BLATNÍKY NA HORSKÉ KOLO - ANO NEBO NE?

103 nepřečtených
  • Petr Michal

    Přešel jsem z trekingu na horské kolo. Nebyl jsem zvyklý na to, že když je jen trošku mokro, mám okamžitě čáru až na záda. Vzhledem k tomu, že Mám Meridu 1000 D, tak nemůžu sehnat žádný „zadní“ blatník. Vždycky mi nabídnou něco za sedlo co se točí dokola a je to k ničemu. Už jsem viděl pár lidí jak to stahujou drátem k vydlicím. Takže co mi poradíte? Jezdím silnici, lesní cesty i někdy zcela mimo komunikaci.

    0 0
    • vset  

      Ja jsem si nakonec poridil „nafukovaci “:http://www.velocentrum.cz/…niky/mtb-26/  da se lehce sundat a nemusis ho furt vozit na kole vleze se do batuzku nebo sroluje pod sedlo je lehoucky tak ze drzi perfektne ve predu pouzivam klasicky umelohmotny ktery tam mam nastalo

      0 0
    • Featherbed  

      Nebuď slečinka, čáru na zádech snad vypereš…

      0 0
      • Petr Michal  

        já slečinka nejsem, jen mě zajímá zda to vůbec má smysl – jinými slovy názor člověka co blatníky má a před tím je třeba neměl, jestli zaznamenal nějaký rozdíl

        0 0
        • Smazaný účet  

          nevýhoda takových blatníků je, že jsou dosti daleko od kola tak nepoberou všechno, max ochrání zadek ale na záda určitě nějaká ta kapka vlítne.

          0 0
          • vset  

            Tak tomu never zalezi na tobe jak ho nastavis ke kolu navic je sirsi a nejaka ta kapka ti v desti vlitne vzdycky jde spise o to ze nemoknes ze spodu pokud mas zas blatnik moc prilepenej ke kolu byva problem s bahnem

            0 0
        • teepeex  

          to si kur, ze je to rozdil

          kdo jezdi za kazdyho pocasi, tak blatnik oceni, at uz to vypada, jak to vypada

          zadni blatnik z duvodu mokryho zadku a predni z duvodu marastu v ksichte;) pri kudle z kopce

          ps – doufam, ze ti nevadi, ze nejsem zrovna zinantni ty bonbonku;)

          0 0
          • teepeex  

            u predniho je to dle meho jedno, myslim, ze se da pouzit vcelku vse co je tu na trhu

            ale zadni bych doporucoval tenhle protoze jako jeden z mala drzi(na kazdym prumeru) a stoji nula nula nic

            0 0
            • Petr Michal  

              Díky za odkaz. A není to moc krátký? I když dlouhej asi vypadá blbě. Ale v náchodě jsem viděl blatníky jak na treku až dolů, měli to stažený drátem k vidlicím a ještě nosič. Na první pohled cesťák, ale praktický! Já žádnej motokros jezdit nehodlám..:c). Jinak mám hydroform hliník a vepředu lítaj kameny do rámu tak, že to zvoní jak kdyby měl rám rupnout. To si myslím že by přední blatník ochránil. Ale prodávaj se zatím samý šmejdy co ani nedržej a nebo jsou moc krátký..:c(

              0 0
              • Luka  

                Sám nahoře píšeš, že jezdíš silnici, lesní cesty… nedovedu si představit ty kameny co zvoní do rámu jakoby praskal. Ale normálně se to dělá tak, že pokud ti vadí ono cinkání a bojíš se o rám (tedy o jeho lak), tak to podlepíš speciální fólií.

                Kameny, který by ti ohrozily „hydroform hliníkovej rám Meridy 1000 D“, nějaký plastový blatník vůbec nezastaví, takže v klidu jezdi.

