• jIrI___

    Informační vlákno k nově stavěným trailům v Semetíně otevíraným za týden. Osobně jsem zvědavý, jak se jim to povedlo. Pokud to bude aspoň z poloviny tak dobré jako RS, tak spoustě lidem odpadne štrachání se do zapadlého koutu Jeseníků a zábavné jezdění budou mít víc po ruce.

    Víc info zde http://www.facebook.com/singletrail.cz

    0 0
    • jIrI___  

      Oficiální otevření už zítra, včetně možnosti bezplatného zapůjčení testovacích Spešlů (k dispozici více než 40 kousků).

      0 0
    • had_zachau  

      Tak kdo dneska byl?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle je budoucnost bikingu?

      0 0
      • jIrI___  

        Myslíš že ne?

        0 0
      • Vegan  

        Nikdo ti to nevnucuje pokud se ti to libi jezdi na tom, pokud ne jezdi tam kde se ti to liby a bud rad, ze je moznost volby :)

        0 0
      • Baba-Ji  

        budoucnost bajkingu je jizda v terenu, takze bude stejna jako jeho minulost :)

        0 0
    • had_zachau  

      Jinak dneska sem si tam zajel. Na necem podobnem sem byl poprve. Kazdy trail sem objel jenom jednou. Zacal sem asi tim nejlehcim, modrym. Takova pohodova rovinka. A moc teda nejel. Cerveny uz se me zdal lepsi, takovy plynulejsi, sem tam „skok“, lavka. Cerny uz byl o poznani lepsi, takovy prudcejsi, sem tam skoky. Jinak, je to nove, ten sterk tam vubec nedrzel a v tech klopkach moc jistoty nebyla. Jinak uprimne se mi to zda takove umele. A v konecnem souctu me to moc nezaujalo

      0 0
      • Ralan  

        Taky jsme dneska jeli, zkusil jsem Enduro i Evo, takže v tomhle ohledu paráda. Na svojem HT bych si opravdu tak nezablbnul :D – viz lavice na černé apod., takže asi začnu uvažovat o koupi nového bajka na něco tvrdšího :D Co se týče trailů, dobrý, první jsme jeli modrý, tam jsme se asi nějak na spodu ztratili, černá hlavně u vrchu super, ale jinak i ta střední a spodní pasáž hodně pěkná, jen škoda toho štěrku, je tam toho dost, tak to chce rozjezdit…Červená taky hodně dobrá. Na té to pěkně odsýpá…

        Rozhodně tam nejsem naposled, nahoru jsme šlapali tuším 5×, párkrát třeba jen černou od prvního křížení, tak už jsem toho měl fakt dost, ale líbí se mi to hodně.

        0 0
    • ghostik  

      Byl jsem tam, červená super, černá ušla, modrá nicmoc, ale celé to strašně kazí ten štěrk, v klopenkách to vůbec nedrží. Ale jinak fajn že něco takové vzniklo. Testovačka spešlů taky super. BTW – Asi Jura – byl jsi to ty ?

      0 0
    • Chiron  

      První co jsem jel byl černý. Jsme si říkali, že na něj hned nepojede tolik lidí. No nahoře ta pasáž s klopenkama trochu *******, ten štěrk nedržel, navíc moje technika nic moc, ale pár klopenek a už to šlo tak nějak samo. Spodní část černého podstatně lepší.

      Pak na modrý, napoprvé lepší jak černý, ale moc odvařený sem z něj nebyl.

      Pak jsem si dal 3× červený. Ten byl hodně zábavný, člověk si tam zaskákal, nakonec i ty lávky. Jen sem tam moc zavřené klopenky, že už to nebylo ono.

      Potom znova na modrý, který byl už o level jinde. Zajedno člověk už měl něco potrénováno a klopenky byly pěkně vyježděné. A nakonec jsem na něm lítal možná víc jak na červeném. Ty první průjezdy byly takové na seznámení, trochu pochytat techniku a pak už člověk skáče kde může a nakrmit tam ty zdvihy.

      A pak ještě aby se neřeklo, tak černý z té odbočky ze silnice, nahoru už se nám nechtělo a prý to bylo pořád dost zasypané štěrkem.

      Teď už jen aby na to někdo zítra naběhnul, vyházeli ten hrubý štěrk a popravili to. Rozhodně to má potenciál a jsem rád, že mám něco takového pomalu za barákem.

