Author Traction 2014 vs. Trek Caliber 7 2014

4 nepřečtené
  • McBuco

    Dobrý den,

    mohl by někdo poradit které je lepší? Cena obou kol je shodná 16 000 kč. Děkuju

    http://cz.author.eu/…5-ua42833702

    http://www.eurobike-praha.cz/…geblack-2014

    0 0
    • pocestny  

      V devadesátých letech byl Traction kolo, na které jsem zasněně koukal na prodejně a myslel si, jak není super. Traction byl postavený asi na STX a měl dokonce už ahead, a tak jsem se zvědavě kouknul, jak to s ním vypadá dnes.

      Za ty roky jsem získal pocit, že ceny všech dílů slevňujou, kvalita se zlepšuje, hmotnost se snižuje, přicházejí vychytávky (hliník, v-brakes, hafo převodů… pak odpružené vidle, kotoučovky). A dostal jsem pocit, že za ty prachy člověk dostane dnes mnohem víc.

      A tak trochu zklamaně koukám na kolo, které je ošizené na všem, kde to jde. Úroveň dílů je o třídu níž než kdysi, ve prospěch těch nejlevnějších kotoučovek. Oficiálně za něj chtějí 23.990 Kč?! Vidím dobře? Možná to je realita dneška, upřímně nevím.

      To druhé kolo je na tom ještě hůř (altus/acera a subjektivně horší design). Asi se to dá vysvětlit tou nižší oficiální cenou. Geometrii mají oba velmi podobnou, takže jízda na obou bude srovnatelná, tak ani to není důvod jej koupit.

      Pokud můžu poradit, 16.000 je cena, kdy už začíná být zajímavé si nechat kolo složit na zakázku. I tady na fóru najdeš několik lidí, kteří se tím zabývají, napiš jim, co potřebuješ a pošlou ti svůj návrh, který s tím Authorem můžeš srovnat. Možná bude lepší, možná ne.

      0 0
    • pocestny  

      Stručně Author je jednoznačně lepší. Za 16.000 ujde. Zakázkové kolo se bude lišit velmi málo.

      0 0
      • Erknold  

        Kdo ví, třeba by se i lišilo, nebo bylo vyrovnanější.

        Stejně je zajímavé, jak Author fotí kola s vetílkem nahoře a MRX zase dole :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.