Běžecká vázání NNN versus PILOT

82 nepřečtených
  • Werwolf

    Ahoj, mám nové běžky Fischer SCS a pořídím si k nim nejspíše vázání NNN RACING R4 SKATE NIS. Vloni jsem však slýchávál velkou chválu na vázání technologie PILOT, vloni ho měl Fischer v nabídce, letos ne, jezdíte někdo PILOTA?

    Je lepší PILOT, nebo klasika? NNN RACING R4 SKATE NIS

    Boty mám vyhlédnuty k obojímu vázání, ale výběr pro PILOTA pokulhává.

    Dík za odpověď

    Anketa: Jakou technologii vázání vybrat?

    0 0
    • palkac  

      napřed si kup boty a pak podle toho vázání. Roteffela, neboli NNN není tak pevná jako Pilot, protože má úchyt jen za špičku. Pilot má úchyt za špičku a pak na pohyblivém ramínku v první třetině boty. Tj. na skate fajn, na klasiku supr, protože si tam můžeš nastavit tvrdost ohybu, což u nnn můžeš jen tvrdostí tý přední gumičky. Jinak je to asi pro začátečníka celkem jedno. Napřed si kup boty, který sedí a až pak podle nich vázání. Opačně to nedoporučuji.

      0 0
    • přišlapávač  

      jak říká palkáč.....salomon je tvrdší, pevnější a víc na závodní užití a tomu odpovídají i boty, který sou tvrdší, oproti tomu zase třeba alpiny jsou víc pohodlný, takový bačkůrky :-)

      0 0
    • maxtor  

      Pokud se nepletu, tak vázání typu Pilot se vrtá do lyže, ne?? Vázání typu NIS se upevňuje do základny lyží, které tento typ podporují. Byla by kravina do lyží se základnou NIS vrtat jiný typ vázání.

      V pondělí mě mají přijít běhny Madshus Ulstrasonic Classic, a ty jsou taky se základnou NIS. Proto byla pro mě jasná volba vázání – jen jsem vzal místo závodního R4 „nacvakávací“ T4.

      Tobě doporučuji jednoznačně tu R4 popř. T4.

      0 0
      • přišlapávač  

        pravda pravdoucí, od letoška fisher dělá na lyže desku na NNN ostatně jako madshus… on Pilot je asi na ústupu, protože 70% peletonu jako specialistů tak i biatlonistů už jezdí zase NNN.....Já jezdím R4 a Alpeny RS Race 08 a jsem spokojenej. Maxtore, hod sem fotku lyží, ty ještě neznám, prosím :-)

        0 0
        • maxtor  

          eshop.skiservis­.cz/good.php?go­odId:1346

          Nemůžu najít pořádnou fotku. Co jsem si tak zjišťoval, tak tohle je ve své cenové relaci slušná volba s NIS vázáním T4 jsem za ně dal tři a půl.

          0 0
          • přišlapávač  

            Jo Madshusy jezdí můj kamarád lyžař a pochvaluje si je, ale mají jednu takovou drobnou vadu na kráse, většinou mají z fabriky nepovedenou strukturu, tak je lepší hned jak se koupěj, jí nechat udělat novou.....on na ní rok jezdil, ale ty lyže prostě jely oproti mým pomalejc a nebo srovnatelně, s tím, že já je měl rozsekané jako totem :-) …má teda skatový Hypersonicy 3×3 …na klásu má RCSka…já se držím atomicu, protože se mě madshus zdá až moc tenkej…

            0 0
            • maxtor  

              No, tak já zase moc velký divočák nejsem a navíc žiju v nížině, takže na těch mích pár výletů za sezónu mi to, myslím, bude stačit:-) Chtěl jsem slušné běhny za slušnou cenu – kdybych si mohl vybrat bez ohledu na cenu, tak nějaké Atomicy jsou pro mě jasná volba. Madshusky jezdím už teď a spokojenost. Jen jsem měl vždycky šupiny, tak musím ještě proniknout do tajů mazání. To bude asi porod…

