• Losky83

    Ahoj, koupil jsem manželce (částečně i pro sebe) černé matové kolo a přemýšlím, jak ho oživit a ideálně né za x tisíc:)

    Napadlo mě, že by kolo šlo do červena či zlata (gripy, šroubky na kotoučích, pedály, objímka na sedlovce, ten kryt představce a asi i polep ráfků. Ještě jsem koukal, že hodně lidí mění náboje v kolech či kolečka na přehazovačce.

    Můžete případně poradit, co je dobrý a co třeba neměnit kvůli tomu, že je to třeba pak bláto?

    Případně mě napadlo přelakování rámu do červené, jako má origo Specialized, ale to netuším, kolik by to v matu vyšlo.

    To samé ještě řeším u svého Canyona, kterého mám tedy trochu do modra

    0 0
    • mr.antik  

      ten canyon vypadá takle dobře, něco podbnýho bych udělal i na tom Levu. Případně časem sedlo, kdy tohle nebylo to pravé

      0 0
    • Japhy  

      Ještě v seznamu nemáš víčko hlávka, podložky pod představcem. Ale jen tak z plezíru bych se do toho asi nepouštěl. Číňani nemají úplně stejné odstíny eloxu a dohromady to úplně neladí. U mne to začalo výměnou středu, mechanik mi tam prskl sám od sebe červený. Tak jsem si koupil objímku, gripy (obojí dosluhovalo), shodou okolností mi vyšel teleskop i s páčkou do stejné barvy. Ale že bych na tom nějak ulítával, to zas ne. U přítelkyně kola jsem to poladil do fialova, ale že bych byl až tak důsledný, to taky ne.

      0 0
    • Losky83  

      Nechci nějakou velkou slátaninu, spíš decentního, aby to trošku oživilo a zároveň zbytečně nepoutalo pozornost. Ženský prostě vadí, že je to jak hrobníkovo kolo:) Ideálně to chce vše od jedné značky kvůli odstínu. Je pravda, že číňani se s tím moc nepářou:(

      Ideál by možná byly gripy, objímka sedlovky, pedály a možná šroubky do kotoučů a nazdar. Tyhle origo jejich gripy jsou docela v pohodě, ale chtěl bych tam dát zase asi ESI, ty co mám na svém kole, jsou příjemné na držení a nebo dát černé a jestli se kolem nich prodávají nějaké objímky, koncovky apod

      0 0
    • kadlec  

      Ja bych to nechal jak to je. Me barevny sroubky a objimky apod pripadaj takovy kolotocarsky. Jeste tak pred 10 lety, ale ted uz ne. Ale je to jen muj nazor.

      Kdybych to chtel ozivit, prelepim napisy na ramu do pozadovany barvy.

      0 0
    • novas752  

      Koncovky bovdenů, podložky pod představec, víčko hlávka, objímka sedlovky klidně z číny za pár šušňů. Pak by šly eloxovaný niple, šrouby do převodníku, gripy, šrouby v představci apod. Případně grafika na rámu v jiné barvě, kotouče s barveným unašečem, barevný kladky v přehazce, vodítko řetězu, převodník… Možností je hodně.

      0 0
    • Losky83  

      Jo, klidně šroubky, koncovky gripů, něco okolo brzd, pedály a možná ten polep a prostě jsem spokojenej. Jen nevím, které šroubky je dobré měnit, třeba zda měnit ta dvě kolečka v přehazovačce (tam se obávám pevnosti, to samé šrouby do převodníku). Nebo můžete doporučit třeba nějakou značku nebo klidně čína?

      https://www.aliexpress.com/…7136034.html?…

      0 0
      • novas752  

        podložky pod představec, objímka sedlovky, víčko hlávka, koncovky lanek a bovdenů, barevný čepičky nebo bezdušový ventilky, převodníky, kladky klidně čína, něco co má hodně koupí/hodnocení. Šrouby, niple, kotouče apod. bych raději kupoval od někoho se zárukou.

        Taky ještě závěrný šroub kazety může být barevný, taky šrouby v klikách, silikonový botky na ochranu konců klik, blatníček do vidlice…

        0 0
      • Japhy  

        Origo kladky v hazce jsou beztak z nějakého kopozitu, alespoň u Sramů co mám na kolech to tak je. Řetěz v tahu přes ně nejde, takže bych se číny nebál. Přeju příjemný klikací večer na Ali :-)

        0 0
    • černápole  

      pěkné barvné náboje má třeba hope, chris king, industry nine, acros, jinak to asi nemá cenu měnit-)

      0 0
    • Bubaaak  

      Koukni ke mně na profil na juliskovo pelašidlo, dával jsem ji skoro všechny šroubky zlatý, sedlovou objimku, gripyi, pedály…

      Kladky byvh nechal origo, vydrží dýl než elox z ali…

      A taky postupně ať z toho není kolo pro světský… Doma mám zlaty víčko na hlavko, podložek jsem se zbavil… Už to bylo moc

      0 0
    • jIrI___  

      Červený elox. Serepetičky za pár USD na aliexpressu a kolo to pozvedne z nudného pohřebáka úplně někam jinam.

      0 0
    • wilda81  

      Gripy, polepit vidlici + ráfky + kliky a sladit. Šedá jde dobře kombinovat, dej tam fialovou, růžovou, fosforovou nebo oranžovou dle vkusu velení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.