Alpy na kolech na míru pro dva páry

13 nepřečtených
  • wego1991

    Ahoj,

    chceme letos (někdy v období červenec – srpen) na zhruba 10 dní vyrazit někde do Alp (Rakousko, Itálie, …) s kolama (3× full +/- 150 mm a 1× full 120 mm).

    Představa:

    • pěkné poježdění (ideálně hřebenovky) za pomocí vývozu lanovek a zároveň dolů žádné extra mordy (obtížnost dolů bych řekl max. takové drsnější SuperFlow na RS)
    • zajímavé okolí a aktivity pro volné dny bez kola (koupání, památky apod)
    • ubytování buď penzion/hotel případně by se dal i kemp
    • pokud by to mělo smysl (měli bychom to podstatné z dané oblasti už projeté), tak klidně po 4, 5 dnech přejezd někde jinde do Alp do jiného střediska

    Hledat sem zkoušel, ale nic uceleného a hlavně aktuálního sem nenašel. Stačí mi i tipy na dané oblasti/střediska, kde je popisované ježdění reálné a naopak které mám rovnou z výběru vyřadit. Za případné tipy ubytka budu rád.

    Díky Kuba.

    Anketa: Nejlepší Alpy pro ježdění jsou v ....

    1x
    13%
    0x
    0%
    6x
    75%
    1x
    13%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • jecnak  

      Livigno a pak se přesunout do Davosu. Ježdění, které požaduješ tam najdeš. V Davosu u ubytování vyžaduj golden kartu – lanovka 1× za den zdarma.

      0 0
    • Šaffy  

      Nikam nás nepustí a nikdo o čechy nestojí, tak nic neplánujte.

      0 0
    • skoroproficyklista  

      Za mě, pokud bude možno vyjet, doporučuji San Valentino alla Muta na italsko-německých hranicích . Nádherné městečko ležící v Rechenpasu u dvou jezer, v jednom se může koupat a v druhém ne, protože je chráněné. Kousek máš moc pěkné středisko Nauders ležící v Rakousku. Na hřebeny jde vyjet, jak na kole, tak lanovkou (samozřejmě pokud budou otevřené). Cesta autem směrem na Innsbruck, potom před Landeckem přes tunel do Fließ a potom po hlavní až do Nauders, nám cesta z Ostravy trvala asi 11 hodin. Bydleli jsme v campu, hned vedle cyklostezky, u campu je i restaurace, camp je menší a je muc příjemný a pěkný. Jinak San Valentino se nachází nad Prattem (Pratto allo Stelvio) odkud se začíná stoupat na Stelvio, kde se minulý rok jelo i Giro. Pokud je to až moc dlouhé, dá se jet stejnou cestou jako na Stelvio, ale po 6 km odbočit na Sulden, což je také lyžařské středisko. Sice nevím, jak to bude, ale o volném dnu se dá zajet do Bolzana cca. 1,5 hodiny, kde je v Südtiroler Archäologiemuseum uložený Ötzi a má tam celé muzeum, je to velmi zajímavé, ale nevím jak to bude s covidem a jestli bude otevřeno. Jinak lístky je lepší koupit dopředu, na místě si člověk postojí i hodinku na lístky, samožřejmě teď to bude asi méně. (1. foto San Valentino alla Mutta, 2. Stelvio, 3. Sulden am Ortler)

      0 0
      • skaj  

        Nic proti tipu, jenom to neni na italsko-nemeckych hranicich (ty neexistujou). Popravde, na chvilku jsi me docela znejistel:)

        0 0
      • skaj  

        Ale abych jenom nepindal:) Pokud by se nekdo rozhodl jet timhle rakousko-sudtirol udolim (kdyz vidim Dolomiti, tak radsi nepisu Italie:), tak se vyplati zajet na den/dva do Serfaus-Fiss-Ladis. Lanovkou se tam da obkrouzit za jeden den nekolik krasnych tras – nejlepsi je asi Frommes trail.

        0 0
      • skoroproficyklista  

        Áno, mylslel jsem na italsko-rakouských hranicích.

        0 0
    • Gwaihir  

      Přečti si toto:

      https://www.bikeandride.cz/…-report-a-d/

      0 0
      • theedge  

        No pokud má max jako SF z Rychleb, tak Davos je většinou o dost rozbitější a víc enduro.

        S jeho požadavkem asi spíš Livigno.

        0 0
    • wego1991  

      Díky všem za nasměrování. Zapomněl sem dodat, že ti dva co s námi pojedou byli loni na zájezdu s Alpinou právě v Davosu, takže Davos jako jediné středisko neprojde.

      Zatím se nám nejvíc zamlouvá několikrát zmiňované Livigno – hlavně ta rozmanitost všemožných obtížností.

      Zeptám se tedy – kam by se jinam dalo po těch 4, 5ti dnech z Livigna přesunout? Byl někdo ve Slovinsku – stojí to tam s kolem za to?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.