• .: Elessar :.1

    Ahoj,rozhoduji se o koupi telefonu a do finále došly Honor 3C a Microsoft Lumia 640. Oba stojí podobně. WP jsem už jednou měl a byl jsem spokojený, byl stabilní a rychlý. Honor bude nabízet více aplikací a různých blbůstek, ale nevím jestli si udrží rychlost a stabilitu i po nainstalování pár věcí. Takže otázka zní: udrží si android rychlost a stabilitu po celou dobu nebo začne po čase padat a sekat se nezávisle na tom, že Honor má 2Gb ram? Díky

    0 0
    • niky79  

      Je to uplne jedno. To, jakou platformu by sis ovsem mel vybrat, zalezi na aplikacich, ktere chces pouzivat, a bohuzel, v tomto je WP vice nez tragicky.

      0 0
    • Muf_Bike  

      Resim stejnou otazku WP x android u mlade. Sam mam androida a disel jsem zaveru ze ji bude lepsi WP prave kvuli stabilite a odladenosti. Idealbe si udelej seznam appek co hodlas rozhodne pouzivat a koukni jestli jsou i WP verze pripadne aletrnativy ktere ti padnou… a mas pak jasneji. Ja bych momentalne asi WP klidne zkusil. Dlazdice se mi libi a odladenost a plynulost je taky plus. Tlfon mam S4 takze problem s rychlosti nemam ale u nizsich rad si myslim ze WP bude mit v tomto ohledu navrh.

      0 0
      • Smazaný účet  

        máme ve firmě samsungy s3, s4, s5 a většina jich dala max rok než šla na reklamaci. Přehřívání zamrzání restarty a podobné srandy dělaly nakonec všechny a servis to stejne vyřeší jen dočasně. Zkusil jsem koupit 3 Lumie a kromě ovládání, který je fakt oproti androidu a iOS úplně jiný na ně slyším jen chválu. (rychlost stabilita..). Jiný než wp telefony uz do firmy kupovat nebudu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak S3 jsem měl asi 1/2roku, problém s ním nebyl, ale je fakt že nějaká aktualizace, která se mi vyhla dost zhoršila plynulost systému a lidé dost na to nadávali.

          0 0
    • tomfree  

      Je to celkem jednoduché,pokud potřebuješ telefon pro práci windows,pokud na hraní android.

      0 0
      • TeryPV  

        Tenkrát, když jsi to psal, možná jsi to myslel vážně, ale čas ukázal jak to ve skutečnosti je :)

        Vtipné po těch letech :D

        0 0
        • tomfree  

          Každá věc má nějaký vývoj,že to zařízli neznamená,že v době kdy se to řešilo ten systém nebyl lepší a to,že je to pravda mi předvádí můj aktuální telefon docela pravidelnými potřebami restartů,které jsem u win nepotřeboval,tak sláva vývoji.

          0 0
          • TeryPV  

            Vidíš to a já měl L650 a restartoval jsem dvakrát týdně, již jsem to tu několikrát psal. Minimum aplikací, jaké taky že. Nyní Redmi Note 3 a restart tak jednou za měsíc a to kvůli aktualizaci :)

            Je třeba se zamyslet proč to zařízli?? To jsi nepřemýšlel? Nebyli lidi, nikdo neprogramoval aplikace, tím nebyli lidi a tím zase nikdo neprogramoval aplikace… Chápeš? Prostě trh :)

            0 0
            • tomfree  

              To znamená,že všechny věci,které nechytly mainstream jsou špatné?

              Bylo málo uživatelů,to je pravda,mi ten systém vyhovoval,ale uznávám,že nejsem zrovna typický uživatel.

              0 0
              • TeryPV  

                V oboru jako jsou smartphone ano. Pokud pro smartphone nejsou aplikace, nebudou to lidi kupovat, pokud to nebudou kupovat, nebude nikdo programovat. Je to začarovaný kruh. Microsoft to prostě špatně uchopil, respektive mi přijde, že ani sám neví, jak to chtěl uchopit.

                Potenciál to mělo, dle mě, ale MS to prostě zabil svým přístupem, kdy házel vývojářům klacky pod nohy.

                0 0
                • tomfree  

                  Vidíš a tohle by u mne nefungovalo,nikdy jsem žádnou aplikaci nekoupil,stačí mi ty instalované v telefonu,kromě navigace,mailu,proh­lížeče vlastně nic nepotřebuji,ani ten foťák,protože pokud už chci fotit,tak chci aby to nevypadalo jako omalovánka.

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Ale to nejsi cílová skupina pro Smartphone :) Na to by Ti stačila i Nokia E51/52.

                    0 0
                    • tomfree  

                      V tomhle máš úplnou pravdu,protože aktuální telefon mám sony xz1 compact a jediný parametr při výběru telefonu jsou malé rozměry a vodotěsnost,takže cokoli by to splňovalo a nestálo 30 litrů beru :-)

                      0 0
                      • TeryPV  

                        Jasně, každý to má jinak :)

                        Já třeba už taky pochopil, že nepotřebuju furt vlajkové lodě. Zkusil jsem schválně jen tak na zkoušku telefon za pět litrů a za poslední léta je to první telefon co mi zůstal tak dlouho a nevyměnil jsem ho a asi ani zatím nevyměním. Prostě mi víc než stačí. Já teda používám aplikace, takže win pro mě není :)

                        0 0
                  • goofy  

                    +1

                    0 0
    • .: Elessar :.1  

      říkáte, že to je jedno, takže můžu očekávat od Honoru 3C stejnou stabilitu a rychlost jako u WP? Hardware na to asi má, ale nechci se znovu s androidem spálit. Měl jsem nějaké starší lenovo, a to bylo naprosto strašné. Pravda je, že mělo o moc slabší hardware

      0 0
      • Smazaný účet  

        No stabilitu stejnou asi očekávat nemůžeš. Ten Honor je výkonější ale zase může mít domršenou optimilazaci.

