Beskydské traily - Frenštátu pod Radhoštěm , Horečky

69 nepřečtených
  • Petr18

    Byl se někdo podívat na otevření Beskydských trailů dnes 17.8.2014 ? Jak tyto traily vypadají ? Má cenu tam jezdit ? Nějaké postřehy z trasy ?

    http://www.rychlebskestezky.cz/…-trailu-17–8

    http://cs-cz.facebook.com/beskydsketraily

    0 0
    • plevka  

      byli jsme to projet s kamarádem ve čtvrtek, je to vcelku zábavné, první část spíše do kopca, druhá půlka už dolekopcom, nic extrémního, nějaké klopenky, několik zhupů, povrch takový bílý štěrk, takže to bude asi stále suché…mám to za barákem, takže se tam určitě budu objevovat, ale asi jen kvůli těm 3 kilometrům bych tady nejezdil odněkud zdaleka, spíše bych to spojil třeba s Veřovickými vrchy nebo tak..nejlépe vyzkoušet a uvidíš sám :)

      0 0
      • plevka  

        tak dnes opět 4krát a zase mě to bavilo o něco víc :)

        0 0
    • nox159  

      mam to projete tak 8× par veci tam trochu nebo teda vice nechapu proc jsou takove jake jsou… prvni cas jedes do kopce nezazivne a zhlouhave ( da se tomu uplne vyhnout a dojet na horizont coz je fajn zkratka ) pak to mas par desitek metru takove koupacky to je celkem zabavne i pritelkyni se tam libilo, da se tam trochu poskocit…

      ta druha cas s klopenkama takova nudnejsi a pomala mi prijde, pro ty kdo tam uz byli, u toho rozdvojeni jakou stopu jet aby se to dalo jet bez brzd zda se mi ze kazdy strana kope na blbou stranu nez by bylo vhodne nebo nevim jak to popsat…

      spodej je nebo teda byl jeste porad dost sypky ten vrch ok

      pridat to k vyletu je fajn nebo ja tam jezdim kdyz jedu na chvili na kolo od baraku to mam tak 30–40min

      0 0
    • Beskydské Traily  

      Hoj. Díky za dotaz. Jenom pro dokreslení. První tří kilometrový okruh je pouze pilotním okruhem. Pracujeme na rozšíření, které budeme dělat příští v letech 2015, 16 a 17. Určitě nechceme končit na 3 km, ale v plánu je celkem kolem 20 km. Souhlasím, že pokud jedeš z velké dálky tak je zapotřebí to spojit ještě s jinýma aktivitama.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nezbyva nez fandit aby neopadlo nadseni:)

        0 0
      • tonik666  

        Hlavně to nestavte tak nudné jako Singltrek pod Smrkem nebo nové Rychlebské traily, ale spíš jako Superflow na Rychlebech (nebo i ostřeji). Nevím kdo bude zvědavý na hladké chodníky z bílého písku natahané v lese (které navíc bude hodně těžké postavit tak, aby to mělo flow a šlo to jezdit aspoň rychle a plynule).

        0 0
      • Smazaný účet  

        Planujete figurovat i jako „zastresujici organizace“ pri budovani trailu v jinych lokalitach, treba trailu na Bile?

        0 0
    • Luma  

      Neni nahodou nekde video…

      0 0
    • jIrI___  

      Asi očekávaná odezva… http://ostrava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
      • l-e-t-o  

        vždy se takoví najdou

        0 0
      • Smazaný účet  

        No…takze vsehovsudy tri lidi z dvou prilehlych chaticek, kterym to vadi…

        0 0
      • Chiron  

        To se dalo čekat. Ale na druhou stranu to i tak trochu chápu. V poslední době mi to příjde jako další módní vlna. Shrábnout dotace, nahnat do lesa těžkou techniku, vykopat nějakou lajnu a ohánět se tím, jak je to super pro rodiny a že v Rychlebech to funguje parádně. Ale Rychleby vznikaly poněkud jinak a ta komunita kolem nich taky funguje jinak.

