• Jason Voorhees

    Máte rádi/rády Bourbon? Popřípadě jakej doporučujete?

    Bulleit je má volba No1

    ps; ilustrační foto

    0 0
    • 123J  

      raději mám slivovici, ty barevný patoky mi nedělají dobře. Nejsem ale žádný pijan

      0 0
    • Chlebovnik  

      Ne! Tvrdý alkohol nekonzumuji. Příležitostně si dám pivo.

      0 0
      • zdenal8  

        Taky si dám jen příležitostně pivo nebo rum. A příležitost se vždycky najde.

        0 0
    • Ludweek  

      Bulleit jo? Čili máš rád žitné recepty od Four Roses.

      Já ho ještě neměl, ale jak bude příležitost, zkusím, žito mi určitě nevadí.

      Jinak za mě, v baru mám teď Evan Williams black, Jim Beam Devils cut, Jack Daniels Legacy Edition (tady pozor, není to bourbon, ale Tenessee whisky), klasického Jima Beama, a W.L.Weller Antique.

      Z tohoto jednoznačně nejlepší je ten Weller, který je zase wheated, čili s vyšším obsahem pšenice.

      Ale já rád popíjím tak jakože degustačně, čili malý panáček toho, pak tam toho a pak zas onoho, a to celé trvá dvě hodiny třeba… :-)

      Kdo pije stylem „nalejt to do šachty, hlavně aby to nepálilo“, pro toho nemá smysl za takovéto pití vůbec utrácet a upřímně ani nedávám moc ochutnávat kamarádům, neocení to.

      Bohužel to vypadá, že plnotučné bourbony jsou čím dál hůře sehnatelné, a co psal dovozce, třeba Bookers už se prý bohužel dovážet nebude.

      Chystám se na Wild Turkey Rare Breed a taky co se kde vyskytne za rozumnou cenu, třeba ten Weller už bohužel za slušné peníze sehnat nejde.

      A jestli chceš typ na levný velmi solidní single barrel bourbon a k tomu 6 čísel časopisu o ničem, tak tady:

      https://send.cz/…muzi-v-cesku#…

      Je to úlet, ale když bys chtěl jen tu láhev, tak to bude min. o 300,– dražší, než s těma magazínama.

      0 0
      • Jason Voorhees  

        Díky za tipy. Já mlsam Bulleita klasiku, tam je většinovej podíl kukuřice, ale dělaj i čistě Rye, ten jsem ještě nechutnal.

        0 0
      • Tom-T45  

        Jsem si říkal, jestli nepošlou nějaké ošizené balení, ale vypadá to, že vše je v pořádku :-)

        0 0
        • Tom-T45  

          Hoši není to špatné, akurát, že se k tomu musí číst ten reklamní pamflet.

          0 0
    • xtonda  

      Ne, je to hnus, kukuřice je pro dobytek.

      0 0
      • Ludweek  

        No vidíš, a já zase znám lidi, kteří krmí králíky pšenicí…

        Je pravda, že kukuřice je základem většiny bourbonů, ale těch receptů je daleko víc a je mnoho amerických whiskey, kde převládá žito a další.

        Chápu, když někdo zkusí základního Jacka Danielse, tedy „banány a lepidlo“ a pak nějakou skotskou za 1000kč láhev, tak, že má jasno, ale netřeba hanit ani jedno. Prostě podle toho kde jsi a co tam roste, to pálíš. Taky nevyčítám Venezuelanům, že dělají třtinové rumy.

        Ale ono tady panuje takové skotské snobství, často je to patrné i na fóru dole, ale i když fanoušek skotské ochutná nějaký opravdu zajímavý bourbon a nechá předsudky stranou, nakonec mu často spadne čelist:

        https://whisky.nethar.cz/forum/

        Mě to vlastně nevadí, protože díky tomu se levně dostanu i k lahvím, které v USA skoro nejdou sehnat.

        Taky ten whisky průmysl v USA je přímo napojený na výrobu skotské v UK.

        Jak?

        Kde se berou všechny ty sudy z amerického dubu ve Skotsku? No vozí je tam americké palírny, protože dle zákona sud na bourbon musí být nový a smí se použít jen jednou. Kdežto pro skotské whisky žádné omezení není, a tak se všechny ty jednou použité sudy od bourbonu vozí do UK, kde se pak používají, až dokud se nerozpadnou.

        0 0
        • xtonda  

          U mě to není snobství, prostě mi to nechutná, celá tahle skupina produktů z kukuřice a obilí mi nejede, některý se jakž tak dají, ale třeba Laphroaig ve kterým si libovali kolegové v kanceláři mi přišel totálně nechutnej, nic hnusnější sem v hubě neměl.

          0 0
      • dr.spiritus  

        Vidíš to. A pro mne je bourbon jediná poživatelná forma kukuřice…

        0 0
    • RomanH  

      Peppermintovej

      0 0
    • jIrI___  

      Alkohol bych probíral spíše na fórech k tomu určených, ne na fóru sportovně založených lidí…

      0 0
      • Ludweek  

        To je právě omyl, alkoholik jede toto:

        https://destilaty.heureka.cz/…ihovina-1-l/

        Toho nezajímá chuť, ale výsledný efekt a nemá cenu pro něj dát třeba 900,– za láhev a pak ji rok pocucávat, jako to dělám třeba já.

        Když tu na forech může být i Greta, proč ne bourbon? Navíc třeba pivních for a fotek je tu požehnaně.

        0 0
        • xtonda  

          Alkoholik jede podle movitosti to, na co má :-) Nejvýhodnější je ale krabicové víno, je na něm nulová spotřební daň a litr se dá koupit od 25 Kč, tedy ekvivalent toho z odkazu je za 50 Kč.

          0 0
    • kyl  

      Pil jsem akorát toto https://allzora.cz/…-roses-0-7-l?…

      0 0
    • Žulda  

      *ice jsou lepší. Nebo rum.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.