        0 0
      • Zkorumpovanaliska  

        H3C má domršenou optimalizaci. Stejně tak ji měly i telefony, co se tady dovážely z číny a prodejce v česku k nim dělali překlad doslova na kolenou, bez optimalizací. Nové lenova z CZ distribuce jsou optimalizované a jedou svižně ;)

        0 0
    • Erknold  

      Stabilita Androidu co máme doma: mobil Samsun SII, Xcore 3 , S4mini a v pohodě, žádné problémy. Xperia Ray také bez problémů. Jediný tablet Lenovo se sám restartuje.

      Takže co čtu, je spíše problém v Lenovu, než Androidu. Dlažbu zvládu na podlaze, ale na počítači jsem si na ní nezvykl :)

      0 0
    • .: Elessar :.1  

      Nakonec stejne asi pujdu na jistotu do WP. Dostanu k nemu ted jeste na rok office, jsou tam here maps a here drive, ktere funguji dobre. S aplikacem na WP to neni zas takova hruza a nejakou hru na do tramvaje taky najdu. A taky jsem docela zvedavy na Windows 10

      0 0
      • Karma  

        kup si WP, aspon se to chová jako telefon, je to takový intuitivnější a přehlednější. Androida mám na tabletu a upřímě na telefonu bych ho nechtěl, furt se na něco ptá, jako hračka dobrý. Na WP je aplikací dost, v podstatě mám všchny co jsem chtěl a potřeboval. Nebo si sběratel aplikací, nudíš se a potřebuješ každej den instalovat 100 nových appek?

        0 0
        • .: Elessar :.1  

          jo, poridim ten microsoft, uz se tesim :) diky za odpovedi

          0 0
          • Karma  

            a nezapomeň si pak přečíst návod, je tam spousta vychytávek, který nejsou na první pohled vidět.

            0 0
        • Lada,s  

          Přesně tak, soukromý tel mám WP7, firemní Android a je to fakt pro hračičkáře, než jsem se v tom zorientoval tak mi to docela trvalo, proti WP dost nepřehledné. Jinak s těma app máš pravdu, někde jsem četl že snad 80% aplikací človek použije 1× na vyzkoušení a pak je stejně nepoužívá odinstaluje :-D

          0 0
        • niky79  

          No, docela LOL prispevek.

          0 0
    • antuch  

      Android jsem měl na tabletu a bylo to šílený, štvala mě ta nepřehlednost, widgety…

      Před 3 roky jsem sáhnul po Lumii 820, ženě jsem dal 520…teď mám Lumii 1020 kvůli focení, aktualizaci na 8,1 GDR2 a pořád maximální spokojenost.

      Upřímně nevidím důvod přecházet jinam, ani pitomá 520 se nesekala a jela fakt svižně, po poslední aktualizaci se zpřehlednilo ovládání, plynulost je stejná.

      Myslím, že velkou výhodou je spolupráce s windows 8,1 v počítači, aktualizace kalendáře a nastavení podle účtu, stejně tak skype, atd.

      Samozřejmě není tam tolik appek co pro android, ale mně osobně tam nikdy žádná nechyběla.

      Supr bude, až se přejde na W10 (což taky android automaticky neumí přejít na vyšší verzi) a sjednotit to s kompem…

      640Xl je teď v testu na smatmanii, ale asi jsi to četl…já bych do ní šel okamžitě…

      0 0
      • antuch  

        plus celkem slušná navigace v ceně i s mapama…

        0 0
        • Karma  

          tak HERE mapy jsou zadara už i na androida. V tom problem neni.

          0 0
          • antuch  

            jj, to je fakt…beru zpět:-) Výhodu to mělo tenkrát u tý 520 a u levných mobilů

            0 0
            • Karma  

              520 mám dva roky a spokojenost. Lepší nokii bych si snad koupil jen kvůli lepšímu fotáku a vetšímu display.Jinak fakt nemám důvod.

              0 0
              • .: Elessar :.1  

                520 jsem prave mel taky a byl jsem spokojen, 640 beru kvuli displeji a fotaku, takze jsme na jedne lodi :D

                0 0
                • antuch  

                  Mne odesel digitalni foťák a naskytla se koupe ty L1020 se 41MPx…krom lepšího fotoaparatu ale nepociťuju rozdíl v rychlosti systemu…to je taky důvod,proc se říká o wp,ze to je od levných mobilu…narozdil od androidu chodí i na loecostu jak vino…;)

                  0 0
    • AleZ80  

      Není většina aplikací na WP placených, narozdíl od Androidu ?

      0 0
    • AleZ80  

      A jak to je u WP s navigací využívající turistické mapy ? Nemyslím offline mapy.cz, ale vyloženě navigaci.

      0 0
      • AleZ80  

        Tak už jsem asi našel odpověď v tomto vlákně. Kdyby někdo disponoval aktuálnějšími informacemi, nebudu se bránit.

