• kiksa

    Ahoj všem,

    vím,že se to tu už nesčetněkrát probíralo,ale potřebuji poradit. Hledám batoh kompatabilní s vodním rezervoárem min. 2 l a ůložným prostorem cca 5 litrů.Hodlám do něho dávat nářadí+duši+nějakou tu menší svášu a max. 1 kus skladného oblečení.Nejezdím žádné velké vzdálenosti a chci ho občas použít i na nějakou kratší túru.Zkrátka sháním kvalitní batoh (a rezervoár) za rozumnou cenu.

    0 0
    • Forester  

      čau,

      mohu doporučit Camelbak Hawg. Sice je o něco větší než požaduješ, ale dá se v pohodě stáhnout. Camel tam je 3L, to se někdy hodí. Akorát ta cena – u nás skoro 3000Kč. Pokud zvládneš Ebay, vyjde tě kolem 1000–1200Kč.

      0 0
    • sway  

      Camelbak Mule…vejde se do nej vsechno co potrebujes a jeste neco navic. Vozim pumpu, 1–2 duse, naradi, mapu, svetlo, nekdy pumpu na vidli, svacu, Pertexku, nekdy fotak. Naprosto bez problemu. Rezervoar tam mam 3l, takze s 2l tam bude jeste vic mista.

      0 0
    • Pebe  

      vodu do flašek do košíků, duši+lepení+mon­tpáky+nářadí pod sedlo, sváču+mobil+pe­níze+klíče+oble­čení do kapes dresu a máš krásně volná záda ;-)

      taky jsem vozil menší batoh, ale komfort jízdy bez batohu je jinde. Když už batoh, tak 20litrů a víc s nějakýma kompresníma páskama.

      nekamenovat, moje zkušenost ;-)

      0 0
      • Manhack  

        souhlas, mam camel mule a beru jej jen pokud jedu na cely den. jizda s baglem = nepohodli a mokra zada. vse potrebne se vejde pod sedlo, pripadne do kapes dresu. navic piti neni treba vozit cisternu, v kazdy vesnici je osvezovna. takze jsem stejne vetsinu obsahu vaku dovezl z5 dom.

        0 0
        • Vhalasta  

          Rámovou prašnu (čijak) nevozíte? Tu si právě beru na celodenní cesty a tam se mi vleze nejvíc. Pravda nabušená se trošku dotýká kolen ale nevadí, teda určitě ne tak jak batoh na zádech.

          0 0
          • Manhack  

            mno vzhledem ke kolu ktere mam se ramova brasna moc nehodi. propo merida am 800

            0 0
            • Neddy  

              Ty máš svoje vlastní kolo? Aha, já myslel, že si ho jen půjčuješ… protože ve svých bikách žádný nemáš!

              0 0
      • Radek Broz  

        Jako volný záda s narvanejma kapsama fakt nemáš, dobre batoh je mnohanásobně lepší.

        0 0
    • BB  

      Podle zadání sedí nový Hydrapak AS Cargo. Užívám si ho už měsíc  a zatím je to nejlepší z toho, co jsem v poslední době měl (Camelbak Lobo, Mule, Hydrapak AS Race).

      0 0
    • zralok  

      Přidávám se, a také doporučuji Camelbak H.A.W.G., jen jsem ho kupoval u nás, takže mě vyšel za skoro plnou cenu ;-) jinak je ale super.

      0 0
      • ufonek  

        Čaute, rozhoduji se mezi třemi batohy:

        Camelbak H.A.W.G

        Hydrapak Boracho

        Deuter Superbike

        Máte někdo zkušenost s posledními dvěmi jmenovanými? Která firma má podle vás nejlépe vyřešené odvětrávání zad?

         
        0 0
        • Dados  

          Mrkni na Scott Airstrike 15 – doporučuju..

          0 0
          • ufonek  

            No tys mi teda pomohl ;). Ten Scott Airstrike 15 taky nevypadá špatně. Jen si nejsem jistej zda je v ceně i rezervoár, ZDE to vypadá dle popisku že jo, ale na fotkách není nic vidět, navíc nepíšou jakou má litráž. Jak je ten vodní vak velký? Čistě teoreticky nemáš srovnání co se týče efektivity odvětrávání s těmi značkami co jsem tu postoval?