                Ještě jsou rámový blatníčky tzv. „lízátka“. Na vodu, co vyletuje od pneu, dobrý a bahno neřeš, když už bahno je, a nejedeš zrovna jako salát, tak si stejně zasr*** až za ušima, blatníky neblatníky.

                0 0
                • Petr Michal  

                  to je konečně pořádná odpověď..:c)) I když hned první jízda byla přes ostružiny obilí louhu a les, takže o lesní cestě se bavit zrovna nedá..:c) Tu pásku na rám mi nabízeli za 350 kč a to bych si za tu cenu koupil radši ten blatník co kolega nabízel za 149,– Kč. Ale o moc chytřejí nejsem. Je to jako vždycky s tímto národem. 50% pro blatníky, 50% proti a pak si vyber..:c)

                  0 0
                  • Luka  

                    neříkám, že jsem proti blatníkům. Sama ho vozím, minimálně to lízátko, protože nemám ráda rozmočené ježky v obličeji ;)

                    Samolepka je dobrá věc. Dá se použít případně alternativa z reklamky, ale počítej s tím, že to vydrží míň. To 3m je pevný a tlustý = chrání rám.

                    Blatníky: stejně (jako na všechno) na to musíš přijít sám. Na BF se toho hodně nakecá, občas je šikovný tip, ale to je tak vše, co od toho můžeš čekat. Takže zjistíš po půl roce, jestli ti na kole vadí, že můžeš mít dojebaný lak (někomu to je fuk, pro jiného „šrámy na duši“), nebo jestli vyhovuje ten či onen blatník. :) Stejně jich vyzkoušíš víc, než najdeš to pravé. Uvidíš :)

                    0 0
                  • vset  

                    Zalezi co kdo jezdi ja konkretne nejvic jezdim po horach a dlouhou dobu jsem blatniky vubec neresil pak jsem parkrat zazil neplanovanou jizdu v lijaku  a od te doby na  blatniky nedam dopustit.

                    Ale treba na kratsi vyjizky bych klidne jezdil bez nich.

                    0 0
                  • Kubas.1  

                    3 kila za tohle ?

                    0 0
                    • Chiron  

                      To je i za 150 moc :D Nevim no, to radši zajdu do barvy laky a koupím za 50,– tak 1*0,45m obyč průhledné fólie a můžu do toho zabalit pomalu celé kolo.

                      Jinak spodní trubku sem neřešil. Hlavovku sem oblepil neprůhledným teflonem přibližně v barvě kola. Kolo je béžové a teflon taková žlutohnědá lesklá textýlie. Sice je tam vidět rozdíl, a je na něm vidět látková textura. Ale tak hrozné to není a účel to splnilo perfektně. Kousek sem nalepil i na vidli kde hadice odírala barvu, sice to esteticky není úplně košér, ale pod bahnem se to schová.

                      0 0
                      • xshreck  

                        Tak :-))) konečně se mi podařilo ukořistit tuhle průhlednou folii. Mám jí cca 50*60cm ( na jendom místě by šel ustřihnout i 80cm dlouhý pás na rám :-)) ) a je to zadarmo, takže su rád. Vyzkouším jak to bude na kole vypadat a asi si to dám kvůli těm šutrům. Pokud je jedna vrstva málo, přidám druhou :-))

                        A taky jsem si konečně sehnal i reflexní samolepící folie. Té hodně slečně pudu dát aspoň kafčo xD

                        0 0
                • vset  

                  No me nejde tak o to ze jsem zasranej s blatniky nebo bez to jses vzdycky ale u predniho ocenuju nejvic to ze me voda a kaminky nelitaji do oci a pokud nemas zadni nemusis vozit ani plastenku protoze stejne budes mokrej durch

                  0 0
              • teepeex  

                vubec neni kratkej, je dlouhej az te to bude mrzet:)

                jakykoliv s kloubem budes casem proklinat, je to drahy a nedrzi to(pokud jezdis trochu kasi)

                0 0
            • Mr.Duck  

              Jó tenhle blatník mám, a drží jak skála i v ňákejch těch sjezdech, dokud s nim někde nefláknu, tak se na sedlovce ani nehne.

