Bouldering - lokality - Praha východní strana

13 nepřečtených
  • black.horse

    Jelikož mě touhle opičí úchylkou o víkendu kamarád nakazil (díky Nimrode!), mám dotaz, nemáte někdo tip o nějakých šutrech pro začátečníka kolem P10-Hostivaře? Případně něco umělého v nouzi taky, ale kámen a být venku na čerstvém vzduchu je mi bližší. Prostě východní strana od Vltavy, nejlíp kam dojedu na kole nebo rozumně autem (do hodiny)… O lokalitách od řeky na západ jsem už četl, ale zkouším zda není něco v mém okolí, abych mohl občas vyrazit učit se základy. Díky, za pomoc :-)

    Pozn. vím jen o skále v Hostíku kus pod hrází, ale tam není moc prostor na bezpečné odskočení (prudká stráň) a našel jsem pro mě z východní strany zatím nejdostupnější oblast Požáry-Grybla v lese mezi Krhanicemi a Těptínem, je tam dle webů vícero skal s běžnými cestami, ale i něco na boulderování… nic bližšího jsem zatím nenašel..

    0 0
    • kankrlicek  

      Chtělo to čtvereček! :)

      Přijeď k nám, vezmu tě na Škrovád, budeš odcházet s rukama pod kolena. :)

      P.S.: Chvályhodná aktivita, ještě by to chtělo lano a písek (promiň Nimrode). :)

      0 0
      • black.horse  

        Za průvodce bych byl rád, ale zcela seriózně, je tam i něco velmi začátečnického? :-)

        0 0
      • Nimrod  

        v písku už byl, ale lano nechám na tobě :-) jsem celkem zvědavý, co na to bude balda říkat, až zjistí, že první kruh je ve 30 metrech :-)

        0 0
        • black.horse  

          Hnědý poplach! :-D

          0 0
        • kankrlicek  

          Třicet metrů na Škrovádě je vlhký sen! :) Nejvyšší cesta má možná dvacet metrů. Věž tam někde jedna zamešená, pětimetrová je, ostatní jsou tzv. okraje.

          0 0
      • kankrlicek  

        Je. Docela dost, většinou (na tom lehkém) je rovný doskok. Mám to tam rád. Vzal bych lano, zkusil bych si vylézt něco úplně začátečnického – když mě budeš jistit. :)

        Hospody dvě, autem skoro ke skalám, Chrudimka šumí za prdelí. :) Když si vezmeš kolo a nebudeš spěchat, budu ti stačit a kousek tě provedu.

        0 0
        • black.horse  

          Tyjo, to zní moc dobře, pošlu Ti zprávu a domluvíme se kdy bys byl ochotný si na mě udělat čas… autem až na místo je luxus, jinak když mi ukážeš jak se jistí a budeš mít odvahu mi svěřit Tvůj život, tak Tě klidně pojistím:-) dneska se tělo rozhoduje, zda budu nemocný nebo ne, takže dávám fitko a uvidím jak to dopadne:-D

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Nic o tom nevim, hroch uz neni vopice, ale je to kousek, je to tam moc hezky a urcie i fotogenicky a (skoro) se tam da dojet i na silnicce. A muzes se pak stavit na kafe za Thidneym na Hradesine. Pro me objeveno, kdyz jsme si se zenou projizdeli kontroly jednoho z minulych Lostu.

      http://www.horydoly.cz/…ruvodce.html

      0 0
      • black.horse  

        Super, děkuju, nastuduju, zajedu okouknout:-)

        0 0
      • duk  

        Slouha je perfektní, neuvěřitelnej skalní útvar v tý prakticky rovině :-) Dá se i bez lana, dolů se sejde po hřebeni a poslední 2m seskočí. Je to už takovej vyšší boulder vršek bude tak 6–7m a nic moc zaplouváky, takže už to může být celkem na morál, případně lehčí sklouznutí :-) Normálovku jsme s kolegou nenastoupili ani za pomoci stavění :-D Cesta Vhloubením šla čistě, chce to tam mít celkem dobrý lezky a trochu cit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.