Beskydy - Kompletni seznam tras - založit?

51 nepřečtených
  • ghostik

    Ahoj, myslím že Beskydy jsou nádherné místo k ježdění, tras je tu plno, a plno je jich taky popsáno na BF. Problém je, že je to asi v milionu vláken a všude kousek. Vyhledávání sice funguje docela dobře, ale stejně si myslím že by nebylo marné mít to v samostatném vlákně. Idea by podle mě byla taková, že by se založilo vlákno „Beskydy – Kompletni seznam tras“ kde by se přidávaly popisy tras, pokud možno podrobně vysvětlené, s popsaným terénem, a s trasou na mapě, ideálně i fotkama. Do tohoto vlákna by se psaly pouze trasy, veškeré diskuzy, dotazy atd. by se psaly třeby do Beskydy aktuálně vol. x. ať v tom není bordel a opravdu je to jenom seznam tras. Tohle vlákno budiš ponecháno napospas diskuze. Co vy na to ?

    Anketa: Založit univerzální dlouhodobé vlákno pro beskydské trasy?

    Ano
    38x
    100%
    Ne
    0x
    0%
    0 0
    • strtom  

      jsem pro, minuly tyden jsem si koupil gps, at si ptojedu i trasy co jezdte.

      0 0
    • Smazaný účet  

      tady mam zaznamy tras, ktere jsem si projel…je tam i neco z beskyd. Ale nejle je asi si projit tech par beskydskych vlaken a mit starou mapu (kde nejsou preznacene chodnicky na lesacke cesty).

      0 0
    • Radler  

      http://www.bikemap.net/

      myslím že něco podobného existuje na netu, člověk si najde lokalitu a trasy v dané oblasti. počítám že tam lze hledat i pod jménem uživatele, zatím ten server prozkoumávám :-D

      0 0
    • goofy  

      Diskuze tam podle me bude vzdycky, tomu moc nelze zabranit, a dost bylbe se bude diskutovat o trase v jinem vlakne…

      Kazdopadne neco mam naklikano na cykloserveru, gps nemam, obcas kdyz trefim na neco peknejsiho, tak muzu prijhodit, ale podle se to stejne ve vlakne, kde bude sposta tras pak mine ucinkem. Jak bys mezi tim chtel vyhledavat?

      0 0
      • goofy  

        Jinak www.cykloserver.cz a vyhledat trasy podle uzivatele: Guñka Roman

        0 0
        • Smazaný účet  

          nahodou nejake naznaceni sjezdu do Tyry nemas, ze? Planuju nedelni pojezd.:)

          0 0
          • goofy  

            Z Ostreho? Neco by bylo :-)

            Akorat ty znacky tam jsou uz blbe… Zluta ted jde po Biernac a pak pokracuje v trase byvale modre. jak najedes na tu sotolinovku u Biernace tak ji prejedes, po chvilce najedes zas na sotolinovku (cesta se tam toci) a zluta v tom miste jde tusim do prava po ceste (nebo uz na te sotline kousek vys, to si nejsem jisty). Ty pokracuj dal chodnickem do lesa (byva tam videt jeste takova pretrena znacka). Pak najedes na takove dlouhe serpentinky a ty te dovedou az dolu. Je tam vic variant, ale to uz se pak blbe vysvetluje (u posledni serpentiny nejet do leva dolu, ale dal rovne)… :-)

            No a ted jsme jeli znovu zaznacenou modrou z pod vrcholu Ostreho, a taky fajn. Vyrazne delsi, a na konec se clovek nauci i zatacet :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Diky,

              stara modra (nebo uz je to znova preznacene nez na mapy.cz?) vypada dobre, rad bych si to projel. Nemohl bys mi poslat gpx toho vyjezdu? Nebo je to proste jenom stara tur. znacka?

              0 0
              • goofy  

                Modra uz je ted zpatky naznacena dle toho sporttrackeru co jsem tu daval. Cili to co je na mapach uz neplati.

