Boty na zimu. Už se to začíná přibližovat :-(

43 nepřečtených
  • mpdu

    Pomalu o tom začínám přemítat. Prosím o zkušenosti v jakých botách jezdíte v zimě. Já zatím jezdil normál letní tretry Spěšl comp, teplé fusky, zateplenou vložku a jakési návleky od Shimana. Když je 0 až pár stupňů nad nulou, tak po půl hodině přestávám cítit prsty a po dvou hodinách už dávno nevím, že je mám a pak dost dlouho rozmražuju :-) Víc se v tom vydržet nedá. Pod nulou to nejde skoro vůbec.

    Musím to tedy nějak vyřešit, ale nemůžu si dovolit zimní tretry za čtyřku, tak jsem zvažoval pořídit nějaké turistické tretry, které přecijen budou teplejší než letní tretra a nacpat do nich to, co jsem říkal. Teplou fusku s teplou vložkou a přes to ty zateplené nepromokavé návleky.

    Nebo nějaké jiné zkušenosti a rady v rozumně nízkých cenách?

    0 0
    • maxtor  

      Asi si budeš muset rozmyslet, jestli chceš jezdit v zimě, nebo šetřit. Ani zimní tretry nejsou úplná spása, ale rozhodně to považuju za nejlepší řešení. Když už chceš kupovat turistické tretry, raděj bych ti doporučil koupit tyhle zimní tretry Shimano. Mám ten předchozí model a jsem konečně spokojený. Laborování s ponožkami, návleky i vyhřívanými vložkammi se mi moc neosvědčilo.

      0 0
      • weekend warrior  

        ty jsou dobré, ale pozor na velikost, zimáky od shimana brát až o dvě čísla větší… mám je na prodej ve velikosti 46, momentálně dohaduji odprodej s jedním zdejším uživatelem, ale nějak není čas se sejít:( snad zítra:)

        0 0
        • maxtor  

          To jsem zapomněl dodat- myslím, že tohle je obecná zkušenost s tretrami i oblečením Shimano. Mám to podle všeho stejně, jak ty. Noha vel. 44, Shimano letní tretra 45 a zimní 46.

          0 0
          • weekend warrior  

            takže tobě by ty moje byly akorátně:)))

            0 0
          • Paja  

            Ja mam teda letni Shimano tretry stejnou velikost jako ostatni bezny boty…

            0 0
          • Krutor  

            Zkoušel jsem na jaře Shimana, Spešly i Northwave celsius – a NW jediný ve 46 byly na moji širší nohu dobře. Shimano naprosto úzký, Specialized překvapivě úzký taky, byť mám Spešly letní a jsou jak bačkůrky. Takže jsem pořídil NW za 1600 a těším se už na zimu (teda v uvozovkách, klidně může zima ještě dlouho počkat :-D )

            0 0
            • obda  

              Zvlastni, Kdy jsem kupoval zimni tretry, tak NW Celsius mi byly uzke i ve velikosti 45, a to mam 42. Naopak Spesly maji sirsi strih, v lete jezdim sporty a v zime Defrostery. Jinak u mne je problemem sirka ve spici, pres prsty.

              0 0
              • Krutor  

                Vidíš, a to psali o těch Shimanech že jsou extra rozšířený :-). je to záhada. Viz ty letní Spešly: když jsem je viděl, nevěřil sem, že se do nich dostanu…

                0 0
            • pepek  

              A kde jsi je koupil? Tady někde v okolí?

              0 0
        • jizby  

          jj, budu na příjmu:)

          když budou malý, tak maxtor

          0 0
          • weekend warrior  

            zítřek prostě platí, vše jiného a pro jiné ruším, nejsem dostupný, na marsu, pro nechápavé na jupiteru…

            0 0
        • Roman11  

          Mám letní SH M 122 ve vel. 44 a jsou mi akorát. Normální boty mám 43. Taky jsem kupoval ty SH MW 80 a nevěděl jsem jestli vel. 44 nebo 45. Tak jsem na Kupkolo objednal oboje a ty jedny jsem pak vrátil. A i se silnou ponožkou seděli lépe 44, ty 45 už byly moc velké. Ty byly tak na dvoje ponožky, jedny slabší a jedny silnější. Tak asi tak k té velikosti.