              0 0
              • přišlapávač  

                mazání je opruz, to já proto radši skate…pěkně zažehlit, sundat parafín, vyleštit punčoškou a vyrazit :-) …jinak už mám třetí atomicy a nedám na ně dopustit :-)

                0 0
                • maxtor  

                  Tak to já bych si v okolí hned tak někde nezabruslil… Jinak jsem si přečetl tip nějakého borce na netu, co radil pod kopcem přelepit mazací komoru izolepou – prý že se s tím dá vyšlapat cokoliv. Na kopci pak jen odlepíš a jedeš:-)) Stačí mu tak prý 2 vosky, se kterými si v normálních kopečcích vystačí – když se objeví nějaký větší kopec, tak izolepa… Kdo to vyzkouší a řekne mi, jestli to funguje?? :-)

                  0 0
                  • přišlapávač  

                    :-DDD to je dobrý a nenapatlá si na tu skluznici rovnou třeba patex?

                    0 0
                    • maxtor  

                      To nevím, ale tahle finta mě zajímá. Jen nevím, jak mu to na té skluznici drží. Hlavně když je nad nulou…

                      0 0
        • maxtor  

          Měl jsem je v ruce a jsou nádherné a lehké jako pírko. V pondělí to nafotím a hodím to sem.

          0 0
      • Zerocool  

        kolik vážíš s jsk budou lxže dlouhé??

        0 0
    • prvniodkonce  

      Tak už rok R4 NIS skate jezdím a absolutní spokojenost. Vázání je naprosto tuhý (je tam za úchytem ještě jedna gumička, která se dá odejmout- ta dělá vázání skutečně skatovým).

      Jsem rád, že jsem neudělal chybu, nešel jsem totiš stylem „nejdřív si kup boty, potom vázání“, ale dal jsem na lety osvědčenou norskou kvalitu. NNN má taky o dost lepší kvalitu zpracování a výdrž (neprošlápne to ani slon) narozdíl od SNS, kde je vázání duté. Už jsem viděl na závodních okruzích spoustu ulomených patek SNS, NNN ani jednu. Další výhodou je NIS systém. Jedinou nevýhodou NNN je, že se můžou do profilu na botě dostat kamínky, takže je to potřeba při příchodu na sníh zkontrolovat. Myslim si, že pilot je slušný systém, snad ho vytvořili jako výkřik před útlumem, protože teď jede pod sns jen salomon a atomic. Není divu, že fischer po dlouhém plánování skutečeně přešel na NNN.

      Šel bych určitě do NNN, navíc k fischerkám se dá koupit krásně zelený :-)

      0 0
      • palkac  

        hmm, tak jsem nějak zaspal tempo integrace výrobců lyží a vázání. :-)

        0 0
      • mr.antik  

        No u nyče mi řikali, že Salomon už není v jednom koncernu s Fisherem, tak asi proto. Ono je to asi jedno co zvolit, jen co je „pilot“ je hrozně drahý. Dobrý je volit jeden systém pro celou rodinu, to vázání opravdu vydrží hodně dlouho, kompatibilita u NNN je suprová tak se to pak dá jednoduše měnit a dědit.

        0 0
    • maxtor  

      Jen pro inspiraci přikládám fotku střední části běžek Madshus Ultrasonic Classic se základnou NIS a částečně namontovaným vázáním NNN T4 NIS.

      PS. to NIS vázání je fakt supr. Jde nasunout rukama jen za pomoci takové planžety, kterou klidně nahradí např. šroubovák atd. Přitom drží naprosto pevně.

      0 0
      • přišlapávač  

        pěkný :-)

        0 0
        • maxtor  

          Jen mám problém:-( Zjistil jsem, že mi místo „classic“ poslali verzi „Universal“ tedy asi combi…

          Co myslíš?? Nebude mi to dělat potíže? Ta lyže má stejný průřez jako Classic (41–43–43) a tvrdost mi přijde subjektivně stejná jako u mých starších Madshusek classic… Papírkovou metodu jsem zkoučel doma na linoleu a pod botou ji prošlápnu, ale malou částí před botou papírek projde… Možná je to nerovností lina, ale nevím…

          0 0
          • Gorgov  

            rozhodně bych kombíky nebral, kombi botky se daj, lyže podle mě ne.

