Anonymous, Megaupload, Kyberválka... II

304 nepřečtených
  • Toutou

    Minulé téma se přehouplo přes 650 příspěvků a na mobilních zařízeních už se to pomalu číst nedá, situace se trochu změnila, zkrátka – je tady pokračování.

    ACTA je připravena k ratifikaci, Anonymous nepřestávají, protesty už probíhají, nyní dokonce z opačné strany barikády (někdo útočí poměrně organizovaně například na Pirátské noviny).

    Vaše názory? Přidáte se k protestům?

    0 0
    • karliner  

      To byli dneska doslova masové protesty. V Praze asi 20 hustě maskovaných lidí, v ostatních městech počítám, že by se demonstrující vešli do telefonní budky :-)))

      0 0
      • Toutou  

        Protesty na dnešek byly svolané včera večer a to ještě pomocí pochybného postu na Pastebinu, takže nikdo ani moc nečekal.

        Na čtvrteční happening Pirátské strany se na Facebooku napsalo už 1650 lidí a dalších 1330 jako „možná“.

        Nevím jak to vypadalo v Praze, ale v Brně prý cca 120 lidí.

        Ve zprávách byl šot z Prahy kde to vypadalo minimálně na 50, spíš víc.

        0 0
        • martin_bakov  

          coz je stejne malo :)

          0 0
          • mr.antik  

            protože všichni stahujou nonstop jak divý a nemaj čas někam do mrazu…

            0 0
          • Toutou  

            I kdyby tam nakonec přišly dva tisíce lidí, to už pár hlav je. A je to začátek, za měsíc už se to může nabalit.

            0 0
            • kali222  

              a nebo typicky cesky „nevidim nezajimam se“ aby bylo pak na co u piva nadavat.

              0 0
              • Toutou  

                Já nevim, tohle mi přijde jako dost slušnej problém na to, abychom se nezajímali. Když se pododíváš na diskuze na zprávoserverech, drtivá většina lidí teď podporuje „hackery“ a „piráty“, ačkoli před rokem by je věšeli.

                0 0
                • pelhrimov  

                  No jen jestli si s tou drtivou většinou moc nefandíš, aby se něco změnilo, tak jsou k tomu potřeba skuteční lidé a ne několik diskutérů. Ono se Ti třeba může zdát, že jsou politici úplně mimo realitu, ale buď si jistý, že oni své kroky konzultují, ale ne na Facebooku :)

                  0 0
                  • Toutou  

                    Takových režimů už bylo dost, co své kroky konzultovaly…

                    Nevím jestli tím něco získáme nebo ne, ale ve čtvrtek prostě pojedu do Prahy a věřím že si dvou tisíc lidí před Parlamentem někdo všimne.

                    Ad ti skuteční lidé – tady už nejde jen o internetovou komunitu. Můj děda, sedmdesát let, hudebník a fanoušek hudby, HiFista, si ode mě celou situaci nechával podrobně vysvětlit, protože o tom slyšel v televizi a správně si odvodil která lobby za to může. Nikdy bych nevěřil, že zná taková sprostá slova, která pronášel na adresu OSA a RIAA.

                    0 0
                    • pelhrimov  

                      Tak třeba ještě v tom parlamentu časem uděláš kariéru :) Vem si příklad z bývalého německého zeleného ministra zahraničí Josepha Fischera, který se v mládí za pomoci zápalných lahví zastával teroristky z RAF a před důchodem skončil na opačné straně barikády :)

                      0 0
                      • Toutou  

                        Jó, to je jeho boj.

                        0 0
                      • jeffino  

                        tak zapojil se do establismentu, ale rozhodně ne na druhé straně barikády:-/.

                        Možná tě to udiví, ale v 60-tých letech byla levicová scéna v německu hodně silná, asi jim ten „demokratickej kapitalismus“ moc nevoněl.

                        Já říkám pořád, kdyby tady s nějakým politikem (úplně jedno s jakým) vylítlo auto do vzduchu, třeba by někteří z nich nezkoušeli to co dnes:-).

                        0 0
                        • pepek  

                          „Levicová“ – v tomto případě teroristická scéna byla silná, bo byla bohatě živená z NDR. Když už teror nebyl stravitelný, tak se stali zelenými.

                          0 0
                          • jeffino  

                            tak já myslím, že RaF si dokázala „vydělat“ jinými kousky, než čekat na „devizy“ z NDR:-).

                            jinak teda ty si myslíš, že ten „německej demokratickej kapitalismus“ vyplodil ovce, který dávají tolik procent hlasů zeleným ? …možná v německu nebudou svobodný volby, nechceš tam od nás poslat nějaký komisaře, aby jim mrkli na zoubek:-).

                            0 0
                            • karliner  

                              To souhlasím, ještě jí platila i KGB.

                              0 0
                            • pepek  

                              Taky dostavali dokumenty, informace, zbraně, výcvik a útočiště, když už šlo do tuhýho. Stasi mělo přece svého špiona až uplně nahoře a stovky jiných po celé NSR. Jinak by asi tak dlouho nevydrželi.

                              vyplodil ovce, který dávají tolik procent hlasů zeleným – přesně tak, když je dobrá propaganda, tak stádo sežere všechno a dokonce v této negaci všeho „technického“ někteří našli smysl své existence.

                              0 0
                              • jeffino  

                                No jo, vypadá to, že k tomu, aby se z evropy staly spojené státy severokorejské chyběl jen krůček:-), chudáci západní němci, někteří ani neví v jaké zemi žili:-).

                                Pevně doufám, že konečně nastoupí parta „techniků“ a dá to do pořádku, jistě se shodneme, že lidstvo na ni čeká už nějaký ten pátek:-).

                                0 0
                  • Rychlej turista  

                    Já bych to jen trošku upřesnil – politici nic moc nekonzultují, ti mají zcela jasné rozkazy svých loutkovodičů

                    0 0
                • Ruprt2  

                  Před rokem neměli kampaň na facebooku.

                  To příznivci ACTA fatálně podcenili :-)

                  0 0
                  • Toutou  

                    Ale měli.

                    0 0
                    • karliner  

                      Jenže si ji nikdo nevšiml. Teď je znatelný pokrok, třeba v Praze si ji všimlo a přišlo demonstrovat asi 20 lidí. Řekl bych, že šlo o ten pověstný kamínek trhající lavinu.

                      0 0
                      • Toutou  

                        Sice máš odlišnej názor, ale aspoň netrolluješ. A o téhle víkendové demonstraci už jsem tady snad třikrát psal, že byla uspořádaná narychlo a dost chaoticky. Navíc lidí se zúčastnilo opravdu víc než dvacet.

                        Počkejme si na čtvrtek, kolik se nás nakonec sejde. To bude první „regulérní“ (koordinovaná, ohlášená, propagovaná) akce.

                        0 0
                      • Rychlej turista  

                        Zatím se to v televizi tutlá, ale na Slovensku brzo poteče krev.

                        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • mr.antik  

      proč protestovat, radši pojedu na kolo…

      0 0
    • martin_bakov  

      Filmy ani muzika nejsou zadarmo i kdyz jsme si na to proste zvykli. Co mi ale vadi je Zpusob jakym si to filmove a nahravaci spolecnosti prosadili – je to hloupe a potencionalne nebezpecne. S filtraci a kontrolou internetu totiz ztracime soukromi, teoreticky k nasim datum muze snadneji 3ti strana. (Dokazu si teoreticky predstavit ze bude pak jednodussi zavadet cenzuru ale to je ted offtopic.)

      Reseni ktere povazuju ferove vuci konzumentum i tem filmovym/nahravacim spolecnostem je jednoduche : Filmy,knihy,muzika budou volne dostupne ke stazeni/strea­movani, bez ochran, bez reklam nebo s minimem reklamy. Za kazde z tech del by se platil nejaky desatek (rozumna mensi castka – predstavte si to jako velke iTunes nebo podobny princip jako ma Hulu nebo Netflix v USA). Pokud by se na tom vsichni z tech velkych spolecnosti shodli byl by to raj na zemi.

      To se samozrejme nestane kvuli tomu ze kazdy na to ma jiny nazor, kvuli tomu ze zakony stoji zaprd a uz je rozjety nejaky zavedeny system ktery samozrejme nechteji menit… skoda.

      Argumentujte ;)

      0 0
      • Toutou  

        Proč argumentovat? Máš pravdu. I ta největší socka si může stáhnout oblíbenou písničku, pokud to bude stát dvacet korun a z toho půjde 17 korun umělci. Obdobně film na DVD za stovku, z čehož třeba 80 půjde skutečně tvůrcům, hercům atd.

        Paralela k softwaru je Steam, u hudby potom iTunes.

