• mdk

    Ako ma do p..i nasadit Maxxis minion na Mavic EX823 ani za boha to tam nedie?

    0 0
    • Seky  

      A namazat jarovou vodou si zkusil?

      0 0
    • kubad  

      co nejde silou, chce ještě větší sílu :D

      0 0
    • Hynas  

      Když nepomůže jarová voda, tak možná pomůže přímo vlhké mýdlo, pořádně tím ojet patky.

      Když se ti to posere v lese, vytáhneš mydélko z brašničky, navlhčíš podle možností (…), případně si dříve seženeš plášť, který ti na ráfky půjde nasadit i prostýma montpákama.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Je to tubeless ready nebo UST rafek? Na webu pisou ze UST, tkaze jediny plast kery muzes pouzit je UST…(jestli takovou umu nemas, tka mas problem:))

      0 0
      • mdk  

        no super :( …sice guma uz je nahodena :))

        0 0
        • Smazaný účet  

          projdi si milion vlaken to tu o bezdusacich je a v nekolika z nich mlok srovnama ruzne typy bezdusovych reseni. Pokud si panatuju, tak neni vubec dobry napad pouzit obyc dusovy plast do UST rafku, protze ma jinak tvarovane patky, ktere dobre nezaskoci do rafku.

          0 0
          • scret  

            kdyz uz tu mas teda srovnani v milion vlaknech, tak bys mel vedet, ze do UST rafku jdou temer vsechny typy plastu… UST, TLR i treba nekdy obyc. kevlarove…

            0 0
        • pitos  

          Ty miniony máš v butylové verzi?

          0 0
      • MlokCZ  

        Na UST ráfek může použít jakékoliv pláště. A zrovna TLR fungují na UST ráfkách výborně (drží tam ještě lépe než UST pláště, jen se blbě nahzujou).

        0 0
    • scret  

      zkusils montpaky?:)

      0 0
      • horolezec  

        Zkusím přihodit svou čerstvou zkušenost. Právě jsem nahazoval Onza Ibex FR 2,25 a Onza Canis 2,25. Oba na UST ráfky Crossmax SL. Ibex bez problému pumpou a mýdlovou vodou a pak přišel na řadu Onza Canis 2,25. Tragédie a bezmoc mnou cloumali. Ani kompresor na pumpě a mýdlová voda nešly. Zkoušel jsem olepit páskou a bez šance. Pak jsem cca týden jezdil s duší, aby se srovnaly patky, což malinko pomohlo, ale stále ještě to nebylo ono. Tak jsem dovnitř nalil mlíko, opatrně překlopil na tu stranu, která netěsnila a foukal velkou pumpou. Trochu to prskalo, ale po cca 5–10 minutách si to sedlo, patky zacvakly a olé, vítězství. Od té doby drží bez problémů. Hlavní problém byl, jak se pláště (obzvlášt ty, které mají slabší boky) skladujou složený, tak ty překlady dělají díry, které za žádnou cenu nechtějí zaskočit do patek. Takže pokud bude mít někdo stejné problémy, může zkusit můj postup.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak když jsi na začátku nepoužil žádnou pomocnou metodu, tak se nemůžeš divit, že to nešlo.

          V historii se to tu řešilo už mnohokrát, že na UST ráfky neUST pláště nejdou nahodit snadno a co použít za pomocné metody.

          Znovu zopakuji co lze vyzkoušet:

          • nahodit s duší a nechat chvíli sednout, ať nový plášť chytí tvar(stačí většinou 0,5–1 hodina nafouknutí na maximálnípovo­lený tlak)
          • při vyndavání duše nechat jednu patku nahozenou
          • pomocí montpáky nahodit co největší část druhé patky (minimálněpolovina obvodu jde vždy, dle konkrétní pláště se někdy podaří ažcca 2/3)
          • dát tam hodně tmelu a co nejvíce s ním vymáchat patky pláště (topokud nestačí to předchozí a nejde to na sucho, předchozí bod je třebazopakovat nebo i shodit tu nahozenou paktu pomocí duše, aby se lépe dostaltmel na tu patku; a tedy pak nahodit pomocí montpáky patky obě v 1/2–2/3obvodu, tedy co se maximálně podaří)
          • mydlit ani není třeba když je tam rovnou dost tmelu, mydlit je možnézkusit když to ještě zkoušíš bez tmelu
          • a nakonec pak vyšroubovat vložku ventilku a fouknout kompresorem (když sepoužijí poctivě všechny předchozí body, tak to většinou jde i bezkompresoru)

          Pokud jde nějaký pláště blbě (a není UST, má tuhé boky), tak nahodit nový kousek bez pomocné metody většinou bez šance (a to i kompresorem).

          Mydlení patek používám pouze pro kombinace, kdy není problém s tím, že by utíkal při nahazování vzduch, tedy které dobře těsní (třeba UST pláště). Ale je problém s tím, že ani při max. povoleném tlaku nechtějí patky zaskočit po celém obvodu.

          Perlička na závěr. Jsem teď musel namydlit patku u Big Apple, když jsem nandaval pláště na Croozer :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja nahazuju tak, ze napred myslim a i za cenu naximalniho usili se snazim dostat patky plase to rafku a nechat je zaskocit. Jakmile zaskoci, uz je po problemu:) Vypustenim plast (vetsinou:))) nevyskoci, takze zbyva nalit mliko pres ventilek a sterkat. Proste nechcu doma udelat bordel s mlikem, ktere bych urcite z plaste vylil:D

            0 0
            • MlokCZ  

              Já to tak dělám taky, že nahazuju pokud možno bez tmelu. Zatím jsem takhle nenahodil jediné pláště a to neTLR Marathony Supreme na STčka.

              Já to tak dělám kvůli kontrole zda je plášť v pořádku, tedy nahodím bez tmelu, nechám pár hodin nafoukaný na max tlak (nebo blízko) a když je vše ok, tak teprve doplním tmel.

              Měl jsem doma sice jen jednou jedinkrát vadný kus (a to rovnou byl UST, ten mi na poučení stačil (když by bouchnul z ráfku když tam byl tmel a měl jsem pak tmel v předsíni úplně všude).

              Ono tedy stačí, když je nutné použít tmel pro nahození u hodně volného pláště. Pomůže to dost, ale když se to fouká s vyndanou vložkou ventilku kompresorem, tak to jen kolem patek než se to chytí dokáže slušně stříkat.

              0 0
            • bruco  

              Ako dlho myslis? Nahadzujes patky mentalnou silou? :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.