• nalim63

    Zdravím. Jaké z těchto brzd by jste mi doporučily na sportovnější ježdění (závody nejezdím).Hlavně chci něco co nebudu muset často štelovat jako ty Tektro mechanický, které tím chci nahradit. Cena obou je podobná a do dražších jako třeba SLX se mi už nechce (po finenční stránce , jinak bych je bral hned) Jsou brzdové destičky vždy součástí balení u nových brzd? „AVID“:

    0 0
    • kubad  

      osobně bych volil Shimano 596

      brzdí dobře, a jednodušší servisovatelnost

      0 0
    • nalim63  

      to poslední slovo „Avid“ už tam nemělo být to měl být odkaz.

      0 0
    • elefant  

      Minulý mesiac som si v jednom nemenovanom e-shope objednal Deorka 2012, teda BR-M596. O dva dni boli doma. Paráda! Ale malo to jeden háčik…

      Brzdy boli dodané v sáčku, akoby boli zhodené z nového bicykla. Bez akéhokoľvek príslušenstva. Povedal som si, nevadí, veď som ich kúpil za bomba nízku cenu. Lenže rozčarovanie prišlo po rozbalení. E-shop mi poslal nejakú divnú verziu bàzd. Tvarovo síce boli identické s všade uvádzanými Deorkami 2012, ale farebný dizajn bol úplne iný. Brzdy boli kompletne v čiernom prevedení. Ešte aj nad tým by som kývol rukou, ale úplne ma zabil fakt, že namiesto nápisov DEORE bol na strmeňoch aj na pákach nápis SHIMANO. A zaklincovala to okrúhla nálepka na strmeni s typovým označením bàzd. Na origináloch je to vytlačené farbou, nie je tam nálepka. Škoda, že mi nenapadlo nafotiť ich. Ešte v ten deň som ich odoslal tam, odkiaľ prišli. Mám silný pocit, že to bola nejaká napodobenina…

      Po krátkom hľadaní na webe som na túto verziu bàzd narazil na ebay A tam sa predáva „všetko“. Stretol sa okrem mňa aj niekto iný s touto black verziou?

      0 0
      • Azmir  

        Asi nějaké oem verze, až na tu barvu a nápisy to vypadá stejně jako 596ky.

        0 0
      • nalim63  

        můžeš napsat kde jsi je kupoval- ty napodobeniny,

        0 0
        • elefant  

          Nebol to český e-shop. Tie brzdy mi bez rečí vymenili. Kontaktoval som ich aj telefonicky, že s výmenou nie je problém, ale že momentálne majú iba túto verziu a musím počkať cca týždeň. Nové mi došli o 6 dní. Ale to už bolo iné kafe. Originál balenie, aj s príslušenstvom, ktoré možno niekto nepoužije, ale mne sa náramne hodilo (2× trň, 2× oliva, 2× poistky na skrutky a 3 žlté bázmeky na skrátenie a odvzdušnenie bàzd).

          0 0
        • elefant  

          Vedľa si písal, že už si tie Deorka M596 objednal. Ešte by som ti odporučil, doobjednaj si odvzdušňovací lievik Mňa stál v KoloShope 41,–Kč, skoro ako zadarmo. :)

          0 0
      • nalim63  

        Doufám, že tyhle budou originály.

        0 0
      • ClAyD  

        Teda abych pravdu řekl, tak tyhle se mi líbí víc než ty originální…

        0 0
      • scalar  

        Tak jsem mi také přišly Deore brzdy v černé barvě s nápisem Shimano, je to běžná originální produkce, jsou jako alternativa uvedeny i v katalogu Shimana. Je to docela zajímavá alternative, brzdy v Deore designu se hodí nejvíc k sadě Deore (grafitová černá + taková ta zvláštní stříbrná na páčkách), celočerné se hodí k jiným sadám (XT, Sram).

        0 0
    • in4mator  

      Mám Juicy3 a spokojenost, nestalo by se, že by mně někdy nestačil jejich výkon, krátké hodně strmé sjezdy i dlouhé táhlé, kdy je potřeba brzdit pár minut v kuse jsou s nima OK. Mechanický „zásah“ za 2 roky jenom jeden. Ale nemám srovnání s jinýma, dřív jsem kotoučovky neměl…

      0 0
    • Milvus888  

      DEORE !!

      0 0
    • Maty.dp  

      Měl jsem Juicy 3 a nic moc. To BB7 brzdí lépe a jsou lépe seřiditelné a bezproblémové. A teprve s pořízením brzd Shimano XT a následně i 596 jsem zjistil že mi na brzdění stačí jeden prst. Brzdy neškrtají a nejsou s nimi žádné problémy. Juicy 3 pořád škrtaly, špatně se vracely pístky prostě nešly pořádně seřídit. Takže za mne Juicy 3 už nikdy více.

      Pokud chceš absolutně bezproblémové brzdy které jsou jednoduše servisovatelné a netrváš na maximálním výkonu tak bych volil možná opravdu mechaniky BB7. Vozím je už 4 roky a fungují celou dobu bezchybně.

      0 0
    • toram  

      Jezdil jsem rok na juicy…vyměnil jsem je pred 14 dnema prave za deore..a nemuzu si stěžovat.. takže za mě deore..

      0 0
    • BigKarel2  

      Shimana bych vzal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.