      0 0
    • coolboy  

      Určitě se tam brzy vypravím. I když podle Vašich zážitků to asi na moje HT moc nebude, co? Uvidíme :-)

      0 0
    • karelhynekmacha  

      Je to super, každý trailík má něco, klopenky jsou fakt parádně utáhlé, nejvíc se mi líbil černý, jo ten štěrk zatím klouže, ale aspoň se dá driftovat:-)

      0 0
    • jIrI___  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
      • Black knives  

        Takže, žádné singltrekové okruhy, ale jen další bikepark, kde jde jen o jízdu dolů? Jsem poněkud zklamán.

        0 0
        • coolboy  

          taky tak :-(

          0 0
        • Chiron  

          Tak vyloženě bikepark to zdaleka není, ale je to o jízdě dolů. Mám dojem, že nějaké vrstevnicové singly by měly být v další etapě spolu s nějakým výjezdovým trailem. Já taky čekal, že tam bude i něco takového. Ale nevadí, imho koncept ala RS se mi líbí daleko víc než SpS. Každý ať si najde svoje. Tohle se dá aspoň zábavně sjet jak na HT, tak i třeba na Demu. Uvidíme, jak bude pokračovat stavba a asi když bude čas, tak se stavím i na nějakou brigádu. Jen mám obavu, aby toho neměli už pak moc. Semetín, rozšiřování na Kyčerce a tuším něco kopou ve Zděchově nebo kde. Na druhou stranu Kyčerka a Semetím jsou docela rozdílné věci. Já s trailbikem a nic extra technikou se cítím daleko líp v Semetíně. Ale stejně pořád je to takové zpestření, ale člověk bude víc jezdit po zdejších přírodních stezkách a cestách, kterých je tu víc než dost.

          0 0
    • Medunka  

      je to i pro prďolata

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Black knives  

        To, že to zvládnou i děti, chápu jako plus. Vy si tady často pletete singltrek, tedy jízdu krajinou, s bikeparkem, tedy pilovámím technických dovedností. Bohužel, ač nerad, musím konstatovat, že zatím jediný singltrek(legální…) v čr je Kvašákův v prdeli pod Smkem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Netuším jestli to musí mít nějaké parametry ale Rychlebské stezky se mezi to nepočítají?

          0 0
          • Black knives  

            Rychleby jsou ojedinělé, vyjímečné, a supr, ovšem jen pro zdravé, technicky dobře vybavené jedince. Není to o jízdě krajinou, neb sledovat stopu je otázkou přežití. Já v Rychlebech už zničil cyklomateriál za několik desítek tisíc..

            Jako singltrek pojažuju jen ten okolo Černého potoka. Zbývající traily jsou sice pro cyklo nadšence,ale jen promile na počet populace.

            0 0
            • mr.antik  

              za několik desítek tisíc? To snad ne…

              0 0
              • jIrI___  

                Nešťastně pošleš karbonový rám to šutrů a je to hned :)

                0 0
                • Black knives  

                  JJ, jedna z věcí byl zničený rám za desítku. Rychlebská žula nic nedaruje.

                  0 0
                  • jeniiiik  

                    Zničený jako už nepoužitelný?

                    0 0
                    • Black knives  

                      Prasklá hlavní trubka, rovná se zničený rám. V rychlebech není radno ani padat, ani odhazovat kolo, což v DH není nic neobvyklého. Rychleby prostě každou technickou chybu jezdce ihned vytrestají.

                      0 0
                      • Fran-tic  

                        počkej, ale to si to tam hodil z nějaké 20m skály ne?

                        0 0
                        • Black knives  

                          Z cca 40cm mi to vyklouzlo z unavených ruk, když jsem stál, a spadlo to na hranu Rychl.žuly. GT Ruckus.

                          0 0
                      • jeniiiik  

                        Tak do Rychlebek jezdím každý rok tak 8 krát, spadl jsem tam hodně krát, nejezdíme nějaké lážo plážo a zničil jsem tak maximálně helmu a poškrábal kolo. Pokud ti rupnul rám, rupnul by i jinde…

                        0 0
                        • pepek  

                          Pohádal se s Horníkem, tak je tam najednou všechno špatně.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Prd, mně se v Rychlebech líbí, a co se týče Pavla, do toho ti nic není. Za dva týdny jsem tam na víkend.

                            0 0
    • Smazaný účet  

      je tam lano?

      0 0
    • hctr  

      Dneska jsme ten Vsetin omrkli, me se to libi, ma to potencial, jen je porad hodne meky podklad takze je to jeste dost pomale, odpoledne jsme byli na Kycerce v parku, na 1 den uplne skvela zalezitost, ani 1 lokalita pak cloveka nenudi a na kazde najde neco jineho.

