• DonRhon

    Zdravím dámy a pánové,

    Chtěl jsem se zeptat, zda-li Author opravdu ukončil výrobu endur-Fr-DH modelů ?

    Snažil jsem se najít něco, ale jediný celopéro co jsem našel v katalogu 2019 tak je A-Ray.

    Je konec? Jestli ano tak proč ? Osobně jsem si myslel, že se Ninja jak FR tak DH prodávalo dobře. I Patriotů jsem viděl hromady a špatný ohlasy jsem neslýchal. ( O praskajícím zadku u prvních ročníků FR vím )

    Děkuji

    Ať to šlape

    0 0
    • JFtryall  

      Innovate or die. :-)

      0 0
    • jopny  

      Zrovna jsem se chtěl teď mrknout, jak vlastně vypadají nové modely Patriotů a ono ejhle, nikde nic… Author potají a potichu ukončil výrobu?

      Po zadání „Author Patriot 2019“ do strejdy Google vyjedou 2 odkazy na modely 2019.

      http://www.cyklokurim.cz/…-2019-p62758

      http://www.cyklokurim.cz/…-2019-p62755

      Znamená to, že modely byly připraveny?

      0 0
    • pajasimi  

      Náhodou někdo nějaké aktuální info k tématu? Díky

      0 0
      • boo-beek  

        Ve zkratce… Mizernej produkt management a Spaceman odešel k Rock Machine (myslím), nedokázali tu linii dál udržet.

        0 0
        • pajasimi  

          Ninja i Patriot byly v pravdě špatné rámy. Díky za reakci!

          0 0
          • boo-beek  

            Takhle jsem to nemyslel (a taky nemyslím, že by to byly tragicky kola, ale nemám dost zkušeností, abych to mohl platně tvrdit), jde o produktový management v tom korporátním slova smyslu. Večer nebo zítra to klidně trochu rozepíšu, teď nestíhám ;)

            0 0
            • pajasimi  

              Omlouvám se, reagoval jsem jiným směrem nicméně vím jak to myslíš. Agang tehdy skončil jako kdysi skončilo UMF. S tím rozdílem, že Ninja a Patriot ještě chvilku jeli pod mateřskou značkou. Než dojeli.

              0 0
              • boo-beek  

                No, v podstatě jo. Ono, Spacemanovi zrušili AG jako značku, udělali místo toho pak „divizi“ AG Lab, ale prostě to dělali blbě jako produkt. Obecně s tím mají problém u MTB velký, nemají produktový management, který by dokázal aspoň reagovat na trendy, natož se držel na dohled špičce. Pokud vím, Patrioty byly fajn, ale… Vyřešení zadní stavby se táhlo moc dlouho, zákazníci to pak ke kolům ve výprodeji začali brát jako spotřebák, byť reklamace neprůchozí nebyly; nedokázali moc inovovat rám, i když byl pokud vím geometrií a funkcí slušně vymyšlený (ale za poslední dva tři roky je konkurence jinde), nedokázali ty biky osadit tak, aby to mělo smysl kupovat (tady jim hodně ubližuje, že dováží RST a myslím i Tektro), hlavně v nižších třídách. Zatímco před pár lety se dívali z části právem na Kellys a další Astro montéry shora, přeci jen mají vlastní geo, slušně fungující rámy, fajn budgety, ALU i karbon dělají v top továrnách na Taiwanu… Ale dlouhodobě produktový důraz na mtb a gravity neumí dát, takže vlastně výsledek je výrazně horší, než by být měl. Umí udělat u prodat treková kola (28"), včetně top spec, umí i silnice a gravely (znám dost lidí, co jezdí jejich silnice a i ve srovnání s „velkou“ konkurencí to jsou podle nich vlastnostma hodně fajn rámy), ale tohle jim prostě nejde, svět jim už dávno utekl, bohužel. Mě osobně to fakt mrzí, protože je mám rad, mám tam i nějaký vazby, úspěch bych jim přál, ale prostě si ho nezaslouží, dělají to blbě.

                0 0
                • pajasimi  

                  Cenný příspěvek, díky za něj.

                  0 0
                • Redjuu  

                  Mně i ty A-raye přijdou jak z jiné planety. Pěkné nejsou, moderní nejsou, levné nejsou. Asi vědí lépe než já, na koho cílí, ale přijde mi to divné.

                  0 0
                  • pajasimi  

                    Můj pocit je, že cílí na lidi, co jdou po zažitých značkách, mezi které Author patří. Ti se pak nepídí po lepších alternativách a vyhodí majlant za lépe či hůře osazený rám z recyklovaných víček od jogurtu.

                    0 0
    • pajasimi  

      Tak mě napadá, není náhodou konec Ninja rámu zároveň konec czech brand fr/dh obecně? Slováci jsou na tom tedy podstatně líp…Kellys, CTM.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.