            0 0
            • Dados  

              Prodává se bez rezervoáru – já jsem tam dával Omegu 3L za 890,– Srovnání mam s Dakine a Camelbak MULE – je to podobný, když je vedro tak se potim pořád stejně – tady mě baví pevný záda – je tam vyjímatelná plastová vložka s kovovou vzpěrou, takže ani při totál naplnění se nedělá na zádech boule jako na Kejmlu. Papírově má 15L ale bude to daleko víc…

              0 0
        • navikin  

          Ahoj, já mám deuter race exp air – záda jsou odvětraná vzduchem mezi sítí předepnutou na zádech batohu. To si myslím funguje nejlíp. Batoh mi zcela vyhovuje (skryté upínání přilby, integrovaná pláštěnka,…)   

          url: http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

          0 0
          • ufonek  

            Koukám ten tvůj má systém Advanced Aircomfort. Ten Superbike zase Airstripes System. Když pominu reklamní kecy, tak ten tvůj asi bude větrat o trochu lépe, ale sedět na zádech bude možná o chloupek hůře. Jak sedí na zádech ten Race EXP Air plně nacpaný? Ty ocelové výztuhy, nebo co to tam je, udržují tvar?

            Jak to tak čtu tak myslím že si můžu hodit kostkou. Bude to asi něco za něco, lepší ventilace vs. lepší fixace na zádech. Zatím je můj hlavní favorit Deuter Superbike (jen nevím co si mám představit pod pojmem „integrovaná větrovka“. Ten Race EXP Air vypadá taky parádně, i když už se mi zdá vcelku malý. Ze začátku by mi možná i stačil, ale pokud bych chtěl později na delší vyjížďky tahat krom nářadí a něčeho k zakousnutí i pár kusů oblečení v některých případech i pro 2 lidi tak nevím nevím. Viděl bych to ideálně tak okolo 20l, tam už se jakž takž něco vleze.

            0 0
            • orca.1  

              Mám ten Deuter. Integrovaná pláštěnka je v podstatě přední díl vesty ze šustáku. Je všitá do horníčásti batohu. Natáhneš to přes sebe a v pase stáhneš popruhem s přezkou. Odvětrává dobře a ještě líp sedí na zádech. Letos jsem pořídil ještě Deuter Speed 500. Má 20l a váží skoro půlku Superbiku. Nemá sice tak propracovaný záda, je maximálně jednoduchej, ale jinak funguje parádně. O superbiku jsem psal podrobně už dřív, můžeš to najít to přes vyhledávání.

              0 0
              • ufonek  

                Díky už jsem to našel. Tak mám jasno, půjdu do toho Superbiku. Jen nevím jaký rezervoár by byl nejlepší použít, asi vezmu Deuter Streamer 3l. Doufám že tím rezervoárem nedělám chybu a není horší než konkurence.

                0 0
                • orca.1  

                  Chybu rozhodně neuděláš. Používám ho a musím se přiznat, že ho beru radši než Omegu od Camelu. Parádně se plní i čistí a suší, náústek s krytkou funguje skvěle, navíc odpojitelná hadička.

                  0 0
            • navikin  

              Ta pláštěnka je v kapse na zip v nejspodnější části báglu. To s tou větrovkou asi někdo blbě přeložil – asi se jedná o pláštěnku, tak jako u jiných batohů! Možná Adv. Aircomfort nesedí tak dokonale jak jiný systém, ale já se dost potím a tak preferuji vzdušné provedení. Turistický batoh na pěší celodenní akce mám Berghaus s podobným systémem – proto jsem do toho šel bez obav a bederní a prsní popruhy to zafixují perfektně – neboj se toho, že by ti bágl na zádech lítal. Naopak je to fajn, že když tam dáš 2L vody do pytle a bágl narveš věcma (vejde se tam toho kupa), tak to mírné vyboulení batohu zůstane pořád vzdálené od tvých zad a páteře – ať tam dáš 2kg, nebo 15kg věcí – furt to sedí stejně, tak jak má a naprosto komfortně!

              0 0
              • navikin  

                Už to vidím – inegrovaná větrovka je integrovaná větrovka.

                0 0
              • ufonek  

                Díky za informaci. Už jsem rozhodnut pro ten Superbike z důvodu mírně většího objemu. Doufám že nebudu zklamaný a že to odvětrávání bude dostatečné. Každopádně oproti normálnímu neodvětrávanému batohu co vozím teď to bude určitě dost podstatná změna k lepšímu.

                THX

                0 0
        • mountaineer  

          Mam Hawga a jsem max.spokojenej.Na zadech sedi mnohem lip nez predchozi Deuter-jakej model uz si ale nepamatuju:o(

          0 0
        • jojina20  

          Mám Boracho, je super, záda spocený mám ale co vím, tak H.A.W.G. to má nastejno.

