BOSCH problém s navigaci na KIOX 300

4 nepřečtené
  • BikerBB

Dobrý den,

mám problém s navigaci na KIOX 300, při zadání trasy přes aplikaci eBIKE FLOW se po 40 minutách zadána trasa ztratí z displeje KIOX 300.

Trasu zadávám přes KOMOOT na mobilu Xiaomi 11T s androidem 13.

Všechny povolení polohy, aktivace Bluetooth a zakázaní úspory baterie v mobilu pro aplikaci eBIKE FLOW jsou nastaveny bez omezení.

Prosím o radu, kde je problém, že zadána trasa v KIOX 300 po 40 minutách se ztratí.

Děkuji za odpověď.

0 0
    • yorg  

Je to sice jiný problém než v úvodním dotazu, ale s nadpisem souvisí.

Mám ekolo s pohonem Bosch a KIOX 300. K tomu je aplikace Flow jejíž součástí je i možnost plánovat trasy a navigovat.

Problém je v tom, že když importuji trasu z GPX, tak to, co je v mapách Flow neodpovídá tomu co je v GPX a aplikace si vymýšlí odbočky a trasu podle nějakého svého algoritmu.

Obětoval jsem čas a přes help center kontaktoval Bosch s popisem problému. Odpovědí Bosch je odkaz na FAQ, kde uvádí toto:

Vzhledem k rozdílům v interpretaci dat GPS mohou být mezi hodnotami na obou platformách nepatrné rozdíly.

Myslím si sám, že v uvedených příkladech je interpretace dat GPS nesmysl a buď data jsou a nebo nejsou a současně že se nejedná o nepatrné rozdíly? Je snahou Bosch jen odstřelit nepříjemného zákazníka, který má tu drzost upozornit na něco, co je podle něho chybou?

Pozn. To, co vytváří aplikace Flow, je na snímcích vlevo.

0 1
        MTBIKER doporučuje
        Bosch Kiox BUI330 displej Skladem > 2 ks

Akce týdne Bosch Kiox BUI330 displej

3 899 Kč MOC 5 099 Kč

• hnizdo  

Apliace se bohužel pokouší o navigaci podle svých mapových podkladů, pokud se nahraje gpx který je jakkoliv opdlišný, třeba z mapy.com, začne to šíleně blbnout. Co bych dal za navigaci, která dělá jen to že ukazuje trasu a pozici, a nepokouší se myslet.

1 0
        • yorg  

Je to tak. Snažím se s nimi komunikovat (jde to dost blbě, protože mi vždy odpoví mailem, na který se nedá odpovědět a tak to musím vždy datlovat na mobilu) a postupně jim vyvracím sdělení, jako že to je kvůli tomu, že " ak vaša importovaná trasa GPX obsahuje cesty, ktoré nie sú uvedené naším poskytovateľom máp (OpenStreetMaps), trasa sa automaticky prepočíta, aby sa prispôsobila známym cestám, takže môže ísť o rozdiely."

Ukázal jsem jim na obou příkladech, že když to do OpenStreetMaps importuji sám, tak s tím problém není. Žádné cesty „ktoré nie sú uvedené naším poskytovateľom máp“ to negeneruje. Při importu do OpenStreetMaps si to nic nevymyslí a to jak se zajížďkami, tak s jinou trasou.

Zatím bohužel bez rozumné odezvy. Jen „výhovorky“, ale já se nevzdávám. :-) Snad se chytí za nos.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.