          0 0
        • weekend warrior  

          tak kolegovi botky nebyly, 46ky na 45ky nohy prostě „nenasadíš“:) takže jsou k mání. Takže kdo má nožku 44 a chce takřka fungl nové(je to tak, jizby?) boty shimano sh-mw02 , nechť se ozve…

          0 0
      • capo  

        Jak moc mají tyhle zateplenou špičku?

        Viděl jsem jedny zimní tretry od jiného výrobce, a ten se moc od letních nelišil – místo síťky měl špičku koženou, ale žádné zateplení se nekonalo…

        0 0
        • maxtor  

          Tak po odborné stránce ti to asi nevysvětlím:( Každopádně boty jsou kožené s goretexovou membránou a nějakým zateplením. Hodně pochopitelně dělá to, že jsou prostornější. Troufnu si říct, že jezdit v nich v letní ponožce je možná lepší řešení, než v zimní ponožce. Důležité je taky zateplení od kufru a jeho základny, protože kov tama hodně vede zimu. A zimní tretry mají rozhondě teplejší vložku než letní.

          Fakt po všem laborování mohu zimní tretry jednoznačně doporučit.

          0 0
    • Ricci  

      Ked nechces investovat,tak v zime jazdi v normalnej zimnej obuvi na klasickych pedaloch, robia to tak mnohi.

      Ja som investoval do zimnych tretier NW Celsius GTX, ale aj v nich nie je zrovna horuco,ale su nepremokave a to je podstatne.

      0 0
    • black.horse  

      Za levné řešení lze považovat např. ponožky Seal Skinz. Užívám je v zimě do treter na kolo, ale i třeba na běhání když je pod nulou. Když k tomu doplníš na tretry zimní návleky, tak je to asi nejvíc, co dokážeš bez nákupu speciálních zimních treter.

      PS: bacha na vhodnou velikost bot a ponožek, v chodidle musí proudit krev, když to utáhneš, tak zmrzneš.

      0 0
      • maxtor  

        To je právě ono – když se do letních (a padnoucích) treter člověk snaží narvat ještě zimní ponožku, tak si moc nepomůže. Zimní vložka se do nich dá taky jen ztěží narvat. Zimní návleky pak nevyřeší skoro nic. Alespoň z mé zkušenosti jde nejvíc chladu cestou pedál – kufr – šrouby – kovová základna a pak přímo zespod na chodidlo. Tam ale návleky nesahají:(

        0 0
    • maxtor  

      JJ, do zásoby by se mi teoreticky hodily:)

      0 0
    • Lenka.05  

      NW artic GTX za 3400 z Wiggle..za hlavni vyhodu povazuju nepromokavost. Neprofouknou, jsou pohodlne. To laborovani s navleky co se stejne za chvilku rozervou uz me nebavilo. Nejezdim v zime na snehu, ale uziju je cely podzim i brzke jaro. Koupila jsem je i priteli a nemuze si je vynachvalit. Kdyz koupis turist.tretry, navleky a nejaky lepsi fusky, nejsi s cenou uz az tak daleko od ceny zimnich treter.

      0 0
      • weekend warrior  

        jj, padnoucí gtx bota je základ pohody!!! I v létě v mokru vozím nízké gtx turist shimana

        0 0
    • Lenka.05  

      NW artic GTX za 3400 z Wiggle..za hlavni vyhodu povazuju nepromokavost. Neprofouknou, jsou pohodlne. To laborovani s navleky co se stejne za chvilku rozervou uz me nebavilo. Nejezdim v zime na snehu, ale uziju je cely podzim i brzke jaro. Koupila jsem je i priteli a nemuze si je vynachvalit. Kdyz koupis turist.tretry, navleky a nejaky lepsi fusky, nejsi s cenou uz az tak daleko od ceny zimnich treter.

      0 0
      • Lenka.05  

        Sakrys jednou to asi stacilo… :-)

        0 0
      • mpdu  

        No já právě mám návleky od shimana, které jsou lehce zateplené nějakým fleecem a zvenku takové gumové – velmi pěkně držej teplo (v mrazu to samo nestačí) a hlavně ani za mák nepromoknou. Mně ani tak nejde o mokro, já pravděpodobně nebudu jezdit po sněhu. Po sněhu budu buď lyžovat, nebo běžkovat :-) Ale chci jezdit tradičně v zimě asfalt pro lehký trénink a nevypadnutí z tempa, pokud nebude ležet sníh na silnici. A to v okolí Práglu leží málokdy a tuhé mrazy tu také nebývají sáhodlouhé. Proto mi přijdou tretry za 3,5k přílišnej luxus, když je výsledek nejistý a třeba v nich taky budu mrznout.

