• libisenuj

    Ahoj, vybírám nový batoh. Probíral sem historii, čtu recenze, ale o tomto batohu toho nikde moc není. Potřeboval bych univerzální batoh na všechny své aktivity. Tzn.nemusí být primárně na bajk. Měl sem vybraný a objednaný Camelbak Mule Miltac 2015, ale už není a nikdo neví, kdy bude, jestli vůbec. Tam mi seděl celkem civilní vzhled. Prodal sem Raptor 10 (r.2012), ten byl super, super zádový systém, ale na celodenní vyjížďku s věcma na přespání už byl malý. Na výlety kolem baráku mám Viper 5 a na turistiku a rodinné výlety Mantu 28.

    Máte někdo možnost porovnat velikost Syncro 15 třeba s Raptorem 10/14? Je ten objem reálný? Raptor měl reálně tak poloviční objem v litrech…mají to myslím tak, že uváděný objem je vč.rezervoáru ne? Raptor dle mého měl tak max.7 litrů…

    Upřednostňuju „civilní“ vzhled, bez divokých barev, nejléle s úzkým bederákem. Objem kolem těch max.15 litrů by mi asi stačil.

    díky

    0 0
    • Miramar  

      Ahoj,mám ho a používám ho primárně na dojíždění do práce,občas na delší vyjížďku na bajka a velikostně pro mě ideál.Srovnání nemám,ale co si tak vzpomínám,tak nejvíc co jsem do něj nacpal, byla svačina,rifle,trič­ko,ponožky,zá­mek,pumpa,nářa­dí a nějaké další drobnosti.Snad ti to trochu pomůže:-)

      0 0
    • cukro  

      Hoj, také jsem vybíral mezi raptor 14 a syncro 15. Byl jsem okouknout v obchodě. Objednávám syncro. Objem je určitě větší než u raptoru. I uspořádání je lepší.

      Jezdím i na více dní a do raptoru bych věci těžko narval. Měl jsem 12-ti L a při vícedenních vyjížďkách na zádech nafouklý balón. Syncro 15 ideál při vícedenním ježdění, do práce. Myslím, že se využije i při jarních a podzimních vyjížďkách, kdy přece jenom musíš mít sebou více věcí.

      0 0
    • libisenuj  

      Super, Mám představu využití na vše. Deuter mi moc nesedí na zádech, Mule je malé…a nechcu primárně cyklobatoh. Díky za info, ještě to půjdu hodit někam do kšeftu na záda, ale předpokládám, že když Raptor, Manta i malý Viper sedí na zádech skvěle, tak by neměl být moc velký rozdíl…

      0 0
      • Booker  

        Čau – ještě mohu doporučit mrknout na Osprey Escapist. Mám tedy 25l (kvůli foťáku s příslušenstvím), ale dělá se i 18l (a lze sehnat i původní 15l)… což je dost podobné jako ten Syncro – ale třeba kvůli členění může víc vyhovovat… Ta 25l sedí krásně, dá se velmi prostorně otevřít (dobrý přístup když se do něj cpou objemnější věci…) atd. Pokud to chceš i na delší cesty s přespáním, tak asi lepší mít rezervu než narvaný nafouklý balón…:-)

        0 0
        • libisenuj  

          Tak po dnešním zkoušení velké zklamání ze Syncro. Odstává dole i nahoře, je to jak kdyby byl metr za mnou. Velikost i členění pro mně super, ale ze zad sem měl strach a potvrdilo se to. Ideální záda má prostě Raptor.

          Takže zvažuju buď Viper 13 (přijde mi dost malý) nebo tebou zmiňovaný Escapist 18. Ten seděl bezvadně. Akorát nemá žádné kompresáky a jak nebude naložený, bude plandat…??

          Byl sem znovu zkusit Deuter…to je pro mně prostě trvalé zklamání. Strašný záda, strašný ramenní popruhy (divně odstávají, nepružný, tvrdý…zkoušel sem Speed Lite 15+20, Cross Bike 18). Takže Deuter nene…

          Zbývá Camelbak Mule (asi malý), Hawg, Camelbak Blowfish (nezkoušel sem), Osprey Viper 13 a Escapist 18.....