            0 0
            • maxtor  

              Jsou tvrdé, nebo to má ještě nějaké jiné úskalí?? Mě se to popravdě taky nelíbí. Objednal jsem klasiky, a přišel jsem na to až pár hodin poté, co jsem je měl doma a dal jsem na ně i vázání (naštěstí jen NIS).

              0 0
              • přišlapávač  

                pošli jim to zpět že chceš svoje classic…obecně na lyžích co je kombi není zrovna moc ideální.

                0 0
                • maxtor  

                  Už jsem psal do toho obchodu. Pěkně mě to sere, protože je to krabice jak kráva, kterou musím nějak dostat na poštu a to poštovné za 2 metrový balík taky nebude zadarmo…Uvidím, co mi napíšou. Majitel se zdál být hodně solidní člověk. Několikrát mi volal, abysme domluvili správnou délku a tvrdost a vůbec byl hodně ochotný. Tak uvidíme.

                  0 0
          • prvniodkonce  

            No já ty univerzály mám. Mám je ve skatové délce, se skatovým vázáním, frčí dobře a klasiku s nima taky ušoupu. Jsem halt z Prahy a na dva páry nemám :-(

            0 0
            • přišlapávač  

              no vidiš a kdybys to nepatlal na kalsiku, tak Ti na skatu pojedou daleko líp :-)

              0 0
              • prvniodkonce  

                To je sice pravda, ale nejsem závodník a jsou místa, kde skatem jezdit nejde. Kdybych bydlel na horách a byl na lyžích stod dní v roce, tak budu mít dva páry a budu na tom závodit. Jelikož jsem z Prahy, tak jsem rád za universal.

                0 0
            • maxtor  

              Právě že mi psali ze shopu, kde jsem je koupil, že jejich tvrdost je stejná jako u klasik, jen že mají nižší špičku. Tak nevím… Nerad bych, aby mi při klasice podkluzovaly. Já je mám pro změnu v délce klasik…

              0 0
              • prvniodkonce  

                jj, bude lepší vyměnit za classic.

                0 0
              • ziki007  

                Fakt je to jen v dýlce špičky, flex je ouplně stejnej, takže bych to neřešil… Jinak kombi lyže má vždycky klasickej flex, aby na tom ta klasika šla jezdit. Tož tak…

                0 0
                • maxtor  

                  Psals to obecně, nebo konkrétně na ty Madshus Ultrasonic?? Moc by jsi mi pomohl. Díky.

                  0 0
                  • ziki007  

                    Platí to obecně, takže i konkrétně pro ty Ultrasonicy :-)

                    0 0
      • Zerocool  

        Ultrasonicy jsem už měl doma, ale vrátil jsem je, byly na mě měkké…

        0 0
        • maxtor  

          Tak tos mě potěšil. Jak už jsem tady psal, poslali mi univerzály místo klasik. Dle sdělení prodejce mi je klidně vymění, ale prý ty univerzálky mají jen o něco nižší špičku a jsou tvrdší o 3 kila. Tak to nechám tak. Měřím 188, vážím cca 83–84 a koupil jsem 205 cm.

          0 0
          • Zerocool  

            na tebe budou měkké

            0 0
          • Zerocool  

            na tebe budou málo tvrdé, tedy měkké

            0 0
            • ziki007  

              Mě fascinuje, jak zvládáš odhadovat tvrdost lyže takhle od stolu přes kompla… Každej pár je trochu jinak tvrdej, takže je potřeba měřit tvrdost kus od kusu. Btw sem si jeden pár Ultrasoniců hodil do měřáku a tvrdost na tuhle váhu naprosto OK. Víc k tomu nemám, jen to, že takhle přesně vznikaj mýty a fámy.....

