil podsedlovku v maskáčovým designu a nevypadá to vůbec zle. www.everbike.cz

                    0 0
          • witmar  

            Moje žena už mi taky něco ušila…zatím je to jen jedna brašnička ale časem jí ukecám na další :-)

            0 0
      • pavlik6022  

        pít z těch flašek na vidlici musí být mňamka :)

        0 0
    • RomanH  

      Mam toho dost najezdeno s nosicem, s batohem a s vozikem (deti) a osobne bych pro Tebou uvadeny priklad (bez jidla, spacaku a stanu) volil 30–35l batoh + piti do ramu.

      0 0
    • kralovek  

      remork

      0 0
    • hmm  

      Kolik kg nákladu mohu dát na řídítka? Kolik jste nejvíc vezli?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.