              Jinak jestli sou blatníky vhod nebo ne, to je zkrátka podle situace. Když se jedu podivat do lepšího bláta, a nejdu tam lítat, prostě se jenom podivat, nebo třeba dojet do práce, tak blatníky nasadim, mám i přední cca za 200 co drží (něco jako tenhle, ale neni to přesně on :() výborně, a při takový zahnojený cestě to ocenim. Ale když se chci opravdu projet, tak blatník nemá smysl, jak řiká Luka, při pořádnym ježdění se člověk zasvinit musí, jinak se fláká :P

              Čili abych shrnul muj názor, na slušný cesty a takový to poježdění se blatníky určitě hoděj. Na delší ježdění někde po lese to moc smysl nemá :)

              0 0
        • Rychlej turista  

          Zadní blatník je o pohodlí a přední o bezpečnosti. Takže záleží na tobě, jestli něco z toho má pro tebe smysl.

          0 0
      • drtyc  

        jestli jezdi silnici a v bavlne nebo ma na sobe v dolni vrstve polypropylen a bude fakt mazanice a prosakne to, tak to z tech dvou zminenych nevypere docista. to nejhorsi jo, ale porad to bude videt.

        0 0
    • Smazaný účet  

      fuj

      0 0
    • Martin  

      blatníky vozím jenom když jsou opravdu ultra sračky a nebo v zimě, jinak zásadně bez… bike se umeje, prádlo vypere :-) a bahno k bajku patří

      0 0
      • kubad  

        ani do sraček blatník nebrat :-) se zbytkem souhlas

        0 0
        • Martin  

          občas se to hodí :-) – ale fakt jenom do hodně velkejch sraček :-)

          0 0
    • Krys  

      A znova:

      Topeak

      0 0
      • kankrlicek  

        jo jo, mám něco podobného a moc dobrý blatníček.

        0 0
    • Hornet  

      S blatnikmi to vyzera hrozne…

      0 0
      • Petr Michal  

        tak ještě jednou: prosím nehodnotit vzhled. Je mi jedno jak to vypadá, jde i o funkčnost. Zda ty krátký plastáky vubec něco zachytí. to je celé. Pokud budu zasranej i s nima, nemá to cenu

        0 0
        • MavasH  

          Budeš, ale ne tolik :D

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Já používám plastový blatníky SKS a jsou dost dobrý. Rozdíl mezi jízdě v blátě s těmito blatníky a bez nich je obrovský. Záda s nima nemám ohozený vůbec a obličej taky ne. Jenom nohy (od kolen dolů) to schytají dost, asi skoro jako bez blatníků.

          Takže používat blatníky se rozhodně vyplatí! Nedej na názory místních leštičů a gramhoničů.

          0 0
          • Petr Michal  

            DĚKUJI! VYHRÁVÁŠ PRVNÍ CENU FORA!..:c) Konečně to forum k něčemu je. A když mi pošleš odkaz na ty blatníky na sexybonbonek@centrum.cz, budu ti vděčný, toto téma mužu zrušit a jezdit vesele dál, zatímco se ostatní budou hádat. Takže díky!!!