              0 0
              • maxtor  

                Díky za reakci. Pravda je, že prodejce říkal, že měřil asi 10 párů Ultrasonniců, ale rozdíly tam byly. Ne velké, ale byly. Mě taky napsal, že mi klidně ty Univerzály vymění za klasiky, že to není problém, ale že univ., které jsou cca o 3 kila tvrdší, budou na mě ideál, tak jsem to tak nechal. Ještě jsem je ale nezkoušel.

                0 0
                • Maadaf  

                  A ty 3 kila delaly jakej rozdil v mazaci komore?

                  0 0
                  • maxtor  

                    Tak to ti nepovím – to je informace, kterou mi dal prodejce. Prostě mi zkoušel změřit tvrdost Madshus Ultrasonnic classic označené jako „hard“ a ty druhé „N/A“ a napsal mi, že pro mě bude lepší koupit ty N/A, protože hardy jsou tak na 95 kilo a víc. Pak ale poslali omylem místo classiců Univerzály N/A, které jsou, co se týká tvrdosti, někde mezi Classicy N/A a Hard. Takže asi tak…

                    0 0
              • Zerocool  

                ještě jednou, mám s nimi osobní zkušenost, hodnocení dostaly nejen ode mě, ale taky od členů mé rodiny, která dělala lyžování několik let na vrcholové úrovni – tedy v reprezentaci, na jeho váhu budou měkké, nemám k tomu dále co dodat. Tož asi tak.

                0 0
    • Pijer  

      Když už se v tom orientujete, poraďte boty na NNN pro chlapa. Teď pokukuji po tomhle www.prag-info.cz/…p/index_.php?… Mám do nich jít, nebo do něčeho jiného, poraďte.

      0 0
      • prvniodkonce  

        Jo o těch taky uvažuju. Za tu cenu to sakra jde.

        0 0
      • přišlapávač  

        záleží co od nich čekáš, jsiu to kombíky, jestli jezdíš jen jeden styl jeurčitě lepší mít spešl boty, na skate jsou tadyty ne moc tvrdý a pevný.....

        0 0
        • Pijer  

          Očekávám od nich univerzál. Chci aby se v nich dalo zabruslit(když je na to terén) a abych netrpěl když se bruslit nedá.

          0 0
    • george.n  

      Jezdim RCSky s Pilotem a salomony RS Carbon, vedeni a odraz je naprosto super a hlavne je ta botka dokonale pohodlna a zaroven vykonna. S novym NNN teda zkusenosti nemam, jen se starsimi a obdobami pro Rossignol, kde se mi naprosto nelibilo to zapinaci zarizeni. Prislo mi hrozne krehky a nepresny. takova dlouha mekka paka a kdyz jsem tam mel lehce snehu, tak jsem se bal ze to zlomim. Nehlede na to, ze ten kovovej mechanizmus uvnitr pekne reznul. U salomonu je to precizni a tuhy. Hlavni problem asi je, ze se mi Rottefella absolutne nelibi a pusobi dojmem levnyho plastu. Od profika jsem zase slysel poznatek, ze Salomon zacal delat Pilota, z duvodu ze ma uchyceni az moc vepredu a potreboval posunout teziste uchyceni na bote.:-) Vyhodu Pilotu vidim jeste v tom, ze kdyz je necham pred chatou, tak mi na nich neujede kazdej druhej.:-D

      0 0
      • prvniodkonce  

        No s tim levnym plastem nevim nevim. Asi je to subjektivní názor, ale já si to myslím přesně naopak. Každopádně pilot je moc pěkný vázání a před chatou bych ho nenechal za žádných okolností:-)

        0 0
        • george.n  

          Njn, ale co mas delat, kdyz dojedes v Jizerkach na Knajpu. Jednak je to tam maly ataky se to nejak neslusi. Mam vzdycky sevreny pulky a delam analyzu na cem lidi prijeli a co maj za boty.:-D Vzdy dam rychlej caj a jedu dal. Na naky bezkarsky dalnici u velky boudy, bych ty lyze nenechal.