        0 0
        • pelhrimov  

          Když se podívám kolik Ti je let, tak snad již začínám chápat soudruha Štěpána, když mluvil na dvoře v ČKD. Ty nechápeš, že do obchodní politiky podnikatelů nemáš co kecat? Buď koupíš nebo nekoupíš, ale intenzivně obhajujete již 14 dní krádeže tím, že cena zboží není spravedlivá. Jestli se mi dříve to přitahování šroubů nelíbilo, tak po Vašich akcích začínám být zastáncem tvrdé represe.

          0 0
          • martin_bakov  

            Jenze srouby se pritahuji tim ze omezuji svobodu jednotlivcu, piratstvi bude zatlaceno jen hloubeji ale stale bude existovat. Jedine co ted budeme vidat casteji bude hon na piraty – kolik milionu musi zaplatit atd… Sem zvedavy jake budou par let po zavedeni ACTA vykazovat zisky nahravaci spolecnosti.

            Jak zduvodnis to ze organizaci OSA platime vsichni vypalny uz jen kdyz si koupim prazdne DVD nebo Tiskarnu ? Pokud se schvaluji zakony proti zdravemu rozumu tak je na miste odpor.

            Docela by me zajimalo nejake oficialni vyjadreni k tomu proc se ten prumysl boji naopak ceny snizit a nabidnout vsechno – teprve potom by by zmizel ten pravy duvod proc ‚byt piratem‘. Treba je ta ma myslenka ekonomicky nesmyslna, ale nikdo se znalosmi mi zatim neoponoval…

            0 0
            • pelhrimov  

              Jo máš pravdu, ale mne jen vytáčí ta argumentace dětí, kteří toto nechápou a jen křičí, kdyby to nebylo drahé, tak si to koupím. Na druhou stranu starší se protestovat bojí, tak alespoň ti mladí poslouží jako užiteční blbci. Stahování hudby pro svoji potřebu není u nás trestné a ten paušál pro OSA a Dilii to narovnává.

              0 0
              • martin_bakov  

                Napravuje ? Ja myslim ze to situaci absolutne deformuje, je to vuci obcanum neeticke.

                0 0
              • Toutou  

                Jen bych to upřesnil – pokud někdo křičí, že je to drahé, tak tím obhajuje proč to NEKUPUJE. Ne proč to STAHUJE.

                Jestli to stáhne nebo ne, to už je potom věc morálky jednotlivce, a musíš uznat, že vydavatele se nijakým způsobem nedotkne jestli Franta X z Horní Dolní slyšel nejnovější song Justina Biebera. Pro něj je důležité že ho nekoupil a to jinak než regulací cen nezmění.

                0 0
                • nox159  

                  do problematiky nevidim ale s timhle souhlasim

                  Jestli to stáhne nebo ne, to už je potom věc morálky jednotlivce, a musíš uznat, že vydavatele se nijakým způsobem nedotkne jestli Franta X z Horní Dolní slyšel nejnovější song Justina Biebera. Pro něj je důležité že ho nekoupil a to jinak než regulací cen nezmění.

                  0 0
                • martin_bakov  

                  Ale pokud se songy treba 5× zlevni, musi si je koupit nejmene 5× vice lidi nez predtim aby se dosahlo minimalne stejneho zisku. Coz je uz problematicke dokazat ze to tak opravdu bude… presne v tom to tve prirovnani kulha.

                  0 0
                  • Toutou  

                    znáš Steam? často mají na hry obrovský slevy, třeba až 70% a vydělávaj jak šílený. Takže tahle věc je už dávno dokázaná, že s menší cenou rostou výdělky. Steam to zkusil a vychází to.

                    0 0
                    • vikicek  

                      „Takže tahle věc je už dávno dokázaná, že s menší cenou rostou výdělky“ … velice odvážné tvrzení .. ono to závisí na elasticitě poptávky, může tomu být i naopak :))

                      0 0
                      • Toutou  

                        Dejme tomu, že se to vztahuje konkrétně na hry, filmy, levnější software – na ty věci, které konzumuje a používá skoro každý.

                        Jasně že kdyby Photoshop byl za půlku, nebude si ho kupovat dvakrát víc lidí :)

                        0 0
              • Volf  

                nechápu jeden základní problém a tím jsou poplatky za užití díla. Rádia ti serou do hlavy tuny sraček, které nechceš a přesto se podílíš na blahobytu umělce. Proč neplatíš tedy i poplatek truhláři za každé použití židle, kterou on postavil ? Často je ta židle víc umění než to co slyšíš z rádia. Muzikant má stát na pódiu a tím si vydělávat. Ne tím, že se zavedou absurdní poplatky a absurdní ceny jejich CD nebo DVD a systém tantiém, který je celý postavený na hlavu. Pak nebudou ,, muset ,, vydávat cd a pak křičet, že jim to někdo ,, krade,, a oni přicházejí o peníze. To že si x lidí stáhne něco ještě neznamená, že by si to stejný počet lidí koupilo. Jo a když vidíš opulentní akce ke každému céškovému filmu tak na tom asi nebudou tak zle :-) Já bych jako muzikant viděl jednu jednoduchou věc. Nevydávat desky, ale jen hrát… Jenže většina toho co se dnska vydává za muziku by většina ,, interpretů ,, naživo nedala… Celý ten humbuk s ,, pirátstvím ,, je jen záminka pro zavádění velkého bratra a my tomu ještě tleskáme…

                0 0
          • Toutou  

            Já nechápu že jim do politiky nemám co kecat?

            Oni nechápou, že když budou ***** lidi a utahovat, přijdou o výdělky a končí i s jejich krásnou teorií o duševním vlastnictví.

            Kdyby ACTA opravdu prošla a pirátství skončilo, hádám že se velká část lidí prostě vzepře a přestane cokoli kupovat. Potom to teprve bude legrace.

            Takže máš pravdu – buď koupím nebo nekoupím. A správně je za B, nekoupím. A nebudu sám.

            0 0
            • Ruprt2  

              nekupuješ teď nekoupíš potom.

              To bude velká ztráta :-)

              0 0
              • Toutou  

                Tak ještě jednou a pomalu pro nechápavé.

                Srdcovky si kupuju. Rád zaplatím litra za hru IL2 nebo CDčko Linkin Park nebo koncert Kabátů na Vypichu za sedm stovek, ačkoliv bych mohl klidně sedět za plotem (a mít lepší výhled než my na tribunách). Ačkoliv vím že autoři z toho dostanou jen zlomek, i ten zlomek jim přeju. Pokud projde ACTA, přestávám živit OSA a RIAA víc než je to nezbytně nutné.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Jasné, takže jsi byl na koncertě a dostal jsi k narozkám jedno CDčko.

                  Takže potvrzuješ co píšu.

                  0 0
            • mr.antik  

              Konečně něco rozumnýho. Ano, spusta lidí čumí na bednu jen protože se tam něco hejbe a protože nemaj co na práci/zábavu. Kdyby museli někam do půjčovky (i kdyby třeba za 20kč), tak se na to vykašlou…

              0 0
              • karliner  

                To taky už ty chytřejší televize vědí a proto se rozjíždí pay per view…

                0 0
              • Toutou  

                Tudíž se stanou dvě veskrze prospěšné věci – přibyde bikerů a autorská lobby ostrouhá ještě víc než teď.

                Problém je v tom, že nám ACTA taky nepřilepší :(

                0 0
                • Ruprt2  

                  V lese tě zastaví hajný a bude chtít vidět účtenku od písničky, kterou si pobrukuješ.

                  0 0
      • karliner  

        Myslím, že si veškeré změny neprosadili filmové a nahrávací firmy, ale byly jen využity :-)

        Šmírovat chtějí vlády, ne brečící Hollywood, ten je jen solidním důvodem.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tento tvůj názor je velmi udivující. Ale možná, že jsi ona pověstná stá opice, což by mohlo znamenat, že když už to víš i ty, tak zítra to budou vědět i všichni ostatní :-)

          0 0
        • Rychlej turista  

          Zhruba před hodinou a půl na Nově skončila pohádka USA/VB Zlatý kompas (2007), inspirovaná současností.

          Je o tom, kterak o veškerou moc nad lidmi usiluje úzká vládnoucí skupinka. Lidé se mají celkem fajn, vláda jim povídá, co mají dělat, protože vše dělá pro jejich dobro a tak ji mají poslouchat. Za jejich zády ale současně tajně provádí pokusy na dětech, protože ti (na rozdíl od dospělých) jsou ještě tvární a pokud se jim podaří ovládnout mysl dětí, mají vyhráno. Mocnou zbraní přitom jim je udržování lidí v nevědomosti, protože veškeré zdroje pravdy zničili nebo ukryli. Až na jeden – poslední Zlatý kompas, který má malá holčička a díky němu je schopna pravdu odhalit a lidi osvobodit.