            0 0
    • cukerko  

      podla mna jeden z najlepsich ake zozenies, moze sa vsak trosku krutit co ma na tom stve

      0 0
      • cukerko  

        ups zabudol som spomenut ten blatnik o ktorom som hovoril, SKS x-blade dozadu a shockblade dopredu

        0 0
    • Hrubiduk  

      Ahoj, mam dve horsky kola: stary, na to jsem si poridil (v zasade na stalo) klasicky blatniky, vypadajici jako ty na silnicku, jen jsou z palstu. Cena uchazejici, montaz jednoducha, k dostani podle me vsude. Tohle kolo beru ven, kdyz je fakt hnusne, pripadne kdyz mam na nem cyklosedacku s prckem. Pak mam druhy, na kterym jezdim zavody. Do minulyho roku jsem na nem mel predni blatnik, ten jsem letos oddelal, jen pro zkousku. Zatim mi to neva, po zavode, kdy je trosku blato, aspon vypadam desne drsne, kdyz je blato velky, je ten predni blatnik stejne na prd. Co se tyce zadniho, ten jsem mel taky, takovej ten montovaci na sedlovku. co ti tu hodne lidi doporucuje. Ten jsem odmontoval uz kdysi davno. Mel jsem ho danej hodne nahore (kolo vypadalo jako motokrosova motorka) a tim padem efekt zadnej. Proste jsem to mel kvuli image, tenkrat jsem moc nejezdil. Blatnik jsem ztratil, ale vazne uvazuju o koupi novyho pro situace, ze na zavode bude hodne blata (jako letos na Krali sumavy), pochytal by podle me aspon neco a mozna bych nejel vetsinu zavodu s nefungujicicm presmykacem. Rikam si, ze kdyz uz si to primntuje na kolo profik (Ivan Rybarik) a vyhraje,tak ze to v techto situacich smysl mit musi. Pri normalnim mokru a blate bych to na kolo ale nedaval, MTB kolo by melo byt po vyjizdce trosku zasrany… A hadry stejne propotis a aspon obcas vyperes, nebo ne? :) Tak snad ti muj nazor trosku pomuze pri rozhodovani. Jirka

      0 0
      • Quik  

        Jak rikas , kdyz je clovk zasranej tak " vypadá drsnějc " . Mimochodem ja blatníky vozil pouze kdyz se to venku mračilo … Ted  sobotu dostanu Meridu Matts TFS 700 ( olivově zelenou 2007 ) a na ni uz je dávat nebudu …

         

        OT : Když já se tak těšim , tak sem si nemoh odpustit sem hodit katalogovou fotku mojeho nastavajiciho biku :D

        0 0
        • cagalam  

          na první pohled jsem uviděl blatník! a ono je to lanko .....

          0 0
          • Quik  

            Ano , to lanko od poplocku je opravdu dlouhe a pripomina na par setin vteriny blatnik

            0 0
        • teepeex  

          jj,

          zasaditi chlapci s exkrementem na zadech a ve tvari jsou ti pravi Muzi, muzi s velkym M

          0 0
      • prvniodkonce  

        Ty blatníky, co vypadají jako na silničku, jsem dvoje v terénu oddělal. Nic to nevydrží. Jinak, kdo tvrdí, že blatníky ne, tak nechť věří, že dnes se docela hodily i na silnici. Zvlášť třeba když je pod nulou a je posolená šlichta na silnici, je to bez blatníků docela o zdraví. A o jízdě v balíku ani nemluvě.

        0 0
    • camillio  

      Čau, blatníky jo, ale nasazuju jen pokud je vidina, že bude hnusně, nebo pokud jedu na vícedenní akci. Oceňuju na nich jen to, že mi přední kolo nehází sajrajt do obličeje a vzadu trvá o trochu déle než se vložka v kalhotách změní na odpornej vlhkej kekel masírující při každém šlápnutí zadek hnusnou studenou vodou. Pokud prší, tak tuhle radost aspoň oddálí, pokud neprší, tak se nedostaví vůbec. Jiný zázrak v tom nenajdeš – bahno se i tak dostane prakticky všude.

