Automatická převodovka u dítěte

13 nepřečtených
  • semsardel

    Zdravím. Sháním větší kolo pro kluka, aktuálně jezdí na WOOM2. Díval jsem se na WOOM3 AUTOMAGIC kde mají dvoustupňovou automatickou nábojovou převodovku.

    Zajímalo by mě jestli s tímto nebo podobným kolem máte nějaké zkušenosti.

    Jak se dítě popasovalo s automatickým řazením (a automatická převodovka s dítětem)?

    Jak se převodovka chová při zpomalení do kopce, kdy chce sama přeřadit (kvuli zpomaleni) a je pod záběrem?

    Je nějaký problém s údržbou a životností? Plánuju, že kolo bude jezdit více dětí, tak to nebude koupě na dva roky.

    S nábojovýma převodovkama nemám žádnou zkušenost a s automatickýma už vůbec ne.

    Díky za odpovědi.

    0 0
    • Jakobo  

      Nebude lepsi 3r Nexus, ktery je rel. lehky a stoji par korun? Ja si nejsem jist u te automaticke prevodovky, jak to bude fungovat na malych kolech, kde je velka odstrediva sila, ne? Nebo uvazuju blbe, pac se to kompenzuje prevody? Nevim. Melo by tu o ni byt vlakno, kde je popis nastaveni rychlost prehozeni zmenou nejake pruziny uvnitr. Kazdopadne Nexus je fakt super vc, torpeda a ten rozsah 180% je pomerne dostatecny. Jezdim na tom roky, ikdyz ted uz mam 8r. A kluk bude nadseny, ze muze radit sam jako v aute a na bezne drandeni po ulici bude stejne stacit zarazeny jeden prevod.

      0 0
    • Micey  

      A nevejde se na nejakou mensi dvacitku se zakladnim razenim? Vim, kecam mimo tema, ale zkusil bych se zamyslet no:) Moje holka (mala) jezdila od ctyr let na Woomu 4 a uplne v pohode.

      0 0
    • Florenc  

      Tak máme to doma… Na těžším převodu dochází k částečnému protáčení volnoběžky, lze i podle zvuku poznat, co má dítě právě v záběru. Na těžší převod to přeřadí kolem 8 až 12 km/h. Na lehčí převod to neodřadí pod záběrem, musí se na chvilku přestat šlapat. To odřazení se dítě nenaučí hned, odhaduji ale, že po pár vyjížďkách (když budu dceru upozorňovat) bude už ok.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.