                Jaky vyjezd mas na mysli? To jsem moc nepochopil :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  myslel jsem gpx trasy na kterou jsi dal odkaz na sporttacks…ale jak to preznacili zpet kolem vrcholu, tak to neni treba:)

                  Akorat to vypda, ze o vikendu bude zase takovy vselijaky pocas. Jinak bych to videl na javec-ostry…v ramci zlepsovani kondice nahoru ortogonalne(neboli komlo):)

                  0 0
                  • Gizmo  

                    Ta modra z Ostreho neni spatna, libi se mi ze jsou to sutry,ale pevne v zemi, da se tam valit docela kudlu. Ale neni to 20% sesup, jak to mas rad :-D

                    0 0
                  • goofy  

                    Ja gps nevozim… To je zaznam, co delal kamos. Ale jinak Javec – Ostry po ose je super. Da se to vklidu stihat i odpoledne po praci a clovek neni zavisly na lanu…

                    Jeste dobra varianta je na Javorovy lanovkou – hrebenem na Ostry – po stare zlute dolu – po ose na Javorovy – a pak sjezd zpatky k autu…

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak nemusi to byt bezhlavy padak, mam rad i neco technickeho:)

                  0 0
                  • Gizmo  

                    Vždycky jsem chtěl projet červenou od bílého kříže směřem na Polom, Muřinkový vrch a tam někam dál… Trojmezí? Ale už to je docela štreka. Každopádně na ty Polomy je to bájo :-). Skvělý výhled. To bychom někdy mohli projet.

                    Ostrý je fajn, ale imho ne víc, než to, co jsem psal. Cestou na Ostrý mě to nejvíc baví od Javorového na Kalužný. Ale fakt je, že kdo ví, co s počasím… je moc včas to odhadovat.

                    0 0
                    • Gizmo  

                      Akorát od toho velkého polomu nevím, jak se nejlíp dostat na to Trojmezí a jestli to vůbec stojí za to :-). Třeba tam je něco lepšího, kam zajet, než Trojmezí… zatím to tam nemám projeté.

                      Taky kolem Čantorky to může být fajn. A borci mi doporučovali i Szczyrk, mají tam i lana a prý je to pěkný hřeben okolo…

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      v opacnem smeru je to lepsi…vlakem do MOstu u Jablinkova a pak po cervene po hrebeni… Na Skalku se to objede po sotolne (je tam hezky sjezdik do Jablunkova) a pak uz jenom po hrebeni. Ale tohle chce jet nekdy za tepla, bo i tak to byvaji misty baheni lazne. Idelane dojet az na Konecnou, kde to spluzit lesem k prehrade, kousek po asfaltu a hura na vlak do Ostravice..

                      Tenhle hreben jsem jel 2× a rad bych si ho zase zopakoval…

                      0 0
    • snowmonkey  

      rozhodně doporučuji spojit Beskydy s Javorníky a zkusit http://www.trails.cz/

      0 0
    • had_zachau  

      Neco se da najit i na webu endomonda :)

      0 0
    • KrakenTom  

      Me by se libilo neco ve stylu http://www.trail-busters.cz/

      Popis trasy s fotkama + gps zaznam (klidne nekde na blogu), ale to uz je malinko pracnejsi nez natrasovat trasu a hodit to do fora :D

      0 0
      • Frostty  

        Ok, můžeš začít :D.

        0 0
        • KrakenTom  

          Neznam tak dobre Beskydy abych si na to troufal, jezdim tam parkrat za rok.

          0 0
          • Petr18  

            Nějaké trasy z Beskyd (včetně délky , převýšení + záznamu GPS trasy) jsou také na

            http://www.mtbbeskydy.cz/trasy/

            Tištěnou mapu k těmto trasám jsem sehnal loni v Jablunkovském informačním centru.

