• lycanthrop

    Chcel by som vymenit prehadzovacku len neviem ktore ramienko pouzit.Zalezi na kazete alebo na com?????Kazetu mam 11–32.Za rady vdaka.

    0 0
    • Blade  

      Podle délky vedení, čím delší vedení, tím delší ramínko.

      0 0
      • JakeF  

        :-D Hezky napsaný :-).

        Jinak chápu to dobře, že dobře nastavený krátký ramínko nezničim tim, že hodim 44/32, že akorát se akorát prověsí řetěz při 22/21–11? To bych pak o něm i uvažoval…

        0 0
        • nox159  

          a dobre nastavenou prehazku s dlouhym raminkem znicis tim ze das 44/32?

          0 0
          • JakeF  

            Ne, to mám v praxi vyzkoušený :-). Šlo mi o to, že pokud je pravda to, co jsem napsal, tak bych moh v klidu vozit krátký ramínko, protože malou placku prakticky nepoužívám (byť teď v čerstvym sněhu se mi taky hodila) a i když jo, tak na ní jedu maximálně 3 největší pastorky, pak tam jde rovnou prostřední. Může mi teda někdo ten můj odhad potvrdit nebo vyvrátit? (jo vim, v historii to už bude, ale stačí „je to pravda“, „neni to pravda, když to takhle překřížíš, tak jí urveš“ :-))

            0 0
            • MlokCZ  

              Krátké ramínko asi těžko (Shimano krátké u bikových přehazek nedělá vůbec, jen u silničních, Sram krátké dělá, ale pro trojplacku už je to nesmysl), chtěl si říct asi střední.

              0 0
            • vysmátej bajker  

              pokud rozumně řadíš na HT s 11–32 je vhodnější GS.

              0 0
        • MlokCZ  

          Délka řetězu se nastavuje vždy dle převodu největší pastorek/největší převodník nezávisle na délce ramínka (tedy nikdy nemůžeš nic urvat, když to takhle dobře nastavíš).

          Jedině pokud cíleně dáváš kratší řetěz pro nějaké extrémní komibnace typu full + 11/34 kazeta (díky nutnosti rezervy délky řetězu na propružení stavby + 34 pastorku to nevychází při dostatečně dlouhém řetězu pro 44/34 už nic moc pro malý převodník při středním ramínku). A když to cíleně dáváš, tak s tím zase počítáš (a já to mám třeba tak, že přehodit na 44/34 na fullu ještě můžu, ale kdybych propružil přes 50% zdvihu na tomto převodu, tak už bych to urval).

          Na HT s 11/32 kazetou určitě nepřijdeš se středním vodítkem o tolik převodů pro 22 převodník, ale pouze o 1–2 nejmenší pastorky (nedá se nikdy říct obecně přesně, zálež jak to přesně vyjde na dané délce zadní stavby).

          0 0
          • JakeF  

            Díky moc, to už moje žádost o 5 sekund dřív postrádá smysl.

            Já si právě nebyl jistej, řikal jsem si, že to ramínko díky nižšímu rozsahu pohybu (kružnice s menším poloměrem) by mohlo mít problém právě nejen při většim povolení, ale i natažení. Ale tak pokud to omezuje opravdu jen na malej převodník a ještě k tomo jenom s pár nejmenšíma pastorkama, tak bych do toho fakt moh jít v klidu.

            0 0
      • lycanthrop  

        Ako si to myslel s tym vedenim.Myslel si vzdialenost medzi pilou a kazetou?A ako sa to potom berie ja mam bike XL.

        0 0
      • MlokCZ  

        Tak tohle mi opravdu pobavilo, konečně si odhalil tu ideální a velmi stručnou radu :-)

        0 0
    • scret  

      mam na Reignu kombinaci 34kovy kazety a stredniho raminka SRAM a vse v poho zvlada…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.