          Cenzoři Novy tuto pohádku zcela jistě neviděli, když ji dovolili vysílat :-D Snad ji budou opakovat, tak vřele všem doporučuji.

          V programu je popsána takto:Režie: Ch. Weitz

          Hrají: N. Kidmanová, D. Craig, D. B. Richardsová, E. Greenová, T. Courtenay, C. Higginsová, S. Elliott

          Fantasy film USA/VB (2007). Ve světě Zlatého kompasu má každý člověk svého daemona, který je součástí jeho duše, má podobu zvířete a existuje mimo lidské tělo. V takovém světě žije jedenáctiletá Lyra, kterou sem jako malou holčičku poslal přísný strýček. Podle dávného proroctví má právě ona rozhodnout o osudu nejen vlastního světa, ale i všech ostatních. (99 min)

          Kromě našeho existují i jiné světy. Některé jsou zcela odlišné, některé se liší jen zčásti. Ve světě, kde duše nesídlí uvnitř člověka, ale provází ho v podobě zvířete zvaného daemon, žije také jedenáctiletá Lyra. Vyrůstá u strýce Lorda Asriela, který navzdory nelibosti některých členů vládnoucího Magisteria zkoumá Prach, spojující údajně od věků všechny světy. Právě se chystá na sever, kde chce odhalit zdroj Prachu, a Lyra se začne zaplétat do událostí, které brzy změní její život. S kamarádem Rogerem se baví o záhadných Vrahounech, kteří unášejí děti, a slíbí mu, že ho najde a osvobodí, kdyby ho také unesli. Krátce poté se ob jeví elegantní paní Coulterová, která si Lyru vyžádá pro cestu do Londýna a na Sever, kde chce pomoci medvědímu králi Regnarovi získat vlastního daemona. Těsně před odletem dá rektor dívce alethiometr, zlatý kompas, který odpoví na každou otázku. Musí však slíbit, že o něm neřekne paní Coulterové. Lyra se brzy přesvědčí, že laskavost a krása paní Coulterové jsou jen maskou zloby a proradnosti. Když zjistí, že právě spolek, kterému předsedá, organizuje únosy dětí, uteče a v ulicích města ji zachrání říční lidé Romuni, kteří ji jako přátelé strýce Asriela nenápadně hlídali. Nyní se chystají na sever, hledat unesené děti, mezi nimiž jsou také Lyřini kamarádi Roger a Billy. Lyra se k nim přidá a společně vyrazí do Norvégie, kde jsou unesené děti ukryty. Cestou se dívka seznámí nejen se vzduchoplavcem Scoresbym, ale také s medvědem Iorkem, kterého lidé nutí dělat kováře. Pomůže mu uprchnout a on se k nim přidá. Ve skutečnosti je medvědí princ, který prohrál bitvu o trůn s Regnarem. K severu však míří nejen záchranná výprava, ale také zuřící paní Coulterová. Situace se dramaticky vyhrotí, když výpravu přepadnou Samojedi a unesou Lyru, která se ocitá ve stále větším nebezpečí. Naštěstí má Zlatý kompas, odvahu a hlavu, plnou nápadů.

          0 0
      • fousek  

        V ceske republice jsme si hudbu a filmy zaplatili na prazdnych nosicich informaci, takze zadarmo to rozhodne nemame, ale aby o nas rikali ze jsme zlodeji to je skoro na zalobu.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MirosPikos  

      Doporučuji přečíst článek na pctuning.cz

      Je tam i vysvětleno, v čem jsou Anonymous mimo mísu, bohužel.

      0 0
    • jIrI___  

      Protesty teda byly ultramegahusto­krutopřísné, protestující by se dali spočítat na prstech jedné ruky :D

      0 0
      • Toutou  

        Psal jsem to už nahoře, dneska to nebyl nic moc protest, svolávalo se to v průběhu včerejška na FB a kdo nečte feedy Anonymous, ani o tom nevěděl.

        0 0
    • lataldan  

      Ok, zamykám předchozí vlákno

      0 0
    • Beeda  

      a to se dava nekde prihlaska?

      0 0
      • Toutou  

        Ne, tu máme už všichni přichystanou a v červnu nám ji podepíše Evropský parlament.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Tento týden bude zajímavé sledovat dění okolo Íránu. Ještě včera se mělo za hotovou věc, že dneska íránský parlament zatrhne EU dodávky ropy s okamžitou platností. A dneska se zničeho nic v Íránu objeví inspektoři MAAE a v Íránském parlamentu se s úžasem zjistí, že nemají připravenou předlohu tohoto zákona, tak že se to odkládá na zhruba středu, kdy by taky inspektoři mohli být hotovi.

      Tak mi to přijde, že diplomaté jedou na plné obrátky, až se z nich kouří a začíná se couvat. Podobně, jako kdysi v Berlíně, když nejdříve couvl jeden tank o metr zpět a vzápětí totéž udělal i tank na straně druhé. Takže bych se vůbec nedivil, kdyby se přišlo na to, že nedávná zpráva MAAE byla pouze špatně interpretována, protože se v ní hovoří o situaci před 8 roky a tajemné, vysoce explozívní pokusy, že nesou nic jiného, než exploze používané při výrobě umělých diamantů. A tudíž, že embargo EU a USA jako bezdůvodné se ruší a proto ani Írán nemá důvod zastavit dodávky své ropy. Obě strany si zachovají tvář a krom Izraele budou všichni spokojeni. V Sýrii taky komise LAS zjistila situaci úplně jinou, než jak je na nás po dlouhé měsíce zvraceno z obrazovky. Tak uvidíme, jestli jde pouze o moji nejčerstvější konspirační teorii :-)

      0 0
    • lataldan  

      Bylo i hlavním tématem Týdne živě

      0 0
    • MaPa  

      Prej aktualizace ;-)

      0 0
    • Martin  

      http://vyhnal.blog.idnes.cz/…gitimni.html

      snad to tu už není :)

      0 0
    • martin_bakov  

      Zajimave ze v Polsku ACTA vyprovokovala mnohem vice lidi, protestovaly radove tisice lidi na namestich, zatimco v CR se jich seslo 20 v praze a 20 v brne…

      0 0
      • Toutou  

        počkáme aspoň na čtvrtek, ano? V polsku už se to taky nějakou dobu rozjíždí, tady lidi nevědí

        0 0
        • karliner  

          Ne. Tady je to lidem u ******.

          0 0
          • jecnak  

            Jako vzdycky vsechno.

            0 0
            • Volf  

              To se táhle dějinami našeho národa jako červená nit. Čech je prostě hospodskej švejk, který si klidn nchá kálet na hlavu, jen když má pořád na kus bůčku. Vem si to jak proběhl listopad 1989. Prostě komouši kteří věděli, že je po pádu berlínské zdi a po deklaraci Gorbačova, že nezasáhne ve svých satelitech, museli použít studenty, protože dospělí lidé jen tak do ulic nedostaneš ani dneska, natož tenkrát. Co Čecha přímo nepálí, to prostě neřeší. Takže se nemůžeme divit, že nám nevadí ty gaunerismy co sednes předvádí, to jak se vrchnost snaží co nejvíce omezit osobní svobody a jen kafráme v hopodách. Podívej se jak se snží současná vláda omezit možnost odvolání, nbo jak Drábek chce omezit právo na stávku. To jsou už záahy do osobních svobod člověka takového rázu, že západní svět nemůže chápat. Tedy za předpokladu, že nás dnes cíleně nevyužívají jako laboratoř ne zjištění kam až se dá zajít. Podívej jak dopadlo kroužkování při volbách a jak se hledají cesty to obejíít. Docela bych se vsadil že při příštíchvolbách bude kržkování výrazně omezeno v dochu nějakého ,, svatého ,, politickéého ideálu.

              0 0
              • karliner  

                Já si myslím, že lidi z venkova do pražských ulic dostane poměrně spolehlivě možnost dojet si do Prahy na nákupy placeným odborářským vlakem nebo autobusem, děje se to poměrně často..

                0 0
                • Volf  

                  Ty jsi vážně vůl :-) ( nemyslím to zle /. Někdy mám dojem, že ty propagandistický žvásty snad vymýšlíš pro ty naše trubce přimo ty. Toto mně připadá mnohem srandovnější :

                  Kdy je pořádná kosa:

                  • 18°C Obyvatelé Havaje si berou na noc dvě přikrývky.

                  • 10°C Obyvatelé helsinských činžáků vypínají topení a Rusové pěstují kytičky.

                  • 2°C Italská auta nejdou nastartovat.

                  • 0°C Destilovaná voda zamrzá.

