• waltari

    Ahoj,

    máte někdo zkušenosti s touto zlomeninou ?? Momentálně už to jsou tři měsíce co mám po úrazu zlomeniny v kloubu palce pravé ruky a situace se stále nelepší !! I podle RTG poznám, že je kůstka u klobu zlomená. S dostupné literatury jsem se dočetl, že u těchto zlomenin je nutná operace, ale doktorka mi stále tvrdí, že se to přichytí a bude to ok !?

    0 0
    • Fran-tic  

      zdravim,

      nitrokloubni zlomeniny a jeste metakarpalnich prtu jsou hodne ojedinele, takze to musela byt fakt smula…kazdopadne tento typ zlomenin je hodne specificky, neda se takhle na dalku urcit, zda si operaci vyzaduje nebo ne. Nejspis bych se to snazil vyresit prave pres tveho lekare, popripade zajit na nejaka specializ. centra, at uz sportovni mediciny, kde ti pomohou minimalne naplanovat cviceni a cinnosti, vhodne pro regeneraci. Bud zdrav!

      0 0
      • waltari  

        Díky za info, no smůla to byla !! Nestalo se mi to na kole, ale na lyžích ve velké rychlosti ve Francii a nechal jsem to až na čechy a došel k známé doktorce (má domácí soukromou ordinaci) myslel jsem, že mi jen klouby srovná, zafixuje a za 14 dní jsem fit !! Ale po rentgenu byl konec !! Jen mě zaráží, že ve většině případů se píše, že je nutná operace, jelikož ten kloub není schopen se uzdravit a srovnat sám !? No a ještě jako laik na chirurgii, poznám podle rentgenu, že je to stále špatné a nikam to nevede …po 3 měsících !!

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Čus znám tady toho pana doktora Čarvaše je to profík jezděj za ním lidi z celé republiky já jsem u něj prodělal oparaci achilovky a všechno maká jak má tady máš odkaz

      http://www.nspiv.cz/…oddeleni.htm

      0 0
      • waltari  

        Díky moc, beru na vědomí !! Ještě to rozhodnu, už jsem objednaný do Vysokého nad Jizerou, tak uvidíme ?! ;-)

        0 0
    • Tekka78  

      Ahoj,

      má někdo zkušenosti se zlomeninou záprstní (metakarpální) kosti u 4tého prstu?

      Někdy se tomu také říká boxerská zlomenina.

      Včera jsem bohužel při banálním pádu z kola trefil rukou kamennou podezdívku plotu.

      Na chirurgii po rentgenu sádra včetně rovnání kosti a následný kontrolní rentgen jak je to srovnané.

      Doktor ve finále řekl, že v pondělí znovu kontrolní rtg a kolegové traumatologové se na to ještě podívají, ale on to vidí na operaci.

      Na jak dlouho to pak asi může být – sádra, dráty v kosti atd.?

      Díky

      0 0
      • Kurt  

        4–6 týdnů po operaci fixace, následně rehabilitace.

        0 0
      • Breakpain  

        Bud rad, ja jsem rad za kazdou operaci, pac pak je vetsi pravdepodobnost toho, ze to bude mit tvar jako predtim. Nemam jedinou zlomeninu, ktera by bez operace dopadla “Ok”. Pokazdy krive, nekde vystouple atp.

        0 0
        • Pikaču  

          Tak jsou zlomeniny a zlomeniny- Ktere se operovat nemusi.

          0 0
        • Fofrník  

          Ale houby. Naopak právě pevná fixace (sádra) může někdy rekonvalescenci a hojení prodloužit a výsledek hojení zhoršit. Osobně jsem bez pevné fixace léčil zlomeninu fibuly a potom ještě zlomeninu metatarzální kosti. Jednalo se o dva různé úrazy s časovým odstupem.

          Oba případy bez pevné fixace, pouze s „air“ dlahou a možností si dlahu vždy na čas vyfouknout. Vyžaduje to ovšem vysoce zodpovědný přístup v nezatěžování končetiny a skutečně klidovém režimu. Na druhou stranu se doba léčení poměrně zkrátí a hlavně rehabilitační proces – ať už předepsaný či individuální je skutečnou formalitou. Záleží, jak moc je/není lékař vzdělaný v nejmodernějších přístupech.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.