• chodec

    O víkendu mě naželka bere za kamarádkou do Bratislavy. Počítám, že holky si budou mít o čem povídat, nicméně já tam budu spíš jako šofér. Nedá se tam nějak hezky si zajezdit, že bych si našel zábavu pro sebe?

    Pokud někdo znáte okolí (chodí sem co vím pár lidí ze SK tak snad i někdo z B.), můžete poradit nějaké míto, kde se dá hezky jezdit a není to daleko. Ideálně abych nechal auto u kamarádky a vypadnul ven na kole, ale pokud bude třeba tak mohu popojet i kus autem. Konkrétní BIKE trasy sice uvítám, ale nemám mapy, takže nevím, zda udržím. Spíš by bylo fajn pokud by někdo věděl o nějaké lokaci, kde se dá prostě jezdit hezkým prostředím na biku (ne moc silnice – asfalt přežiju pokud ho není moc, ale hustější provoz mi hodně vadí) – tak 2× 1/2 dne by stačilo.

    Dík

    0 0
    • djano  

      Nechces si v sobotu prejst greenbike maraton ? Aspon kratku (tu idem aj ja, lebo nechcem ist z Baby po asfalte za ucasti trenujucich motorkarov). Neviem kde byva kamatadka, toto je z Partizanskej luky – mapy su na http://www.kellysgreenbiketour.sk/

       
      0 0
      • chodec  

        S trasou by nebyl problém – krátká je opravdu krátká :-) , ale počítám, že do 8:00 či 9:00 kdy je prezentace se z Prahy do Blavy nedostanu zvlášť když pojedeme načasování dle nálady a spánku naší rok a půl staré ratolesti, což jsou veličiny značně vrtkavé. Takže tudy cesta nepovede. Ale dík za nabídku :-)

        0 0
        • djano  

          Dokedy ste tam ? V nedelu by si mohol ist s nami na taku kratsiu trasu – viacmenej poznavaciu.

          0 0
      • ememem  

        preco myslis ze to ide po ceste? ides po modrej dole a odbocis do limbachu vsetko lesom

        0 0
        • djano  

          Pytal som sa v GB. Ma sa ist po ceste a pri jednom znamom ustave sa odbaca vpravo. Dalsi asfalt by som celkom prezul, ale tam sa mozno bude dost padat – ak si chrti nedaju pozor, asfalt zrejme nebude pozametany…

          0 0
          • ememem  

            to ako fakt? a com im hrabe? som myslel ze sa pojdem pojazdit ako na spolocensku udalsot kedze trau bych (ako kazdy z okolia) uz presiel aj naslepo a navyse momentalne trpim akutnou salmonelou ale takto na to kaslem. aj ked sa mi to furt nezda, v aktualnej mapke k zavodu je to furt po modrej (vid foto). (mimochodom celkom pekny zjazd nie, 8 km z kopca pri BA nie?)

            0 0
            • djano  

              No podla mapky mas pravdu – dufam, ze sa prekecli. To si niekedy prejdem – po modrej som este nesiel – my chodievame po neznackovanej zvaznici – obvykle z Limbachu (Slnecne udolie – na konci chatovej kolonie) na Babu – az nad Babou sa napojime na modru.

               
              0 0
    • jalabert  

      Tak najlepsie cyklotrasy okolo Bratislavy su urcite v Rakusku:) Ale je to taky gicik, cyklocesty urcene vyhradne cyklistom, odpocivadielka, tabulky so zaujimavostami na kazdom kroku:) Ale ked mas take rad, tak myslim, ze mozes zajst k Neziderskemu jazeru (cca 50 km od BA), pripadne do Hainburgu, ked si trufas tak aj do Viedne:) Nejake cyklotrasy su tu http://www.cyklotrasy.sk/?… a ked rozumies skus pozriet aj http://www.bikeburgenland.at/… Oblubena trasa je z Bratislavy- Petrzalky po dunajskej hradzi do Cunova a dalej ku Gabcikovu, ale byva dost preplnena in-linestami a cyklistami.