        Takže buď se postaví lesní cyklostezka a nebo něco mezi tím a třeba SFT na Rychlebkách a výsledek je takový, že bikery to moc netáhne a rodiny s dětmi tam stejně nejezdí.

        Třeba BAV má imho daleko větší potenciál než tohle a stejně to nějak extra lidi netáhne. Asi i díky tomu, jak je to celé v BAV postavené…

        Ještě jsem teda ve Frenu na trailech nebyl, snad to stihnu ještě letost, terén by tam potenciál měl, ale mám obavu, že to nakonec moc nedopadne i díky ochráncům atd.

        0 0
      • RomanH  

        Tak tem lidem, kterym to vede kolem pozemku, se ani nedivim. Taky bych to kolem sveho pozemku nechtel.

        Nedivim se ani myslivcum – zvysi se navstevnost, zver bude mit mene klidu.

        A jak pise Nox dole, je o penezich, dotacich. Osobne mi to prijde jako „kurveni“ krajiny, ktere do volne prirody nepatri (neplest si to s udrzbou – vybudovanim pesiny). Na horskem kole jezdim kvuli volnosti/svobode, a nechci jednou skoncit v takovych umelych arealech a mit jinde zakaz.

        Na kole predsi clovek prejede temer vse, sem tam neco prenese. Opravdu potrebujeme, aby kvuli nasemu konickovi jezdil do lesa bagr ? Vybudovat to u velkych mest, v parcich, v lyzarskych arealech, to je neco jineho, ale do volne krajiny proste ne.

        0 0
        • goofy  

          Budu reagovat jenom na první odstavec: tobě by opravdu vadila vysypaná pěšinka někde v lese kousek od chaty, kde jsi stejně pár dnů v roce? :-)

          0 0
          • RomanH  

            Pokud by se tam zvedla navstevnost ala Rychlebky, tak ano. Z mesta jsem utekl na vesnici do lesu a popravde mam u nas radeji pracovni tyden, kdy v lesich nikoho nepotkas.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jako myslis na trailech v rychlebkach, kde projede dvacet lidi za den?:)

              0 0
              • RomanH  

                To mi rikal kamos taky. My tam pak byli loni koncem kvetna a skutecnost byla uplne jina, a to neslo o zadny prodlouzeny vikend a pocasi taky nebylo vylozene ukazkove, tak nevim…

                Na druhou stranu, v tech Rychlebech to hlavne chapu jako pracovni prilezitost pro mistni, pro ne to smysl urcite ma, je zde vysoka nezamestnanost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Vsechno je to o lidech…kdo chce aby mu to vadilo, tomu to vadit bude. Zhusta takove „obtezovani“ nejvice vadi luftakum, kteri prijedou v patek na chalupu, celou sobotu mordujou porosty moufildama v kdyz v nedeli nevytahnou cirkuli, tak se aspon promenadujou ve slipech po zahrade:)

                  0 0
                  • scret  

                    ntvl:D

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Za cirkule, sekačky, brusky apod. v neděli bych vraždil, to je u nás na dědině vyloženě speciálka lufťáků.

                    0 0
                    • nox159  

                      v čem je nedele jina nez ostatni dny? kdyz nekdo maka pres tyden a nema idelani prac dobu tak kdy ma delat doma?

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Vesnice kur*a, chceš dělat randál, tak si to zařiď kdykoliv jindy! :D Naštěstí na to obec už zpracovává nějakou vyhlášku.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          jako u nas v turzovce neni vikendova cirkula problem od domorodcu…a netvrdim, ze pres vikend nevalcujem travnik, ale vetsinou rano nebo chvili po obede. Soused luftak je schopny trapit krovinak v nedeli v sest vecer…

                          0 0
                • mastihuba  

                  Ja letos byl 2× v rychlebkach 1× v koutech a 1× na kleti. Vzdy jedna jizda lanovkou a zacinam ti rozumet. Nejspokojenejsi jsem kdyz sam brouzdam lesem, pak cesta zmizi a vemu kolo na zada a jdu hledat civilizaci. 10 klopenek po sobe je proste nuda. Je to jak jezdeni po sjezdovce.