        0 0
    • Log1ck  

      Předpokládám, že na Lumii 640 jsou ty Windows 8.1 doladěný a vše bude krásně šlapat. Pak bych se toho nebál. Já na Win 8.1 upgradoval svoje starý HTC a fungujou o poznání pomaleji než 8.0, stále však přijatelně. Stejně bych ale do Androidu nešel. Android je pro děti a lidi co nevěděj co chtěj (bez urážky) :) Všechny běžný a užitečný aplikace sem na Windows vždycky našel. A bez těch statisíců zbytečnejch appek se normální člověk fakt obejde. Sice pokud např. banka apod. dělá aplikaci, tak Win jsou až třetí v pořadí a často na ně ani ta aplikace nevyjde. Nakonec sem se ale bez takovejch věcí obešel. Radši telefon co funguje, než krám, na kterej sice existuje kdejaká kokotina, ale nasere tě spolehlivě každej den :)

      0 0
      • .: Elessar :.1  

        asi jo, to moje lenovo s androidem jsem uplne nesnasel, lumia 520 byla naopak perfektni

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jelikož se obejdu bez appek, začínám přechodu z woken na android pomalu litovat. Nevím, jestli jsem totální lama, ale připadá mi, že na zákl. věci potřebuji tak 2× až 3× více dotyků/přejetí než na Lumii…

          0 0
          • TeryPV  

            Promiň, ale jsi Lama :) Na W bylo vždy vše hrozně složité. On to není úplně špatný systém, ale jednak je mrtvý no a pak je v něm vše hrozně divně poskládáno, rozvrženo. Navíc na androidu si vše můžeš skoro do detailu nastavit dle Tebe :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nevím, vyzvednutí sms ze zamknutého fénu bylo snad na 2 kliky, možnost odložit připomínku, zavření aplikace dlouhým stiskem kontextového tlačítka,…

              0 0
              • TeryPV  

                A co z toho Ti na droidu nefunguje ? Kliknu na oznámení, vyzve mě k odemčení, odemču, jsem v oznámení (aplikaci)..

                WM ukončovat aplikace potřebovalo, ty stroje nemají tolik RAM. Droid má jinou správu paměti a využívá ji jinak, zde se aplikace ukončovat nemusí, systém si to pořeší. Jinak z aplikace se přece dostaneš tlačítkem Home.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No tak třeba se konečně naučím ovládat Android :) Já furt klikám na pravý, tam chvíli trvá než na otevřené appce naskočí křížek, nebo s ní odjedu do boku…

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Tak záleží co máš za model. Ale u většiny dnešních droidů už není problém s RAM. Ta správa RAM je od Android 4.4.2 už vychytaná solidně. Tím ale nechci říct, že problém nemůže nastat.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ale hlavně, mi se mobilní okna (metro) strašně líbily graficky…

                      0 0
                      • TeryPV  

                        To je individuální no, já to zase třeba nesnášel/nesná­ším :)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak mě to přišlo takové divné, ale WP jsem si pořídit chtěl nakonec jsem měl Blackberry. To byl opruz nějvětší, sice stabilita dobrá ale dostat do toho aplikace byl děs běs a emulátor androidích aplikací byl hrozně pomalý.

                        0 0
          • Martin  

            Nedávno jsem si rozbil displej na šajomi, tak jsem si na pár dní půjčil Nokiu s Windows 7.něco. A myslel jsem si, že se z toho osypu. Nějaké věci, na které jsem byl zvyklý z droida, jsem vůbec nenašel.

            Sice asi srovnávám hrušky s náklaďákem a Win 8 jsou možná někde jinde, nicméně je to dost o zvyku.

            Win 8 jsem na mobilu jen viděl, má to kolega, ale taky mi přijde, že dost věcí dělá proti droidu zbytečně složitě.

            Každá liška bude chválit svůj ocas :)

            0 0
            • TeryPV  

              No, zde bych spíš řekl, že win 7.5 byly mnohem mnohem lepší než win 8/8.1 o WP 10 nemluvě.

              0 0
          • kankrlicek  

            Stejný pocit mám při přechodu na iphone 5s.

            Měl jsem (resp. ještě mám) Lumii 620. Po asi 4 letech začla zlobit a získal jsem pocit, že to moc dlouho nevydrží. Dcera mi darovala iphone 5s. Kdybych tu 5s měl platit, zůstanu u 620.

            Je mi jasné, že zvyk za 4 roky se nedá zlomit hned. Pro mě jsou oba telefony rovnocenné, aplikace, které chci, jsou na obou platformách. Jen u Lumie mě stály desetinu a na 5s pořád ještě jsem nenašel všechny, které mám nainstalované na 620. (Ceny aplikací – 620 vs 5s = 2×40 vs 900.)

            Fakt je ten, že MS to asi s telefony nemyslí vážně, tak musím být trpělivý s tím jabkem, no.

            0 0
            • TeryPV  

              Ve Tvém věku se to dá pochopit :)

              .

              .

              .

              .

              Vtípek :)

              0 0
              • kankrlicek  

                Nejvíc mi chybí náhled na stav telefonu (nevím jak se tomu říká – prostě jestli mi přišly mejly, sms, zmeškané hovory, whatsapp) bez toho, abych cokoli s telefonem dělal. Obrazovka temná, tel. zavřený. Stačí přejet rukou nad displejem, nebo telefon vyndat z kapsy a hned vidím. Teda viděl jsem. :)

                0 0
                • goofy  

                  Jo to je fakt.

