• David Bek

    Ahoj,

    už se nevím rady, a proto Vás prosím o pomoc. V poslední době mě při jízdě pravidelně po cca hodině začnou nesnesitelně bolet vyznačená místa na plosce viz foto…vše začíná pálením plosky, následuje nesnesitelná bolest v místě kde mám kufry. Nejvíce vnější strana u malíčku. Je to taková bolest, že musím zastavit, vyzout se a počkat cca 15minut a pak na další hodinu dobrý a pořád dokola. Po příjezdu domů mě ty místa bolí ještě do druhého dne…

    Abych vysvětlil…bohužel se mi to děje jak na tretrách na MTB(mám dvoje, jedny sportovní, široké, druhé těsné, karbon podrážka), tak na silničních. Tretry na silničku mám Mavic s plastovou podrážkou, tuhost 6. Na jaře jsem byl schopný ujet 200km bez sebemenší bolesti, ale nyní to nejde…koupil jsem před pár dny tretry DMT KR1, pletené s karbonou podrážkou a tuhostí 10 a problém je pořád stejný…dokonce mám vložky od Specialized přesně na moji nohu a nepomáhá to. Když tyto vložky vyndám a vyměním je za původní, které byly u bot, pořád se nic nemění…

    Našel jsem tady pár vláken, ale popravdě jsem z toho nebyl moc moudrý, proto zakládám svoje téma.

    Všem moc děkuji za pomoc.

    0 0
    • MirosPikos  

      Vyndej vložku z boty a stoupni na ní, pak možná zjistíš, proč tě ta místa bolí. Zkusil bych teď v létě co nejvíc chodit bos. Ať se chodidlo trochu probudí.

      0 0
      • David Bek  

        To je dobrý nápad s chozením naboso, jenom moc nerozumím jak myslíš tu vložku. Co z toho mám poznat? Stoupl jsem na ni a žádný poznatek.

        0 0
        • black.horse  

          On tím nejspíše mířil na šířku chodidla a nebo tvar kopyta boty… také bych čekal, že máš příliš úzký sporotvní střih, navíc noha při výkonu a tím spíše v aktuálním počasí nateče, rozplácne se atd. Chodci na dlouhé trasy proto časot nosí boty široké a případně o kus větší, protože počítají s „rozměrovou“ prací chodidla, ale píšeš, že stejný problém máš i v širokých tretrách, tak asi to nebude ono…

          0 0
          • black.horse  

            Ještě mi napadá, máš ploché nohy? Nebo nějaké problémy s klenbou? Zkoušel jsi nějaké aktivační cviky a masáže míčkem nebo válečkem? Pomohlo to nějak?

            0 0
            • David Bek  

              Ty bláho ploché nohy nemám a zatím jsem nic nezkoušel, protože jsem žádné problémy do nedávna neměl.

              Ty silniční tretry DMT jsou látkové, jako ponožka, takže když si je nasadím, tak se krásně vytvarují podle chodidla.

              Opravdu nevím, proč se tomu tak děje.

              0 0
              • allrose  

                Stárneš…:))

                S tím otékáním nohou ,jak píše kůň,jsem přišel na to ,že mi pomáhá použít aspirin na půl dne,před jízdou nyní v horkých dnech,nebo před lyžováním..

                Měkčí tvarovatelná vložka na tu tvrdou mi také pomáhá

                0 0
              • Mikikuba  

                Dojdi si za podologem. Žes doteď neměl žádné problém s klenbou či plochonožím vůbec nic neznamená. Podle mě to vyřeší vložky na míru třeba Fomthotics. Měla jsem asi po 10 ti letech ježdění stejný problém, kdy to vypadalo, že budu muset skončit a KVALITNÍ podolog to vyřešil. Ještě jsem pěkných pár ultra odjezdila:) ale bez této na míru udělané vložky doktorem by to rozhodně nebylo. Další věc je dotahování treter, kdy to lidé opravdu často přehání, ale to asi ty nejsi. Já třeba na ultra úmyslně jezdila se sucháčema i když už dávno byly sofistikovanější systémy, protože ten sucháč tohle docela eliminoval sám svou podstatou.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Kde bereš tu jistotu, že nemáš ploché nohy? Já jsem taky nikdy neměl problém a najednou mi fyzioterapeut před lety zjistil pronaci levé nohy …

                Tady ti nikdo poradit nemůže. Vezmi tretry, boty nebo cokoliv v čem tě bolí noha a zajdi si vyšetřit tu haksnu ke specialistovi. To, že tě něco bolí nutně neznamená, že je v tomto konkrétním místě něco špatně. Noha se může přetěžovat úplně v jiném místě a tohle je třeba jen důsledek toho všeho.

                PS: plochá noha se mi jeví jako nesmysl, to by nebolela ta noha i na vnější straně …

                0 0
    • Smazaný účet  

      chce to víc závodní boty s tvrdší podrážkou

      0 0
      • David Bek  

        Kvůli tomu jsem koupil, jak píšu výše s tvrdou podrážkou. Tvrdší už to ani být nemůže.