      0 0
      • ememem  

        sa mi zda ze skor hladal cestu nieco na mtb a toho je v okoli blavy na (prvy krat  :-) )aj docela dost nicht war?

        osobne bych ti odporucal sa doviezt autom na kamzik(to je tam kde je telev. veza to uvidis) jazdit na biku po blave je docela smrt a odtial normalne po trebars cervenej znacke. odbocit na inu a urobit si okruh sa da kdekolvek, ked nemas mapu je to trocha tazke vysvetlovanie ale stiahni si trebar su z toho spominanaeho maratonu a chod normalne po znacenych turistickych trasach, ono s tym zakazom neni az take horuce, jazdia vsetci. len rataj s tym ze v tu sobotu asi bude vzhladom na ten maraton docela plno. alebo si ho daj v nedelu pokial budes chciet, urcite to nikto neda hned dole.

        0 0
        • ememem  

          kua uz pisem jak magor, dufam si to pochopil.....

          0 0
        • chodec  

          jo cca pochopil :-) i když jsem to musel číst několikrát – dík.

          každopádně díky i jalabertovi – koukal jsem a to jezero za hranicema je hezký cíl, ale obávám se, že by to byl trochu výlet naslepo a na takových těch dálkových stezkách.

          Protože to tam neznám, tak bych neměl možnost moc pružně měnit trasu a přizpůsobit se rodině a programu co tam budeme mít. Takže bych preferoval něco jak píše ememem – prostě někde nasednout na kolo a kroužit si jen tak pro zábavu a ideálně po značkách v terénu, kde mám možnost to kdykoliv zabalit a vrátit se do výchozího bodu. Mapu sui nějakou na místě pořídím, ale protože nápad manželky je nový, do té doby musím vystačit s internetem :-).

          EMEMEM – můžeš mi hodit nějaké souřadnice nebo jiný odkaz na místo, kde by bylo nejlepší začít (kde nechat auto a tak)?

          0 0
          • jalabert  

            Tak, ked MTB, tak to potom hej ze do Malych Karpat skor ako sa po tych rovinach vlacit:) Ako pisal emenem, auto je najlepsie nechat hore na Kamziku, su tam nejake restauracie, detske ihriska a tak. Co som takto narychlo zistil, tak suradnice hornej stanice lanovky na Kamzik N 48°11.123` * E 017°05.819`. V okoli sa nejake parkovisko najde:) Cesta na Kolibu a dalej na Kamzik vedie priblizne od hlavnej zel. stanice, vsak ti to hadam navigator najde:) Keby nie, tak pozri mapy.sk, hore sa ide cca od krizovatky Sancova-Karpatska, dalej po Karpatskej-Podkolibskej-Jeseniovej a Brectanovej hore na Kamzik:)

            0 0
            • ememem  

              kua ty sa ale vyznas na to ze si cezpolny......ja tu zijem 40rokov ale o nejakej brectanovej som nikdy nepocul.......ale je mozne ze po nej chodim kazdy den domov…

              0 0
              • jalabert  

                Ja som cezpolny iba cez vikend. V tyzdni oxidujem na internate v Bratislave:) A hore na Kolibu som chodil robit komparz pre jojku, tak to trosku poznam:)

                0 0
            • Krys  

              Normálne, od Hlavnej stanice k YMCE, tam doľava na Karpatskú (dá sa tam odbočiť doľava?), po trolejbusovom vedení až na koniec a potom ešte kúsok. :)

              0 0
              • ememem  

                neda…musis ist odzadu popod trat preto hovorim ze je to bez mapy aj tak zbytocne vysvetlovet.proete treba ist nejakopodla citu stale hore…

                0 0
          • ememem  

            koordinaty??? no kua si ma dostal, skus google maps a „bratislava kamzik“, kedze asi BA moc nepoznas ani neviem odkial pojdes tak ti to moc popisat neviem ale tu vezu fakt vidis a ked pojdes podla citu smerom k nej + mapka z googlu tak urcite dojdes. chod az hore skoro k vezi a tesne pred nedobocis vlavo k nej ale pojdes este 50 m rovno. dojdes k luke kde su bufety a tam aj zaparkuj, nemal by byt problem. odtial hned vidis cervenu znacku, zacina takym zjazdikom pri altanku a potom uz ides podla mapky, kludne zober tu zo stranky maratonu (vid. hore) na hrubu orientaciu po turistickych znackach to staci.

            0 0
          • jano  

            ak este nemas mapu tak tato je celkom v pohode http://www.turistickamapa.sk/?…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.