                  0 0
                • AussigBiker  

                  Samdung S8 to má. Zase ale to prej žefe baterii cca 1% za hodinu.

                  0 0
                  •  

                    no to je hrozný 1% za hodinu, když ho necháš vyplej tak vydrží měsíc

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      Nepíšu, že to je hrozný a měsíc by rozhodně nevydrzel. Pouze suše konstaruju.

                      0 0
                • nitraq  

                  Některý androidy to mají – samsung u galaxy S, možná i nižší řady, lg g5 a g6 – always on display. Černá obrazovka, u samsungu svítí jen některý pixely díky amoledu, u lg s lcd to je nějak díky úspornýmu režimu displaye při always on. Pak třeba u nexusu 5× – při zvednutí (bez mačkání čehokoliv) se rozsvítí taky always on display a ukáže bílý na černým notifikace. No a pak samozřejmě notifikační dioda u spousty telefonů:)

                  Edit: A u některých telefonů funguje dvojklepnutí na displej pro rozsvícení (nikoliv odemčení) a taky pro zhasnutí. Jasně, je to víc práce než jen pohled na always on display, ale pořád rychlejší než telefon odemykat např. čtečkou otisku a pak zamykat power tlačítkem.

                  0 0
                • mr.antik  

                  na tohle je nejlepší notifikační dioda, jen je už těch barviček nějak moc :-)

                  0 0
                • TeryPV  

                  To není o OS, ale o technologii displeje. Pokud je použit nějaký klon LED displeje, většinou to není problém :)

                  0 0
          • Smazaný účet  

            Jak dvakrát více odemknu telefon, stáhnu lištu kliknu na sms. Pokud chci z sms jen získat o čem bude, kliknu na powerbutton a vidím odesílatele a část zprávy.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zapnu bočním tlačítkem, přejedu prstem, zadám gesto, stáhnu lištu, kliknu na zprávu aby zmizela obálka, kliknu pravým, odjedu do boku… Android 7.

              0 0
              • Martin  

                Zavrčím „*****, kdo zas otravuje“, sejmu otisk, stáhnu notifikační lištu, klepnu na SMS, přečtu, odpovím, dám home, hodím telefon na stůl.

                0 0
                • TeryPV  

                  Klinku na zamykací na upozornění, přiložím prst, čtu :)

                  0 0
          • jIrI___  

            U mě to je úplně stejně. Se slzou v oku vzpomínám na Lumii 620 a šetřím na iPhone, protože horší než Android to být nemůže :D

            0 0
            • kankrlicek  

              No jo, ale ty jsi provokatér profesionál, tobě to nikdo věřit nebude! :)

              0 0
              • Shaby  

                Provokater profesional sice je, ale obcas mluvi rozumne :) Delat Apple dualsim telefony, tak taky setrim na nej. Mel jsem Lumii 640 a pred Vanoci si koupil Xiaomi 4X a to teda bylo zlo nejvetsi. Mesic jsem se s tim telefonem pral a snazil se ho nastavit aspon trochu prijatelne a podobne, jak jsem byl zvykly, ale pak jsem ho radsi vratil a mam zpet Lumii, protoze sedivy vlasy jeste nechci :)

                Poradte, ktery tel umi neco jako Glance screen jako ma Lumie? Zobrazeni pocasi, casu a kalendare na zamykaci obrazovce. Rozsviceni poklepanim, po vytazeni z kapsy zobrazeni hodin a notifikaci, apod.

                0 0
                • Martin  

                  Cos prosímtě u Šajomi nastavoval, žes to nenastavil?

                  Jinak rozsvícení poklepáním by Šajomi měl umět, já to ale nepoužívám.

                  0 0
                  • Shaby  

                    Ruzne mi nefungovaly notifikace nebo treba az za pul hodiny co mi neco prislo, nezavisle jestli mail, whatsapp nebo sms. Taky mi nesel Google play kdyz jsem nebyl na wifi, jen na datech. A temer vubec nesly zive aplikace nebo jak to nazvat, aby se mi samo aktualizovalo pocasi, radar apod. Zkousel jsem ruzny nastaveni sporice baterie, dat, aplikaci, nic nepomahalo…

                    0 0
                    • Martin  

                      Rozumím.

                      S notifikacemi jsem problém nikdy neměl.

                      Ty živé aplikace (widgety) na ploše moc nepoužívám, takže nevím. Kalendář se mi aktualizuje jak má a radar si pustím rukou.

                      0 0
                    • TeryPV  

                      šajomi má agresivní model ukončování aplikací, takže zabíjí i aplikace, od kterých by jsi rád notifikace. Musí se to nastavit. Nicméně jednou nastavíš a funguje. Jak říkám, šajomi je v tomhle trochu specifický, to jeho MIUI je prostě jiné.Jinak popsáno to je hezky na MIUI foru, ale hledat to nebudu, když jsi to už vrátil :)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Zajímavé že mě to funguje. A notifikace mi chodí prakticky okamžitě – facebook, snap, whatsapp. skype

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      To mi taky trochu blblo, ale nakonec jsem to nejak vyresil..myslim ze zapnutim notifikace v liste…jestli mi oznameni emailu nebo neceho prijde hned nebo za minutu neresim a nepozoruju…asi nejsem dostatecne byzy…

                      ty tri dny na baterku se zaplou wifi a sem tam pouzivani behem dne mi zatim vyhovujou..ikdyz to casem klesne…a mam aktivni obe simky..