      0 0
      • ghostik  

        Přesně tak. A až otevřou i bílou…

        0 0
      • X-biker  

        Je to tam fajn, do kopce je třeba vyjet po asfaltce tuším 1,8km a pak 3 lajny dolů, ale chce to, aby bylo fakt sucho, pak to pojede bomby :-D

        Divím se, žes tu nesypl nějaké inspirační fotky :-)

        PS: jezdili tam i malé děti takže sjede to každý a vyblbnou se i letci :-) Každopádně není to na celý den to by byla nuda spíše tak 3–4h ideál a pak někam jinam např. na Kyčerku jako my…

        0 0
      • Chiron  

        Tak dneska jsme to jeli znova omrknout. Nahoře na černé pořád ten štěrk v klopenkách není zrovna ideální. Jinak traily jsou už relativně uježděné. Sice v pár místech je to trochu podmáčené, ale je jich minimum. Na takové vyblbnutí super. Jen mi asi od otevíračky zase šla technika do háje. Dvakrát jsem tam docela nepěkně dopadal na přední kolo, naštěstí do odjezdu, takže to nebylo tak hrozné. Ale smrt v očích a pak už to nebylo ono. A ani nevím jak se mi to povedlo, ale fláknul sem se kolenem do rámu na jednom skočku. Ještě že mě tam zrovna nikdo neviděl :D

        0 0
        • Honzajs  

          Problém je v tom, že čistá štěrková monofrakce se nedá hutnit, pouze zajezdit do podkladu.

          Pokud stavitelé použijí nějakou směsku (0–32, 0–63 mm) s podílem drobných frakcí, lze tuto frakci ujezdit i hutnit a funguje to líp, jak čistý štěrk…

          Navíc bývají tyto směsky i lacinější jak čistý štěrk..

          0 0
          • Black knives  

            Možná to nevěděli? Ani já to nevěděl, a to se o stavbu stezek zajímám roky. Běžnou praxí spíše bývá vyskládat podklad šutry, a prosypat štěrkem. A zhutnit žábou.

            0 0
            • Chiron  

              Nechci teda za nikoho mluvit. Ale byl tam Pavel Horník co vím a taky mají nějaké zkušenosti z Kyčerky. Tak v tomhle bych problém neviděl. Ono to bylo spíš tím, že před otvíračkou docela pršelo, tak to vysypali asi víc a čekali že se to zajezdí. Jenže se zajezdil ten jemnější štěrk a ten hrubý se sesypal dolů. Každopádně tohle je problém jen jedné části, zbytek je v pohodě.

              0 0
              • Black knives  

                Když jsem byl párkrát na bikrosce v Třinci, tak ta je zhutněná vysokopecní struskou, a je to hladký povrch, tvrdý a barvou černohnědý. Rychleby jsou vysypané vápencem. Někomu to vadí, mně ne. Jen si myslím, že není kámen jako kámen. Navíc, pokud si pamatuju z dob mého XC objíždění lokalit v čr, tak na Vsetínsku je měkký podklad, což je fajn na přírodní pěšiny, ale ne na nápor typu bikepark. Což měl problémy i Horník v Rychlebech, kde podklad je skála, ale než se to jakž takž zhutnilo, trvalo to několik let…V praxi to to znamená mnoho a mnoho TUN drti, které jsou tam navezeny.

                0 0
                • JSt  

                  se mne libi, jak tady teoretizujete a zjistujete praxi, co vam rekne bystrejsi absolvent stavebni prumyslovky od stolu. :-)

                  0 0
                  • Black knives  

                    Jsem strojař, a pohybuju je v setinám milimetrů. Ortavdu mi není přirozené přepočítávat míry na počet lopat hozených do míchačky…ad, stavebka..mám syna už na stavební VŠ, a neví z toho nic…

                    0 0
                • X-biker  

                  Z toho plyne – lidi jezděte tam za sucha a užijete si to :-D

                  0 0
    • lucky bastard  

      to si jako sjedu a zpátky klapu pěšky nahoru?

      0 0
      • šlapatko  

        Se neposer :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Není to zas takový kopec, dá se to bez problémů vyjet, pěšky nemusíš ;)

        0 0
        • lucky bastard  

          jak je to dlouhé stoupání a to je po asfaltu?

          0 0
          • Chiron  

            jj, po asfaltu, necelých cca 1,8km a 170m výškových. Docela na pohodu, tlačit sem tam viděl akorát sjezdaře. Někteří to tam na EN kolech jezdili v pohodě několikrát nahoru. Ale dá to zabrat, výjezd, ten sjezd když chce člověk jet dynamicky, tak si taky mákne.

            0 0
    • z18xe  

      prosím můžete sem někdo dát odkaz kde přesně to je?

      Kde je Semetín vím, jde o tip kam přijet autem atd.., nebo jsou tam nějaké infocedule?

      Ať hledám na googlu jak hledám, tak žádné informace o tom jak se do oblasti dostat tam nejsou.

      Díky

      0 0
      • Chiron  

        http://mapy.cz/s/a3Mf Bod A je základna Bike fishing camp nebo jak tomu říkají. Měl by tam být otevřený bufet na terase. Něco tam teď budují, ale v jaké je to fázi, to teď netuším. Přímo naproti campu, přes cestu je parkoviště.

        Bod B je parkoviště u Formanky, tuším, že je to značené i jako parkoviště pro BAV. Jinak traily jsou už v mapách na cykloserveru i mapy.cz, výchozí bod na všechny lajny je na Nivce.

        Už sem viděl parkovat i auta přímo okolo výjezdu z trailů, ale myslím, že je lepší to nechat dole u cesty. Stejně tam moc místa není.

        0 0
    • inca  

      Takže včera vyzkoušeno.S ko­legou jsme to nemohli najít,celou vesnici jsme projeli až na konec.Pak nás nějaký domorodec odkázal na to správný místo.

      Vůbec to není špatný.Na začátek taková seznamovačka,druhý a třetí průjezdy už lepší.Místama dost podmáčený,ale zábavný i na trailbiku(140mm)­.Náš favorit-červená lajna.Trošku jsem postrádal nějaký kořeny,volný šutry atd.Celý je to takový umělý,uhlazený.Ale bavil jsem se.Velké díky stavitelům.

      Ideální si to dopoledne 5×,6× dát dolů.Nahoře sežrat nějaký mrtvý zvíře,dát si pivko a vyrazit po vrstevnici na nějaký trail.Nevíte někdo o něčem v okolí?

      0 0
      • Black knives  

        Včera jsem tam byl. A můj dojem je spíše rozpačitý. Ta modrá je moc práce, vidím ji tam, ale pro člověka na kole je to děsné. Špatně profilované, nemá to plynulost, klopenky velmi pracné, ale špatně.

        Ta červená o poznání lepší, ale co by se mi celkem líbilo, byla ta černá. Jako by to stavěl jiný člověk. Tam to je supr, až na ten nesmysl, kdy se z asfaltky jede dolů, strmě, do první klopenky. Dopoledne jsme to objeli, a pak jsme ještě jeli na Bílou, kde se mi to líbilo mnohem více, ač je to tam těžší.

        0 0
    • joska  

      Podle me se temhale trailama celkem trefili do diry mezi SinglPodSmrkem a Rychleby. Me to bavilo hodne. Dost klopenek, dvojvln na skakni nebo projizdeni po zadnim. Celou dobu se da makat a udrzovat flow, skakat, poradne se opirat do klopenek. Parkrat projet a trosku si to precist a je to bomba pro jezdce na zdvizich 140–160mm co neco preskoci, ale klasicky bikeparky jsou pro nej moc. A treba oproti Superflow na rychlebech je tady tech prvku na odrazeni vic.

      Vyjezd na horu je celkem easy a trva jen chvilku. Podle toho co se jelo na horu sem si myslel ze jizda dolu bude o dost kratsi.

      0 0
    • kudykam  

      Souhlasím s tím že modrá je nic moc, neustále nutí brzdit kvůli zatáčkám a pak už není moc rychlost na skoky. Červená je zábavná, té není co vytknout. Na černá naopak nevidím nic moc zábavného a ani netuším proč je značená černě, náročná také není. Po asfaltce trvá výjezd cca 15 minut ale je to dost krpál, takže po pár jízdách má člověk dost.

      Trochu matoucí je začátek trailu, kdy sem omylem vjel do protisměru protože sem si myslel že jsem na startu a místo toho byl v cíli ( a nebyl sem sám). Hned na začátku je tedy nejprve třeba vystoupat do kopce po asfaltce.

      0 0
    • maajkee  

      Musím říct, pro mě velké zklamání.

      Za prvé, to že to bude od dubna i teď na konci června zavřené kvůli těžbě dřeva, jsem nečekal. (Jedná se o traily první etapy).

      Za druhé, jeli jsme tedy dál na traily 2. etapy. Trailalá to je takový pro děti, to ani nemá cenu komentovat,

      nicméně Trail Hunterem vychvalovaný Duhová a pak černý Mraznice mě teda hodně zklamaly.

      Nesmyslně vysypáno štěrkem, takže klopenky byly o hubu, za mě naprosto neplynule postaveno, jak se to trochu rozjede, tak už musí člověk na brzdy, na skoky většinou v malý rychlosti.