      0 0
    • pete_ax  

      co vlastnici Monstera AM? nesere vas ten bordel na tlumici porad? me teda jo, neco jsem  proto vykutil – pidi blatnicek/chranic prvni verze. je to udelany z kelimku na pivko, casem bych to rad jeste nejak vylepsil, co se tyka upevneni. zatim musim teda zaklepat, funguje to :o)))

      0 0
    • KarY.1  

      Ja blatnik nepouzivam..Pro me to je jen kur**ni kola .Hur se s tim zataci a nevypada to dobre..I kdyz praktickou stranku to ma a to nebyt jako prase za deste a celkem v suchu.Sam pouzivam Lizatko neboli zachytavac deste se tomu jeste myslim rika a zadni kapsicka mi taky nejakou tu vodu a bahno pochyti :-)

      0 0
    • vasek80  

      Nové kolo mám asi dva měsíce a koupil jsem si k němu rovnou i blatníky. Už jsem si na ně tak zvyknul, že když teď neprší a v lese je sucho, a já je sundal, tak se mi kolo tolik nelíbilo. A to jsem si na ně z kraje nemohl ani zvyknout. Pohled přez přední mi evokuje motokros který jsem jezdil. A i na ten zadní jsem si už zvyknul. Mám už je tam natrvalo.

      0 0
    • Jakub92  

      Já mám topeak defender a super…vozím ho hlavně v zimě a ze zadu jsem čistý jako lilie :-).

      Navíc se nehne a když to doplníš o přední tak to vypadá i celkem slušně.

      0 0
    • Dalas  

      Záleží jak kdo jezdí-jestli chce jezdit za KAŽDOU CENU, ať už do práce, nebo delší cyklotůry, atd..

      já třeba blaťáky nemám a nikdy jsem je neměl. Měl jsem kdysi vlastně jen na rámu ze spodu, kvůli ksichtu:), ale to bylo na minulém kole..

      Jinak když chčije, tak odpočívám (věnuju se kolečku, apod.)a v terénu si zajedu, když je tam aspoň trošku sucho a jinak po silnici atak.

      Přece už pubošství mám za sebou a nemusím už být za každou cenu zablácený a mokrý :)  a někdy si člověk odpočinout musí-a to je právě hlavně tehdy, když prší

      0 0
      • Petr Michal  

        tak to byla Lišácká odpověď! Máš druhou cenu. Problém je ten, že já vyjedu když je krásně, odjedu 30 km do terénu od baráku a pak chčije a i chčije jak by řekl pan Kemr a už to jede… musím se smát, když vidím před sebou svého šváru (jinak odpůrce blatníku), jak mu sebemenší loužička stříká v přesných intervalech proud vody na záda..:c). Problém je ten, že zadní fakt nemužu sehnat takový aby se mi to líbilo, splnovalo to účel a bylo to napevno ke kolu, ne jen sedlovku

        0 0
        • Luka  

          I author sveho casu delal plastove klasicke blatniky. Proc tyhle „klasiky“ malokdo na horaku pouziva je to, ze se rychle zanesou bahnem, a pak se uz ani kolo netoci. Proto se vic pouzivaji ty na sedlovku. Jsou vys, tedy pobiraji jen cakance a ne hromady blata

          0 0
    • kačaba1  

      Já jsem kupovala blatníky značky SKS – přední na vidlu, zadní s jedním kloubem na sedlovku. Prodavač je vychválil do nebes. Moje zkušenost však dosti kontruje jeho popisu. To, čeho jsem se bála, se také stalo – kloub v terénu neudrží blatník v požadované výšce – musela jsem pořád výšku nastavovat a šroub kloubu během jízdy dotahovat. Přední blatník padá i s držákem, který by měl trvale držet na vidlici. Zkrátka si myslím, že blatníky do terénu jsou pro mě spíš problém, než řešení..

      0 0
      • camillio  

        Člověče, nevím co máš za blatníky, ale já mám také SKS, vpředu i vzadu. Přední drží na jedničku, rozhodně nevypadává s tím držákem (ježek do sloupku vidlice), resp. nevypadává vůbec. Zadní drží výšku dobře, zato do strany občas uhne. Jinak si ale nemůžu stěžovat.