                  0 0
        • Džey Ár  

          Pravdu máš a taky se mi to nelíbí! Rychleby, tedy alespoň staré stezky, jsou na jiném povrchu a žádným bagrem by si tam člověk nepomohl! A tak jak to tam je, je to daleko přirozenější! Ale poslat do lesa bagr ať vyhrne 1,5m široký chodník, tak to z nás asi nikdo nechce! Nerozumím tomu proč se do toho nepustí na Pustevnách, tam mohl být na sjezdovce bikepark jak víno a nikomu by to nevadilo! Tedy asi to vadí CHKOčku, jinak si to nedovedu vysvětlit! Po těch posledních zimách musí být provozovatelům sjezdovek jasné že tohle je jediná možnost jak se uživit!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Vpohode, taky mam pocit ze tomu nerozumis:)

            0 0
            • Džey Ár  

              No tak čekám že mi to teda třeba vysvětlíš, jestli tomu ty rozumíš jak se zdá!

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak co treba proto, ze na pustevnach proste nemeli zajem neco budovat a na horeckach jo?:) Navic na pustevnach lano (z raztoky) funguje a asi i vydelava na pesich turistech…kdyz porad jede…tak co se otravovat s bajkerama…co dalsi lana to nevim… Ono to asi neni jenom „pustime lano pres letol, udelame bikepark a vydelame raketu“…nekdo musi spocitat zda se mu to vyplati, postavit bikepark, udela reklamu, zajistit pujcovnu, personal, upravit turnikety…

                Taky je tam v okoli NPR…

                0 0
                • Džey Ár  

                  „Na pustevnach proste nemeli zajem neco budovat a na horeckach jo?“ O tom víš něco blíže? NPR je až na Kněhyni a Čertově mlýně a tam cyklistu nepotkáš! Lanovka jede co hodinu http://www.lanovka-pustevny.cz/cenik/ takže návaly se asi nekonají! Taky proč jezdit lanovkou, když si turisti můžou vyvézt prdel v autě! O dalších pomách na Pustevnách je zbytečné se bavit. A na rozdíl od toho že se lidem nelíbí pustit bagr a V3S plnou štěrku do lesa, tak na sjezdovce by jim to asi bylo šumák! A jak to může být velká investice poslat bagřík udělat pár nájezdů , nějaké dřevo, možná ten štěrk, proti sněžnému dělu! Celkem o hovně, s prominutím! A dotace by se na to dala vyběhat stejná. Tak ale jestli je v tom angažovaný pan starosta, tak asi ví proč je to tak jak to je!

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kdyby meli zajem, tak asi budujou.

                    Lano jede co hodinu a co hodinu jezdilo co si pamatuju, tkaze lidi s tim asi pocitaji…

                    Vybudovat stezky tak, aby prilakaly lidi chce trochu prace…minimalne to musi delat nekdo, kdo vi co dela (=musi ho nekdo zaplatit), pronajem techniky neco stoji, tech par najezdu z par prken taky schroupne desitky clovekohodiny…

                    Na ten utocny zbytek nebudu reagovat…

                    0 0
                    • Džey Ár  

                      Tak to se divím, když je to tak strašlivě náročné, že bikepark zvládli v Koutech, na Monínci, v Peci, na Ještědu, v Kopřivné, dokonce na Bílé, atd. Zajímavé je že jsou to povětšinou lyžařská střediska s lanovkou :-)! Jen v Trojanovicích to radši zbudují na protějším kopci v lese a bez lanovky. To se jistě ujme! To chtělo vážně odborníky :-).

                      0 0
                  • goofy  

                    Jenom bych tě rád upozornil, že čeština má i jiná interpunkční znaménka, které jdou použít na konci věty. Nemusíš používat jenom vykřičník.

