• Pedro1000

    Zdravim všetkých

    Chcel by som poradiť pri kúpe bicykla pre dcéru. Kúpili sme jej bicykel s pomocnými kolieskami ,ale je moc ťažký pre ňu. Prečítal som čo sa dalo ohľadom bicyklov. Odporúča sa začať na odrážadle,ale nie je už neskoro keď ma dcéra 3.5 roka? Existuje nejaký ultra ľahký bicykel pre deti ktorý sa dá použiť najskôr ako odrážadlo a potom namontovať pedále?

    Video malej na bicykli dole kopcom

    https://youtube.com/…/HqlBkqZdO5Y?…

    0 0
    • Tencovozikmin  

      Koupíš na bazaru odrážedlo za pár peněz a pak ho střelíš dál. Proč to dělat jednoduše......

      0 0
    • Micey  

      Kup lehci kolo typu Woom s 16” kolama, v tomhle veku uz je odrazedlo zbytecny, kolo da.

      1 0
    • Vilém  

      A podle toho,ze neumi slapat, usuzujes, ze je to tezke?

      Kuo ji nejakou karbonovou raketu, par se jich tu objevilo, tak do 100tKc se vejdes.

      …ale pak zjitis, ze je to pro ni stale tezke.

      1 0
    • dědek mohy  

      Ve 3,5 letech už dcera jezdila na Early Rider Belter 16". Úžasné kolo pro prcky, nic moc lehčího asi neseženeš. Jezdila před tím na 12" kole s bočníma kolečkama, ale to kolo mělo snad 11 kg. Po sundání koleček absolutně nebyla schopna jet. Na Belteru v podstatě okamžitě krásně jezdila. Zrovna předevčírem jsem ho prodal, děti rostou rychle =)

      0 0
      • Pedro1000  

        Vďaka za radu. Momentálne sa nedá zohnať nikde na Slovensku ani v Čechách. Jediné z Anglicka,ale zase clo a DPH. Veľmi pekný bicykel. Dalo sa to pouzit a bez pedálov ako odrážadlo?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Rascal 16 máme mi.

        Perfektní kolo.

        Chvíli jezdil bez pedálu jen jako odrazedlo aby se s tím zžil..

        0 0
        • Pedro1000  

          Dá sa použiť aj bez pedálov ako odrážadlo?

          0 0
        • Datel Stepní  

          Kolik měří? Syn má taky Rascala. Chtel jsem to tak udelat. Má cca 100cm a jako odrazedlo to použít nejde. Nedosáhne efektivně na zem…

          0 0
          • Smazaný účet  

            měl už přes 100 cm když kolo dostal.

            sedlo jsem dal úplně dolů a odmotnoval jen pedály… kliky jsem normáně nechal a nijak mu nezavazely… chvíli jsem uvažoval, že bych je přitáhl páskou k rámu ať se netočí samovolně ale to by cvrček pořád cvrkal…

            jezdil tak cca měsíc než si zvykl na velikost a geo kola… pak jsme našroubovali pedály, zvedly sedlo o 1 cm a začal šlapat (i teď má sedlo ještě nízko a pořád z něj dostane pohodlně na zem při zastavení).

            Šlapání znal už ze zahradního traktůrku, který mají u babičky). Nikdy to neutáhl ale točil nohama když jsme ho tahali na provazu…

            0 0
            • Datel Stepní  

              Díky za info. Malej jezdí na odrazedle hako drak, ale na kole se bojí. Ani neudrží rovnováhu

              0 0
          • Pedro1000  

            100 cm má. Skúsim jej dať sedanku vyššie a uvidím ako jej to pôjde. Nech sa naučí slapat .Potom dole pomocné kolieska. Keď to bude naďalej ťažké tak nejaký lahci bicykel.