        0 0
        • Petr Michal  

          Tak zítra jedu se svojí meridou do servisu a budeme zkoušet a zkoušet, dokud nějakej blatník nepadne..:c)

          0 0
        • Petr Michal  

          tak jsem zjistil, že na Meridu XC se blatníky nedělají. U tohoto kola se jaksi nepočítá, že by si jeho majitel blatníky pořizoval..:c)

          0 0
          • lindas  

            A tuhle kravinu ti řekli v servisu? Meridu XC mám a blatníky taky – ostatně úplně normální, univerzální.

            Pokud ale chceš takový ty klasický celkový blatníky, pak mám obavy, že budeš mít velkej problém u každýho bajka, nejen u Meridy XC.

            0 0
            • kockodan  

              Blatníky mám a myslím, že toho pochytaj hodně.Předesílám, že vzhled kola moc neřeším, respektive mě MTB kolo s blatníky nijak nepohoršuje.Jezdim docela divočiny a prijiždím v rámci možností čistá.Všechno se dá vyprat, ale jako ženská nechápu, proč bych si měla bahno nosit do koupelny, když ho můžu nechat na blatníku, případně v lese, když se od blatníku odrazí. A v dešti jsem bez nich jela párkrát a je to očistec, když ti třeba dvě hodiny miří proud vody jak z hadice přímo mezi půlky. V lijáku je to asi už jedno, ale takový normální deštík, který by se dal lehko snést, udělá se zadkem divy. Jinak blatníky mám obyčejné univerzální (podobné jako Teepex), přední je úplně v pohodě, zadní se musí silou rvát na sedlovku,,mám Trek, tak je asi moc silná, ale jde to tam dát a nic se neničí.

              0 0
    • medved09  

      Také jsem přešel z crossu na mtb a zpočátku jezdil bez blatníku. Bahno v obličeji nebo na zádech a nohách mi moc nevadilo, až na to praní, ale jak už tady pár lidí psalo, pokud nepojedeš jak hraběnka, tak se stejně zašviháš.

      Nakonec jsem ale blatník na zadní kolo pořídil. Po jednom z červnových hyperdešťů jsem jel asi dvoukilometrový mírný sjezd po kamenité lesní cestě. Nic náročného, a celkem to svištělo, problém byl v tom, že po té cestě tekla voda, což znamenalo velmi „příjemnou“ studenou sprchu na p..l. Následkem byl báječný vlk.

      Takže po této zkušenosti jsem si blatník také pořídil, pouze na zadní kolo, je to nějaký noname za 160Kč. Potom co jsem uchycení podlepil oboustranou lepicí páskou, tak se ani nehne, takže ho to mám pořád, i když už tolik neprší a je tam vlastně zbytečně.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jenom malá rada pro ty, kdo teprve budou montovat blatníky – např. SKS. Bacha na kontakt blatníku a vidle – radši si tam dejte nějakou nálepku, abyste neodírali lak vidle, viz foto.

      0 0
      • DaSnail  

        asi záleží jaký typ. ja tam mám kopu miesta.

        0 0
        • lindas  

          Ta ******* na hlavovým složení – je to k něčemu?

          0 0
          • pepek  

            Ta ******* celkem na nic není – akorát ti pak vydrží to ložisko třeba 14+ let. (to moje je už na 4. rámu)

            0 0
          • DaSnail  

            jak píše pepek. párkrát som to čistil a bolo tam dost bordelu. odkedy tam je neoprén, mám pokoj.

            0 0
            • lindas  

              A když mám složení integrované do hlavové trubky? Pak je to k ničemu nebo ne? Nebo to zachytí i bordel odspoda?

              0 0
        • kyl  

          SKS aby se nemlel tak dosedá pěkně na korunku.

