Alpy Rakousko- Ramsau,Schladming a okolí

19 nepřečtených
  • inkognito

    Cao , pojedu teď do výše zmíněné lokality a chtěl bych se zeptat jestli byste neměli nějaké tipy na trasy/sjezdy/sin­gletracky … (jezdím HT)

    Vím že Planai je v létě bike park a docela bych si chtěl ošahat pořádnej downhill, takže možná bych mohl zkusit si pujčit na jeden den fulla… Jezdil tam už někdo?

    Jezdíme sem v zimě na lyže, ale na kolo jedu poprvé, takže budu rád za tipy…

    0 0
    • jerrry  

      koukam ze tady zatim nic moc. A protoze me to taky docela zajima, tak se optam – nasel jsi zatim nekde nejake jine informace ?

      0 0
    • inkognito  

      Protože to možná bude pár lidí zajímat, zkusím popsat zážitky.

      V Čechách si člověk zajezdí celkem pěkně(hlavně když zná trasy), ale  Alpy jsou prostě bikový ráj(rozhodně se nedivím proč na olympiádě tak kralovali Alpské země). Na silnici jsem skoro ani nemusel páchnout – všude jsou perfektní trasy pro mtb, často singltracky, hodně pěkných sjezdů.

      Doporučuju si najít mtb trasy Dachsteinrunde a Alpentour.

      Na Planai jsem se ani nedostal snad někdy jindy…

      Za pár let mám taky supr zkušenost s tím, že se tam skoro nekrade – na sjezdovkách jsem už vytratil pár věcí a vždycky se nějak našli(často u vlekařů), kolárna/lyžárna se nezamyká(ještě se nikdy nic neztratilo)… Rozhodně jsem se nebál nechat 2 hodiny kolo nezamčené bez dohledu (a to mám strach nechat kolo u nás v Česku zamčené uprostřed lesa)

       
      0 0
    • zbartos  

      20 nových MTB tras v oblasti Schladming – Dachstein

      Rekreační oblast Schladming-Dachstein sází na bikery! V loňském létě vzniklo hned 20 zbrusu nových MTB tras, včetně detailního vyznačení a vytištění příručních informačních ma­pek.

      http://www.mtbs.cz/…chstein.html

      www.schladming-dachstein.at/bike

      0 0
    • Zerocool  

      byly jsme tam letos na Alpen Tour Trophy, stáhni si mapky jednotlivých etap a parádně si zabajkuješ:) http://www.alpen-tour.at/ :)

      0 0
      • inkognito  

        Je to sice už starší post (psal jsem to minulý rok), ale . Alpentour jsem sledoval a už se těším na prázdiny, kdy tam pojedeme na celý týden, až pořádně ty trasy projedu. Škoda, že z lidí, co se mnou jedou, bajkuju jenom já.

        0 0
    • maverick82  

      rád bych se svezl na tomhle příspěvku, protože se chystáme do Schladmingu za 14 dní a chci se zeptat těch, co tenhle bikepark znají: Je tam možný kempovat na parkingu, jako třeba v leogangu? Jsou tam k dispozici nějaký sociálky? Díky za každej tip.

      0 0
      • inkognito  

        Nevim jak to bude teď v létě, ale byl jsem tam v zimě -udělali tam asi 6patrovej park-barák. Je otázka jestli je v létě otevřený a jestli někoho nevyženou, když tam bude spát… Sociálky tam myslim byly. Stejně si myslim, že se v týhle době vyplatí nějaky penzion – přece jenom po celodenim bajkování ještě spát někde na štěrku…

        Penziony v Ramsau(kousek na Schladmingem) jsou skoro každé stavení (=>velká konkurence=>nejsou zaplněny⇒ celkem nízké ceny).

        My tam pojedeme za měsíc, už se moc těšim. Jenom nevim jestli se dostanu do bajkparku – s mym XC bajkem to asi nebude ono (přemejšlim, že bych si tam na den půjčil pořádnýho freeride fulla).

        0 0
    • hajda  

      ahoj, já bych se taky přiživil na tomto vlákně. Okolnosti se nějak sešly a možna přímo ve Schladmingu budu a tak jsem se chtěl zeptat jestli se dá domluvit třeba v hotelu a za nějakou úplatu si postavit stan někde u hotelu nebo jestli někdo může doporučit přímo nějaký kemp ve Schladmingu. Protože jsem v Rakousku ještě nebyl, tak bych se ještě rád zeptal, jestli není potřeba něco jako cyklo-známka(nebo pojištění nebo jak to nazvat) jak je tomu ve Švýcarsku.díky všem za tipy a informace.

      0 0
      • inkognito  

        O něčem takovém jako „cykloznámky“ nevím, ani místní známí o ničem takovém minulý rok neříkali … Nechci ale mást, mohlo se to tento rok změnit.

        Jinak tohle tam funguje v zimě na běžky, ale za to taky člověk dostane náležité služby…

        0 0
    • Tehu  

      presne sem se ted chystam :-) doporucte nejaky ubytovani pekne kde budou v bezpeci jak kola tak auta a je na dosah supr downhillu ci cyklotras lehci ci stredni obtiznosti :-) Moc diky

      0 0
    • liburof  

      Pro případ ubytování v penzionu doporučuju si nechat vyřídit Sommercard, je to zdarma. Když je hnusně dá se jít zdarma do bazenu ve Schladmingu, nebo lanovkou na ledovec atd… za tři dny jsem díky Sommercard ušetřil asi 55E

      0 0
    • Manas  

      Planai se mi hodne libilo a melo by to uz ted byt dodelane. Chci tam urcite letos zase.

      EDIT: archeologie … kua.

      0 0
    • rdx  

      sice starsi tema, ale prave jsem se vratil z teto oblasti tak napisu par postrehu, treba to nekdo vyuzije.

      Byl jsem tyden v Ramsau. Ubytovani v campu Ramsau pod stanem (klasicka rakouska uroven, takze bez chybicky + je v cene pristup na mistni koupaliste).

      Jezdil jsem vyhradne trasy z http://mtbs.cz/…orie/ostatni

      Mapy ve forme karet jednotlivých tras lze zakoupt celkem kdekoliv (trafika, intersport, info centrum), pripadne objednat z netu. Nicmene trasy jsou velice dobre znacene a behem jezdeni jsem je vlastne ani nepotreboval. Pokud nechcete bloudit doporucuji jezdit podle vyznaceneho smeru, opacnym smerem jsou nektere sipky „neviditelne“.

      Trasy vetsinou vedou po sotolinach, vice ci mene rozbitych. technicka obtiznost vetsinou neni nikterak zavratna, ale obcas se najaky ten slozitejsi sjezd a vyjezd na kazde trase najde. Pripadne je samozrejme mozne odbocit do lesa, cesticek je vsude dost :).

      Daleko vetsi naroky jsou pak na fyzicku. Neni problem za den nastoupat 1500 – 2000m. To je pak odmeneno super vyhledy na celou oblast Dachstainu.

      Z tras urcite doporucuju c. 17 vyslap do 2000m k jezerum kolem kterych vede celkem pekny singlik.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.