                  • – 1°C Dech se stává viditelným. Rusové jedí zmrzlinu a popíjejí studené pivo.

                  • – 4°C Pes se ti snaží nacpat do postele.

                  • – 8°C Bezdomovci vlézají na noc do krabic.

                  • – 10°C Francouzská auta přestávají startovat.

                  • – 12°C Politikové začínají mluvit o bezdomovcích.

                  • – 15°C Americká auta nejdou nastartovat.

                  • – 18°C Helsinští nájemníci zapínají topení. Obyvatelé Havaje už zmrzli.

                  • – 20°C Dech se stává slyšitelným.

                  • – 21°C Pokud vůbec dostaneš psa na vyčůrání ven, musíš ho potom ukopnout.

                  • – 22°C Bezdomovci si berou dvě krabice přes sebe.

                  • – 24°C Německá auta nejdou nastartovat.

                  • – 27°C Pes zkouší vlézt ti pod pyžamo.

                  • – 29°C Švédské automobily přestávají startovat.

                  • – 32°C Bezdomovci zmrzli a jsou v krabicích stohováni za městem.

                  • – 33°C Žádné normální, ani ruské auto už nejde nastartovat.

                  • – 38°C Rusové si zapínají vrchní knoflíky u košile.

                  • – 43°C Ruská auta nestartují už ani na vodku.

                  • – 50°C Auto se ti snaží nacpat do postele.

                  • – 60°C Obyvatelé Helsinek zmrzli. Tuleni opouštějí Grónsko a stěhují se na jih.

                  • – 70°C Zamrzlo peklo. Univerzita v Kuzněcku organizuje přespolní orientační závod na zahřátí.

                  • – 75°C Santa Klaus opouští polární kruh.

                  • –120°C Alkohol zmrzl. Rusové jsou nasraní.

                  • – 268°C Hélium zkapalnělo.

                  • – 273,15°C Absolutní nula. Ustává pohyb elementárních částic. Rus,žužlaje zmrzlou vodku, připouští, že je pořádná kosa.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
        • martin_bakov  

          nevim co chces dohanet, v krakove bylo az 15tisic lidi. Zajimal by me hlavne komentar/clanek od nekoho kdo vi jak to je v polsku vnimano a proc to tam lidi tolik chytlo.

          0 0
        • Beeda  

          ti blokli pecko co;-)))

          0 0
          • Toutou  

            to má bejt na mě?

            0 0
            • Beeda  

              delej nez ti to smaznou i;-)

              0 0
              • Toutou  

                stahovat porno je blbost. To se streamuje. Mimochodem, tohle po ACTA taky nepůjde

                0 0
                • ememem  

                  fakt? tak to sa vyjasnieva. uz dlho sa hovori o tom ze prave free porno cez net doslova ruinuje tuto kedysi viac ako bohatu brandzu. ak sa tito este furt dost bohati producenti spojili s celym holywoodom a nahravacim priemyslom tak bych celu actu videl ako lobisticku businnes akciu podobne ako veterniky, ekoziarovky, repku olejnu a pod. to sice neni celkom v sulade s konspiracnymi teoriami o ovladnuti sveta ale je to daleko pravdepodobnejsie. ako nie ze by sa mi to pacilo, to len aby bolo jasno.

                  0 0
                  • Toutou  

                    no tak s tím se počítá od začátku, že je to lobby, ne?

                    0 0
                    • ememem  

                      jasne, len si robim srandu ze to niekomu dochadza az teraz co len potvrdzuje ze cely svet je o jebacke :-), ziadna kybervlaka, spionazne sluzby, ovladnutie sveta, nwo, ludia do otroctva, orwell, velky brat a podobne kraviny jake tu poniektori serviruju len obycajny jebackovo-komediantsky biznis.

                      0 0
                      • martin_bakov  

                        +1

                        0 0
                      • Toutou  

                        já taky s ACTA nesouhlasím ne proto, že si připadám jako Winston Smith, ale protože se mi nelíbí přístup hollywoodu, rádobyumělců, OSA, RIAA a když mě navíc k tomu hodlají odpojovat, cenzurovat a omezovat, ať jdou do hajzlu.

                        0 0
      • mr.antik  

        Já z toho mám spíš takovej pocit, že vlastně tady není nějaký právník, který by byl schopnej vlastně vysvětlit ty všecky provázanosti, co česká republika „musí“ a co jsou spekulace… Takže vlastně ani není proti čemu protestovat a nebo na druhé straně obhajovat.

        0 0
        • karliner  

          Nehledě na to, že protestovat proti něčemu (čemukoliv) pochodováním po ulicích je polskej národní sport..

          0 0
    • lataldan  

      Nefunguje Uloz.to, ale podle všeho by to měl být plánovaný výpadek.. Uvidíme :)

      0 0
    • Martin  

      http://diit.cz/…ploadu-mazat

      0 0
    • Martin  

      a ještě jeden článek

      http://technet.idnes.cz/…nternet.aspx?…

      0 0
    • Rychlej turista  

      :-D

      0 0
      • ememem  

        predpokladam ze si robis srandu. ak nie tak je to s tebou horsie jak sa na prvy pohlad zda.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Ten článek je samozřejmě smyšlený, ale realita, jak už to bývá, bude daleko horší.

          0 0
          • ememem  

            okrem toho ze je vymysleny je to naprosty idiotizmus co ale nic nemeni na veci ze acta je naozaj znacne diskutbilna.

            0 0
          • mr.antik  

            Dokud sem nehodíš konkrétní případ té horší reality, tak to tady na nás (a možná na sebe) jen hraješ…

            Pokud možno bych prosil nějaké české nebo středovropské letiště, nějaká afrika nebo arábie mě nezajímá.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Realita je taková, že to, co se nyní děje pokoutně, se bude dít zcela otevřeně a lidé si opět budou dávat moc velký pozor na to, co kde řeknou nebo napíší. Udavačská mašinérie a jejich nohsledi zažijí zlatou éru.

              Spisy už jsou dávno založeny, jen někteří o tom ještě neví.

              0 0
              • marszy  

                Jsem překvapenej ,že někdo tady čte zvědavce :-))Myslel jsem si ,že do ty ****** pomalu vplouváme ,ale mi už tam dlouho jsme:-(

                0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Manas  

      Pokud se trochu zajímáte o moderní technologie a cloud, tak vám asi musí být jasné jak to bude vypadat. Hodně dobře to je shrnuté zde: http://pctuning.tyden.cz/…-megaprusvih

      A můžu říct, že po debatách se zákazníky, že valná většina z nich své plány na cloud reviduje, či případně úplně ruší.

      0 0
      • karliner  

        Ty vole, ten link je tady za poslední týden teprve asi podesáté. Já si to snad doopravdy přečtu :-))

        0 0
        • Manas  

          Fakt? Jak se to tady tak maskuje, tak sem to nevidel :-)

          Tady je jen 2× … to jde :-)

          0 0
        • martin_bakov  

          necti to, predzvykali jsme ti to nejlepsi a ty si to pak nakonec prectes jo ?

          0 0
          • karliner  

            píšeš do kdejakýho threadu a přitom se furt čeká na tvoje pornodoporučení :-)

            0 0
      • Beeda  

        a pocekej az bude valka cloudu, to bude prdel:-)

        0 0
        • Manas  

          To je něco jako válka světů? To abych se začal bát. Nicméně, mě tohle hraje do karet, víc lokálních hostingů pro mne znamená víc práce co se dá naskriptovat :-)

          Když už na to koukám z druhé strany :-D

          0 0
    • Martin  

      http://diit.cz/…ita-a-spatna

      0 0
    • Martin  

      a ještě jeden od autora, který tak pohnul žlučí emememovi

      http://pctuning.tyden.cz/…smlouvu-acta

      0 0
      • ememem  

        nic mi zlcou nepohlo, len ten predchadzajuci clanok povazujem za kecalov blabol

        tento pre istotu ani nejdem citat lebo uz na prvy pohlad splna vsetky charakteristiky toho predchadzajuceho.

        0 0
        • Martin  

          pěkně ti roste vlna, pěkně :)

          0 0
        • Manas  

          A uz jsi zkousel precist co se nachazi v ACTA? Zajimave cteni.

          0 0
          • karliner  

            Nevěš mi bulíky na nos, že jsi to přečetl komplet :-)))

            0 0
            • Manas  

              Vážně jsem to četl … mě zaujaly perly typu: „Žádné ustanovení této kapitoly nelze vykládat tak, že od některé ze smluvních stran vyžaduje,aby její úředníci nesli odpovědnost za úkony provedené při výkonu svých úředních povinností“

              a další: „Každá smluvní strana dále zajistí, aby její soudní orgány měly pravomoc nařídit, aby materiály a nástroje využívané převážně při výrobě nebo zhotovování porušujícího zboží byly bez zbytečného prodlení a bez jakékoli náhrady zničeny nebo odstraněny z obchodních kanálů“

              Jak je specifikováno slovo převážně?