        A jak tu někdo psal, tak nejvíc chladu mi jde přes kufr. Proto jsem špekuloval, jestli turistotretry s „obyč“ podrážkou nebudou teplejší v tomto ohledu.

        0 0
    • Smazaný účet  

      platformy a pohorky?:)

      0 0
      • k.e.n1  

        Nášlapy a pohorky?

        (vyrobeno 2002, v zimě ježděno občas dodnes. Když se trošku víc ochladí, třeba na –15°, tak naprostá pohoda…)

        0 0
        • weekend warrior  

          a jak si řešil neporušení gtx vložky/vrstvy?

          0 0
          • k.e.n1  

            Tak to jsem vzhledem k prodření na patách fakt neřešil. :-) Na druhou stranu jsem nedělal obyklé dvě drážky, ale jen dvě díry přesně na šrouby (polohu jsem zkopíroval z letních treter) a ty jsem ještě před dotažením zamázl vazelínou. Mokrej sníh ani vodu to zatim nikdy nepustilo. Hlavní je, že pro prsty je v pohorách více místa, než ve stejně velkých tretrách, takže zdaleka tak nemrznou.

            0 0
    • Smazaný účet  

      tyhle Exustary, co tady v nich jezdí asi půlka lidí už asi neseženeš…ale zkusil bych to…

      http://www.kolasmichov.cz/…-tretry.html

      0 0
    • Glum  

      Ona ta ekonomika provozu je sporná:

      Sedm let jsem jezdil Lake MXZ 300, najel v nich cca 18–20 tis. km. Dal jsem za ně asi 3500 Kč. Za tu dobu bych zlikvidoval jedny letní tretry (řekněme 2500 Kč a nejméně troje návleky). O komfortu nemluvě.

      Od loňska mám jejich nástupkyně:

      http://www.lakecycling.com/mxz302.html Volba padla na ně, protože je dělají ve dvou šířkách, já volil tu širší. Není problém jezdit ani v teplotách hluboko pod nulou. Koupě bot je hrubě sezónní záležitost, cena odpovídajícím způsobem kolísá – já je koupil zlevněné v dubnu v USA, v přepočtu mě přišly na cca 2200 kč.

      0 0
      • Ricci  

        Vyzeraju super,akurat nepremokave asi nebudu…

        0 0
        • Quik  

          „pittards water resistant full grain leather“…tudíž vyrobeno z voděodolné usně

          0 0
        • Mamut  

          Uplne dokonale nepremokave nie su, ale v mrazoch to nepotrebujes. A na placanie sa nad 0C su tusim mozno az prilis teple.

          0 0
    • Soreno  

      No já jezdím v těhle

      http://www.nordica.com/products/…

      :-))

      0 0
    • dokecik  

      Ahoj vespolek,

      já jsem na zimu vybral boty Rieker z této nabídky.

      http://www.svetbot.cz/…a-2012.xhtml

      Již je mám doma a nemohu si je vynachválit. Navíc dnes u nás napadl sníh a boty jsou extrémně odolné a připadáte si jako v bavlnce. Nezbývá mi než doporučit i Vám.

      0 0
    • pOne  

      Zdravim, nechci zakladat novy tema, tak to napisu sem.

      Ma smysl dat nejakych 6 stovek za takoveto tretry pro obcasnou vyjizdku v chladnejsim pocasi?

      Shimano SH-MT20 (http://www.bradsky.cz/…-p-2217.html)

      V lete jezdim spesly (Sport MTB 2009):

      http://e-shop.cyklo-vondracek.cz/…edblk-36.jpg

      … a je mi v nich dost zima, jakmile se trochu ochladi. Navleky to trochu vylepsi, ale nic moc. Mam v nich na podzim/jaro teplejsi vlozku s alu folii. (Jinak jsem s nima naprosto spokojen. Zkousel jsem predtim nejake turisticke a popravde to stalo za starou backoru.)

      X tisic za nove zimni tretry zatim davat nehodlam. Zase tak casto v zime/chladu nejezdim, aby se to vyplatilo.

      Druha moznost (zadarmo) je sundat SPD a jezdi v normalnich botach…

      Diky za pripadne nazory, rady, reakce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.