• Ramako77

    Hezký den všem,

    po téměř 20 letech vybírám nový mtb. Na spoustu značek (Sup, Merida, Kellys, Trek …atd) jsem na zdejším fóru našel komentáře. Na Author ale téměř nic, rozhodně nic aktuálního. Je k tomu nějaký důvod? Špatné rámy, přístup k zákazníkům nebo pod?

    Docela mě zaujal Author Orion 29 2020 https://cz.author.eu/…0-ua42925502. Výbava, design i cena je pro mě OK.

    Je nějaký důvod proč se tomuto modelu, případně značce vyhnout?

    Díky všem za komentář.

    0 0
    • roman 3D  

      bejt do 30 tis. kč tak slušný, za 35 už moc ne

      0 0
    • klobrch  

      Značce Author bych se nebál. Např. v testech v Cykloservisu kola Author chválí (i když je fakt, že je firma Author dost nepřímo sponzoruje). Tebou vybrané kolo je velmi slušně vybaveno a i ta cena je dobrá.

      0 0
    • Jenda_919  

      Já myslim že tady na BF prostě Autory nejezdí. Tady si bikeři kupujou kola dle aktuálních trendů a řeší poměr cena / výkon. U obojího má author co dohánět. Myslím že jejich ideální zákazník je někdo kdo chce kolo za 12 litrů a nic nezkoumá. Takový kola pro strejce. Přijde mi že v trendech je author tak o 3 – 5 let pozadu. Aspoň už vylepšili design. Pár let zpět se na to ani koukat nedalo. A osazování kol taková klasika, dej tam Deore přehazku a ostatní klidně Aceru.. . myslim že je víc lidí na BF který to vnímaj, ale třeba jsou to jen moje dojmy

      0 0
      • aristo  

        Tak to dělá i Superior – přehazka XT, řazení ALTUS, smyk ACERA…

        0 0
    • MadMaf  

      a co ty RST vidlice? to je nějaká home made? je to použitelné?

      0 0
    • perceptio  

      Mně osobně se třeba Author prostě nelíbí. A jak tu již bylo zmíněno, přijde mi, že docela zaostávají ve vývoji a ta kola jsou takova zvláštní. Bez šmrncu. Ale kde naopak boduje, je Ronin.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nemohu proti Authoru říct špatného slova, zkušenost vlastní/domácí a v blízké rodině. Když se smíříš s tím, že vypadají jak vypadají, pak s tím, kolik stojí, tak máš všechna těžká rozhodnutí za sebou, stejně nemoderně vypadají totiž i po 15 letech.

        [Manželka má od novoty 26" MTB Opus a pak skládanou silničku CA8800 na novém rámu, dcera má jako měšťáka skládané červené 26" MTB, myslím model Impulse. Měli jsme doma od novoty dětské trekové Author Limit, dobrý dělník. Bratr si koupil ze druhé ruky před lety nějaké „lepší“ 26"MTB (alu) se Sram X9, má je dodnes, jelo velmi slušně. Nejslabší je asi kolo jeho ženy (Kinetic ASL nebo snad Traction ASL), kupováno nové, přišlo mi, za ty peníze, zbytečně těžké a nejedoucí, proti našim domácím, kolům.]

        0 0
        • TK75  

          Tak to ti doporučuji toho levnějšího červenýho Ronina na rychloupínákách.To je krásný a přitom tak fajn kolo, geo příjemná,Tiagra držák.Prostě kolo co koupíš a jezdíš.Určitě vydrží hromadu let.A je levný na to jak je super

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            :-) Mám už hnusné černé RB RX. Připouštím, že někdo, komu stačí „designové výstřelky“ RB, tak nemá nárok na kritiku designu Authora.

            Jak píše Romancero níže, jde o dlouhodobě budovanou image značky. Cílovou skupinu, její preference a předpokládané užití kol vyhodnotili tvůrci značky nějak. Pro zbytek zkoušeli další sub-značku A-gang, ani to ale nebyl designově (v nižších řadách) žádný velký ‚vodvaz‘, což byla možná ta zásadní chyba.

            0 0
    • MadMaf  

      no já sice neviděl tohle šedé na živo, ale viděl sem to stříbrné a musím uznat, že vypadalo hodně dobře:

      odkaz zde:

      https://cz.author.eu/…2925302-4495

      navíc, pokud sedí i ta váha, tak to může být zajímavá volba.

      0 0
      • šlapatko  

        Váha u Authoru sedí. Převažoval jsem dost kol když jsem servisoval. Váha je bez pedálů a sedí u menších velikostí. U mé velikosti XL je to cca 200g navíc.

        0 0
    • hmm  

      Author tu nikdo neprožívá protože ho dříve vozili všichni a každý chtěl něco „lepšího jinačího“. Řada lidí chtěla více muziky za méně peněz ale ve výsledku tu dost lidí nakonec uvalilo daleko více za jinou značku. Sem tam tu někdo skládá kola a má je dobře vybavené ale stejně kolo je spotřebka a kluci tu mění komponenty jak na běžícím pásu.

      0 0
    • Romancero  

      Je to spíše záležitost image značky…prostě nékomu nepřijde tak nóbl jako jiné. Ale z mého pohledu jsou dnes kola stejná, co se kvality týká- taková spotřebka. A pro mě byl tedy velký problém třeba sehnat ocelový rám na gravela,– rámovou sadu. Dávám přednost kvaliťě a výdrží před nizkou hmotností a cenou.

      0 0
      • TK75  

        Geo jsou ale dost rozdílný.A o tom to je.To je pak paráda když kolo má takovou geometrii, že tě podrží a posune

        Komponenty neřešim

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Cílové skupiny jsou také rozdílné. Když si je marketér značky vědom faktu, že 99% jeho MTB do terénu nikdy nevjede, co víc, neopustí pevný povrch na rovině, tak na to může hřešit, může toho faktu zneužívat nebo využívat.

          0 0
    • Gwaihir  

      Srovnej třeba s tímhle:

      https://www.cyklobazar.cz/…ven-8-6-2020

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.