                      0 0
                • AussigBiker  

                  Cololi co má Always on display. Samsungy to mají, ale nemaji Knock on :-)

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Jo no, mít to, možná bych o Sam po hodně dlouhé době opět uvažovat :)

                    0 0
            • Frostty  

              Ale může :D.

              0 0
    • TeryPV  

      Vtipné vlákno, moc vtipné :) Kde jsou ty aplikace portované z androidu/iOs, kde jsou ty rostoucí prodeje, kde jsou ti co ten systém obhajovali? :)

      0 0
      • goofy  

        To že to zařízl kokotský Microsoft neznamená, že mi ten systém nevyhovoval 100× víc, než nějaký debilní android.

        0 0
        • TeryPV  

          Kdyby to vyhovovalo hodně lidem 100× víc, nikdy by to MS nezařízl. Je lepší se nejdřív zamyslet, než něco řekneš. Normální tržní prostředí. Trh MS ukázal, že to neudělal dobře. I když i dle mě ta šance tam byla a system měl potenciál stát se třetím hráčem.

          0 0
          • goofy  

            Taky se zamysli. vím, že si strašný hejtr tohoto systému, ale věř, že to dost lidem vyhovovalo víc. Možná, že ovce mají raději Androidy, které mají tisíce aplikací, ze kterých je 90% totálně nepoužitelných, ale já byl s mikrosoftem spokojený. Šlapal pěkně a i po dvou a půl letech nebyl nijak zasekaný. Za celou dobu jsem ho snad nemusel restartnout. Mou požadované aplikace tam byly dokonce lepší než v androidu.

            To jestli si to Microsoft zařízl nepřipravenými desítkami, nebo jestli jenom jsou ovce líné si zvyknout na trochu jiné, ale funkčnější prostředí, bez své oblíbené tapety… Těžko říct, ale já byl nadmíru spokojený na rozdíl od androidu. A to mám telefon s dost větší paměti i lepším procesorem.

            0 0
            • BB  

              když schází argumenty, tak se začne používat termín ovce, ať se mluví o čemkoliv. Spoustě lidí to (win) vyhovovalo a spoustě lidí ne. Lidi prostě hlasovali svýma peněženkama, nic víc, nic míň. Zdá se mi moc hloupé mluvit v tomto kontextu o ovcích. Navíc Android a ovce moc nedává smyslu, právě Androidu se vyčítá kolik výrobců, tolik Androidů, lze ho zcela zásadně přizpůsobovat podle potřeb uživatele pomocí různých nadstaveb, komu ani to nestačí, tak si to rootne a může instalovat jinou romku. Takže to je k těm ovcím, mezi které podle tebe taky patřím.

              0 0
              • goofy  

                jo jo. běžný uživatel telefonu (ano pořád je to telefon!) si chce určitě 3/4 roku s ním hrát, až si ho nastaví podle sebe.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Běžný uživatel to umí ani ne za den.

                  0 0
                  • krabica  

                    BFU to hlavně nechce vůbec nastavovat. Nejradši je, když to hned funguje, rozhodně nebude měnit launchery…

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Jakýkoli telefon zapneš a funguje. Problém iPhone a WM je v tom, že zapneš a bereš co je. Pokud Ti nevyhovuje něco na droidu, tak si to přizpůsobíš. Není to nutnost, je to možnost volby. Ale chápu, že se ti to hodí interpretovat ji­nak.

                      Asi jako: Závod dvou mužů, kdy ten co prohrál uvedl, že byl na krásném druhém místě, že :)

                      0 0
                      • krabica  

                        To je právě ono, už hodněkrát jsem slyšel, je to super telefon, jen musíš dát jiný launcher, protože výchozí stojí za hovno, je přeplácaný blbostma a zabugovaný… Třeba u LG…

                        0 0
                        • AussigBiker  

                          LG jsem mel (G4), jeho vyhoda byla, ze mel tzv. bootloop – kdykoliv bez predchoziho upozorneni umrel a pri zapinani se nekonecne restartoval, tak nejak to bylo. Nastesti reseno v zaruce. Jinak ten telefon fungoval vyborne, neni treba resit vsemu, co se kde pise. Zrovna LG je OK. G4 vybornej fotak, vybornej zvuk z repraku. Kdyby to trochu vici inzerovali, tak by mobilni divize LG nebyla v takovejch srackach.

                          0 0
            • TeryPV  

              Tak za prve nejsem hejtr. Pouze interpretuji svoje zkušenosti opřené i o to, že celá naše firma na tomto mobilním systemu fungovala. Nakonec i firma přišla na to, že to prostě nemá smysl. Například aplikace Outlook, která je tak nějak pro firmu klíčová, byla na WM/WP naprosto otřesná a aplikaci na droid nesahala ani po kotníky. Aplikace RDP pro WM vyšla jako poslední s odstupem cca jednoho roku a to ještě v dosti ošizené verzi. A tak bych mohl dále pokračovat.

              K aplikacím. Ano možná je na GP 90% zbytečných, ale pokud cokoli potřebuješ, najdeš to, funguje to. Ať jsou to aplikace typu secure ID, tokeny, různé navigace, bankovní aplikace, mailoví klienti. Vždyť i mapy.cz byly na WM naprosto strašné, použitelné, ale hrozné. Nebo třeba změna klávesnice na WM nemožná, zvykni si, nebo nazdar. Tohle tuším že už i Apple pochopil. Na WM většina aplikací fungovala tak napůl, nebo minimálně zvláštně.