                    0 0
      • goofy  

        Docela tendenčně napsané, když se ptali jen lidi, co jím to vadí… :-)

        0 0
    • nox159  

      Tak dalsi info ze stezek, teda ryze subjektivni nazor.

      Jizdu na biku mam rad ale pro tuhle stavbu a vsechno co je s tim spojene nejsem, ano uz jsem tam nekolikrat byl mam to projete tak 20× a nerikam ze je to spatne… hlavne je to neco jineho ale nerikam ze lepsiho.

      Kdyz to zacali stavet super neco tady bude, pak teda vsude na tom trailu ten bily jemnejsi surt jako dobre nahore uz se to trochu ujezdilo a uz je to celkem ok ( 2 sezony to tam nevydrzi ani za zlate prase pokud se tam bude jezdit a sypat dalsi tuny sterku do lesa, dobbre max pro toho od koho ten sterk kupujou )

      tedka ale stavba tech tras tam dostava trochu jiny rozmer coz me znepokojuje, cesta ktera byla ok proste klasicka lesni cesta hlina mezi nima kameny, jak to tady v beskydech byva tak uplne zmisela a je na ni nasypany hruby bily sterk ( no spis sutry) coz mi neni absolutne jasne proc, proste cesty lesem sly do haje a je tam 3m siroka cesta vysypana hrubym sterkem. Kdo je z toho nadseny ? zase asi jen ten co shrabl prachy za ten sterk.

      Podle me tohle neni idelani krok, proste zabijeji tim prirodu a proc? asi k vuli tem dotacim, nikdo jiny z toho nadseny byt nemuze :(

      dalsi vec je zasypavani korenu na ruznych cestickach sterkem coz nechapu… jako dobre at si s tim trailem delaji co chcou ale proc sypou vsude kolem na dalsi cesty tam sterk? vsechno napohodu sjizdne… to mi hlava nebere :(

      jinak vcera sobora nadherne pocasi cekal jsem tam snad hodku a pul na kamose nez prijedu a za celou dobu jsem tam potkal 4lidi max takze nevim jak moc je to vyuzivane…

      jo chvilku pojezdit se tam da, neni to spatne, ale bojim se co prijde dale :(

      0 0
      • blackwater  

        Hoj,

        všechno je jinak. Dotace to žádné nebyly. Přišel nadšený starosta Trojanovic, který k nám na Rychlebky jezdí a řekl ať mu pomůžeme svépomocí za jejich vlastní peníze postavit kus trailu, aby místní viděli co to obnáší. Zadání bylo udělat něco zábavnějšího. Nikde se neudělala 3 metry široká cesta. To že se na konec jedné staré cesty nasypalo trošku štěrku, bylo jen proto, že po dešti tam bylo bahno a z praxe víme, že jakmile se trail otevře nikdo už nerespektuje to, že by bylo lepší za deště nejezdit. Ten povrch fungovat bude, to jsme klidní. Štěrk nikdo nesypal bezdůvodně všude kolem. A teď k vlastnímu použití štěrku – kdo jste byl někdy po dešti na Kyčerce na Semetíně nebo na Bílé víte , že je tam jílová půda za mokra skoro nesjízdná. Stavět tady trail bez povrchové vrstvy je nesmyslné a téměř nerealizovatelné. (myslím traily pro veřejnost) K profilu trasy – je tam jedna větší klopenka u které se náš šejper Ondra trošku víc rozvášnil. Ale za rok si to sedne a bude to vypadat úplně jinak. Smysl bylo postavit krátký okruh, který vás vyhecuje projet si ho několikrát. To se myslím povedlo. Další připravované trasy budou užší a vezmou vás hlouběji do kopců. Snahou je, aby za výšlap nahoru vždycky přišla odměna. Nikdo nechce prznit přírodu. Ale na druhou stranu , myslivci se ozvou vždycky, když jim někdo vjede do lesa. Taky jsme si v Rychlebech vyslechli spoustu věcí od myslivců. (od všech třech) Jejich argument, že zvěř tam nebude mě vždycky dostal. Jsem vystudovaný lesák a dlouho jsem hajného dělal. Ona ta zvěř nikam neuteče, stejně jako neuteče, když tam dřevorubec řeže pilou. Stačí u nás sejít 200 metrů od trailu a vyplašíte srnce , jelena nebo prase. Taky se mi líbí jak je tady každý odborník na stavbu trailů. Bude super, když k nám někdy přijdete na brigádu a trošku nám při práci poradíte. Majte sa Pavel

        0 0
        • Extremist  

          Asi tak…

          0 0
        • nox159  

          jeste bych na to teda zareagoval, co vim tak do toho bylo nasypano cca pul mega zatim, pokud to slo z prasatka starosty je to ok, ale o tom pochybuju… slo to nejspis z „veřejnych penez“ takze i z penez tech lidi kteri proti tomu tedka prostestujou coz mi neprijde fer…

          na druhou stranu je mi to fuk, lepsi trail nez z toho platit davky pro ty co nechcou delat… ale to je jina diskuze :)

          jinak v okoli jsem tam jezdil davno pred tim nez se tam neco stavelo a nikdy zadne problemy, jezdilo se tam kddyz bylo sucho a kdyz bylo mokro tak se jelo jinde… nemyslim ze stavba techto trailu tohle nejak zmeni ze kazdy se bude placat v bahne…

          k tomu sypani vsude mozne, jak je tam ten vyjezd kolem tech chatek ( dalo by se rict ze zkracovacka ) at se nemusi slapat cely ten okruh a vyjede se primo navrchu tak tam pohodova pesinka a tedka koreny ac malicke zasypane bilym sutrem… proc proboha?

          na druhou stranu se mi to libi, par hornich metru je zabavnych i pritelkyni se to libilo, za 40min od baraku jsem nahore coz je fajn, ale opravdu mam strach co z toho nakonec vznikne… uz tady se tady vsechno v okoli asfaltuje a vysypava sterkem – vsechno ve jmenu cyklistiky a nejak mi to nesedi, pekne pesinky vyasfaltovane…

          0 0
          • plevka  

            nasypaný štěrk mimo stezku jsem viděl akorát na široké cestě od koliby směrem pod Javorník kolem chat(zelená turistická) a tam bylo často i v sušších dnech dost bláta, takže bych to i pochopil..

            0 0
          • blackwater  

            Ta zasypaná zkratka je lesní cesta kterou rekonstruovali lesáci úplně nezávisle na stavbě trailu. A stejný materiál použily, protože je nejlevnější z nejbližšího lomu.

            0 0
        • Krutor  

          Čau, Frenštát trail neznám, ani si nemyslím, že bych tam kvůli těm pár km jel (když, tak budu jezdit v okolí klasicky v terénu). Naopak Rychlebky jsem navštívil – líbilo se mi tam a zase se tam vrátím určitě ještě někdy. A hoši tam mají moje uznání, všechna čest.

          Ale… poslední dobou čtu , kde všude se budují „traily“… Třeba se pletu, ale začínám z toho mít dojem módy za každou cenu s neadekvátním využítím (myslím co do počtu lidí). Pořád si myslím, že v česku je ráj pro ježdění na biku a tras a míst na dobré poježdění si každý dokáže najít „hafo“.

          Samozřejmě freeride tratě v horských střediscích, to je něco jiného, ať se využijí v létě třeba prázdné lanovky a hospody a sjezd¡áci mají kde si zařádit… Ale slovo „trail“ mi začíná znít už trochu zprofanovaně, jakkoliv považuju Rchlebky za super lokaci…

          0 0
          • jIrI___  

            S tím druhým odstavcem se dá bohužel jen a jen souhlasit.

            0 0
          • scret  

            pises o neadekvatnim vyuziti.. To je prosim co? Ze v soucasnosti tam jezdi treba 5lidi denne? To, ze napr. starosta obce pocita s tim, ze to prilaka lidi do jinak mrtvyho kraje?

            Kdo rozhoduje nebo podle ceho by se melo rozhodovat, co ma adekvatni vyuziti a od jakeho poctu?? Diky

            0 0
            • nox159  

              z pusteven odstanili sutry aby tam mohli chodit lidi v zabkach, stezky v terenu se zasypavaji sutrama aby se tam dalo jezdit na crosovych kolech, pekne pesinky se rozsiruji a asfaltuji aby se z nich udelali cyklostezky…

              proste chapu ze se to nekomu libit nemusi… ale pro „verejnost“ je to asi dobry krok :)

              0 0
            • Krutor  

              Neadekvátní využití – ano podle počtu lidí. Až tam (obecně) za 3 roky bude jezdit víc než těch 5 lidí, tak se rád omluvím.

              Jinak jo, pokud to je promyšlený a něco to regionu přinese, OK. Ale obávám se, že tyhle stavby to povětšinou nezachrání

              0 0
              • Lišák  

                Na druhou stranu-čemu to vadí? Když se cestička nebude používat, zaroste, splyne s okolím. Jo, nasypaly se do ní prachy. Ty se ale nasypaly i do jiných věcí, které se nevyužívají. Třeba se cestička chytne a používaná bude. Pokud nemá stavitel křišťálové koule, tak to nemůže úplně dobře odhadnout.

                0 0
          • raw 4  

            Pro mě je skvělý řešení Javornické okruhy…

            0 0
        • jihra  

          S tou Bílou souhlasím. Jak trochu zaprší, tak je tam bahna až až. V neděli jsem tam byl a po dvou jízdách jsem si dal raději kolečko po okolních hřebenech hor.

          0 0
    • nox159  

      bikeruv sen…

      aneb posudte sami jestli je to to prave pro horskou cyklistiku…

      (foto z jejich oficialnich stranek na FB)

      0 0
      • goofy  

        Opravený kousek lesácké cesty. Co tam vidíš za problém?

        0 0
        • nox159  

          zabava kdyz po ni jedes na biku, a pry turistkam z toho vlhnou kalhotky když vidi jak je to velke a široke píšou na strankach teda…

          0 0
          • Smazaný účet  

            moc to hrotis…pokud je to opravena lesni cesta, tak jedine palec nahoru…

            0 0
            • nox159  

              tak co mam delat když nam zacína pršet :D

              jinak opravena lesni cesta neni problem, jen mi vadi ty kecy kolem jak je to dobre pro turisty…

              je to fajn pro auta a pro traktory o tom zadna :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak jestli to vede odnekud smysluplne nekam, tak panicka na trekingu oceni lepsi povrch, nee ze neee…stejne tak rodinka s capartem…trochu nadhledu!

                (nevim co tam bylo predtim)

                0 0
                • nox159  

                  ja vim co tam bylo predtim a panicky na trekingu tam nemaji kam jet cesta vede smer javorník a to je do kopce…

                  obecne nejsem proti temhle stavbam jen mi vadi ky kecy kolem…

                  kdyz prekopu pekny trail a nahradim ho sirokym asfaltem je to fajk pro bruslaře a maminy s kočarkama, pokud rozsirim a uhladim lecni cestu tak je to fajn pro dopravdi obsluhy auta traktory… pokud opravim cestu vedouci k jedne hospode tak je to fajn pro tu hospodu.

                  kazda věc je pro nekoho vyhodna, ale kdyz zni trail a vysafaltujou je blbe rikat ze je to dobre pro bikery, pokud vysypou cestu sutrem je celkem trapne rikat ze je to dobre pro turisty…

                  o tohle jde…

                  0 0
              • goofy  

                I ten traktor se do lesa musí nějak dostat… ;-)

                A není to jen ten kousek opravené stoupací části po šotolinové cestě a stezka to křižuje? Co šerloku? :-)