          0 0
          • přišlapávač  

            za 21 let cop jezdim na lyžích sem nezaznamenal, že by mi někdo chtěl krást lyže (a to nemam žádný kameňačky) ani obecně že by někdo ujel na cizích lyžích.....ono je to pro zloděje asi dost nepraktický, se za lyžema někam honit, na sjezdovkách to je jiná

            0 0
            • přišlapávač  

              no a zapomněl sem poznamenat, že za 21 let co bydlim v Liberci a jezdim do Jizerek ;-)

              0 0
            • george.n  

              Jasny, ale nerikej, ze je rad odlozis napriklad na Novy louce mezi desitky jinych lyzi a v klidu si sedis uvnitr. Asi se to moc nekrade, ale na svini, ktera si takhle treba upgraduje model taky muzes narazit. Vzdy doufam, ze aspon bude neco, na cem odjedu. Lepe se citim prave nekde na hrebenech, nez dole, kde dojede kazdej.:-) Pro me jako studenta to byla celkem velka castka a to jsem je jeste sehnal znacne vyhodne, takze se o ne dost bojim.

              0 0
              • přišlapávač  

                no, Na nový louce nestavim, co bych tam dělal??? ;-) tam bud zacinam nebo ji vidim asi tak tri vteriny z dálky :-) …taky mám poměrně drahý lyže, sehnaný za super peníz, ale například na knajpě je teda opřený necham klidně, tam tolik lidí, co by si upgradovalo model nejezdí

                0 0
                • george.n  

                  No ja tam uz jednou hasil hladak po ceste zpet. Nebo se tam musime zastavit s zenskejma.:-) Ty jak vidi hospodu, tak je to spatny, ikdyz je to na zacatku.

                  0 0
                • Pytlik  

                  Taky jsem otazku mozne kradeze resil. Nakonec (i kdyz i kvuli velmi vyhodne nabidce) jsem koupil lyze Karhu Volcano Skate. Nejsou po designove strance moc pekny a tuto znacku v Cesku moc lidi nezna, takze se u hospod bojim vyrazne min nez s krasnyma ostre zelenyma RCS :)) Na druhou stranu do rychlosti jsou soumeritelny s RCS, Hypersonic 3×3 ci RS 11 celkem v pohode. No a navic u hospod davam kazdou lyzi jinam, aby to mel nenechavec tezsi :)) Ale zase ze bych se paranoidne bal zajit do hospody, abych nebyl o lyzi kratsi, za to mi to nestoji…Beham, abych si hlavu odpocinul a ne ji jeste trapil strachem o lyze…

                  0 0
                  • přišlapávač  

                    jo tak to já svoje world cupy teda u hospody nechávám, maximálně na tu chvíli co si dojdu třeba pro čaj do flašky a zase ven…

                    0 0
                    • Pytlik  

                      Klidne i nez si dam 3 chleby se skvarkovym sadlem a konvicku caje :)) To sadlo mi leze ven jeste v kopecku z Mari na Zdarek, ale nemuzu si to odpustit:)) Myslim, ze je to jako s ukradnutim auta. Taky nemam dobrej pocit, ale zvyknes si. Nic jinyho ti totiz nezbyde.

                      0 0
                      • přišlapávač  

                        to je pravda, ale s kolem to tak nepraktikuju, od toho se nevzdaluju…

                        0 0
                        • Pytlik  

                          No taky uz ho obcas nekde necham…Samotnej ne, ale v hromade kol vespodu obcas jo. Jezdi s nami i lepsi biky, tak snad vezmou jiny :) Uz to za tech 6 let zacina byt rachotina a povymenoval jsem kde co (Vision 01), ale ma to dobrej ram, coz je zaklad :)) Obcas si hraju s myslenkou, ze kdyby to ukradli, co bych si koupil…:)))

                          0 0
      • palkac  

        ujede Ti každej, kdo má boty na vázání sns.. a těch i těch 50 prc možná bude :-)

        0 0
        • george.n  

          Jsi to zkousel? Ja mam za to ze s normalnim profilem se tam nezapnes, nebo spise nebudes moci uplne doslapnout. :-/ No kazdopadne by mu ta lyze na bote totalne vlala, kdyz tam neni gumicka. :-)