          0 0
          • DaSnail  

            tak to východonemeckí inžinieri moc nedomysleli… 8o)

            0 0
            • kyl  

              Proč? Pěkně se domáčkne a ani se nehne,ještě se nestalo že by se mi uvolnil,vozím je dva roky a dnes sem montoval přední na novou vidlu,nemohl sem najít ty plastové redukce do sloupku.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Pokud jezdíš v blátě, tak se vyvaklá a pokud je bláto lepivé, tak je třeba blatník upevnit stahovacími pásky, aby neulítl, protože ho zámek nemusí udržet.

                0 0
              • DaSnail  

                práve preto že je domáčknutý. keď koleso lieta hore-dole tak imho blatník pruží a v mieste kontaktu sa malinko pohybuje. výsledok je na fotke od nobelowski

                keď sú k blatníku pribalené samolepky na vidlu a v návode upozornenie, tak ok. keď ne, tak odraná vidla niekoho môže aj trochu ******.

                0 0
                • kyl  

                  Vozím ho minimálně,jen když je mokro a tomu se pokud možno vyhnu,takže mi to neva.

                  0 0
      • kyl  

        Dík,zrovna sem ho namontoval,jdu se kouknout po nějaké pásce co nalepím na blatník.:-)

        0 0
        • MavasH  

          Já jsem po pořízení nové vidlice (na jaře) rovnou aplikoval pár otáček černé elektrikářské pásky :-)

          0 0
    • muppet  

      blatníky

      :-)

      0 0
    • vlasof  

      Jezdil jsem bez nich protože mi to přišlo masňácký … ale když jsem párkrát přivezl domu 10kg bahna tak se mi to rozleželo v hlavě a plastový baltníky jsem pořídil.

      když používám kolo k přesunu z místa A do B tak je používám skoro vždy a když vyrážim po dešti na MTB tak taky.

      0 0
    • camlost  

      blato ma byt na kole i pred jizdou, nejen po ni. kolo neni vaza do obyvaku. ;-)

      (jen muj servisni technik pro to nema moc pochopeni)

      blatnik mi jeste nikdy nespadl. zadni na sedlovce, predni klasicky – vyrobce k nemu dodava takovy gumovy pasek na zajisteni, ale nepouzivam ho, neni treba.

      kdyz se jedu jen tak rekreacne projet a prsi, davam blatniky oba. na zavod do lehkeho deste nic, ocekavam-li hodne vody, davam predni, abych.

      znacka blatniku? nevim, asi SKS. na blatniky to nejezdi, tak nema smysl to nejak zvlast resit. a kdyz se vratim domu ne-uplne-cisty, aspon manzelka vidi, ze jsem byl na kole. :-)

      (jen musim dres svleknout uz v garazi)

      0 0
    • McBlacky  

      smysl to má určitě. Pro leštiče co brzí před kalužemi a velké objíždí + přenáší asi ale ne.

      vozím i na závodech. Přední, protože při rychlosti nad 40km/h na šotolině ve sjezdu nevidíš bez něj nic /za deště, nebo krátce po dešti/ a zadní je spíš o komfortu a suchým zadku – což pokud je ta možnost docela preferuju :)

      0 0
      • Ricci  

        uplny suhlas,v tomto pocasi bez blatnikov ani nevyrazam,skusil som to v nedelu bez nich,lebo kamos tiez nemal a doteraz nadavam :-)

        0 0
    • funkatron  

      viete mi niekto poradit, aky je rozdiel medzi tymito blatnikmi?

      http://www.cykloobchod.sk/…uct_info.php?…

      a

      http://www.cykloobchod.sk/…uct_info.php?…

      dik

      0 0
      • newbie  

        shockblade je dražší, spodní okraj má z nějakého měkčího plastu a hlavně – je širší

        třeba tady je ten spodek trochu vidět

        http://www.jizdnikola.net/…-predni.jpeg

        0 0
        • funkatron  

          dik :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            A můžu ten *blade doporučit. Kryje dobře, drží parádně a nasazování/sun­dávání je rychlovka. Vepředu i vzadu otázka okamžiku. Na tvým kole to bude vypadat asi takhle:

            :-D

            0 0
            • šlapatko  

              Tyhle jsou opravdu super.Vozím sks X-BLADE několik roků a nemám problémy.Chtěl bych vidět drsňákky co nepotřebují blatníky, jak celý den krouží na 24mtb maratonu bez blatnííku.Minulý rok v Bystřičce jsem byl rád za suchou prdel:-).