          Počítej s tím, že drží pořád tvar, protože to má takovou skořepinu. Takže opticky je větší. Mě to vyhovuje, vleze se tam dost. Jinak má hodně vychytaný kapsy.

          Za mě Boracho.

          0 0
        • dancing dog  

          deuter

          0 0
    • alaks  

      Mám batoh Husky „Moral“ se síťovou výztuhou na zádech. Uvnitř je zvlášť kapsa na vak (mám tam 2l Boll).V batohu vozím nářadí,náhr.du­ši,pumpičku… Na delší cestu nějaké jídlo, ovoce… , vejde se mi tam i lehká bunda,náhr.prá­dlo.Do přední kapsy dávám mobil,klíče,do­klady.Jsem s ním spokojený, koupil jsem ho v květnu v Giga sportu, byl v akci za 599,–Kč. http://www.huskycz.cz/…-55_dba.html

      0 0
      • ufonek  

        THX Nevypadá špatně, a může být i fajn, ale bohužel vůči batohům pod litr mám mírnou nedůvěru. Ale už jsem koukal na takovýhle levnější bágly a musím popravdě říct že vizuálně co se týče dílenského zpracování a materiálu vypadají téměř srovnatelně. Navíc si stejně představuju ideálně něco okolo 20l.

        0 0
    • S!lent  

      Asi před měsícem jsem koupil batoh od Deuter, Hydro Exp 8L (http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…) a nelituju, sedí výborně, kapsy stačí, dovnitř vložim co potřebuju a když chci víc prostoru lze rozšířit zorepnutím „kapsy“ o další prostor. Samozřejmě že pohodlí jízdy je úplně jinde (není nad to mít volná záda), ale nestěžuju si vzhledem k velikosti :)

      0 0
    • skicool  

      http://www.progresscycle.cz/…ak/firma.asp?…

      990 CZk v akcii v Prahe asi 2 týždne do zadu

      0 0
    • kiksa  

      Všem děkuju za příspěvky.Nakonec jsem koupil camelbak mule a nemůžu si ho vynachválit-líbí se mi jak je do detailu vymakanej :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Kupoval jsi ho v kameňáku nebo e-shopu? Po tom, co mi ho jedna nejmenovaná osoba z B-F „prý“ poslala poštou a nedošel mi, tak po něm pokukuju někde po e-shopech. Jen si pořád nejsem jist, jestli se vyplatí do něj tolik investovat.

        0 0
    • Chiron  

      Nemáte někdo zkušenosti s batohy Husky MAID 28L nebo SUFFERER 25L? Jde mi hlavně o zpracování té zádové síťky, která vytváří mezeru mezi zády a batohem. Už z principu, když vidím jak je to naplé, mám podezření že by se to mohlo rozjet. Každopádně mi to příjde jako super řešení, mám batoh s tvarovanými zády, ale i tak se pod tím člověk dobře zpotí a tohle vypadá, že by mohlo být o dost lepší na odvětrávání. Zajímalo by mě v podstatě celkové zpracování. Díky těm kovovým výztuhám by to snad s camelem mělo na zádech držet tvar a neudělat kouli. Potřebuju nějaký větší batoh na větší vyjížďky a taky pěší akce, kdy tam nebudu rvát jen cyklo věci ale třeba nějaké termosky a jídlo. Malý batoh na kolo už mám. Díky za případné postřehy a zkušenosti.

      0 0
      • KRAJIC  

        Jezdím mnoho let batoh HUSKY MORAL, který se zřejmě už nevyrábí a nahradily ho ty typy co píšeš – zádový systém vypadá stejně a díky síťce a výztuhám opravdu funguje.

        0 0
    • natureman42  

      Obnovim dred

      • poptavam osobni zkusenosti s timto batohem :

      http://www.berghaus.cz/…orts/mach-18

      Vozi nekdo? Spokojenost? Pripadne plusy, minusy?? Diky

      0 0
    • Jarkeld  

      Když už se ten thread tak obnovil, tak si taky trochu přiložím. Narazil jsme na tento batoh od Camelbaku

      http://www.camelbak.com/…igliere.aspx

      podle popisu se tváří funkčně a design je taky zajímavý. Problém je, že jsem ho nenašel u žádného českého prodejce, ale pouze v zahraničí a do objednávky se mi moc nechce, takže kdyby někdo věděl, jak se k němu dostat cestou nejmenšího odporu pokud možno tady v republice, budu vděčný za info.

      Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.