              Když jsi u toho, které aplikace byli na WM lepší než na droid/iOs ? Ono to ani nemůže být možné, protože aplikace se vždy dělaly na iOs/droid a následně se předělávaly na WM. To je fakt, si o tom něco najdi.

              Já se s Tebou dohadovat nechci a ani nebudu. Vše o čem píšu jsou fakta dohledatelná napříč internetem. Navíc to ruka trhu jen podtrhla.

              Ne MS to nezařízl desítkami, tržní podíl WM začal padat dříve, než se veřejnost o něajkých WP10 vůbec dozvěděla, opět se to dá dohledat.

              Ano jsou lidé, kterým to může vyhovovat a vyhovuje, ale je jich aktuálně méně než 1% trhu a v době největší „slávy“ to byla sotva 3%. Takže opravdu patříš do řídké skupiny lidí, kteří neměli nárok udržet tento systém naživu. To je taky fakt.

              A pohádky o stabilitě systému, nepotřebě restartu a jeho fake rychlosti… také stačí googlit :)

              Já několikrát říkal, že systém měl potenciál, ale prostě MS udělal několik chyb, díky kterým ten system umřel.

              0 0
              • jIrI___  

                Z těch WP aplikací třeba rád vzpomínám na Run the Map, ta byla vyloženě super a na androidu jsem nenašel její alternativu.

                0 0
                • TeryPV  

                  Dobrá připomínka. Na tu jsme zcela zapomněl i přes to, že jsme ji taky rád používal :) Je pravda, že se mi líbila víc než všechny ty ku*domonda :)

                  0 0
              • goofy  

                Jen jsem ten dlouhý text tak proletěl. Asi jsem hodně nenáročný uživatel, ale třeba funkčnější byl pro mě Sport Tracker. Pro Android jsem zatím nic nesehnal. Here maps taky fungovaly hodně dobře, to už jsem teda pro android taky něco dohledal, ale musel jsem vyzkoušet 4 aplikace. Proboha proč??? :-) Tisíc krát se to člověka ptá, jestli daná aplikace může používat fotky, nebo kontakty nebo čert ví co, když člověk dá ne, tak pak stejně nefunguje. Tak do boha proč to??? :-))) Chci si stáhnout třeba kalendář. Je jich tam tisíc. u každého komentáře, že je super, pak po aktualizaci, že je úplně na hovno, pak že je super. nakonec něco stáhnu a je to na hovno. Tak zase smazat a znova jiný. A tak je to se vším. K tomu mraky reklamy všude kde se podíváš.

                Outlook i mapy.cz mi na WP vyhovovaly a stačily. Mapa tam byla. Podíval jsem se, kde jsem a kde chci jít.

                Nevím jestli to bylo i na WP, ale celkem mě začíná čím dál víc štvát, že na Androidu si outlook přiřazuje maily do skupin pod sebou. A někdy teda dosti prazvláštně. Jde tohle nějak vypnout?

                Na WP mi prostě vyhovovala ta jednoduchost. Člověk dostal telefon a fungoval. Já fakt nemám potřebu si s tím půl roku hrát, než to všechno dobře nastavím, aby mi to pak spadlo na zem a můžu začínat znova. jasně, že se s tím naučím žít, ale aby mě ten telefon neotravoval, tak to stálo 3× tolik času než na WP. telefon nemám na hraní si. je to pracovní a komunikační nástroj. ;-)

                0 0
                • Martin  

                  U šajomi jsem si nastavil telefon během pár dní a pak jsem si při nákupu nového jen přemigroval nastavení :)

                  Když bych tel. rozdrbal na hadry, tak si po koupení nového zas všechno natáhnu z obláčku :)

                  Půl roku jsem telefon snad nikdy nenastavoval :)

                  0 0
                  • goofy  

                    Už pár dní je pro mě na kopřivku… Jo a taky mám Šumí. :-)

                    0 0
                    • Martin  

                      Já nevím, Android v základu funguje celkem obstojně už z krabice. Při prvním přechodu kdysi dávno na Xperii jsem se akorát zadrbal trochu s kontakty.

                      Pak už člověk jenom kliká a přemýšlí, co by se mu tak mohlo hodit, což ale vychází z postupného seznamování s novou věcí.

                      Pamatuju si, jak jsem dlouho sháněl dobrý přehrávač hudby, který by nejel podle pitomé hudební knihovny, ale podle adresářové struktury. Nakonec jsem našel a používám ho jako jeden ze tří do dneška. Byl to FolderPlayer, k němu jsem pak přidal Poweramp za 30 kaček „v akci“ a pak jsem přešel na Aimp kvůli možnosti více playlistů.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Dle adresářů jede i defaultní přehrávač u Xiaomi.

                        0 0
                        • Martin  

                          Mě to trápilo kdysi dávno na Redmi 1S, od té doby jsem jejich aplikaci nepoužil. Možná už to umí, nevím.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak já užíval HTC a tam to myslím po aktualizaci zmizelo, potom 4 roky Sony a to mělo jeden z nej přehrávačů na mobilech.

                            0 0
                            • Martin  

                              Ne, kecám, mě to trápilo u Xperie Ray, tam mi chyběla možnost procházení po adresářích. Proto jsem tehdy instaloval alternativní přehrávače a u toho jsem už zůstal.

                              Přehrávač u Xiaomi jsem nezkoušel.

