• monty11

    Ráda bych znala váš názor.

    Jak „bezpečné“ je podle vás koupit použitý kolo.

    Je lepší bazar, nebo přímo od majitele.

    Vidíte nějaký rozdíl mezi ht a fullem.

    Popř. je nějaké stáří, pod které byste nešli.?

    Díky :-)

    0 0
    • Petr L2  

      Ale no tak, tohle vše se tady dá v klidu najít. Stačí se podívat na to, co se zde probíralo za posledních 14 dní.........

      0 0
    •  

      Když kupuju přes bazar, vybírám pečlivě a v klidu. Nemá cenu to uspěchat. Jel jsem si pro kolo i 400 km. Před tím ale komunikuji s majitelem o technickem stavu. Jestli do kol neděláš je dobrý to konzultovat s někým kdo tomu rozumí.

      Fulla vybírat o zadní stavbu a tlumič pečlivěji. Dobrý hliníkový rám je lepší než nejistota v karbonu.

      Silniční kolo mám dva roky, kupoval jsem ho jako deset let starý. Počítám že něco časem už odejde a koukám na cenu jestli se vyplatí. Horská kola dostávají víc na frak, tudíž opět koukat na cenu a stáří komponent. Základ jako je kola, vidle a sada. Loni jsem koupil 5 let starého stumpjumpra HTecko prodal vidli koupil novou a šlape jak hodinky.

      Dá se na bazaru udělat dobrý kup, ale i dost prodělat. Jako všude jsou slušní lidi co ví jakou to ma cenu a podvodníci co chtějí vydělat.

      0 0
    • Lišák  

      Pokud se ptáš takto, tak bazarovku, a je jedno, zda-li od majitele, nebo bazarníka, kupovat jedině s člověkem, který kolům „trošku“ rozumí. Jinak jsi adept na prodej jakéhokoliv ležáku a ojeté mrchy za nepřiměřenou sumu.

      0 0
    • scret  

      k tomu je samozrejme potreba va fotka a nejlepe v bikinach:))))

      0 0
      • mikš  

        taky mně tohle téma zajímá,stačí když sem dám fotku ve slipech nebo budou lepší plavky

        0 0
        • Bubaaak  

          Stačí fotka tve ženy/přítelkyně, klidně jen v těch slipech :)

          0 0
        • scret  

          no, mozna budu zlej, ale ty nas vubec nezajimas…:))))

          0 0
    • Bubaaak  

      Obecně to říct nejde, bezpečný to je, pokud víš co kupuješ a víš co máš hledat, ale vždy si musíš dát prostor na možnost blbé koupě. U bazaru většinou počítej, že prvnímu servisu se nevyhneš, výměna řetězu, lanka, seřízení… pokud někdo měnil řetěz 4× za 25t km tak i kazety a nejspíš i převodníků. (Největší mínus je, nemáš záruku v ničem a na nic, takže pak si můžeš říct, „hmm šáhla jsem blbě“)

      Bazar, nebo majitel – je to jedno, některý bazary neví co vykupují, tak tam můžeš najít občas poklady za pár korun, ale občas se z toho snaží vytřískat i to, co tam není. Platí to i pro osoby. Asi bych se vyhnul překupníkům (lidi co prodávaj víc jak 4 kola), ale tady bohužel taky najdeš slušný jedince. Takže ať bazar, nebo soukromník, opět tušit co kupuješ, pořádně prohlédnout a vyzkoušet, je to jedno

      HT vs. Full – je to boj a spíš si nastudovat, to co platilo pro Fully z roku 2002, absolutně nic nemusí platit pro fully z 2010. Na HT se mění jen geometrie, ale v podstatě fungují stále stejně. Obecně platí HT je lehčí, nemusíš se o něj starat a na asfaltu je rychlejší.. Full je ve všem jiným lepší, ale je to alibistický prohlášení.

      Víc než rok, spíš jak se k tomu kdo jak choval a jak ti kolo padne. Kolo z roku 2016 může být v horším stavu jak kolo z roku 1996, Ale asi bych nedoporučoval pod rok 2008. Mně je to jedno, když mi to padne, může to být i stará vrána :) Ale platí, z vrabce, geparda neuděláš. (konstrukce, materiály…)

      0 0
      • novas752  

        tak tak.

        0 0
        • Petr L2  

          Já myslím, že než si dělat představu z toho, co tu zaznělo, tak bude asi opravdu lepší si dát tu práci a projít si o čem se tady na daná témata v poslední době psalo. Bazarových kol, které někdo tazatelům doporučil je tu dost a komentářů k nim ještě víc. Stejně tak diskuse o fullech a HT se tu vedou neustále a je v nich dost užitečných info na to, aby si člověk udělal obrázek o čem to je. Cestou ještě narazíš na otázku jak velká kola, 26", 27,5" nebo 29" a jsi zase na začátku. Časem sama poznáš, co jsou nesmysly a co užitečné rady a nějak se k představě dokodrcáš a i budeš vědět, na co se zeptat.

          Kupovat bazarovku jako laik je vždy riziko a je jedno jak je kolo staré a s tím ti nikdo stejně neporadí, to je pak asi opravdu lepší jít do těch plavek a ulovit nějakého ochotného experta co s nákupem pomůže :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.