            0 0
    • Dan205  

      Moje dcera na kole vůbec nechtěla jezdit, začala až skoro ve čtyřech letech, předtím měla jen odrážedlo. Začala na kole, které vážilo cca 9 kg.. Na začátku s tím měla problémy, protože to pro ní byl nový pohyb a tělo si muselo zvyknout, ale šlo to rychle, děti si celkově rychle zvykají. Holt začátky bývají těžké. Dej tomu čas a uvidíš.

      0 0
    • Johny_r  

      V první řadě musí dítě pochopit, k čemu jsou pedály. Ono se to zdá jako samozřejmost, ale pamatuju si, jak jsme dítě posadili do nějakýho šlapacího traktůrku a vůbec nebylo schopný pobrat, co má dělat s nohama, aby to kontinuálně jelo. Kdy se tohle zlomí, je asi dost individuální. Někdo to pobere ve dvou, někdo ve třech.

      Pokud umí šlapat, tak bych vzal kolo předevší lehký (za sebe můžu doporučit Woom 16") a bez pomocnejch koleček. Rozhýbat kolo, který je těžší než já, není zdrovna snadný.

      Moje zkušenost – dokud tam dítě má kolečka, tak na tom jezdí jako na tříkolce. Pokud je zvedneš nad zem, tak na tom jezdí jako na křivý tříkolce, a to i v případě, že už rok před tím na odrážedle jezdilo úplně v pohodě. V momentě, kdy šly kolečka dolů trvalo naučit se na tom cca. 10 minut. Druhej den už jsme jeli několik km.

      A hlavně trpělivost. Nabízet, nenutit. Když na tom bude chtít být 10 minut, tak ok. V jeden moment se to většinou zlomí a z někoho prostě nadšenej cyklista nebude nikdy.

      0 0
    • tompca  

      V první řadě jí dej sedlo do správné výšky a pak ji až „trap“ šlapáním. S nohami v téhle poloze prostě šlapat nebude.

      2 0
      • Pedro1000  

        Môj názor bol tiež ,že sedanku má nízko a takto sa nedá slapat. Len polovička mala iný názor a hádať sa je zbytočné. Nedociahne síce na zem ,ale keďže má pomocné kolieska nemusí. Skúšali sme odrážadlá čo majú známy a co boli na predajniach,ale sú malé. Písal som do špecializovaného obchodu a odporúčajú nam woom2 ktorý funguje ako odrážadlo a neskôr sa vraj dajú namontovať pedále. Vďaka všetkým za rady

        0 0
        • dědek mohy  

          Nikde jsem se o Woomu nedočetl, že by byl na to přímo dělaný, aby se z něho udělalo odrážedlo. Ale v podstatě odmontovat pohon můžeš z jakéhokoliv kola ;)

          0 0
        • gerrard  

          Kašly na vymýšlení s odrážedlem. Na normálním kole ji naučíš za dvě hodiny jezdit bez koleček a pak už bude jezdit sama. Jen bacha na to, že na kole se jezdí a ne sedí s oběma nohama na zemi. Prostě nasednout a jedeeeem. :) Když jí dáš správně sedlo, odmontuješ kolečka a věnuješ odpoledne, tak bude jezdit.

          0 0
    • Auditor  

      Můžeš zkusit sehnat Woom. Všechny moje děti se na tom v pohodě naučily (nejmenši má letos poprvě 14")..

      K tvému videu už to bylo řešeno – takhle prostě malá šlapat nemůže a protože jí to nejde, nebude ji to bavit. Začarovaný kruh.

      1 0
    • gerrard  

      Sedlo podstatně víš. Jak tak má šlapat chudina, když tam neohne nohu v koleni.

      0 0
    • MlokCZ  

      Nastav si na svojem kole sedlo tak abys měl nohu v horní úvrati stejně jako dcera na videu a pak napiš, jak to šlapání šlo…

      Tedy jednak nastavit správně sedlo a pak je otázka, jak to bude s délkou klik. To se uvidí až po nastavení sedla do správné výšky. Pokud budou moc dlouhé kliky, tak bude mít problém i při správně nastavené výšce sedla (i když pořád menší než teď).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.