BBB pumpa AirShock & SKS pumpa Suspensioneer

21 nepřečtených
  • Pipa

    Prosím o radu

    má zde někdo zkušenosti s výše uvedeními pumpičkami.

    Nevím jakou si vybrat potřebuji foukat SR suntour AXON RLD a Rock Shox REBA SL.

    Děkuji za pomoc při výběru.

    0 0
    • Nainen  

      Mám SKS Suspensioneer, foukám s ní Toru. Zkušenosti velmi dobré, zatím je naprosto bezproblémová. Někdo si tady na foru onehdá stěžoval na nepřesnost manometru, tu bohužel nemám s čím porovnat. Na Kupkolo.cz je za slušnou cenu (http://www.kupkolo.cz/…eer_859.html).

      0 0
    • Pipa  

      NAINENE při odmontováváni neuchází moc vzduch ? A jde na ni i upouštět třeba po 2–3 psi ? U BBB je to napsáno takto -Dvojitý upínací systém vyroben tak, aby nedocházelo k žádnému úniku vzduchu během odpojování od vidlice. Součástí pumpy je upouštěcí ventil přebytečného vzduchu.

      0 0
      • misho  

        no ten systém na pumpe BBB je tak vymakaný že som doteraz ani raz po fúkaní neodšroboval ventil bez toho aby dačo neušlo, ale možno som makak a neviem to používať.

        0 0
        • RedAce  

          ten vzduch ujde z pumpy, ne z vidle. BBB je supr!

          0 0
          • misho  

            rád by som veril že ten tlak ujde z pumpy ale keď nafúkam niečo na určitý tlak odšrobujem pumpu z ktorej mi ujde tlak a našrobujem ju späť nemám tam ten istý tlak takže-? ale ako vravím možno som makak:D

            0 0
            • MlokCZ  

              Tohle se tu rozebíralo už x krát. U většiny pumpiček, pokud nemá nějakou blbou koncovku nic neujde při odšroubování (nejprve se uvazvře autoventil na vidlici a až pak přestane koncovka pumpičky těsnit). Samozřejmě uteče tlak z hadičky.

              Při následném novém našroubování vždy uteče vzduch odpovídající velikosti hadičky, tedy po dalším našroubování tam vždy naměříš méně.

              A test, zda při odšroubování něco uteče už jsme tu také řešili. Odšroubovávej co nejpomaleji až na kritickou hranici, kdy to začne malinko ucházet. A tam to nech chvilku ucházet. Buď to po chvilince přestane a byl to jen vzduch z hadičky nebo to bude ucházet o trošku déle dokud neujde celá vidlice. A to už pak poznáš, jestli bude vidlice prázdná nebo ne a hned máš jistotu, jestli ti při odšroubování utíká vzduchu z vidlice nebo ne.

              Testoval jsem dvě pumpičky na 4 různých vidlicích a ani na jedné ani náznak utíkání vzduchu z vidlice. Vždy byla kritická poloha dost vzdálená poloze, kdy je zmáčknutý ventilek (vždy aspoň jednu celou otočku při šroubování).

              0 0
        • Bender382  

          pumpu BBB používám asi rok bez problémů s ucházením při šroubování, ale zrovna včera sem nebyl schopnej nafouknout svoji rebu, prostě to začlo ucházet kolem toho šroubu, nechápu…

          0 0
    • Pipa  

      Děkuji všem kdo se zúčastnil. No a snad se tady ještě něco objeví zatím pořad nevím kterou koupit.

      0 0
      • Nainen  

        Osobně víc věřím SKS, ale řekl bych, že ve finále je to vlastně jedno, účel splní obě. Beztak tu vidli budeš foukat maximálně jednou za měsíc…

        0 0
      • kovar  

        s tou BBB některé vidle, které mají ventilek hlouběji v noze, nejdou nafoukat, neboť nedosáhne na něj, nevím jak u jmenovaných.

        0 0
    • Pipa  

      NAINENE jak dlouho ji už maš ? A jak se ti s ni pracuje – montáž a demontáž na vidlici celková manipulace a unik vzduchu při odpojováni.

      0 0
      • Nainen  

        Mám ji jenom od ledna, takže dlouhodobé zkušenosti nemůžu poskytnout. Jak už jsem psal, funguje jak má. Únik tlaku je standardní – prostě to co je v hadičce, jak už psal MlokCZ. Ze začátku jsem si s tím tlakem ve vidli hrál, ale už mě to neba, takže jsem to fouknul na doporučený tlak vzhledem k mé váze a pumpa se vesele válí ve skříni.

        0 0
    • Pipa  

      http://www.cyklomania.cz/…uspensioneer

      Za 652 kč tak fakt nevim.

      0 0
    • MlokCZ  

      Nevim kolik vážíš a na jaké tlaky foukáš ty vidlice. Pokud máš jistotu, že nebudeš foukat nic přes 175psi, tak bych určitě šel do pumpičky s polovičním rozsahem, tedy do těch 175psi.

      Většina pumpiček má rozsah do 300psi a pokud s tím pak potřebuješ foukat nižší tlaky, tak se hůře fouká na přesnější tlaky (tedy když chceš třeba přidat nebo ubrat jen 5psi nebo ještě méně).

      A pokud náhodou máš někde tlaky kolem 50psi nebo menší, tak to je úplně špatné.

      Nad 100psi už to není problém ani s tou do 300psi.

      Já používám tuhle s menším rozsahem: http://www.cykloexpert.cz/…otlaka-pumpa a maximální spokojenost. Měl jsem nějakou další do 300 psi a protože jednoho Talase foukám jen kolem 45–50psi, druhého kolem 60psi a jeden tlumič na 55–60psi a u těhle nízkých tlaků je rozdíl 5psi už někdy příliš, tak to bez té s menším rozsahem nešlo vůbec. Ale i tam kde mám o něco vyšší tlaky (ve Fox tlumičích kolem 120–130psi), tak i tam se to fouká s tou s menším rozsahem lépe.

      Někdo ale potřebuje do tlumiče klidně přes 200psi, takže tam pak s tím menším rozsahem nepřipadá v úvahu.

      0 0
      • Pipa  

        Přítelkyně má AXONA její váha je 65 kg tak to je v pohodě. To je asi od 90 do 100 psi.

        Já mam REBU SL a má váha je 110kg tak to budu foukat asi i přes těch 150psi.

        0 0
    • Oakey  

      Nemám zkušenosti s těmahle modelama, zato mám velice dobrou zkušenost s pumpou od Rock Shox, sic je o něco dražší, zato bezvadně skladná a fouká úplně v klidu i vysoký tlaky.

      0 0
    • Pipa  

      Tak nakonec vyhrála SKS Suspensioneer a zatím v pohodě.Děkuji všem za pomoc.

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.