AVG Náměšťský maraton - Můj první závod

63 nepřečtených
  • tretys

    Přihlásil jsem se na svůj první závod, krátká trať 41km. Jel jste to někdo? Jaké jsou zkušenosti, co mě čeká?

    0 0
    • miche  

      Čeká tě sprint na maximální tepy …

      0 0
    • martin_bakov  

      nam napis jak mas natrenovano, zkusenosti a tak :)

      ..abychom ti mohli to peklo lip vylicit

      0 0
    • JakeF  

      Přímo na stránkách Galaxy je vcelku detailní popis. Letos mě to čeká taky poprvně. Jinak ničeho se neboj, nesnaž se cpát zbytečně dopředu na start, ať se nedostaneš do nějakýho karambolu, když nejsi zvyklej pohybovat se v tak velkym balíku a hlavně nepodceň jídlo a pití.

      0 0
      • miche  

        Jojo, ráno se normálně najez, protože při tom sprintu nebudeš mít na jídlo čas, dej na rady JakeF.

        0 0
        • JakeF  

          Moment, tuhle radu s mým jménem nespojovat :-). I když by si dal gel před závodem, tak těch 40km nebude ideální jet bez jídla. Osobně budu brát menší gel před startem, větší gel na trať + 1 až 2 tablety. Ale pokud nehodlá jet někde hodně vepředu, tak mu postačí i nějaká müsli tyčinka…

          0 0
          • Krutor  

            Kluci zase to nepřehánějte. Vy jedete na bednu? Pak snad. Sice nemám takovou výkonnost, jsem jen veterán:-), ale kua 40 km, na takový trati vpodstatě bez kopců, jsem schopen jet naplno se sedmičkou vody :-).

            0 0
            • JakeF  

              V Náměšti, pokud se zadaří a nepůjdu s výkonností do tý doby dolů, tak i bedna možná bude :-). A naplno se sedmičkou vody? Možná tréninkově, v závodě by mě to na konci už zabrzdilo… Holt při 183cm/64kg neni tu energii moc kam ukládat :-).

              0 0
            • miche  

              Šak sem si dělal prdel :-) Na druhou stranu, kluk bude asi náctiletej a má strach, to je ale normální, když sem jel Šelu ve 30ti jako můj první závod v životě, taky sem byl vybobkovanej :-)

              0 0
              • tretys  

                vybobkovanej nejsem:)jen mě zajímájí názory ostatních.

                0 0
            • mr.nikdo  

              Sajze. Rok :-D

              0 0
          • bagr84  

            Je to prvni zavod, hadam ze to pojede na preziti :)

            Cemu rikas tablety?

            0 0
            • šlapatko  

              Epo ne?

              0 0
            • JakeF  

              Já jel první závod skoro na smrt a hlavně právě kvůli tomu, že jsem vůbec nic nejed.

              Tabletama myslim konkrétně tohle .

              0 0
              • šlapatko  

                Jasně znám je, dělám si prdel:-) Jezdím jen na banány a tatranky, jsem pohodář.Jako první maraton jsem jel.Beskyd tour 90km MTB.Jsem myslel že chcípnu.Nicméně do cíle jsem dojel:-)Co je to za maraton?Jede se v Náměšti na hané, nebo je to jen shoda jmen?Jo a ještě termín,když nebudu v práci, stavím se na čumendu.

                0 0
                • JakeF  

                  Náměšť nad Oslavou, 28.8.2010.

                  0 0
                • miche  

                  Šlapatko, toto je v Náměšti nad Oslavou, je to normální XC chrťárna (ale pozor, nekritizuju to!) a ani ta 60ka není žádnej maratón, ale sprint. Cením si snahy organizátorů to zdelšit na 80km a vést nádhernejma singlama podél řeky Oslavy, ale ochranáři to prej zarazili … fakt škoda, protože pak by obtížnost a atraktivita stoupla o 100% …

                  0 0
                  • Tygr  

                    jj, pro letošek sme boj s ochranáři lesních cest, jež sou určené jen pro těžkou techniku a né cyklisty, prohráli… ale nevzdáváme to a naše úsilí směřujeme od Náměště na sever, kde již ochrana přírody není tak masivní a rýsuje se tu pěknej 25km dlouhej okruh, kterej by se napojil na dlouhou trať a jako krátká trať by posléze posloužila standartní 63km… snad už tentokrát šiml nebude tak řechtat…