          Napadá vás ještě něco, co vzít v potaz za bágly? Díky

          0 0
          • jIrI___  

            Když jsem vybíral batoh na kolo/turistiku, tak jsem se rozhodoval právě mezi Deuter/Camelbak/Os­prey. Z ohmatání a vyzkoušení jsem došel k tomu, že Deuter nesedí na zádech, Camelbak má oproti Osprey otřesné zpracování a skončil u Manty 25 (byť skutečný objem se mi zdá být daleko menší). Takže bacha na to zpracování u Camelbaku, ať nejsi zklamaný :). Celkem dost ještě bývají v recenzích vychvalované batohy Vaude.

            0 0
          • Booker  

            Hmmm. ten 25l už je má… Ale po pravdě řečeno je nepoužívám (aby byl rychle dostupný foťák a dobře se vyndaval)… A rozhodně nemám pocit, že by nějak plandal – hezky mi sedí na zádech a když si stáhneš prsák/bederák, tak se ani nehne… Nevím – plandání bych se asi fakt nebál… (Navíc ten 18l je ještě menší)…

            Jinak jsem se ještě díval po Bollu (ale v těch větších rozměrech) – a Escapist mi seděl líp…

            0 0
    • rafi  

      Vybíral jsem něco podobného kolem 15 litrů, hlavně na bike (a přes zimu na lyže a běžky). Zkus je dát na záda a uvidíš. Zkusil jsem všechno od Camelbaku (přestože léta jezdím s Camelbaky, tak ty novémi moc neseděli) i Osprey a nakonec jsem vybral Osprey Zealot 15, vyhovuje mi líp, než Syncro. Vak jsem tam dal z Camelbaku a celkem spokojenost.

      0 0
      • libisenuj  

        Na delsi streky, kde by bylo treba tahat hodne veci mam Mantu 28. Ja spis premyslim nad cestou vymeny dvou batohu za jeden. Raptor10 je pryc a mam jeste Viper5. Mozna ze bych se ho zbavil a jezdil s tim Syncro15…a zaroven bych ho mohl pouzit na strelnicu, do mesta, na mensi rodinny vylet.

        Tak, abych batohu nemel pet a neprehazoval veci z jednoho do druhyho nebo premyslel, ktery zrovna vezmu s sebou;-)

        Pokud bych prodal Viper, tak vezmu i novy vak. Vaham jestli Osprey 2,5 nebo 1,5litru LT s tou odnimaci hadickou…pujdu zitra zkusit ty batohy. Camely a Deutery mam za sebou…nezaujaly me. Deuter me moc dobre nesedi na zadech.

        0 0
    • libisenuj  

      Tak sem na slepicu objednal Dakine Nomad 18L

      http://store.dakine.com/…ackpack.html

      Snad mi sedne, vyzkoušet není kde. V nejhorším ho vrátím zpět. Cena 2200 vč.vaku, pokud to nebude monstrum, zvážím prodej Vipera5 a nechám si jen jeden batoh na všechno…

      Vak je od Hydrapaku, odnímatelný/scho­vatelný bederák, přiléhavá záda, dokonce i s magnetickým náustkem (super)

      0 0
    • vladaza  

      Mě tedy Syncro vyhovuje maximálně právě pro síťkou odvětraná záda, v létě je to na silničce hodně znát. Na turistiku ho používám taky. Vzal jsem si rovnou největší z řady, dvacítku. Proti 15 je o 70 gramů těžší, což považuji za zanedbatelné. Koupil bych ho znovu. Zpracování je rovněž na vysoké úrovni, kdo chce vak, může si ho dokoupit podle vlastního výběru.

      0 0
      • TJK  

        jj souhlas.. me Syncro taky sedi.. puvodne jsem chtel Zealot ale nebyl k sehnani… a maly batuzek mam Btwin z Decathlonu za 700kc a ten je skvely.. tak jsem vybiral neco vetsiho kam by se pripadne vesly veci na vyjizdku pro 2 lidi (kdyz jedu s pritelkyni) a nebo cajky na cely den pro me treba na vyjizdku v Raychlebech a nebo podobne… mam 20l a 2,5l vak na vodu… nahradni nahubek a magnet… bagl ma integrovanou plastenku.. dobry udelane kapsy a hlavne mi na zadech sedi a dost rychle si na nej zvyknu a pak o nem vice mene nevim…

        0 0
        • vladaza  

          Na silnici ani nezapínám bederák, jen prsní popruh, síťka dobře kopíruje záda a batoh parádně sedí…

          0 0
      • libisenuj  

        Já mám Osprey strašně rád. Mám nebo měl sem od nich Mantu 28, Raptora 10 (r.2012) a Viper5.

        Všechny sedí geniálně. Paradoxně ta Manta tu síťku má taky a nevadí mi a sedí v pohodě. Ale nepoužívám ji na kolo. Syncro se na mých zádech dotýká kouskem nahoře a kouskem dole. Když se ohnu do polohy na kole, tak spodek i vršek divně odstává, což třeba není špatně, ale mě to nesedí no… Nicméně pro mě nejlepší záda má Raptor, je to i jinak super vychytanej bágl. Ale chtěl sem něco, co by bylo nejen na kolo (ne primárně cyklobatoh). Což samozřejmě je i ten Dakin, ale má pro mě vychytávky co ocením při nebajkovým použití a na papíře cajk objem. Nevím, jestli na ježdění kolem baráku (cca 40km/2–3hodiny) nebude už moc velký. Kámoši se me vysmívají, že jezdím se vším harampádím jak do války. Oni jsou zvyklí hodit flašku do rámu a jedou. Ale už se dostkrát stalo, že volali v mrazu ať pro ně někdo dojede autem, že píchli kolo a nemají s sebou vůbec nic na opravu. Když jedu s něma, tak si všechno berou odemě…šmejdi…ale kdo se směje naposled…:-)

        Jestli sedne Dakine tak se možná zbavím spíš té Manty a Vipera si nechám na léto. Já už nevozím ani košík na flašku…

        0 0
        • jIrI___  

          S tou délkou jezdění a objemem batohu to je celkem ošidné. Když jedu 40 km kolem Ostravy, vozím Karrimor Re Fuel 2+0,5 , naopak na stejně dlouhou vyjížďku někde po kopcích beru Mantu 25. V obou případech je litráž tak akorát :))

          0 0
    • Forester  

      Řešil jsem podobné. Prodal jsem batohy Camelbak Hawg i Deutery a nakonec skončil u Osprey. Mám kombinaci Raptor 14, na takový ty pojížďky do jednoho dne. A pak Escapist 25, to je na delší štreky nejen na kole + vejde semi tam i notebook, když jezdím na kole do práce.

      Zpracování obou je parade, záda taky bez problémů. Co teď maličko řeším jsou zipy u Escapist. Nic jim není, jen mi přijdou maličko „titěrné“. Trošku mám obavy o životnost. Ale asi to mají dobře vymyšlené a jsou to jen zbytečné obavy.

      Jinak zatím maximální spokojenost u Escapist, který teď tahám pořád. Raptora jsem ještě pořádně nevyzkoušel.

      0 0
      • jIrI___  

        Pokud jsi Osprey kupoval v Rock Pointu, tak ti u téhle značky dávají doživotní záruku na zipy a švy.

        0 0
        • TJK  

          to ani nevim.. ale ja svuj u Rockpointu koupil

          0 0
          • jIrI___  

            Já ho kupoval v době, kdy Osprey nikdo jiný kromě Rock Pointu neprodával a přímo paní na pokladně mi říkala, že si mám záručák dobře schovat kvůli té záruce.

            0 0
            • TJK  

              ja takove info nedostal ale pokud je to tak, potom jedine dobre!

              0 0
      • Booker  

        Přesně tak, včetně ntb…

        Co se zipů týče, taky mě to trochu přišlo… Ale je to tím (nebo aspoň u mě), že je trochu špatně vymyšlený ten jezdec – resp. to, čím ho držíš – že to poutko tahá za jezdec z boku a ne středem. Zkus zavřít ten zip za ten kov. Mně tak pak jede úplně hladce. Kdyby tu šnůrku protáhli normálně, tak je to lepší než ta liščí smyčka… (Týká se to jen hlavní kapsy, ostatní zipy jsou OK…)

        0 0
    • libisenuj  

      Tak dnes dorazil Dakine Nomad 18L…zajímalo by mně, dle čeho se měří objem batohů…batoh super, ale je to velikostně tak na úrovni 10l Raptora mě přijde…vak Hydrapak…no nevím…

      Sem si říkal bůhvíjakou mám rezervu v objemu a nic moc. 2litry ve vaku, pumpička, duše nářadí, 2× tričko, 1× ultralehký kalhoty Tillak, 1× podzimní bunda Kalas, 1 x ultralehká větrovka a sotva to zapnu.

      Fakt maličký…

      0 0
      • cukro  

        Chyba, velká chyba. Rozměry sice nic neříkají, ale aspoň naznačí. Syncro je rozměrově vetší. Lepší je si před koupi sáhnout.

        0 0
        • libisenuj  

          Syncro sem zkoušel, ten Nomad nebylo kde v Brně. Nicméně použitý samozřejmě není, budu ho posílat zpět. I když to zamrzí…je to jinak skvělý batoh. Ale zase sem si ověřil, že člověk nemá měnit ověřené. Hydrapak je jednoznačně zklamání, vyboulí se, je to jak hovno když se to dává do batohu…Osprejácký je pevný, drži tvar, plochý. Su zase na začátku…další hodiny vybírání:-D

          0 0
          • cukro  

            Nevybírej, přebereš. Vyzkoušej ještě jednou syncro 15 nebo 20, ten se dá stáhnout i dole

            0 0
            • libisenuj  

              Určitě to mám v plánu hned zítra. Díval sem se ještě na Evoc Stage 18l, ale zase má Hydrapak a mám obavu, že to bude velikostně stejný jak Nomad. Sliboval sem si od toho, že se zbavím Vipera a Raptora a budu mít jeden univerzál na všechno. Ještě to musím promyslet....­.v létě se mi nechce kolem baráku (40km) tahat batoh ve kterém nic nebude, to bude i ten Nomad moc velký…a na jednodenní výlet s přespáním jezdím max. 1× za rok. Jinak jeden den tam i zpět…ale zase když jedem na výlet s kolama jako rodina, tak tahám všechno já:-D

              To je schíza…:-D

              0 0
              • pitos  

                Nechej si jeden menší batoh a na delší jednodenní výlety si pořiď něco s 25–30l. 18l batoh může být někdy málo a na celý den hlavně v horších podmínkách už bude přeplněn.

                Plno lidí používá batohy kolem 25l i na kratší výlety, není to nic co by mělo člověku nějak překážet.Také plno takových batohů je rozměrově hodně podobné s 18 litrovýma.

                0 0
          • jIrI___  

            Máš tam ten novější typ vaku s přepážkou uprostřed? (http://www.theguideproshop.com/…servoir.html)

            Ten se mi zdá být už v pohodě, starší verze bez přepážky je peklo. Ale Osprey je Osprey, holt ten starší typ s pevnou zádovou stranou.

            0 0
            • libisenuj  

              Jj, už to má tu přepážku. Nicméně na mé potřeby je velký, stačí mi max.2 litry. Zvažuju, že koupím Osprey 1,5litru s odnímatelnou hadičkou. Ta by měla sedět na ten Hydrapak…

              To pitos: Už sem se rozhodl. Nechám si ho:-D Prodám Viper5 a nechám si Mantu28. Půdorys zad je skoro stejný. Budu ho vozit i na cesty kolem baráku. Je super i na běžný nošení, což byl další motiv ke koupi. Oddělám bederák a vezmu ho do města, na střelnicu, s děckem na výlet kolem baráku.

              Do hlavní komory sem nacpal relativně v pohodě 7litrových krabic mlíka. Když sem tam cpal ty hadry poprvé, moc sem to tam necpal. Vleze určitě víc krámů než do desítky Raptora. Navíc jak má ty popruhy na chrániče dole, tak se tam v nejhorším dají připnout hadry zabalený v nepromokavým obalu (jak kdyby spacák). Ale to jen v případě nouze. Využiju to max. 1× ročně.

              0 0
      • jIrI___  

        Pokud jsi ho ještě neprojel, tak ho můžeš vrátit zpět. Litráž je ošemetná věc :)

        0 0
    • libisenuj  

      Čau. Dokážete někdo srovnat batoh Deuter Compact EXP 12/16 s Dakine Nomad 18l ?

      Mám Nomada, je to skvělý batoh, ale jezdím i se synem a na celý den už se do něj blbě poskládáme. Reálně udávaných 18litrů nemá ani náhodou, řekl bych, že je o 2 litry větší než Osprey Raptor 10 a ten těch deset litrů taky neměl.....ale na samostatnou vyjížďku je v pohodě. Přemýšlím, jestli si pomůžu tím Deutrem. Zkoušel sem ho na záda a sedí mi. Má takovou pevnou výztuhu na zádech. Je zvětšitelný o cca 2,5 litru.....

      díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.