              0 0
            • eredin  

              Jo taky mam Xblade a sou super, zadni ma dva klouby takze se da dobre nastavit podle kola.

              http://www.bike-forum.cz/…p1020186.jpg

              0 0
            • funkatron  

              nooo vyzera to celkom fajn :)

              idem do nich

              0 0
          • newbie  

            :-) není zač…

            jinak fungují oba, ale ten dražší set je o něco širší a zadní blatník (co ho má na foto nobelowski) je taky (imho) o něco hezčí

            jen jsem musel po nastavení zakápnout kloub lepidlem, od té doby bez problémů

            vlastně jeden jo – na přední nemaj ježka dost velkýho na 1.5" tapered head tube (jak je to vlastně česky?), tak ho tam mám přikurtovanýho stahovacíma páskama

            0 0
            • Smazaný účet  

              Z kloubem stejná zkušenost. Po první jízdě jsem to musel zalít lepidlem a dát tam jinej šroub, protože ten, co je v balení, je k ničemu. Po pár km se to uvolnilo a blatník ležel na kole. Od úpravy slouží dobře. Nenapadlo mě to nijak dotahovat, nasadil jsem to přímo, jak to bylo nastavený z obchodu a to byla chyba.

              0 0
              • šlapatko  

                Původní šrouby, utáhnuto a drží tři roky.

                0 0
                • šlapatko  

                  V akci:-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo, ta hlavní chyba byla v tom, že sem šroub po vybalení a instalaci vůbec nekontroloval. Chybama se člověk učí.

                    0 0
                  • xshreck  

                    Safra asi si pudu něco taky koupit …

                    já přemýšlel o tohmle dozadu

                    http://www.kupkolo.cz/…DRY809.html

                    a dopředu ještě nevím co. V dešti jet bez blatníku je utrpení. Záda čert vem .. ale s mokrou prdelí jezdit, to je hnus.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      levný, ale moc si to nenastavíš

                      0 0
                    • šlapatko  

                      Tenhle má bratr a je spokojen.Je lehce kratší a tenčí než X-Blade.Příjde mi že pobere dost.Dopředu kup taky sks.Cena kolem 300kč

                      0 0
                    • newbie  

                      taky funguje, ale mi se třeba na biku dost nelíbí (na rozdíl od toho x-blade)

                      0 0
                      • xshreck  

                        Měl by něco ale pobrat ne? Já jenom nechci, abych měl zafláganou prdel … Dopředu si koupím ten co má nahoře na fotce :-) Ten se mi zalíbil xD Samotnej vypadá divně… na kole to fakt vypadá jinak :-) a možná si rovnou vezmu aj tu nálepku na rám ( zkusím ještě ale reklamku tady u nás … se mi neozvali furt na mail. )

                        Jinak já taky jezdil bez blatníků a dostal se mi bordel do hlavka, trošku do podsedlovky a tak ( chcalo jako prase ). Bez blatníčků v deštíku buď fakt jezdit pomalu, nebo vůbec. S blatníkama se to aspoň trošku dá snášet…

                        0 0
    • Gorgov  

      nikdy :)

      0 0
    • petrun  

      Blatníky pouze rychloupínací, například od SKS. Příležitostná čára na zádech opravdu nevadí. Pokud ale člověk jezdí denně do práce v zimě v létě, uvítá když v dešti a sněhu nemá mokrou prdel:-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce