Besčady (Bescady) - tipy, odkazy, zkušenosti

15 nepřečtených
  • JIRA

    Uvítám každou radu, která se hodí před bike-návštěvou této oblasti. Bylo mi pouze řečeno, že je to taková „divočejší Šumava“. :)

    0 0
    • Luka  

      No, beskydy. Tak ja prispeju. My byli 3×. Vzdy v Roznove, ale neni to stastna volba umisteni, je to moc na kraji. vsude to mas dost daleko. Jinak jsou to kopce krasny, nadhernej teren, pevnej podklad, hodne casto kamenity a rychly. Kopce veliky, sjezdy taky.

      Nejaky fotky a postrehy: www.lukabike.com/…ky-drtic.php www.lukabike.com/…ky-drtic.php

      Letos jedeme zas. o par dni driv abysme si jeste zajezdili. Moc se tesim.

      0 0
    • karliner  

      Luka se trochu pomýlila :-))) Trochu „divočejší“ Šumava docela sedí, rozhodně tam není možno cestovat nalehko, s tím, že večer najdeš nějaký penzion – nenajdeš. Sami Poláci o Bieszczadech říkají, že to je „bohem zapomenutý kraj“, což pro toho, kdo někdy navštívil jakýkoliv polský venkov je v podstatě nepředstavitelné. Ale pravdivé :-) Byl jsem tam sice v 1999, ale nevěřím, že by se to tam až tak moc změnilo. Celkem dobré stránky jsou tyto: www.bieszczady.pl/ něco možná najdeš i tady: www.zagorz.pl/ Doporučoval bych koupit předem mapu a trochu si to naplánovat – ale to závisí na míře dobrodružnosti vašich povah :-)))

      0 0
    • SELMIRA  

      jé Bješčady! Tam jsem se vždycky chtěla podívat. Prej je to ráj, kde žijou zelení andělé (aby se mohli maskovat v trávě). A prej kdo tam byl, chce tam znovu. Kdybys měl místo, jedu s Tebou! :o)

      0 0
      • karliner  

        Popravdě – na zakarpatskejch poloninách se mi líbilo víc, to však nemění nic na tom, že Bieszczady jsou super.

        0 0
      • JIRA  

        Zjisti od svých polských přátel, kde se tam dá jezdit a uvidíme… :)

        0 0
    • AdeptRendl  

      Byl jsem v Bieszczadech 2×. Jednou turisticky, podruhe na kole v ramci zajezdu co dela Adventura. Bohuzel na biku z tech krasnejch hor vidis minimum(cesty vedly hodne nizko po sirokych cestach v lesich). Hrebeny jsou nejetelny a asi i s kolem zakazany. Na kole bych tam uz nejel, pesky se tam urcite nekdy vratim

      0 0
    • pdd1  

      Před asi osmi rokama jsem je prakticky celé přejel – hřebeny. Až úplně na konci nás vrátil nějaký místní ochranář. Ty vrcholové partie jsou zakázané, což jsme se opravdu nikde nedověděli, nebyly tam ani cedulky. Dneska to bude asi jištěné víc. Jinak moc krásná krajina, bikování bylo taky výborné, ale jak říkám, dneska bych si ty hřebeny už netroufnul.

      0 0
      • JIRA  

        Zatím jsem nikde nenašel odkaz na nějaké cyklotrasy, ale pokud by to opravdu bylo zakázané (což asi bude když je to největší chráněné území) tak to pro nás trochu ztrácí význam. :(

        0 0
    • piskot  

      No přímo v Bieszczadech jsem nebyl, ale vzhledem k tomu, že se jedná o národní park, tak se s kolem na hřebeny určitě nepodíváš.

      Ale pokud máš zájem si zajezdit na kole, kde nic není chráněnýho a je to trošku divočina, tak celé pohraničí se Slovenskem je ideální- zvláště právě poblíž Bieszczad.

      Předloni jsme tam jeli 7 denní etapový závod Transcarpatia (www.transcarpatia.org) a stálo to rozhodně za to (www.piskot.info/index.php?… a www.piskot.info/index.php?…). Mapy mám doma a určitě někdy plánuju se do té oblasti zase podívat a tentokrát nezávodit a vychutnat si to. Některý terény tam byly opravdu masakr.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.