        0 0
    • novas752  

      Na MTB mi podobný probkém vyřešil pružinový tlumič. :) Po pár sjezdech mi hořívaly chodidla, teď už ne.

      0 0
    • Coural  

      Staráš se o nohy? Nemáš ztvrdlou kůži na chodidlech? Zkus si odmáčet nohy a orašplovat, nebo si zajdi na pedikuru.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Musíš vypátrat, co se změnilo, říkáš, že ti to začalo ve všech tretrách…

      0 0
    • Lister  

      Mně tohle dělá moc uražená bota, ale to bys asi zjistil.

      Jinak kdysi jsem měl tenhle problém s tretrami od Spešlu, ty jsem musel dát pryč, ale tobě to zase taky dělá ve více botách.

      Vložky už jsi zkoušel, takže to asi fakt nebude jednoduché.

      Dělá to na novém kole nebo i rám a posed je puvodni?

      0 0
    • Honzis  

      pálení chodidel ve vedru má dost lidí, já díky propadlé klenbě de facto nemůžu ve 30C dlouhodobě existovat ani v nejdražších Lake s vložkama :-( Takhle zboku bych to tipnul spíš na příliš dotaženou strunu co se dotýká zboku chodidla, to časem lehce nateče … někdy paradoxně mohou pomoci o něco silnější ponožky a ne úplně síťované, co třeba i obrousit nohy a pořádně namazat nějakým zvláčňujícím krémem, pak zkusit jiné vložky (já třeba udělám palce díru skoro durch po pár měsících používání).

      Ad vložky Spešl – jsou určené pro jejich tretry a jsou pocitově dost tvrdé, sám mám červené i modré, pak jsem zkusil Currex Sole, případně může pomoci i udělat díry do vložky pro lepší ventilaci.

      0 0
      • Raf  

        Mám to úplně stejně, 30 stupňů, tři hodiny jízdy a konec. 20 stupňů a můžu jezdit do aleluja :D

        Řešení jak dvoje ponožky to oddálí.

        Stát chvíli ve vodě pomůže, ale pak se to stejně musí opakovat, nad silnicí se to začne vařit rychle :D

        0 0
    • AgataS  

      Nejspíš bych navštívil podiatra, případně pokud by to nepomohlo tak praktickýho. Problém máš jenom v tretrách?

      0 0
    • ratel  

      Míval jsem podobný problém s jednou nohou. V spd tretrách, v skialp lyžákách, v trvrdých polobotkách, Určitě tam hraje roli šířka boty. Ortoped naznačil, že je tam problém s klenbou.

      Pokud půjdeš k ortopedovi/po­dologovi, připrav se na to že většina z nich tě nasměruje automaticky k výrobcům vložek. To je byznys. Pokud půjdeš do vložek, může se ti stát že kvůli nim vyhodíš půlku bot a budeš kupovat nové větší.

      Já jsem přešel od jara do podzima na sandály s 2–3 mm podrážkou, nenosím pohorky a tvrdé boty obecně, mám širší tretry na kolo. Zimu nějak překlepu. Problém zmizel zdá se bez vložek.

      0 0
    • McBlacky  

      Ve vedrech se mi to obcas stalo taky. Zkusil bych mekci sirsi botu na mtb. Neco jako fiveteny.

      Jestli se to deje porad, tak bude problem jinde.

      0 0
    • mr.antik  

      Já tykový problémy mám v jedněch botách který jsou taky užší (a maj jinou vložku než jsem zvyklej) plus možná to souvisí i menšim qfaktorem u silnice. Mě pomáhá co nejvíc povolit v místě pedálu ale jinak se chystám na nový širší boty (což fakt nevim kde seženu, prože silniční boty jsou všecky jak pro balety. A když ten stav přijde, tak si prostě s nohama trošku za jízdy zacvičim někde ve sjezdu a pak třeba už zbytek vyjíždky o tom nevim.

      No a taky možná trošku pořešit stav nohy, přičné klenby, masáže, nějaký ty aktivační podložky, balonky, tenisáky atd… minimálně to ničemu neublíží.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nevyhovující tretry, přílišná tuhost nebo utažení na které není noha zvyklá, špatná poloha kufrů … Mnoho možností …

      Postupuj vylučovací metodou. Co třeba sundat kufry, namontovat klasické pedály a v těch tretrách si dát třeba 30 minut jizdy? Bolí? Nebolí? Jsou na vině tretry nebo pedály?

      0 0
    • Kouba_2005  

      Reakce jsem nečetl, ale nemáš diabetes? To vznikají otlaky až neuvěřitelně rychle, byť máš obuv co do rozměrů v pohodě. Co zkusit tlustší ponožky?

      0 0
    • kyl  

      Kámoš si na to koupil masážní pantofle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse