• krabak

    Zdravim. Poradíte jaký batoh na jednodenní vyjížďky. Jde o to že dres nenosím, tudíž nemám zadní kapsy. Vyhovují mi věci od UnderArmour. Z ledvniky jsem také opustil. Takže se mi zatím jako nejvhodnější věc jeví batoh. Zatím jsem vozil takový ten z Decathlonu za 80 kč. Do batohu potřebuju hodit pumpu, peněženku, a pár cetek a nějaké jídlo. Popřípadně co je podle vás nejlepší kromě batohu ?

    Díky

    0 0
    • scota  

      Nejlepší je asi brašna do rámu.

      0 0
    • Markony  

      Batoh brašna do rámu dle mého je hnus ničí lak a vypadá to blbě . http://www.bezvakolo.cz/…o-10-l-cerny

      0 0
    • Johny.Merida  

      Hele , batohů jsou tři pr…le :-).....

      Já teď vozím tenhle… dá se i zvětšit rozepnutim zipu podobně jako kufry......za ty prachy spokojenost veliká a vejdou se mi tam i houby,co najdu při brouzdání lesem :-)

      https://www.sportisimo.cz/…h-13/111605/

      0 0
      • Kellly  

        Vozím ho v jiné barvě třetí sezonu na kolo a běžky a můžu jen doporučit. Odvětrané popruhy, pláštěnka, rozumné kapsy, zipy drží. Jen jsem si na jeden popruh přidělal kapsičku na mobil, ať je po ruce při hledání trasy.

        0 0
        • Johny.Merida  

          Super.

          0 0
        • popokatepetl  

          Taky mám již dlouho. Není to sice vizuálně žádný zázrak ale funkcne super. Používám nejvíce do práce, kde si vozim oblečení. Na samotné svihy je ale zbytečně velký.

          0 0
      • FilipVM  

        Já ho měl taky, ale trhl jsem jej o větev. Teď mám od českého výrobce penguin a ten je materiálově odolnější, i to zpracování je o stupeň výš https://www.ceskyraj.com/…de-19-orange?…

        Menší mám pak force a taky spokojenost.

        0 0
    • novas752  

      Doporučoval bych rovnou s vakem na pití a jaký vybereš je celkem jedno. Na jeden den s trochou skromnosti bohatě stačí 8–10l + objem vaku na pití ( cca2–4l). Pokud vozíš chrániče nebo tlustší mikinu nebo bundu, tak spíš okolo 15 + voda.

      Já už několik let vozim Camelbak Volt 13lr. Velice mě na něm vyhovují velké kapsy na popruzích – do jedné mobil (mapa + foťák), do druhé nějaká sušenka, kapesníky apod. a máš to hned po ruce, ani nemusíš zastavovat.

      Vak na vodu je taky fajn věc. Snadněji ovladatelný kolo, v létě chladí, v zimě hřeje, nějaká základní ovhrana zad, dáš tam často mnohem víc vody než do bidonů, můžeš pít i za jízdy po mizerný cestě/stezce, bidony nehyzdí kolo… :)

      0 0
      • Alojs01  

        Píše " pumpu, peněženku, a pár cetek a nějaké jídlo" tak 8–10l batoh je zbytečně velikej. Na tohle vozím batoh cca 3litry, kdy 1,5litru tam je camelbak a zbytek přesně těch pár cetek… Co nejlehčí.

        Bohužel ten co mám, se už nedělá, tak nemůžu dát link…

        0 0
        • novas752  

          No jasně, já taky většinou nevezu víc. Ale občas třeba beru víc oblečení (podzimní ráno k nule a odpoledne 20) nebo jídla na celodeňák a nejsem tak bohatý abych měl 2 batohy dost podobnýho objemu.

          A taky ty 3–5l co jsem viděl drží na zádech výrazně hůř, vak mají mezi lopatkama a ne na bedrech a bederní popruhy jsou o dost tenčí a většinou bez velkých kapes.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Mam per tech malejbuzkejch batuzku ruznych znacek a ty popruhy nejsou lehonky jelikoz mas v batouhu prd. Treba mule uz je docela festovni a taky sem si rozedrel dres a bundu kdyz jsem jezdi s dost zatezkanym batohem. Rozedrel jako ze ne prodrel,ale je to poznat. Vetsinou jezdim s tema malyma,pumpa sustka svaca drobnosti. A hlavne je vzdy ten zaklad nutnych veci jako lepeni inbus atd v podsedlovce.

            0 0
    • jIrI___  

      Na podobné použití vozím Osprey Syncro 10 . Mohlo by se zdát, že bude stačit i daleko menší batoh, ale nemám rád boule na zádech (batoh raději poloprázdný, než přeplněný). Do tohoto se pohodlně vejde 3 l vak, mikina, návleky, větrovka, 4 rohlíky, peněženka, telefon a ještě zbude místo.

      0 0
    • petrx  

      Pokud to vezmu dle sebe, tak musím říct že nejlepší je mít věci v brašnách v rámu/pod sedlem, jelikož pokud je vedro, tak se mě batohem neskutečně potí záda, takže jej po chvíli musím sundat abych záda odvětral a to nemám žádnej shit batoh (Osprey talon 11), hydrovak tomu nijak nepomůže.

      0 0
      • novas752  

        Já se zase ve vedru potim strašně batoh nebatoh, takže mi to je jedno.