                              0 0
                        • goofy  

                          Když už tu jsi jako expert na Xiaomi…

                          Jaké trackovací zařízení, abych se nemusel někde registrovat? Mám nějaké orux maps, co mi doporučili v jiném vlákně, ale po cca 8 minutách záznamu se aplikace vypne. Nikde jsem to v nastavení aplikace nenašel. Může být zakopaný pes někde v telefonu? Mám zaškrtnuté, že se nemá pro tuto aplikaci zapínat spořič. Nebo ho vypnout úplně?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            A aplikaci jsi zkoušel locknout? Tohle mi dělal runkeeper, od té doby co jsem ho locknul tak to nedělá. Locknutí se dělá když máčkneš tlačítko pro výjezd všech spuštěných apliakcí (u mě je to úplně vlevo) a klikneš na zámeček. Samozřejmě ho pak musíš ručně killnout.

                            0 0
                            • goofy  

                              Tak to jsem netušil, že něco takového je třeba. Zkusím.

                              0 0
                              • goofy  

                                Tak buď jsem blbý, nebo já tam mám jenom křížek na zavření aplikací… :-)

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  Jestli máš šaomi, tak musíš zobrazit spuštěné aplikace, tlačitko v levo, pak danou aplikaci potáhnout dolů a zobrazí se zámeček.

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    Ideálně pak ještě v nastavení baterie zakázat úsporný režim pro danou aplikaci.

                                    edit: jestli máš šajomi, chápu, že ten přechod z WM byl šok. Je to trochu specifická nástavba droidu :)

                                    0 0
                                  • goofy  

                                    Ty vole díky! A jak jako na to má běžný uživatel přijít? :-) Do teď jsem nevěděl, že aplikace se dají nějak zamykat…

                                    0 0
                                    • AussigBiker  

                                      Beznej uzivatel koukne, vidi, vyzkousi co to dela a pak vi :)

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      v návodu třeba.

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Jako BFU se musis proste optat..:)))

                                      0 0
                                    • TeryPV  

                                      začal bych zde https://www.miuios.cz/…ro-miui-2492 :D

                                      Bohužel MIUI není tak úplně typický android, je to takový systém v systému a i když se snaží být k BFU přívětivý, tak opravdu není. Nicméně jak si na něj jednou zvykneš, už nechceš jinak :) (nadsázka)

                                      To zamykání je dáno agresivním přístupem k šetření baterie.

                                      ps: zase výhoda šajomi, že se tam dá „jednoduše“ dostat čistý droid.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        A sakra… Asi budu študovat po dlouhých večerech :-)

                                        0 0
                          • krabica  

                            Zkus Wahoo Fitness.

                            0 0
                          • Paja  

                            Locus – nastaveni Locus Map jako sluzba by melo branit vypinani systemem.

                            0 0
                  • jIrI___  

                    Mám Redmi 3S a tam je základní se držet hesla, že když ti funguje, tak neaktualizovat na nové verze. Které navíc vycházejí nesmyslně často. Už se mi párkrát stalo, že po aktualizaci se stal z fungujícího telefonu ne moc dobře fungující telefon :D

                    0 0
                    • Martin  

                      Já teda týdenní verze jedu už od Redmi 1S a MIUI tuším 7, budiž mu pračka lehká, a nikdy jsem neměl větší problém s nějakou nefunkčností. Co si pamatuju větší průšvihy, tak po přechodu na MIUI9 vývojáři rozjebali logiku tlačítek, v listopadu posrali výdrž baterky, ale v prosincových buildech už to zas opravili.

                      Navíc není nutné používat týdenní verze, což jsou stejně vývojářské bety, klidně můžeš jet na stabilních.Pak odpadá argument s nesmyslně častými intervaly.

                      Kdysi pradávno mělo Xiaomi problém s agresivní správou paměti, tehdy se ukončovaly aplikace hlava nehlava, to snad byla verze 5 – to mě teda štvalo taky, 5 a 6 jsem přeskočil, a než to opravili, měl jsem flešnutý čistý droid.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Co já měl služební Redmi 3 tak po aktualizaci se pořád restartoval a musel jít na reklamaci. Pořád padal prohlížeč a aplikace. Jako vzhledově pěkný tel a na kolo dostačující ale na práci moc nebyl.

                        0 0
                        • Martin  

                          Jako služební mám nějaký Alcatel převlečený za Vodafone Smart a to je telefon na *****… hlavně blbě fungující notifikace.

                          0 0
                  • TeryPV  

                    Eee, šajomi je specifické, zde se s nastavováním trochu počítá a je ho mnohem více než třeba na Samsungu. Ten taky jen zapneš a jedeš. Další věcí je, že my nejsme vzorek BFU :)

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Přitom stačí užívat defaultní aplikace.

                  0 0
                • TeryPV  

                  Taky nejsem náročný, ale třeba mapy.cz mě vyloženě točily! Navigace to nemůžu posoudit, použiji jednou za rok a to google, nemám potřebu jakkoli řešit.

                  S tím věčným ptaním. To je těžké, buď chceš bezpečnost, nebo nechceš. Droid je pořád skoro opensource, takže se bezpečnost řeší jinak, například takto. Za mě je to třeba krok správným směrem a kvituji to. Paradoxně hlavně kvůli velkým firmám co dělají aplikce, MS, FB a podobně. Proč proboha některé aplikace vyžadují přístup k mikrofonu, foťáku atd? Prostě zakážu a hotovo. Reklamu na droidu mám akorát v prohlížeči, v systému a aplikacích nikoli.