              Další novota: „Každá smluvní strana musí uplatňovat tento oddíl u zboží obchodní povahy zasílaného v malých zásilkách.“

              Tedy pokud si objednáš z dealextreme baterku za pět dolarů, která se bude podobat designovému vzoru, který si někdo v rámci EU patentoval, celníci mohou zásilku zničit bez problémů, viz „její celní úřady mohou jednat z vlastní iniciativy, aby pozastavily propuštění podezřelého zboží“

              Rozhodně zajímavé čtení ke kafi :-)

              0 0
              • mr.antik  

                no ale to se právě musí přecedit do našich zákonů (předem nevěřím že nějak kvalitně) a pak se bude o co opřít. Teď je to takový plácání o neurčitostech…

                0 0
                • Martin  

                  znova opakuju, v AZ už ochrana autorských práv zakotvena je. stačí AZ pořádně dodržovat. ACTA je jenom zbytečná buzerace.

                  0 0
                • Manas  

                  No, v tý naší žumpě to bude ještě vágnější než tady. Nedělám si iluze :-)

                  0 0
          • ememem  

            kedzo to do znacnej miery suvisi s tym cim sa prave zivim tak to na rozdiel od 99% diskutujuich mam nie len precitane ale aj prekonzultovane zo svojimi pravnikmi takze odpoved je hej,cital. preto hovorim ze ten pan sice pise pre niekoho mozno zaujimavo ale inak je to typicka novinarcina – musi tam byt senzacia a potencionalny flame, kto by to inak cital. to ze je tam aj kopa blbosti beriem ako taky novinarsky standart. len pre istotu zopakujem asi desiaty krat – ano, acta je kontraverzna viac ako dost. ale nic ine jak biznis a la „ekologicke ziarovky“ bych tam nehladal. nehovoriac o tom ze vstupi do platnosti len ratifikaciou vsetkych zucastnenych stran a minimlane u nas sa „zatial tak nestalo“http://e­konomika.sme.sk/c/624043­0/slovenski-politici-su-zatial-proti-spornej-dohode-acta.html aj ked asi len preto ze sa blizia volby a prejde to az potom.

            0 0
            • karliner  

              jedna technická – tím, že to neratifikujeme my znamená, že se nebude praktikovat ani v jiných zemích?

              0 0
              • ememem  

                ano, tak jak napr. euroval, nicmenej moc tomu neverim ze to neprejde (tak jak euroval :-)).

                0 0
            • Manas  

              Jenže právě ten byznys a formulace v ACTA obsažené spolu více než souvisí. V podstatě, pokud se na to dívám svojí optikou, bude pro nás těžší se dostat k filmům mimo region (region free DVD playery), obecně kvůli DRM opět nakynou ceny DVD, nebo minimálně zůstanou na stejné míře, což už teď mě sere natolik, že DVD nekupuju (pouze hodně vybrané filmy v levných edicích) a hudbu jsem přestal kupovat úplně. Ještě než se zeptáš – ano, přes rok a půl už nestahuju hudbu, ani filmy, ani SW.

              Sice vás se to týkat nebude, ale nás evidentně ano.

              0 0
              • ememem  

                ale iste, ved o tom to je.

                btw – jak ze nas sa to tykat nebude a vas hej?

                0 0
                • Manas  

                  Třeba vás se to povede nepodepsat :-) (zkrachuje EU do té doby)

                  U nás jsou jak obvykle předpřiposraný, takže to podepíšou ještě určitě dopředu. Nebo mě překvapí a budou švejkovat. :-P

                  0 0
                  • karliner  

                    Bude také záviset na období zbývajícím do voleb.

                    0 0
                  • ememem  

                    acta ako vacsina podobnych zmluv vstupi do platnosti ratifikaciou vsetkcyh zucastnenych stran takze „u nas neplati u vas hej“ nepripada do uvahy. ak to neprejde u jedneho neplati. preto si myslim ze nakoniec prejde. aj ked nejake upravy sa mozno k nelibosti usa biznismenov vyboxuju.

                    0 0
                    • Manas  

                      Je to možné, záleží jak se to moc bude měnit v průběhu ratifikace. Myslím teda složení EU :-D

                      0 0
              • karliner  

                Už jsem někde myslím psal – co se týče filmů, vývoj směřuje jednoznačně k pay-per-view TV.. A aby se to netýkalo jen těch, kteří mají dost peněz na to, aby byli líní stahovat filmy z internetu, musí se nejdřív vyřešit toto.

                0 0
                • Manas  

                  OK, tohle mi je jasný. Nicméně stejně, místo aby třeba megaupload koupili a dokázali využít ten potenciál 150 milionů platících lidí, tak to radši potopí (vím, je to trochu přitažené za vlasy). Mi přijde, že si vyvíjejí vlastní systém, kterým by jim s distribucí obsahu plánovanou na megauploadu kolidoval. Nicméně to je na úrovni spekulace.

                  A všichni víme jak jsou tyhle společnosti pružné v nasazování moderních technologií distribuce. Takže pay-per-view TV v našem regionu … asi tak za milion let.

                  0 0
                  • Martin  

                    podobná myšlenka padla v páně Rybkově článku na pct, který mistr ememememem zabečením označil za blábol

                    0 0
                    • Manas  

                      Vida. Mě se zdálo že jsem to viděl někde .. já to četl na Register.

                      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Manas  

      Mě neskutečně sere ta mediální kampaň, kdy se všechno shazuje na ilegální stahování. Každý den, na skoro každém zpravodajském serveru vyjde článek typu: „Stahovači zabíjí spravedlivý výdělek muzikantů“ nebo „Stahování zahubilo 97 procent videopůjčoven, nyní mu zvoní hrana“. Přitom po tomto za poslední dva roky ani neštěknul pes. Teď se vše vytahuje.

      Fakt je to pokládání kouřové clony až tak nechutně viditelné.

      Jen tak je dobré si přečíst i toto:

      http://neviditelnypes.lidovky.cz/…olecnost.asp?…

      0 0
      • Martin  

        nějak se na ty zlé piráty ukázat musí

        halt máme v národě pořád vysoké množství jedinců, kterým na těle roste vlna, a kteří tyhle zprávy baští :)

        já si každopádně budu muset do zásoby napořizovat repliky cyklodresů z DX, než mi je kvůli ACTA zakážou kupovat :)

        0 0
        • Manas  

          Tohle mě mrdá taky, už kolegovi teď zastavili i balíček v hodnotě $3, že prý cena není pravda a ať se dostaví doložit všechny náležitosti na celní úřad. Napsal jim ať si to strčí do ****** :-)

          0 0
          • Martin  

            balíček z DX nebo odjinud?

            já mám na cestě zásilku za 20 a 15 babek, tak jsem zvědav (:

            0 0
            • Manas  

              z DX. Já mám na cestě balíček za 20 babek, tak uvidím. Nebo neuvidím.

              0 0
              • Martin  

                mi hajzli napařili 400 za obraz z DX, ale je fakt, že to už je dost velký předmět, takže se dalo čekat, že se v něm budou rýpat.

                ovšem jestli se mi budou rýpat i ve škubátku chlupů a v redukci na objektiv, tak fakt začnu mít pocit, že se zmrdi na celnici nudí…

                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • karliner  

        Třeba s tvrzením, že stahování (a tedy také levná DVD) zabilo 97% půjčoven bezvýhradně souhlasím. Kdyby se z věty „Stahovači zabíjí spravedlivý výdělek muzikantů“ vypustilo slovo spravedlivý a místo slova muzikantů se doplnilo OSY, tak je to také pravda :-)

        0 0
        • Martin  

          je jasné, že levná DVD z trafiky jsou zlo!!!! já bych ty lidi, co s nápadem placky za padesát korun přišli, bez milosti upálil nebo ukřižoval hlavou dolů.

          0 0
          • karliner  

            Nejsou zlo, pouze pohřbily jeden business, tak to chodí trolle :-)

            0 0
        • Manas  

          Myslím, že půjčovny hlavně zabily levná DVD. Filmy se stahovaly už v roce 2000 a nebyl to problém pro půjčovny. Spíš se velká většina zákazníků rekrutovala z lidí co to stáhnout neuměli a teď to maj za 49 korun.