                    0 0
                    • miche  

                      Fandím! Až na 3vrchy a Meridu v Novém Městě tu v okolí není moc zajímavejch závodů a toto by prospělo, hlavně jsem pro zdelšení, úplně mě děsí jak se to všude zkracuje a zlehčuje (důvod nalákat masy je zřejmý, ale postrádá to logiku a vytrácí se kouzlo si něco dokázat a MTB se bavit). Je to takové komické, kola maj vyšší zdvihy, 130mm se bere už jako XC a přitom se vesele asfaltuje kdejaká pěkná cesta a „závody“ se zlehčují a 2hodivé jízdě na kole se říká „maraton“ :-)

                      A o čem píšu, třeba citace organizátora Beskyd Tour: „Chtěli jsme snížit náročnost závodu. Někteří si na dlouhou trasu netroufali a i těm jsme chtěli ukázat krásy Besyd,“ vysvětluje Libor Hrdina, ředitel závodu. Účastníci maratónu tak přijdou o část Veřovických vrchů. „Odpadne sjezd do Mořkova a následný obtížný výjezd spojený pro většinu startujících s nepříjemným tlačením kola do sedla Tanečnice,“ dodává Hrdina. Zbytek trati však zůstane zachován – opět se pojede přes Pindulu, Radhošť, Martiňák a Pustevny. Závod tedy sice poněkud slevil ze svých nároků na startující…

                      0 0
                      • pelhrimov  

                        Doufám, že žádný závod nepořádáš, protože by to musel být podle Tvé logiky masakr, při kterém by se akorát plýtvalo zdroji, časem, financemi a zdravím účastníků závodu. Záměrně píšu účastníků a ne závodníků, protože skutečných závodníků, kterým se vyplatí riskovat je na každém závodě jen několik ostatní si to jedou zkusit a chtějí sportovat a ne se ničit při závodě a hlavně při těžkých trénincích. A za druhé i závod na rovině je těžký, právě proto že je to závod. Ani stříbrný na bedně nemá podle mne nárok závod zlehčovat, když byl vlastně prvním poraženým. Za třetí: Trať závodu by měla být taková, aby jej mohla v rozumném limitu dokončit většina účastníků i za nepříznivého počasí, protože nepříznivé počasí závod velice ztěžuje. Na těžký závod se za rok několik lidí už nevrátí, i když těsně po závodě všichni nadšeně hýkají jaká to byla konečně biková trať a žádná chrťárna. Opravdový závodník má mít licenci a jezdit hlavně pohárové závody XC, plus Mistrovské závody. Netvrdím, že všechny závody mají být lehké, a že je nutné něco měnit třeba na Sudetech, ale mnohem více musí být těch lehkých závodů. Ono to má logiku, protože u super těžkých závodů se počet účastníků blíží limitně k 1, viz. start Hanky Erbertové v nonstop závodě kolem Rakouska. Je asi jedinou ženou na startu, tak podle mé logiky, tím pořadatelé velice znehodnotili její výkon. Bavíme se o závodech, kdo chce jezdit v divoké přírodě a těžkém terénu, tak to přeci může činit individuálně. Nevybavuji si, že by si nejlepší závodníci nějak často stěžovali na to, že je závod moc lehký a krátký. Je ti podle profilu 35, tak 12.9. můžeš zkusit veterány na „dětské“ 20 km trati v Jindřichově Hradci, pokud se Ti zdá Náměšť lehká, tak v pohodě vyhraješ a to nemyslím vůbec ironicky. Stát na bedně je podle mne minimálně stejně příjemné jako jízda v těžkém terénu. Závody kolem Hradce jsou často placka a i rekreační cyklista bez speciálního tréninku se tam občas přiblíží rychlostnímu průměru 30 km/h. Startovné Ti proplatím.

                        0 0
                        • pelhrimov  

                          Ještě z jiné stranky: Závod je hromadně organizovaná akce, tak se pořadatel musí přizpůsobit těm slabším, pokud je tam chce mít. To je jako při přesunu skupiny, rychlost podle nejpomalejšího. Dobrodružství lze vyhledávat individuálně.

