Boty Force Tourist - nejdou na spd ?

25 nepřečtených
  • Jakub_P4

    Ahoj,

    mam dotaz. Poridil jsem si https://www.kupkolo.cz/…sede_z99433/?…, ale kdyz jsem na ne namontoval kufry a zkusil je na Shimano SPD jak klasicky M520 tak i M530 s kleci, tak nesly nacvaknout. Zjistil jsem, ze kufr je tak o 0,5cm utopeny v bote. Neresil tohle nekdo uz ? Ja to ted resim reklamaci, ale zatim to pry vypada, ze se maji odriznout ty dva dlouhy vystupky podle diry na kufr… aspon to tak rikal prodejce. (Ale vadej tam i ty vystupky co jsou na zbytku boty, vadej ose pedalu, takze je asi uchyt na kufr celkove utopeny). Co vy na to ? Ja se s tim jeste nesetkal, predtim jsem mel turisticky boty Shimano, kde jsem jen vyndal ucpavku, prisrouboval kufry a hotovo.

    Diky Kuba

    0 0
    • scalar  

      To je divné, máme doma a v blízkém okolí troje, na všechny jsem montoval kufry a ani mne nenapadlo, že by mohl být nějaký problém.

      0 0
      • Jakub_P4  

        A musel si neco odrezavat ? Jake kufry + jake SPD ? Diky, dneska to jdu resit na prodejnu, pry se to musi orezat podle pedalu …

        0 0
        • novas752  

          Rekl bych ze to na kufrech a pedalech vubec nezavisi. Kufry SH51 jsou stejne vysoke jako SH56 a oboje jsou kompatibilni se vsema aktualnima pedalama Shimano SPD.

          0 0
        • scalar  

          Normálně jsem odšrouboval šroubky, sundal tu krycí gumu a dal standardní SPD kufry.

          0 0
          • Jakub_P4  

            Ja tohle taky presne udelal, ale ani jedny pedaly, tzn bez klece i s kleci tam nesly. Proste ty kufry byly utopeny o cca 0,5cm, takze to neslo nacvaknout vubec. Ted odpoledne jedu do prodejny to poresit, pry to zkouseli na pedalech od Force a vse fungovalo. Mam sebou oboje svoje pedaly + stary kufry, tak uvidime. Budu referovat, ale je mi divny, ze se vubec delaj boty na SPD, kde se musi (pry) neco orezat aby to tam slo nasadit …

            0 0
            • scalar  

              Jak jsme psal, montoval jsem troje, na Shimanma M505 a M520 a nějaká kombinované pedály od BBB, všichni jezdí bez problémů.

              0 0
            • pekl024  

              Možná blbá otázka , ale nemáš kufry namontované obráceně?

              0 0
              • dan001  

                No to snad ne? :-)

                0 0
              • Pijer  

                to by mu pak stačilo jen obráceně obout boty a bylo by to cajk ;-)

                0 0
                • Vilém  

                  Treba obratil kufr zoubkama ven.

                  0 0
                  • Pijer  

                    To je fakt, tak nic, beru zpět. Tak jednoduché to určitě nebude ;-)

                    0 0
                    • Vilém  

                      :) Proste by to chtelo to foto, jak psal Scalar, to by v tom mozna udelalo jasno. Taky se mi nechce verit, ze by to bylo nekompatibilni, leda zmetek bota, s moc blbe udelanou, utopenou, podrazkou.

                      0 0
                      • Jakub_P4  

                        Dneska to do kramu nestiham. A ne, nemel jsem to namontovany obracene :) Taky mi to vse nejdriv prislo vse divny, precejenom byl uz patek vecer, ale ani v sobotu rano to neslo :) Takze tak. Foto nemam, ale snad v patek vse poresim. Jejich tretry tu drazku na kufr maj rozhodne melci nez ty jejich turisticky boty. To jsme vyzkouseli na miste, na tretry to slo raz dva. Zatim diky vsem, referovat snad budu v patek.

                        0 0
        • kyl  

          Kdysi jsem musel seříznou šikmo hranu podrážky okolo kufru na tretrách Axon,jinak jsem nenašlápl do Shimano m505

          0 0
    • scalar  

      Když sem dáš fotku, jak to máš, bude se radit lépe.

      0 0
    • Jakub_P4  

      Tak, v patek jsem to poresil, zkusili jsme to na SPD 520 i 530. Slo to veeelmi ztuha, ale slo to. Pry se ta guma okolo kufru musi ochodit. No, zkousel jsem to ted na sucho v predsini a moc to zacvakavat nejde. Do 520 to jde dobre, ale do 530 s kleci moc ne. Obcas se to na tech 530 zacvakne jen vzadu (jak na fotce 1). Co navrhujete ? Oriznout ty podlouhly gumy okolo kufru jako to pisou na Kupkolo ? Prodejce taky rikal, ze snad Specialized na botach to ma taky s tim, ze tam ma snad i znacky kde co odriznout … tak nevim. Nejradsi bych zase ty Shimano, ale vypada to ze uz se stejny/podobny nedelaj. Tak nejaky napady ? Diky moc. Jakub

      0 0
      • novas752  

        Zkusil bych kufr nejprve něčim podložit. Zřejmě to potřebuje jen malej kousek, takže by mohla stačit stará duše nebo nějaká plastová destička (např. stará platební karta apod.).

        Pokud by to nestačilo, tak asi nezbyde než snížit výšku podrážky. Osobně bych neřezal, spíš brousil (stolní bruska, brudný kotouč do vrtačky…).

        A nějakej čas jsem brigádničil v obchodě kde se kromě jiného tretry od Spešlu prodávaly a o nějakym odřezávání jsem fakt neslyšel.

        0 0
        • butch.8  

          Něco podobného řešil tchán u nových treter.Nakonec našel v krabici dvě podložky které patří pod kufry.Po chvíli je vzal a vyndal protože si mu to „sedlo“ do podrážky.Zkusím kouknout do krabice jestli se tam někde neválí.

          0 0
          • Jakub_P4  

            Mno, tak zrejme uspech :) Diky za nakopnuti, dal jsem tam 1mm vysokou plastovou podlozku (jeste ze mam jako modelar zasoby vsech moznejch desticek) a jde to skoro na 100% !!! Myslim ze se to po chvili ochodi a bude to super :)

            Takze VSEM DIKY !!!!

            0 0
          • Jakub_P4  

            Mno, tak zrejme uspech :) Diky za nakopnuti, dal jsem tam 1mm vysokou plastovou podlozku (jeste ze mam jako modelar zasoby vsech moznejch desticek) a jde to skoro na 100% !!! Myslim ze se to po chvili ochodi a bude to super :)

            Takze VSEM DIKY !!!!

            0 0
      • Zdyn  

        Existují i podložky pod kufr. Například LOOK měl v balení několik tlouštěk. Zkrátka někdy si boty s pedály nesednou. Ty Forcy mají kufr hodně utopený. Bral jsem je pro holku a s jednostranými XT pedály jsem také musel malinko jednu botu oříznout. Výhoda je, že kufry nepřekáží při chůzi, ale zase se snadno zanesou bahnem a hůře se našlapují.

        0 0
    • Jakub_P4  

      Jeste dve fotky na moje stary a skoro zniceny turisticky Shimana na porovnani. Jasne, maji za sebou cca 6 let, takze podrazka dostala co proto, ale urcite kdyz byly novy tak naslapavani slo dobre.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.