            0 0
            • Buf  

              Můžete si projet také trasy Beskidy MTB Trophy, jsou každý rok jiné , nebo modifikované staré podle aktuálního stavu. Na závod vždy vyčištěné do jetelného stavu. Nejlépe si zajet rovnou etapák, protože je to komplet značeno a zabezpečeno servisem technickým i bufety. Jinak na sólovku jsou ty trasy dosti náročné a musíte se zasobovat v chatéch a obchodech po cestě. Na holou vodu se to nedá !!!!

              http://mtbtrophy.com

              Letošní Česká etapa bude zcela nová a doufám, že se bude líbit. Jsou tam i neznačené pasáže, které bez GPS asi nenajdete, budete pár metrů od odbočky a nenajdeteji.

              Trasa GPS změřena před týdnem, ale ještě nebyla aktualizována , Etapák se jede na boží tělo 30.05.-02.06.2013

              0 0
    • Jakubek  

      Před několika lety jsem založil uživatele na cykloserver.cz, kam se měly dávat MTB bonbónky v okolí brna. Zveřejnil jsem jméno a heslo, ale myslím, že to moc daleko nedošlo. Holt ne každý má rád klikání do nějaké online mapy…

      Každopádně jako nejlepší řešení bych viděl vlákno MTB bonbónky v okolí Beskyd (tenhle název se tu s Brnem docela chytil) s tím, že by se zveřejňovaly JENOM bonbónky. Upřímně nevím, kdo je zvědavý na to, že 30 uživatelů zadalo trasu na javorový – ostrý, kde výjezd je vždycky stejný a zajímavé jsou jenom ty sjezdy, kterých se dá udělat několik. Samozžejmě i výjezd může být zajímavý, ale mě nikdy nezajímala celá trasa nějakého uživatele. Zajímají mě bonbónky, a které pojedu si už pak vyberu sám…

      Ideální bude, když se tu najde jeden nadšenec, co tu bude pak všechno cpát na nějaký ten cykloserver např. :-) … Na konci sezony mu za dobrou práci kupim pivo :-)

      0 0
    • jsemzostravy  

      Ahoj,

      zrovna mám v hlavě web, který se prakticky kryje s tím co je zde psáno. Chci udělat jednoduchý seznam tras právě z okolí Ostravy + Beskydy. Nic víc, nic míň.

      Koncept už mám promyšlený – jen to musím dát dokupy.

      To vše proto, že sám často pátrám po nějaké inspiraci a nic kloudného nenacházím. Vím, že existují weby typu bikemap.net, nicméně jeho používání není zrovna pohodlné.

      0 0
      • Smazaný účet  

        snaha se ceni. az to budes mit rozjete, klidne ti GPXka poslu…

        0 0
        • jsemzostravy  

          Snaha je. Jediná věc co mě brzdí je ta, že jsem primárně grafik a tudíž aktuálně studuju Google Maps API a metodou pokus omyl to dávám dokupy :).

          Kdyby se našel nějaký nadšenec se zaměřením právě na oblast programování, myslím, že základní verzi lze poskládat za pár dní.

          0 0
    • K2  

      Drtič Pičo!

      http://www.drticbike.cz/…dy/trasy.htm

      Klidně založte další server, stejnak všechno v Beskydech nezmapujete :-)

      0 0
      • jsemzostravy  

        Nikdo nerika, ze chci zmapovat cele Beskydy.

        Ten tvuj odkaz je takova typicka ukazka toho, co v drtive vetsine nachazim – tedy uzivatelsky znacne nepohodle weby.

        Ja vim, jak to udelat lepe. Zda to pak bude pro nekoho uzitecne ci nikoliv uz je druha vec, nicmene tak ci onak, nebudu si pak stale dokola rikat co by kdyby a jednoduse jsem to zkusil :).

        0 0
        • K2  

          Taky dobrý přístup :-)

          Nejhorší jsou ti, co reptají a nedělají nic.