                          0 0
                          • pelhrimov  

                            Podle mne, pokud mají některé závody přežít, tak kromě několika kultovek si nemohou dovolit dělat těžší a delší trať. Nechápu proč prodlužovat v Náměšti krátkou trať. Proč pořadatel neprodlouží jen hlavní závod a proč krátkou nenechá krátkou pro rekreační cyklisty, aby měl na startu také nějaké ženy i ty jsou plátci startovného. Letos minimálně při jednom poměrně známém maratonu došlo k situaci, že se na dlouhé trati nedojely do cíle ani tři závodnice. Proč dělat závody, na kterých nemám ani dost závodníků na bednu?

                            0 0
                        • JSt  

                          nesmyslna argumentace. zavod dela trat a souperi. kdyz budes mit na lehke trati kvalitni soupere, nevyhrajes. a tu trat miche myslel.

                          0 0
                          • pelhrimov  

                            Ne, pokud se bavíme o závodech: Tak v cyklistice i atletice platí, že kdo nedokáže vyhrávat na lehké krátké trati na „nezajímavých akcích“ s 50 startujícími, tak nemá šanci ani v těžkých závodech. Z tohoto pravidla se snaží pošetile vybočit jedinci, kteří neustále volají po stále těžších a těžších závodech. Někdy tuto snahu dotáhnou do situace, že se stávají světovými rekordmany právě v té své super těžké disciplíně.

                            0 0
                            • JSt  

                              stale nerozumis. jsou mezi nami takovi, co nedokazi vyhrat ani na lehke trati ani na tezke trati. ale ta nevyhra na tezke trati je uspokoji mnohem vic nez na nejake palbe. z zadnyho pravidla se nikdo nesnazi vybocit. kolik myslis, ze bajkeru prijede na sudety s cilem vyhrat? :-)) kapisto?

                              0 0
              • Krutor  

                Jaku, neblbni. Takhle se připravuje na nějakej náročnější a hlavně delší maraton. Kdo má aspoň trošku najeto, musí být do 2 hodin doma. To teda ale není na bednu že ano.

                0 0
          • juli  

            Štyrycet kiláků a potřebuješ dva gely a nějaké bobule? Tady bude něco špatně.

            Pokud se trochu líp a hlavně včas najíš, tak z toho, co jsi psal, nic nepotřebuješ. Stačí bohatě, jak píše Krutor, jenom pít.

            0 0
            • miche  

              No jo Juli, ale kluci pojedou vo bednu!!! Bobule sou nutný :-))))))))))))))))

              0 0
            • JakeF  

              Ty tablety nevim, jak moc jsou dobrý na výkonnost, prej maj pomáhat proti křečím, ale co, oni totiž hlavně výborně chutnaj :-). Ten gel je první jenom takovej malej, až pak na trati jeden normálně velkej, takže ono s tim množstvím podpůrnejch látek to taky neni tak žhavý, jak to na první pohled vypadá. A taky nejsem zvyklej zrovna moc snídat…

              0 0
              • juli  

                njn, ale to tě pak závody můžou přijít pěkně draho, když snídani nahrazuješ gelama.

                0 0
            • McBlacky  

              záleží jakým % z maxima to jede. A taky samozřejmě jak dlouho.

              o moc lidech co jezdí na bednu a objedou 50ku to na pití nevím. Spíš to je tak, že před: BCCA, něco na nakopnutí a při závodě 1–2 gely + něco do závěru. Po závodě už jak kdo potřebuje vzhledem k eventuálnímu dalšímu závodu druhý den, atd.

              Prodraží se to dost.

              0 0
          • JakeF  

            Hehe, časy se mění :D. Letos jsem si koncem června konečně objednal aspoň jonťák, abych při závodech nepil pořád jenom šťávu :D.

            0 0
    • juris3  
      • nejlepší trénink je závod
      • nejlepší doping jsou zajeté km
      0 0
    • Lada,s  

      A hlavně v zápalu boje nepřepal start, jinak se budeš na konci trápit a akorát si závod znechutíš :-) Takže hezky v klídku, ať si oťukáš vo co go… :-)

      0 0
      • Šusa1  

        jj, rozděl si závod do tří úseků: první přepal co to de, druhej se snaž držet vepředu a třetí už kua nějak dojedu, ne?:-)))

        0 0
        • Lada,s  

          Takto jsem to aplikoval na mém prvním závodně, ale pak semnou nebyla dva dny řeč :-))

          0 0
        • JakeF  

          Špatně :-). Na začátku to musíš napálit, pak přidat a na závěr finišovat.