                  Outlook: normálně v nastavení a seskupení do konverzací. Taky to mám vypnuto, nesnáším to :)

                  Tak ono to bude tím, že WM se nastavit nedá, že :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já mapy.cz zkoušel na výletě na kole, prakticky k ničemu. Navigaci mám Sygic nebo google maps. Užívám to jen občas.

                    0 0
                  • goofy  

                    Navigaci jsem myslel do auta a tak. No a to u droidu je celkem problém sehnat něco s offline mapami a navigaci. v Rumunsku opravdu nepotřebuji čerpat roamingová data kvůli navigaci. Mám teď nějaký Navigator a ten se tváří, že funguje, tak snad to bude ok.

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      Prej Locus, ja koupil Sygic, Goole nabizi offline tak. Mel jsem v kalendari v tlf. let do Budapesti (v gmailu jde nastavit, ze se tyhle veci pridaj z prichozich emailu sami do kalendare), tak mi Google mapy sami nabidli, ze se stahne Budapest offline. Stahne dycky kousek mapy. Takhle nejak si predstavuju, ze to ma fungovat.

                      Takze neni problem sehnat offline navigaci do Andoridu. Jestli myslis zdarma offline, tak to asi jo.

                      0 0
                      • goofy  

                        A jsme u toho. Pro WP byla. Ale to je jedno. Už jsem sehnal i pro Android. Píšu výše.

                        0 0
                        • AussigBiker  

                          To je fakt. Here od Nokie myslíš? Možná to funguje i na Adroidu, zkus pohledat v Google play. Koupily to německý automobilky.

                          0 0
                          • nitraq  

                            Here funguje docela obstojně, ale co mě dost překvapilo asi dva roky zpátky, když jsem je zkoušel, byla absence přidání průjezdního bodu do trasování. Grafika super, ovládání taky bez problému, ale kvůli tomuhle jsem to přestal používat.

                            0 0
                          • goofy  

                            Here je i pro android. Mapy jsou offline, ale trasu offline vyhledat neumí. Už jsem zjistil, když jsem hledal ubytko v Rakousku… :-)))

                            0 0
                            • AussigBiker  

                              Brz netu to neměj ani Mapy.cz.

                              0 0
                              • goofy  

                                Od map to nečekám. ty nemám na navigaci, ale na mapy.

                                0 0
                              • Martin  

                                mapy.cz už umí routovat bez netu

                                0 0
                                • AussigBiker  

                                  Aha, me to nenapadlo ani zkouset :). Auto navigace byla pred casem divna, tak ji nepouzivam. pesi je super (ale to Google mapy taky).

                                  0 0
                    • TeryPV  

                      Ale Here byl svého času i pro droid, už není ? To mi nějak uniklo…

                      0 0
                      • goofy  

                        Je. Ale nějak mi nešlo navigovat offline. Místo to vyhledalo, ale neumělo to najít trasu. Buď jsem blbý, nebo nevím. :-) Mám teď nějaký Navigator a ten celkem funguje. Sice než člověk zvolí destinaci tak to trvá, ale jinak to jde. Ale zatím jsem moc neměl důvod ho zkoušet. Možná zkusím jak někde pojedu tady tak po okolí ze zvědavosti.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Tak takhle jsem to nezkoumal, jen vím, že na droid Here bylo. Kdysi jsem to dokonce v beta verzi testoval, ale jen krátce a moc si z toho nepamatuju. Dle mě ale nějak offline jdou, jak, neporadím :)

                          0 0
                  • AussigBiker  

                    Google pred nejakou dobou vynutil aplikacim nastaveni jednotlivych prav zvlast (kontakty, fotak, atd.) a lze to zakazat jednotlive v aplikaci.

                    Kdyz pouzivas aplikace typu facebook, bankovnictvi, csfd, neco na mhd a tak, tak by nejak moc smirovat nemely. Kdyz nekdo instaluje kde co typu zrychlovac vykonu telefonu, zpomaleni vybiti baterie, tak se pak nemuze divit, ze mu telefon dela ruzny brikule.

                    0 0
                  • goofy  

                    A už jsem našel i ty skupiny v outlooku. Jsem to před tím asi přehlédl, nebo nevím. Sice práce stojí, ale možná si konečně trochu zprovozním telefon :-D

                    0 0
                • AussigBiker  

                  To vypada, ze bys mel zkusit iPhone :)

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Hele, nemáš vlákno vedle ? :D

                    0 0
                  • goofy  

                    Málem jsem u něho kvůli velikosti (malosti) nakonec mi ho během víkendu o 2000 zdražili, tak jsem se na to vykašlal.

                    0 0
                • sodek  

                  maily – skupiny/konverzace jde nějak vypnout.

                  0 0
    •  

      w ve founech je už dávno mrtvej nebo se mýlím :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak Zune taky bylo přeci lepší než Ipod.

      0 0
    • Čipera  

      Wp už je mrtvej a jde to s ním do kopru čím dál víc vývojáři ukončuje podporu App a bude to čím dál horší. Takže do wm bych za tyhle situace vůbec nešel.

      0 0
    • Pavel  

      Díky za zeptání, už jsem mrdku s WindowzPhone vyměnil za mrdku s Androidem. :)

      0 0
    • Rubi  

      Jak to dopadlo? Uz si koupili ajfouny, nebo porad hejtujou shitdroid a shitdows?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.