áte někdo zkušenost -Holux FunTrek 130 Pro (Bike GPS)??

13 nepřečtených
  • kulispit

    Máte někdo zkušenost hlavně na kolo,ale taky na pěší turistiku.Vím je to novinka,ale měl jsem půjčenou GPS od Garminu tuším že Dakota a přišlo mi to dost složité a nabité funkcemi,které ani nevyužiji.Díky

    0 0
    • kykloOp  

      ja ho mam je to moje první ne auto navigace, takže nemám moc s čím srovat… každopádně úplně intuitivní ovládání to nemá, chce to zvyk. Co mi vadí je, že když si dám navigovat na konrétní cíl, tak mi to vypočítá trasu… když z trasy uhnu, navigování se zastaví, dokud se na trasu nevrátím. Neumí to tedy samo přepočítat trasu dle aktukální potřeby.

      Jinak jsem s ní ale vcelku spokojen, asi bych koupil znovu. Výdrž baterie dobrá, navíc není problém koupit rezervní za 2 stovky (nokia kompatibilní), takže celodenní výlet není problém.

      Dobré je, že navigace obsahuje nejen cyklo stezky, ale i turistické a umí je kombinovat, jestli se dobře pamatuju.

      0 0
      • kulispit  

        Díky tak mi jde hlavně o to,že když se vydám/me na nějaký výšlap neboli výjezd a sjedem se značené trasy a jedem přírodou a pak dojedem na místo kde je třeba vzít kolo na rameno a rozhodnout kam jít tak v ten okamžik by se mi hodila a to tak,že bych nakoukl jak do mapy jestli je někde cestička nebo stezka!! Jde to na disleji přiblížit a oddálit tak aby šel zmapovat terén?Díky p.s.doufám že jsem to napsal trochu čitelně nejdou mi nějak ty psací vyjadřovací schopnosti

        0 0
        • se-se  

          zoomovat jde bez problému ale papírovou mapu tím nenahradíš. Pěšky a na kole to je, pro auto je pomalej – na křižovatce mu říkám „no tak polez“. Jako outdoorovýmu GPS bych mu nic nevytkl. Složitost ovládání si lze nastavit – prostě si určíš, co na obrazovce bude a co ne.

          0 0
          • kulispit  

            :-) polez to je dobré,ale jasně mi jde především a hlavně použití na kolo a občas pěšky do auta nepotřebuji.Zoom to je přesný výraz pro to co od toho vyžaduji při toulání se přírodou.Jezdím trasy předem nepřipravené a prostě jedu a říkám kamarádovi „hele pěšinka“ a šup a už šlapem a po několik nastoupaných metrů končí pěšina a co dál? No a na tuto situaci bych chtěl ten Holkux funtrek 130.Jinak mám Holux 260 Pro a udělal službu,ale při koupi jsem ještě tak ani netušil kam až se uberu a jak se říká s jídlem roste chuť :-).

            Zeptám se jde na tom Holuxu v mapě vidět třeba lesní cesta a ostatní věci jako třeba na na cykloservru?Díky

            0 0
            • Nekke  

              Pokud se nepletu, tak Funtrek 130 se u nas dodava s rastrovyma mapama SmartMaps. Mam je na PC a jsou co do podrobnosti srovnatelny s Garminem, ale podle me jsou lip citelny.

              Turisticky znacky jsou tam znaceny dobre a vetsinou jsou i routovatelny.

              Srovnani:

              http://www.smartgps.cz/porovnejte/

              Jinak SmartMaps jsou pouzity na mapovy serveru od idnes, tak si to muzes omrknout, i kdyz tam bude asi navic ta nejpodrobnejsi vrstva.

              http://mapy.idnes.cz

              0 0
            • se-se  

              Podrobnost je věcí kvality mapy a na Holuxu alespoň tam kde jezdím vidím i zaječí cestičky. Jsou tam prostě všechny i prastarý cesty zřejmě z vojenskýchc map. I upgrade je soulidní zatím tak každé 4 měsíce. Chce to pořídit si druhou baterii, protože výdrž je trochu menší než udávaných 8 hodin. Dobré je i osazení snímači.

              0 0
              • madcat  

                Jak je to s logováním při výměně baterie? Předpokládám, že se musí prostě vypnout, pak začít logovat novou trasu a doma to pak spojit do jedné..?

                0 0
                • se-se  

                  No žádnou vnitřní záložní baterii nemá a i když ho dáš na akupack a vyndáš baterii, tak se vypne. Já trasy neloguju, takže nevím jestli to spojení umí ten dodávanej soft – zas za tak samozřejmou funkci bych to nepovažoval.

                  0 0
                • jeremyjeremy  

                  presne tak to funguje. pri vymene baterie nova trasa, ovsem spojeni vice tras do jedne je otazka kliknuti na kouzelne tlacitko „sloucit trasy“.. tzn. nic slozityho

                  0 0
            • jeremyjeremy  

              tady jsou mapy ktery jsou v tom nahrany – nevim ted jestli vsechny, to si precti u popisu

              http://www.smartmaps.cz/mapy/

              se podivej na nejakou svoji konkretni oblast co znas jak je zakreslena

              mam ho taky a sem spokojenej. na vikend to chce 2 baterky vydrz je proti garminu mizerna – 6–7h s tlumenym displayem, ale staci se stavit nekde na obed a je dobitej jak holux tak ja :)

              v aute co sem ho zkousel tak sem problem s rychlosti nemel – stihal to v pohode.

              taky uz mi z kola 2× sletel protoze sem ho zapomnel zajistit tim sroubkem ale prezil v klidu.

              0 0
              • se-se  

                To máš asi vadnej držák, protože já ho nazajišťuju nikdy a drží fakt fest. Já tam mám úplně všechny mapy, protože měli chybu na serveru a s prvním upgrade jsem se šíleně navztekel. Chybu uznali, opravili a jako omluvu mě dali všechny licence.

                0 0
                • PeLo72  

                  Chtěl bych se zeptat, jde z toho držáku nějak jednoduše sundávat ta kolébka? Když jezdím tam, kde to znám, nechci vozit celý ten masivní držák. Navigace se mi moc líbí, ale ten držák je (ve srovnání s Garminy) hroznej a mít ho na kole, když ji nemám nainstalovanou nechci. Asi bych volil verzi držáku na představec.

                  Díky za info

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.