          0 0
        • jonti  

          Presne tak jsem jel letos vsechny zavody. Ted mam cil ten treti usek zmenit na „pridej, odtrhni je vsechy a usmivej se az te budou fotit v cili“

          0 0
        • McBlacky  

          krátší závody se tak ale většinou jezdí, pokud nejedeš první skupinku.

          0 0
      • tretys  

        to jo,dneska jsem si zkoušel zajet podobnou trať a po přepáleným začátku jsem toho na konci měl plný brejle, ale mám hlavně málo naježděno, musím to za ten měsíc dohnat:)

        0 0
    • martin_smartt  

      Nevíte od kdy bude značená trať?

      0 0
      • bagr84  

        To netusim ale pristi vikend si to projedu, tak poreferuju… Mam 6 km od Nameste chaticku :)

        0 0
        • tretys  

          Taky se to chystám projet, snad se trefím podle toho popisu co je na stránkách galaxy serie.

          0 0
      • jara.da1  

        Značený to bude až v týdnu před závodem. Někteří domorodci si totiž berou tyčky domů k rajčatům. Nebo na chaty :-)

        0 0
    • bagr84  

      Tak se nam to neuprosne blizi… Trat jsem si bohuzel neprojel.

      Ma tu nekdo srovnani s Hoskem co se jede ve stejny den v Brne?

      0 0
      • zbartos  

        sorry chybka

        0 0
        • zbartos  

          Zdálo se mi, že se nevložily fotky, tak jsem smazal text…

          Takže ještě ten text k výše vloženým fotkám:

          Protoze jsem Náměšťský maraton ještě nejel, zdá se mi trať zajímavější než u Hoška (minimálně se mi dnes líbily vyhlídky nad Biskupicemi). Pár dnešních fotek značení trati (a jedna krajinka z trati nad Lhánicemi) je v příloze. BTW Jde o tu část, která se na krátké trase NEPOJEDE !

          0 0
    • JakeF  

      Já už mám číslo z AVG Náměšťského maratonu 2010 doma, heč :-D.

      0 0
      • MEW-C4  

        Hno ja taky.

        Jako nevim co to mělo v Mikulově znamenat?

        0 0
    • krokus  

      Chci si zkusit zajet svůj první maraton, ale trápí mě jedna věc: Když jedu na 3–4 hodiny, aspoň jednou potřebuju zastavit na záchod. Je mi jasné, že moc dobrý výsledek nezajedu, ale ztratit minutu nebo dvě toaletou mi přijde jako škoda. Jak to řešíte? Jinak tu otázku myslím vážně, nejde o provokaci.:-)

      0 0
      • bagr84  

        Ja to resim tak, ze se vychciju.

        0 0
      • Corydalis  

        Myslím, že by s tím na závodě neměl být problém. Pokud tvoje tělo bude podávat výkon, nemělo by se ti vůbec chtít močit. Je to dáno tím, že při vyšším výkonu močový měchýř nemá potřebu se vyprázdnit. Ale samozřejmě to záleží jak výkonně pojedeš a jak moc budeš pít a potit se, protože spousta vody se vyloučí taky potem. A jako poslední, ono je to mnohdy psychická záležitost, takže pokud máš jiné myšlenky než na tělesné potřeby, tak by se ni nemělo chtít.

        0 0
        • krokus  

          V tréninku taky podávám výkon a myšlenky na močení teda mám:-) Když to nepůjde jinak, asi prostě zastavím a ulevím si.

          0 0
          • Corydalis  

            Však pokud pojedeš ve skupině a bude vás víc s podobnou potřebou, tak se domluvíte a společně pokropíte krajnici :-)

            0 0
      • marco  

        A to jako na malou nebo na velkou asi moc piješ. Já osobně co vypiju to vypotím. Jak tu radili při sportovním výkonu jsou životní procesy trochu jinak nastaveny.

        0 0
        • krokus  

          No na malou, na velkou leda z předstartovního stresu.:-) Obecně na malou chodím častěji než většina lidí. Dám si dvě piva a pak jdu opravdu hodněkrát (např. v porovnání s kamarády). Nezjišťoval jsem, jestli je to normální, ale prostě to tak mám. Jinak za 5 hodin na kole v tomhle počasí vypiju cca dva litry a všechno to určitě nevypotím.

          0 0
          • pepek  

            Zkus pít mátovej čaj (ne na kole) – funguje to.

            Bohužel všechny tyto užitečný věci zlepšují v prvé řadě zažívání, takže se po tom tloustne.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.