          0 0
    • delfyn  

      trošku se přidám potřebuju vybrat pro známýho běžky, mělo by se na nich dát jak bruslit tak i klasika, blíží se mu šedesátka má cca 85–90kg a měří 180cm . Má artisky s Rotefelou a chce něco co by líp jezdilo, vybral jsem fischery www.skistore.cz/…c-combi.html na ceně tolik nezáleží, ale na druhou stranu závodní běžky asi taky nepotřebuje, jinak k jeho váze jsem to viděl tak na 195cm , nebo radši víc?

      0 0
      • delfyn  

        ?

        0 0
      • Paja  

        Obecne na kombinaci klasika/brusleni lyze 15–20cm delsi, tj. 195–200cm, bud klasicky nebo kombi. Vzhledem k jeho vyssi vaze budou asi lepsi kombi (ve stejne delce byvaji oproti klasickym tvrdsi)-presne zjistis zmerenim na flextestru nebo aspon pomoci papiru.

        0 0
      • george.n  

        Jde o to jak na tom chce jezdit a jak casto. SCcka jsou turisticky lyze, hlavne kvuli obyc skluznici. Mnohem lepe na tom jsou treba Atomicy v tyhle cene. www.bradsky.cz/index.php?… Akorat bude asi problem s delkou. Atomicy jsou ale tvrdsi nez Fischery. Srovnaval jsem prave Atomic Pro Skate a Fischer RCS 2005.

        0 0
        • Paja  

          Atomicy by musel vzit classic v 196cm(pokud by byly dost tvrdy), combi delaji nejdelsi 190cm.

          0 0
    • Zerocool  

      na letošní sezónu jsem pořídil Sálomon Equipe 8, Boty salomon a vázání taky Salomon, snad to bude OK.

      0 0
    • Zerocool  

      na letošní sezónu jsem pořídil Salomon Equipe 8, Boty salomon a vázání taky Salomon, snad to bude OK.

      0 0
    • Zerocool  

      na letošní sezónu jsem pořídil Salomon Equipe 8, Boty salomon a vázání taky Salomon, snad to bude OK.

      0 0
    • VanVren  

      Pilota jezdi na skate i na klasiku (od letoška) a jsem s tímto systémem maximálně spokojen. Hodně dělaj boty, myslím si, že Salomon carbon pro je absolutní špička. Jestli sháníte kvalitní lyže, nakupujte tady: stores.ebay.de/Ski-Bilek_Langlauf-Ski_W0QQcolZ4QQdir­Z1QQfsubZ6163244QQft­idZ2QQtZkm Už jsem tak koupil dvoje – worldcupy i s vázáním mě vyšly na cca 4800 Kč a Vasa na 3500 Kč. Je fakt, že platím poštovný jen do německa a známý mi to přiveze, ale i s poštovným do čech to vyleze na půlku než u nás. Chce to jen trochu soutěživosti a věnovat tomu chvíli času.

      0 0
      • přišlapávač  

        ted jde jen o to, co to je za lyže ;-)

        0 0
        • VanVren  

          Normální Atomic, žádnou chybu jsem na nich nenalezl.

          0 0
          • přišlapávač  

            myslel jsem tím skluznici, nejsou lyže jako lyže…

            0 0
            • VanVren  

              Jasně. Strukturu to má nabroušenou good, rozbor ti nikdo neudělá, tak poznáš hovno. Normální kvalitní grafitka. Stejně je to nejvíc v nohou, trochu v mazání a trochu v lyži. Jezdim dost, tak vim očem mluvim

              0 0
    • Werwolf  

      Tak díky za rady všech, takovou jsem nečekal.

      Pořídil jsem si nakonec vázání NNN RACING R4 SKATE NIS na FISCHERKY SCS.

      A botky RC5 SKATING. Počítám, že po víměně za mé compbiky – 5 let jeté sporteny pojedu jako blesk :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.