• Egesi

    Čau,

    není to o kolech, ale nic lepšího mě nenapadlo :).

    Koupil jsem ve Sportisimu set běžek Salomon equipe 6 combi s vázáním (odkaz dole). Jak přišli poštou, prohlédl jsem je a na prvním pohled není vázání namontované stejně, sundal jsem vázání abych si zkontroloval těžiště, to je asi o 0,5 mm na každé lyži jinak, nicméně vázání je posunuté o 5 mm oproti druhé lyži, při měření od patky lyže k patce vázání. Navíc nevim, jestli je správně v těžišti, byl jsem se dívat na ty samé v obchodě, také je vázání rozhozené na každé lyži a je navíc o 1 cm posunuté na obou lyžích ke špici.

    Můj závěr je, že ty sety montují někde v Polsku (tam je zastoupení a asi i dodavatel i pro ČR), a dělají to blbě. Tak bacha na to, já to jdu vrátit, něvěřím že to mám správně namontované. Koupím jinde a zvlášť.

    Nebo se mýlím a je to takhle v pohodě? Díky.

    http://www.sportisimo.cz/…combi/88075/?…

    0 0
    • Nikovlas  

      U turistických a základních sportovních modelů není kladen takový důraz na přesnost výroby a hlavně následné spárování lyží – prostě je těžiště na každé trochu jinak. Montuje se to tak, že se dá vázání u obou na stejné místo – a to podle té, která má těžiště víc vzadu. Je lepší, když mají špičky tendenci padat do stopy, než když se z ní zvedají. Nedělal bych si iluze, že v obchodech, kde jsou lyže jen sezónním, navíc doplňkovým zbožím, někdo klade důraz na kvalitu montáže.

      0 0
    • fargo.  

      Nemyslím si, že bys 5mm poznal. Zaráží mě, co jsou lidi schopní řešit, čím vším si znepříjemňovat život. :-)

      0 0
      • Nikovlas  

        Já zase chápu, že když někdo utratí několik tisíc za sportovní vybavení v jakž takž sportovní prodejně (která o sobě samozřejmě tvrdí, že má supr vybavení), a pak zjistí, že jejich zaměstnanci odflákli 10 minutovej pracovní úkon (montáž vázání) tak, že když se lyže postavěj vedle sebe, je na první pohled vidět, že je vázání na každé namontováno jinak… může být nespokojen.

        Mně by se asi taky nelíbilo, kdyby mi kolo zapletli o půl cm mimo osu, takže by se plášť v rámu točil blíž k jedné straně… A ani nevím, jestli bych to za jízdy nějak poznal.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Sis sel koupit neco do hypermarketu na sport. Co se potom divis?

          0 0
          • Nikovlas  

            Ne každej se věnuje sportu na teoretické úrovni tolik, jako my…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.