          S tou Osou souhlas … ještě bych přidal RIAA a IFPI :-)

          0 0
          • karliner  

            To máš pravdu, ale v roce 2000 mělo přístup k rychlému internetu násobně méně lidí než posledních pár let. DVD vypalovačka byla celkem vzácnost a doma ji měl málokdo a průměrnej disk měl kapacitu srovnatelnou s dnešníma fleškama o kterých tehdy nikdo neměl ani páru. Takže kdo nebydlel na koleji na strahově nebo tam neměl kámoše, měl peška :-)

            0 0
            • Manas  

              Čoveče, velmi čile se obchodovalo s filmy výměnným způsobem, a to jsem nebyl na Strahově nebo na koleji. I u nás na vesnici vždycky někdo přinesl disk a většina vesnice (ti co měli komp) si to stáhnuli. To jsem míval násobně více filmů než teď :-)

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • mr.antik  

        Viz článek na novinkách:

        …musí neustále čelit hackerským útokům, které mají být odplatou za omezování svobody internetu – tak hackeři totiž vnímají zablokování největšího serveru pro sdílení dat na internetu…

        tak asi mají hackeři špatný marketing nebo co…

        0 0
        • Martin  

          ale hovno marketing. to jenom řádí novinářské onuce píšící na objednávku z vyšších míst. ocas opět vrtí psem.

          0 0
        • Manas  

          Jak chceš řešit marketing, když nemáš firmu, která si může dovolit lobbovat za podobné zákony, zvát politiky na akce a cpát do toho sumu peněz?

          Těžko ti na Novinkách napíšou, že AKTA nebo SOPA ti nejen že nezlevní, nebo pomůže zpřístupnit DVD nebo muziku, ale zároveň umožní dodavatelům zvýšit cenu. Nebo když už jsme u toho .. težko na Novinkách najít vyvážený článek.

          Ten se totiž špatně píše. Je s ním moc práce.

          0 0
          • Volf  

            Kde v kmotry ovládaných médiích najdeš vyvážený článek ?

            0 0
            • Manas  

              Erm … nikde? Zůstanou ti jen nezávislé weby, které taky pomalu ubývají. A i v těch si musíš informace pečlivě hledat.

              0 0
              • Volf  

                No a jsem zase u toho. Za chvíli zase naše novodobá šlechta najde způsob jak je zablokovat, protože je označí třeba za extrémisty :-) A spousta švejků jim bude ještě tleskat.

                0 0
                • Manas  

                  No na tohlecto je přeci SOPA a PIPA, ne? Jiný důvod pro jejich vznik vážně nevidím.

                  0 0
                  • Volf  

                    A nejhorší je, že i za proklínaného bolševika jsi si postil Svobodnou evropu, Hlas ameriky, pak si k tomu dal verzi naší socialistické propagandy a dostal se tak k relativně pravdivé skutečnosti. ners máš už jen tu vrchnostenskou propagandu. Takže dokud nespustí Island po své lidové revoluci nějaké rádio, tak se k oběktivní informayci nedostaneš. Teď jsem třeba četl jak se snaží vydat zakladatele Wiki leaks do Švédska, prootže švédové ho mohou vydat do usa :-) to je svoboda jako vyšitá…

                    0 0
              • Martin  

                nezávislé weby budou obviněny ze šíření bůhví čeho a zavřeny.

                0 0
                • martin_bakov  

                  kdyz nebudou moct nic ovlivnit tak je nezavrou, pokud by nejake nezavisle sdruzeni lidi rostlo na sile najdou se vzdycky zakerne cesty jak ho zdiskretitovat,roz­pustit…

                  0 0
                  • Volf  

                    Stačí se podívat na dbory. Ať se to komu chce líbí nebo nelíbí je to uskupení, kterému vděčíme dnes za nějaku pracovní dobu a pracovní podmínky. A protože je to největší nepřítel ,, naší šlechty ,, tak se podívej na diskreditační kampaně. A pak si vem skutečnost, co by se dělo třeba v ěmecku, kdy takový drábek / v Německu by se nechatal / udělal to co stačil za tu krátkou dobu napáchat. Proto se zde dnes děcka na základce učí o komunistických nebo zpolitizovaných odborech. Protože v jednot lidí je jich jdiná síla a tak se intrikuje a kmotrovská media lžou až se práší ve smyslu, že 100 x opakovaná lež se stáá pravdou.

                    0 0
                    • Manas  

                      Na druhou stranu, když vidíš předáky odborů a čteš jejich rozhovory, tak se ti taky trochu otvírá kudla v kapse.

                      Trochu mi tady v jejich jednání chybí kompromis, vždycky se dá dohodnout, ať už na jakékoliv úrovni. Musí tam být ale snaha se dohodnout, nestát slepě na jedné pozici. Ale to platí pro obě strany.

                      0 0
                      • Volf  

                        To mě taky, ale zase je to jen hloupost těch členů, protože si neuvědomují, že tito lidé nejsou s nimi, ale sedí v senátu nebo v parlamentu a kopou za úplně někoho jiného a třeba je to i účel, který má pomoci odbory zničit…

                        0 0
                    • karliner  

                      Odbory ale jsou buď vyloženě komunistické nebo alespoň silně zpolitizované. To nikdo děcka učit nemusí, to vidí každej, kdo není slepej a používá to, co má v tý kouli mezi ušima :-)

                      0 0
                      • Volf  

                        A co není podle tebe zpolitizované ? Pokud se nepletu tak i ty žiješ v prostředí zastupitelské demokracie, kde jsi se vzdal části své svobody ve prospěch svého zastupitele. A pokud mě paměť neklame, tak každý z nás má právo se sdružovat a to také znamená, že nikdo nemá právo to zpochybnit, ty esence demokracie. A já budu vždycky tvrdit, že odbory je to jediné co mají zaměstnanci k tomu, aby měli vůbec nějaká práva. A kdo to nedokáže pochopit, tak je to jeho problém. Jo a odbory zde byly dávno před komunisty. To jen pro zajímavost. A myslím si, že také zasluhují nějakou úctu, protože naši dědové a pradědové do sebe nachávali střílet od kriplů podobným těm, kterých se tak zastáváš a to dokonce i za doby tatíčka Masaryka. Nebýt odborů, tak dneskas možná děláš za kus chleba a přístřešek. A to by jsi si měl stále uvědomovat. Občanská společnost tak jak ji známe není z důvodu lidumilství zaměstnavatelů / byla i otorkářská společnost, která velice dobře prosperovala /, ale jen poto, že zde vždy existovaly odbory a občanská sdružení, které je k tomu donutily.

                        0 0
                        • karliner  

                          Máš prostě trochu jiný názor, no, jsi levičák, já jsem liberál, ohledně odborů se prostě neshodneme, tak to necháme být, málokoho to zajímá :-)

                          0 0
                          • Volf  

                            Ne nebudeme se hádat a ani to vůči tobě nemyslím nijak zle. A s tou mojí levicovostí to taky není tak úplně pravda. Já byl prostě vychován k nějaké morálce, nějakému přesvědčení a k nějakým postojům a že se to někomu jeví jako levicovost mě spíše děsí. Prostě nekradu, nepodvádím, ctím zákon, věřím na dobro mezi lidma, na to že každý člověk má mít právo na spravedlivý soud, na to aby žil v opravdu právním státě a na to, že každý člověk má právo na důstojný život hodný 21 století a že stát jsme my a politici jsu pouze námi najmutí správci a že má být tresžtán lump a ne oběť. To je vše. Prostě nikdy nebudu sdílet rozhořčení nějakého asociálního odeesáckého nadčlověka, který se minule v televizi rozohňoval nad tím, že v nějakém městě je zadarmo veřejná doprava, protože je to špatně a za všechno se musí platit. Jen nějak pozapoměl demokrat, že rozhodnutí většiny je závazné pro demokracii. Jenže on ty peníze vidí nejsíše v nějaké spřátelené kapse. A to jsem vždycky úplně modrý vzteky.

                            0 0
                            • karliner  

                              Ale jo. V tom s tebou souhlasím – kokoty najdeš všude. I když tedy v ČSSD jich je víc ;-)

                              0 0
                              • Volf  

                                Nejsmutnější na tom je, že se zde podařilo propagandě vytvořit názor, že je vlastně jedno koho volíš. A ty jejich souboje jsou úsměvné v souvislosti s tím, jak vesele dokázali spolupracovat v Praze i na oblastech. A lidi jim stále žerou třídní nebo politický boj, místo toho aby vzali klacky a hnali je jedním šmahem všechny do Vltavy. Ale abych ti pravdu řekl, řešení tohoto problému nemám, protože demopkratickou cestou to nepůjde a nedemokratická cesta je nám nepříjemná pro naši slušnost nebo pohodlnost. A to ti gauneři moc dobře vědí, že slušný člověk proti praseti nemá šanci, protože aby uspěl, musel by se stát také prasetem.