        A naopak do vaku se dá nasypat i 2kg ledu a pak to příjemně skrz polstrování chladí, něco jako ledová vesta před startem závodů. A pití vydrží studený (ne ledový, v hadičce se zase mírně ohřeje) třeba i 3–4 hodiny. Bidon je díky horší izolaci už dávno zteplalej.

        0 0
    • Petulda  

      Batohu jsem vyzkousel hromady, nejvic mi vzdy vyhovovaly Osprey. Na kratsi vylety mam taky Syncro, na vetsi Escapist 29.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • petrx  

        Nejlíp odvětraný záda jsem měl u batohu se síťkou (porovnání mám ale jen na běžkách kde často střídám batohy v mém případě se jednalo o Osprey stratos II, nicméně kvůli vyšší váze jsem jej vozil jen na vícedenní výlety)

        0 0
    • krabak  

      Tak nakonec jsem vzal ze sportisima Arcore CRUISER. Sedne fajne, uvidí se časem na jeho neduhy.

      0 0
    • Dragonfly  

      Ahoj, nechci zakladat nove tema. Vybiram novy batoh a nemam moc moznosti kde vyzkouset. Vozim maximalne vak s vodou cca 2l, chranice kolen, chranic brady (ten muze byt prichyceny vne batohu), triko, vetrovku sbalenou do kapsy, pumpicku, lepeni, nejake drobnosti jako mobil, klice, tycinku. Bude mi na to stacit neco jako osprey syncro 12, nebo mule 9? Nebo bude potreba neco vetsiho? Diky

      0 0
      • scota  

        Deuter TRANS ALPINE 24

        0 0
        • tonik666  

          to je fakt rada. trans alpine je nesmyslne velkej a navic vidim chranice a bradu, takze hleda batoh do terenu-nejlepe evoc, dlouhy, nizko teziste, lip se s nim skace

          ano, 10l batoh bude stacit. o nicem vetsi

          nez evoc enduro 16l bych nevazoval

          0 0
      • ufoncz  

        Tohle zhruba vozím v Camelbak Mule LR15, v případě potřeby se tam vejde ještě nějaký to náhradní triko a fusekle. Vcelku spokojenost, má to integrovanej i páteřák, ale teď bych váhal jestli třeba nevzít radši Acepac Zam 15, na kterej pějou ódy v recenzi na dolekop.com

        0 0
      • Nitroglycerin  

        Trochu větší batoh jsem vybíral asi rok:-)

        Chtěl jsem s páteřákem, tím se výběr o dost zúžil. Nakonec jsem si do terénu vybral Evoca Enduro 16, rodina mi ho jako koupila ke kulatinám a jsem maximálně spokojený. Mám i starší menší batůžky od Axonu ale už se mi ani na menší vyjížďky nechce přendávat nářadí a jezdím jen s Evocem. Zrovna dneska se standardní výbava docela hodila – přetržený řetěz.

        Na zádech sedí perfektně i přes větší rozměry mi vůbec nevadí

        0 0
      • Speedy.HVR  

        u toho syncra 12 ti myslím eště zbyde nějaké místo

        0 0
      • Dragonfly  

        Diky za rady, zkusim vybrat neco kolem tech 12–15l

        0 0
    • unfiny  

      Hodím to sem, bohužel mi odešel batoh, který používám na dojíždění do práce + prodloužené švihy max.2 hodiny po práci. Neporadil by někdo pohodlný batoh s použitím i na občasnou turistiku s oddělenými dvěma úložnými prostory celkem cca. 20L. Jednou komoru potřebuju využít na oblečení do kanceláře (kalhoty, košile, svetr) a druhou na krabičku s jídlem na oběd + malou sváčinu , dále by se hodila malá kapsa na telefon a doklady. Nechci vymoženosti jako vak, pateřák, prostor na nářadí, vodu vozím v bidonu a nařádí v podsedlovce. V současné době vozím tento od Husky. Předem díky.

      0 0
      • jIrI___  

        Ha, přesně toto jsem řešil minulý týden :). Batoh primárně na dojíždění do práce (3× týdně, takřka 50 km jedna cesta) a občas na turistiku, aby se do něj vešel 15" notebook a kalhoty s trikem. A jako bonus, aby na něj nějak šly přichytit turistické hole a snad i sněžnice :). Vybral jsem Evoc Stage 18, ale praktické zkušenosti budou pravděpodobně až po víkendu, zatím ještě nedorazil.

        Všechny ty jeho prvky jsou pěkně vidět tady na videu https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • jIrI___  

          Jo a do teď jsem vozil Deuter Bike One Air EXP 16 , do kterého se sice vešlo všechno co jsem popsal (ani nebylo potřeba rozepínat zip na zvětšení objemu), ale úplně dobře mi neseděl na zádech a navíc ani nesplňuje požadavek na dvě komory (pokud by měl někdo zájem, bude na prodej, stav nového).

          0 0
      • Nitroglycerin  

        Líbil se mi Axon Aktiv 20, dost jsem o něm také uvažoval, není drahý a na zádech seděl perfektně. Nakonec to tedy vyhrál ten páteřák …:-)

        0 0
      • tonik666  

        Tady se hodi ten deuter trans alpine co radil scota vyse. mozna jen sptne klik

        0 0
    • R294  

      Vozim „ledvinku“ Loap vzadu a paráda https://www.sportisimo.cz/…nora/306387/ a nebo beru batoh Kross https://kross.eu/…h-pickup-15l

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.