      Asi jsem zmlsanej z Trutnova, kde i přes velký šutry se dá jet plynule a je to zábava, ale tohle mě fakt zklamalo.

      Pak jsme se přesunuli na Zděchov na trail Tanečnice. Popravdě nechápu jakej smysl má jeden trail v takový dířě? Předpokládám dotace EU.

      Nicméně mi to příjde, že se trail postavil a tím to zvadlo. Značení nahoru nula, horní část trailu to musí člověk hledat. Spodek taky zanedbanej.

      Prostřední část v lese se celkem dá, tady mi přišlo hlavně díky přírodnímu povrchu daleko lepší jezdivost, ale taky to není můj šálek kávy.

      Ze všeho nejvíc co se týče těhle flowtrailů se mi pak líbil další den trail Baďurka na Kyčerce a na na červený lajně a pak černý v lesíku jsme se vyblbnuli. Škoda, že nefunguje lano i ve všední dny.

      Nejlepší zážitek se tak stalo Marikovské Traildorádo a hřeben Javorníků.

      Jinak krajina je tady fakt nádherná.

      0 0
      • MJ24  

        Jsem místní a je to bohužel přesně jak píšeš, Bike arenu mám skoro za barákem, ale v tuto chvíli je opravdu lepší jezdit hřebeny. 1. Etapa zavřená – teda ASI? nikde žádné informace pro místní, natož pro někoho, kdo přijede z větší dálky. Ve Zděchově se od postavení nic neudálo a myslím , že za pár let trail nebude – zanikne. Zbytečně vyhozené prachy. Škoda. Jediné o co se trochu starají je Kyčerka, protože se na tom dá něco možná vydělat.

        0 0
        • dzolo  

          Letos jsem ještě v BAV nebyl. Loni jsem ale byl 2×, předloni taky a vždy pecka. Traily v dobré kondici a poježdění skvělé. Tanečnice se mi taky moc líbila (zvlášť když ji člověk namotá k přírodním trailům co jsou poblíž).

          Za barákem mám Jedovnici, ale BAV se mi líbí víc. Samozřejmě s Rychlebama to nelze srovnávat, ale to je dáno i počtem lidí co tam jezdí.

          0 0
      • Fran-tic  

        Co na to říct, na traily se do beskyd moc nejezdí, tady se jezdí hlavně hřebenovky a občas je fajn se někde v rychlosti svézt. Škoda té těžby v BAV, je to od vichřice z loňska a nestíhá se to rozjet. Mě to tam třeba baví :).

        Ale stejně, když se chci projet, jedu na hřebenovky.

        0 0
        • MJ24  

          Ale jo, když se postavila tanečnice, tak mě taky bavila. A Druhá etapa BAV mě taky celkem baví jezdím tam poměrně často.

          Škoda že vázne základní údržba, a když jsem naposled nabízel, že klidně sám můžu dojít pomoct s udržbou trailu tak mi to bylo vlastně zakázáno. Škoda. Když vidím jak mohou fungovat brigády jinde.

          0 0
          • duk  

            Jo, ta údržba na BAV vázne, jezdím tak jednou za rok díky tomu, že to máme 3 km od babičiny chalupy.

            Aktuální stav z dneška: Templářský horní půlka před přejezdem silnice aktuálně nestojí za ježdění, nahoře na louce totál zarostlé, níž v lese zaklackované po těžbě. Spojovací trail Trpaslík už je takřka zaniklý, což mi přijde škoda, z Nivky nahoru jsem si to vždycky zkracoval tou stojkou přes hřeben, přitom by tam stačilo tak půl hodiny práce a bylo by vyčištěno (kopřivy, dva tenší stromy a pár větví). Nejlepší mi přijde Duhový + Mraznice. Duhový takový hezky vyčištěný, sice má nekompatibilní návaznost vlnek skoků a klopenek (týká se teda všech trailů tady), ale v tempu je celkem zábavný. Z Mraznice se stává časem takový přírodní trail, docela mě baví. Paradoxně z trailů dole z Nivky mi dnes přišel nejzábavnější modrý trail Hájenka, který mě předtím nikdy moc nezaujal a teď jsem ho jel jenom tak mimochodem při návratu domů.

            Celkově za mě dobrý, s Rychlebama se to srovnávat nedá, je to spíš tak na 2h vyblbnutí po práci. Škoda jen, že se o to nikdo moc nestará, aspoň posekat a odházet klacky z cesty by v některých úsecích neškodilo.

            0 0
            • Nutribird  

              No každý si stěžuje na údržbu a co takhle přiložit ruku k dílu. Když se najde pár nadšenců může to fungovat.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.