                                0 0
          • mr.antik  

            Mě by stačilo třeba 7 bodů, co vlastně chtějí a co chtějí jejich příznivci. Bez vynechání nicneříkajících frází typu „svoboda slova“…

            0 0
            • Manas  

              Tjn, to by bylo fajn kdyby meli na tech strankach co treba „napadnou“ jako hlavni text. Asi by to dost pomohlo.

              0 0
              • Manas  

                Az budu mit po meetingu tak dam dohromady body co mi vadi na ACTA. Jeste ji mam v patrnosti, vcerejsi precteni na me zanechalo nasledky :-)

                0 0
                • Martin  

                  pozor, aby tě ememememememem nevyargumentoval :D

                  0 0
                  • ememem  

                    mne si u ****** a akurat si smiesny jak 5 rocne decko ktoremu prave zobrali kacera ty komicky pseudobojovnik za slobodu.

                    mimochodom k tomu „argumentu“ – to musis uviest nejake fakty a nie ze co si myslis a co ta na veci serie. skus si niekde pogooglit a najst vyznam toho slova.

                    0 0
                    • Martin  

                      mám pocit, že ti ta vlna leze i do mozku :)

                      0 0
                      • ememem  

                        to je ten argument? uz si zabudol len avotomtoje.

                        0 0
                        • Martin  

                          když uvážím, jak ses vyjadřoval k Rybkovým článkům, tak jiných argumentů je pro tebe škoda (:

                          0 0
                          • ememem  

                            s tym ze namiesto vytvoreniu vlastneho nazoru sa dokazes len upnut k cuzdiemu a ten papouskovat ako vlastny s maximalnym dodatkom ze ta to serie ti moc nepomozem, s tym si musis poradit sam. (schvalne si pozri kolko tvojich prispevkov v tejto debate su linky an nejkae clanky a zbytok len kydy o jedincoch „kterým na těle roste vlna“, inak nic.)

                            0 0
                            • Martin  

                              zato od tebe jsme se toho dověděli (:

                              0 0
                      • Rychlej turista  

                        Včera na Slovensku vláda (které byla nedávno vyslovena nedůvěra) schválila euroval, což znamená povinný a opakovaný sestřih, vždy do osmi dnů od nařízení. A klidně až na kůži :-)

                        0 0
                • mr.antik  

                  to teda čumim že jsi to přečetl… ale stejně to ještě nic přece neříká o tom, jak konkrétně se to projeví našich zákonech, nebo v zákónech zemí EU a jak se to konkrétně bude vykládat z pravního pohledu. Takže hlavně aby to nedopadlo jak s balením koblih…

                  0 0
                  • Manas  

                    To neříká, nicméně jsou tam rámce do kterých naše zákony budou zasazeny a pokud se z nich bude vycházet, tak už si snad začnu patentovat části kódu a podobně :-)

                    Víš jak naši zákonodárci dokážou nařízení shora přihnout tak abychom byli papežštější než papež. Toho se bojím.

                    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Martin  

      trocha ironie nikoho nezabije

      zakažme řetězce, zabíjí malé prodejny… nabízí se analogie s kopírováním a hudebním průmyslem :)

      http://www.novinky.cz/…etnamci.html

      0 0
      • karliner  

        Ty zase jen trollíš, to já poznám :-)

        0 0
      • Volf  

        sežeň si toto…

        Martin Herzán – TOTALITNÍ SVETOVLÁDA

        0 0
        • martin_bakov  

          autor knizky se urcite diva kazdy vecer pod postel jestli tam nema spiona :D

          0 0
        • karliner  

          maník, kterej 20 let po plyšáku kandiduje za bolševiky do parlament je dozajista důvěryhodným a objektivním autorem, kdybych měl tu čest ho potkat, vrazil bych mu s chutí pár výchovných :-)

          0 0
          • Volf  

            Pokus se udělat úkrok, pak se nadechnout a neřešit kdo, ale co… Možná uvidíš svět v reálných souvislostech.

            0 0
            • karliner  

              Když někdo říká CO, musíš nutně řešit KDO to říká. To oddělit prostě nejde.

              0 0
              • Volf  

                Jo. tento nesmysl je pak vidět na naší parlamentní politice. Když odeesákovi zabijí babičku, tak než se rozhodne pro spravedlivý vztek, tak musí zjistit, jestli tím vrahem nebyl náhodou odeesák, protože pak k tomu měl jistě důvod a bába si to zavinila vlastně sama. Stejně tak to je v gardu čssd :-) Nezáleží na tom kdo, ale co to j to oč tu běží. Nikdo nemá patent na rozum a nikdo není totálně hloupý. Takže každý z nás má možnost říci občas i skvělou věc, která by neměla zapadnout pod stůl jen proto, že autorem je někdo z údajného / a neexistujícího / druhého břehu.

                0 0
                • karliner  

                  Jinak – ty jeho blitky jsou k dohledání na internetu. Zcela zodpovědně můžu říct, že ten člověk je blázen, grafoman a lhář.

                  0 0
                  • Volf  

                    To se s tebou nepřu. Základní otázkou je ale to, co ti gauneři co si rozebírají bývalý státní majetek udělali od listopadu 1989 proto, aby tito lidé skončili s posměchem někde ve stoupě? Neudělali nic, jen vytvořili armádu chudých z huby do ruky žijících řadových zaměstnanců / a často jen marně práci hledajících /, kterým je jedno kdo to je, jen jim říká něco, co oni vidí kolem sebe a věří mu. To je ten problém. Myslíš si, že Němci nevěděli kdo je Hitler ? Jenže jim dal chleba a to je to co hladový člověk potřebuje víc než ideály. Takže všichni ti kalouskové , nečasové, drábkové a další gauneři jsou viníky toho, že se zde může celkem úspěšně prezentovat takový člověk a mít velkou podporu lidí.

                    0 0
                    • marszy  

                      Co s tím uděláte Vy všichni co tady píšete v teple kanclů a bytů????

                      0 0
                      • karliner  

                        Já nic, páč je to teď výrazně, ale opravdu výrazně lepší, než to bylo za totáče.

                        0 0
                        • Volf  

                          souhlas s druhou polovinou věty, nesouhlas s první, protože když se s tím nic neudělá, tak ti gauneři z toho udělají horší místo k životu než za totáče. A další je to, že ikdyž se mám líp, tak to nikoho neopravňuje odklánět, tunelovat, čunkovat a podobně :-)

                          0 0
    • Toutou  

      Tak se vracím z demonstrace. Účast si netroufám odhadovat, byla neskutečná zima a lidi přišli většinou až na pochod. Každopádně had lidí to byl slušnej, neskutečná atmosféra, filmový hlášky, memes na transparentech, vidět jsme byli dost. Hlavně že média v půl třetí už chrlila jak nás přišlo málo.

      0 0
    • Martin.K1  

      Že by Slováci zachránili

      0 0
    • Coffin Corner  

      Hm, tak nejlepší vyhledávač torrentů btjunkie.org skončil :(

      http://btjunkie.org/goodbye.html

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • jIrI___  

        Nejlepší je piratebay :)

        0 0
        • Toutou  

          Což není primárně vyhledávač, ale tracker.

          Pro vyhledávání používám torrentz.eu poměrně úspěšně.

          0 0
    • martin_bakov  

      Hlavní manažer občanských demokratů Jan Kočí uvedl, že krádež osobních údajů členů ODS je daleko za hranou toho, pod čím si lze představit svobodné využívání internetu. Anonymous podle něj potvrdili, že nechtějí seriózní diskusi, ale nátlak za hranicí zákona.

      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

      Na tomto citatu je krasne videt jak hlavni manazer ODS vubec nechape co predstavuje pojem ‚Anonymous‘. …anonymous je absolutne nahodna skupina lidi, kazdy se muze zastitit touhle nalepkou – proto nelze s ‚Anonymous‘ vest jakoukoli ‚seriozni‘ debatu natoz jim vycitat ze delaji natlak za hranici zakona.

      0 0
      • karliner  

        Prostě šmejdi.

        0 0
        • martin_bakov  

          Presne tak, a protesty proti ACTA moc duveryhodne teda nevypadaly.

          Byl tam vubec nekdo normalni :) (sorac Toutou) ?

          0 0
          • Toutou  

            Co to je ty vole? :D:D To jsou snad ze soboty, ne? Nevím, netuším. Mrknu po fotkách.

            0 0
            • Toutou  

              Ve čtvrtek to vypadalo takhle. Věkové složení pochopitelně nejsilněji 15–30, ale našlo se dost vyjímek. Účast oficiálně přes tři tisíce lidí a naprosto klidný průběh.

              Jenom ty fotky se absolutně nepovedly, byla neskutečná kosa a na cokoliv pod 1/30 vteřiny jsem se moc klepal.

              0 0
            • martin_bakov  

              to nejsi ty ?