          Cykloart mi přijde fajn, uznávám, že grafika je trochu amatérská ale celkem se v tom vyznám.

          Hlavně to dělají lidi, co v Beskydech opravdu hodndě jezdí.

          0 0
    • JakubCh  

      Tak něco přidám. Moc hezká trasa. Nečekejte nějakou rasovinu, těžký terén, brutální sjezdy, to ne. Ale moc hezké, příjemné svezení okolo Řeky

      0 0
      • Scotty  

        A jak se pak z Řeky dostanu zpátky k autu do Ligotky??? :))

        0 0
        • JakubCh  

          Chlape!!!! Z Havru tam a zpět na kole! Jel jsem to takhle

          0 0
          • JakubCh  

            Takže z řeky do Ligotky je to flákárna po značené Radegast cyklotrase :D za chvilku tam jsi :)

            0 0
          • Scotty  

            Jakube promiň, musel jsem si rýpnout a čekal jsem přesně tuhle tvou reakci :) Tyhle končiny mám projeté X-krát… Ale z Havru na bajku – kdysi :) Teď už fakt bajk do auta nebo na vlak a užívat si jen terén. Do hor z Havru už jezdím jen na silničce.

            0 0
            • JakubCh  

              Jasně, v klidu. :) Jako ten asfalt je nuda, ale Dag mě naučil – do hor se rozjedu…a z hor to beru přes Koníka :D

              0 0
              • Pavel  

                Hmm, Koník… :) Kura chlapy neserte ňa! :-D

                0 0
      • goofy  

        Tezky teren bych na tomto hrebeni necekal, ale ja tam nevidim zadny teren :-)

        0 0
        • JakubCh  

          Lesácká cesta, kameny, hlína. Občas louže. Na Tvoje enduro asi nic, na XC paráda.

          0 0
          • goofy  

            Na XC je parada prave ten hreben, ale to je jedno

            0 0
            • JakubCh  

              Hřeben jsem jel s Dagem z Javorového až po Kotář, na Prašivou nejezdíme po červené, ale přes Vysutý. Jinak místy máš na té cestě celkem šutrovisko, právě v klesání.

              0 0
              • goofy  

                Obcas tam kameny jsou, ale nic velkeho. To k MTB a Beskydum proste patri no :-)

                Jinak ti doporucim takovy jednoduchy a moc pekny hreben: Javorovy – Kaluzny – Ostry a po modre do Tyry. Moc pekne XC svezeni bez nejakych sutrovych sjezdu ;-)

                0 0
                • JakubCh  

                  Díky! To si rád dám! Hele v neděli se chystáme na výlet, zvažujeme možná z Mostů u Jablunkova přes Polomy až na Visalaje (můj nápad), kamarád chce lysou (to mě moc nebere). Nechceš se přidat? Jo a nevím, jestli to víš, je to ve vlákně Havířováků, ale na FB jsem založil skupinu MTB Havířov a okolí už tam je dost lidí odsud. Tak se když tak přidej! :)

                  0 0
                  • goofy  

                    Uvidim jak to bude. Nekde urcite pojedu, ale zatim nevim kde :-) Kazdopadne Polomy jsem uz letos jel, ale pak jsem pokracoval na Ostry a dolu po zlute do Tyry.

                    0 0
                • Scotty  

                  A co teprve taková Konečná, Polomy a další Beskydské perly Goofy,co? To už ale právě není na ten dojezd z Havru po vlastní ose.

                  0 0
                  • JakubCh  

                    Přes Polomy to chci dát z Mostů – Tetřev, Polmy až Visalaje a dojezd do Havru po vlastní ose. Mohlo by to být moc pěkné. Scotty, pro Tebe samozřejmě pozvánka do skupiny platí taky, jestli máš zájem a máš XichtoKnihu :)

                    0 0
                  • goofy  

                    Tak tak. Co zvladnu dojet je tak Ropicka – Kotar, dal uz me to ani nebavi :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.