• cyborg

    AUTHOR King Kong 20 2016

    Presvedcil me tenhle test

    Mame to tyden doma, 3× projete. Malej je uplne nadseny , ale neda mi to nechat to v seriovem stavu, navic nekolik komponent me tam prudi.

    Vymenim predstavec, riditka, sedlovku a par drbek ale co me zajima, jestli mate nekdo tip/zkusenost s timhle…

    1/ ty brzdy TEKTRO Aries, jsou ok, maji fakt silu, jdou dobre nastavit, ale sila na stlaceni paky je proti hydraulice jinde, takze premyslim nad Deore, nebo necem podobnym. Vykon asi netreba resit ale hlavne aby sla nastavit blizko k riditkam a paka mela dobrej tvar a rozmer na detskou ruku.

    2/ razeni a pohon. Zadni kazeta vypada jak vystrihana z plechovky, coz bych asi prezil ale hlavne ten gripshift je strasne tlustej a prcek tam posledni kvalt dostane fakt ztezi. Takze asi vsechno jinak. Ale ukazatel zarazene rychlosti mu vzit nemuzu, to by mi neodpustil :D Nejvic se mi tvarove libi asi řazeni Sram MRX Comp grip na 8 prevodu + k tomu asi nejakou silnicni ? Dala by to ? Nebo Zeecko s kratkym voditkem. Desitku kazetu tam asi nedostanu co ?

    kliky – Mate nekdo tip kde nechat zkratit kliky na 140–150mm ? mam nevyuzite SLX FC-M660 ale tam bude i jiny domek ne ?

    0 0
    • Čipera  

      Takový kolo pro dítě je nesmysl a ještě větší je ho tunit.

      0 0
      • cyborg  

        Jaj, tak na tyhle kecy jsem haklivy. To je level komentare z novinek. Kdyz uz mas takhle vyhraneny nazor tak muzes aspon napsat co te k tomu vede. Ptam se tady na konkretni veci a takovyhle plky mi fakt pomuzou.

        0 0
        • Čipera  

          Tak dětský kolo má bejt hlavně lehky což je jedna věc. Další věc je ze širší gumy maj větší odpor a to dítě to absolutně nevyužije. Co se týče brzd a převodu, který taky vubec nevyužije nebudu mluvit . Radši bych za ty peníze koupil early Rider kterej je o 5 kg lehčí.

          0 0
          • cyborg  

            early rider je o 2kg lehci o 10k drazsi. necele kilo dolu stahnu. Gumy nemaj zas tak silenej odpor, je na tom rozumny vzorek, jede to dobre a ma to zase svoje vyhody. u brzd mi nejde o vykon jak jsem psal ale o tvar paky a silu k jejimu zmacknuti. u razeni mi nejde o pocet rychlosti ale o razeni potazmo samotny gripshift

            0 0
            • Čipera  

              Tak jestli si ho měl, za nějakou super cenu proč ne. 1kg dolů možná dostaneš, ale kolik to bude stát. O vzorek zas tak nejde, jde hlavně o šířku gumy. Většina pacek u brzd na dětských kolech jde upravit mnohem lépe a více než u klasických kotoucovych brzdach. A co se týče grip shiftu kterej je pro dítě mnohem lepší, protože má krátký prsty a na Páčkovy často nedosáhne. Takže ve finále s úpravami za to dáš stejný peníze jako za early Rider kterej stejně bude o 1 kg lehčí.

              0 0
              • zdenal8  

                Tak s tím gripshiftem bych nesouhlasil. Já sem naopak oběma dětem gripshift vyměnil za páčky, protože pro ně jsou mnohem lépe ovladatelný. Sice mají malý prsty, ale páčka je lehčí než se prát s pružinou gripshiftu.

                0 0
              • cyborg  

                do 5k se cca vlezu a budu mit lepsi nektere komponenty a porad budu po cenou early rideru. Ale s tim je spojena predevsim spousta zabavy, protoze prcka to bavi a na kazdy upgrade je nadteseny az ho nainstalujeme. U gum se neshodneme, ja sem dlouhodbe zastance toho ze jde predevsim o vzorek a to jak je guma udelana, nez jak je tlusta. Pred par lety byl na horaku standart 2,1" a 2,25 uz bylo polmalu DH. Ted se zjistuje ze jde v pohode udelat i 2,8" co docela jede. To co tam je, jede na asfaltu uplne v pohode a kdyz se trosku podhusti tak mimo asfalt krasne zehli mensi nerovnosti a kolo se na horsim povrchu chova mnohem mene nervozne. Nemam ambice s nim lamat nejake rekordy, chci at ho to bavi a klidne pojedeme o neco pomaleji.

                0 0
                • MiKED  

                  Chybí tomu odpružená vidlice. Když už to má ty (na dětské kolo nesmyslné) kotoučové brzdy, dotáhl bych tu absurditu do konce…

                  0 0
                • Čipera  

                  Tak, je to kazdyho věc. Jestli to vás a prcka baví a chceš v tom zbytecne utapet prachy proč ne. :-) Pro mě je takové kolo pro dítě nesmysl a ještě větší ho úpravovat když z něj stejně za 2 roky vyroste a nikdy za něj a za to co si do něj dal nedostaneš ty peníze zpátky.

                  0 0
                  • cyborg  

                    Kdyz nebudu rypat do jeho kola, tak budu do sveho a tam jsem s naklady o rad vys :) Za dva roky do toho doroste druhej prcek. Radsi bych resil jak to upgradovat nez proc ;)

                    0 0
          • bergos  

            Odpor gum je podle toho jak nafoukáš. Když se dají 2 atmosféry tak je odpor malý, zase je to ale nepohodlné…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.