                0 0
      • plevka  

        zde je text z jejich stránek: LESY ČESKÉ REPUBLIKY A OBEC TROJANOVICE SPOLEČNĚ OPRAVILI LESNÍ CESTU VEDOUCÍ OD KOLIBY NAD VLČINOU AŽ NA HŘEBEN HOREČEK. PRÁVĚ AKTIVITY KOLEM BUDOVÁNÍ BESKYDSKÝCH TRAILŮ VEDLY K TOMU, ŽE KONEČNĚ DOŠLO K OPRAVĚ LESNÍ CESTY, KTERÁ JE VYUŽÍVÁNA PŘEDEVŠÍM TURISTY SMĚŘUJÍCÍMI NA VELKÝ JAVORNÍK. TRAILY TUTO CESTU DVAKRÁT PROTÍNAJÍ. VŽDY JDE O PŘEHLEDNÝ ÚSEK. PŘESTO NA TATO MÍSTA BUDEME Z DŮVODU ZVÝŠENÍ POZORNOSTI UMISOVAT CEDULE S UPOZORNĚNÍM. NOVĚ OPRAVENÁ CESTA JE DOBROU ZPRÁVOU PŘEDEVŠÍM PRO MILOVNÍKY TURISTIKY, KTEŘÍ SE KONEČNĚ DOSTANOU AŽ POD VELKÝ JAVORNÍK SUCHOU NOHOU.

        Dle mého názoru je dobře, že tuto cestu vysypali taky, bláto se tam drží(drželo) skoro pořád…pochopil bych Tvé rozhořčení, pokud by zasypali nějaký zábavný úsek na kolo, ale já jsem na této cestě na bajku nic zvláštního předtím nenašel :)

        Edit: Ten CAPS LOCK mají na FB, jen jsem to zkopčil..

        0 0
        • tom xtr  

          Tak pokud je to ta cesta co si myslím, tak s tím udělali to nerozumnější co mohli. Naštěstí tam v rámci investice nenalili asfalt.

          0 0
    • Luma  

      Tak jsem se tam konecne dostal.Trail neni spatny,mozna ta posledni cas s velkou klopenkou je trochu nedodelana.Jinak ja si zajezdil,jel jsem to petkrat.Jestli se to bude rozsirovat,tak to bude fajn.A retro hospoda u zacatku je taky suprovni.Takze ja jsem byl celkem spokojeny.

      0 0
    • pocestny  

      Ty beskydské traily budou fajn, řekl bych. Snad až to trošku rozšíří a trošku se to proflákne, tam začne jezdit víc lidi…

      26.9. bylo fakt hnusně, ale byl jsem u Frenštátu, tak jsem si nechtěl nechat ujít příležitost. Dal jsem si sjezdíček z V.Javorníku, pak 2 okruhy po beskydských trailech a dál po zelené zpět do Frenu. Zamlžené brýle v dešti, vidím fakt prd, jedu po té zelené na Frenštát, a tak mě tam překvapila díra, že jsem tam zapíchl přední kolo jak lama, a jak jsem se smotal, dostal jsem horní rámovkou pěkně po koulích…

      Jo a nezdá se vám, že to tam ke konci před zvoničkou v jednom místě trochu vynáší?

      0 0
      • Luma  

        Prave proto jsem psal,ze nektere klopenky nejsou dotazene do konce,hlavne u konce trailu,proste neni to takove flou jak treba v Rychlebech,ale myslim ze se to jeste upravi a bude to fajn.

        0 0
      • Ralan  

        Vynáší, jel jsem dvakrát a jak jsem tam tomu moc nevěřil, tak pokaždé jsem se zastavil až v tom křoví, bo co to tam je přímo naproti :)

        0 0
    • krabica  

      Jak to tam teď vypadá?

      0 0
      • pocestny  

        Myslím, že tam je stále jen ten 3km okruh. No alespoň tam v restauraci u trailu dobře vaří.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.