              0 0
              • Toutou  

                Nevim jestli to je narážka na něco, nebo vážná otázka, já tam v sobotu nebyl a tahle fotka na mě taky nepůsobí zrovna důvěryhodně.

                0 0
          • jIrI___  

            Banda rádoby důležitých děcek…

            0 0
            • Toutou  

              Mimochodem, názor těchhle děcek má v tomhle státě v okamžiku dovršení osmnácti let úplně stejnou váhu jako ten tvůj :)

              0 0
              • Martin  

                jiří byl taky děcko a nějak na to friško zapomněl :D

                0 0
              • karliner  

                Což je smutná realita..

                0 0
                • Toutou  

                  Co ti prosímtě vadí na lidech, kteří protestují na ohlášené poklidné demonstraci proti něčemu, co se jich nějakým způsobem dotýká? A mimochodem se můžeš odstěhovat, jestli se ti dnešní mládež nelíbí ;) To je ta krásná svoboda.

                  0 0
    • Cholerik.1  

      Když už nic jinýho, tak aspoň díky protestům a veletočům na stránkách ODS si toho konečně náš velevážený předseda vlády všiml a popřemýšlel o čem že to ACTA vlastně je a trochu se chytá za nos… Dík za snahu.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • karliner  

      Anonymous a spol. je prd kyberválka. Teď jsem na doporučení přelouskal vlákno „milan“ – to je teprve kyberválka..

      0 0
      • Zlatka  

        JdS překvapil jak dokáže být objektivní.

        0 0
      • Martin  

        co milan, ale podívej se na zlatčinu kyberkřížovou výpravu hájící 650B

        0 0
    • Coffin Corner  

      Že by labutí píseň ulozto.cz?

      http://datarama.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • jeffino  

      trošku zneužiji tento dred, není to úplně k tématu, ale souvisí to s ním.

      Syn od kolegy z práce dal na uložto asi 200 filmů ke stažení(postupně od r.2010 do dneška). Včera měli doma návštěvu, tři fízli si přišli pro počítač, měli povolení k domovní prohlídce, skončí to samozřejmě u soudu v trestně právním řízení, předpokládaná částka, kterou bude protipirátská unie chtít je cca 6 mega.

      Nevíte někdo jaké mohou být jeho šance u soudu ? Má šanci se z toho ten 17-náctiletej kluk nějak vysekat ?

      0 0
      • martin_bakov  

        nemam paru, zeptal bych se piratske strany jestli nemaji nejake informace a patral bych ruzne po forech jestli se to nekomu uz nestalo, kazdopadne zpusobil skodu a ani se nijak nechranil (VPN, komplet sifrovany pocitac…)

        0 0
        • jeffino  

          byl u toho jouda dokonce ani nemazal maily, který mu chodily z uložto (podle toho ho vystopovali, bylo to na udání a brzy budem dokonce vědět od koho).

          myslím, že to není ojedinělý případ, ale nevím o žádným precedensu, z kterýho by se dalo vycházet, šance jsou podle mě 50/50, ty společnosti to ví a proto chtějí prosadit něco takovýho jako ACTA.

          0 0
      • Rychlej turista  

        6 mega za co? Pokud to vyčíslili tak, že je to částka, kterou by měli za prodané filmy, trval bych na přesném vyčíslení způsobené škody předvoláním všech těchto konkrétních lidí jako svědků. Aby dosvědčili, že si ten film nekoupili opravdu jen proto, že si ho stáhli zdarma. Pokud je vůbec seženou, budou je ještě muset nějak donutit svědčit v jejich prospěch.

        0 0
        • martin_bakov  

          a to je vyklad jakeho zakona ? Pravnici moc na selsky rozum nedaj.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Poškozený musí vznik škody prokázat. A jak to udělat lépe, než výpovědí svědka, který věrohodným způsobem dosvědčí, že si film opravdu chtěl zakoupit a neudělal to jen proto, že si ho stáhl zdarma. Vše ostatní jsou jen dohady a mystifikace.

            0 0
        • Rychlej turista  

          Samozřejmě bych pak taky chtěl vyslechnout konkrétního obchodníka, u kterého si ten film chtěl zakoupit, kdy, kde a za kolik. Teprve pak by se dalo uvažovat o tom, že vznik škody je dokázán alespoň teoreticky. I tak jsou ale známé případy, že člověk jde do obchodu s pevným úmyslem nakoupit, ale nakonec tak stejně neudělá. Je velmi pravděpodobné, že nakonec vyjde najevo, že lidí, co by si ten film opravdu koupilo, bude mizivé množství.

          0 0
          • mr.antik  

            tak timhle tempem by se toho teda fakt vyšetřilo. Taky jezdíš MHD načerno, protože autobus stejně jede, takže škoda = 0

            0 0
            • Rychlej turista  

              Důkazní břemeno je na straně žalobce. Žalovaná strana nemá vůbec žádný důvod mu to ulehčovat.

              0 0
              • mr.antik  

                Docela by mě zajímalo čim se živíš. Jestli tvoříš nějaké hodnoty nebo jen spotřebováváš, asi bys ses na to díval jinak…

                0 0
              • JSt  

                dukaz a vycisleni skody je velice proste. nechas si vyjet od uloz.to pocty stahnuti jednotlivych filmu, vynasobis to cenou filmu a mas castku, se kterou muzes operovat.

                kdybys vykradl zeleninu, tak se taky budes obhajovat, ze vsechna rajcata se neprodaji, pac nektera urcite shniji, tudiz jsou neprodejna, takze by se nemelo vsecko pocitat? :-D

                nejaka acta je nesmysl, ale protesty na obhajobu piratstvi jsou imho postaveny na hlavu jeste vic.

                0 0
            • jeffino  

              No ale ti lidi, co to stahovali, ten film mohli mít i zakoupenej, to přece nevylučuje a tím pádem nikoho nepoškodili:-).

              0 0
        • jeffino  

          Těch 6 mega je opravdu v teoretické rovině, kolega nepředpokládá, že by takovou částku po jeho synovi mohli chtít, ale vůbec bych se nedivil kdyby chtěli třeba 2 mega. Celkem je zajímavý, že trestní oznámení leželo na stole policajtům od 12.prosince, ale vyšetřovat to začali těsně po tom co jeho synovi bylo 18.

          Já uznávám, že to co udělal je blbost, ale nevidím důvod k tomu proč 18-tiletýmu člověku za něco takovýhodle kazit život.

          0 0
        • JSt  

          to imho nemas sanci nijak prokazat. film jsi stahl, videl jsi ho, prodejci usel zisk. end of story. taky neprelezes plot na koupaliste a nebudes se nikde ohanet tim, ze kdybys mel jit pres pokladnu, tak si na plovani nechas zajit chut, takze plovarnikovi vlastne nevznikla zadna skoda. ;-)

          0 0
      • nox159  

        muzu k tomu jen takovy dotaz o problematiku jako takovou se vubec nezajimam co jsem skoncil skolu se o PC a dalsi veci zajimam jen fakt okrajove a to tak ze kdyz mi jede net a BF tak neni co resit

        beru ze kdyz nahodim na net nejake filmy je " pruser" kdyz mam ale stahle filmy ( hry programy) z netu v PC je to teoreticky ok nebo jak?

        jen me to zajima…

        0 0
        • jIrI___  

          Filmy a hudbu pro svoje potřeby stahovat můžeš. Kvůli tomu se platí i nějaký ten poplatek při nákupu médií (HDD, DVD, CD, atd.), jako „kompenzace“ ušlých zisků.

          0 0
          • nox159  

            jen filmy a hudbu? programy a hry ne?

            0 0
            • jIrI___  

              Programy na beton ne a u her to předpokládám bude stejné.

              0 0
              • Toutou  

                není to tak, že stáhnout klidně můžeš, ale nesmíš to spustit/instalovat?

                0 0
                • jIrI___  

                  To netuším. Jen pro dobrý pocit ze stahování, aniž bych neměl v plánu program instalovat, jsem nikdy nic nestahoval :D

                  0 0
              • Martin  

                mezi hrou a programem není rozdíl.

                0 0
                • JSt  

                  a jak je to s textovym editorem a programem? :-D

                  0 0
                  • Martin  

                    záleží na tom, jak kvalitní ten editor je :)

                    0 0
        • Rychlej turista  

          Potřebují „případ“, o člověka jim vůbec nejde. Cítí prachy a pokud jim to vyjde, rozjedou to ve velkém. Na stejném principu je založen státem posvěcený kšeft mrchožroutů, kdy kvůli roky zapomenutým dlužným 10 Kč člověka sedřou při exekuci z kůže.

          0 0
    • vikicek  

      http://www.cnews.cz/…-vazby-video Není to hloupej člověk

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.