Adaptér centerlock - povoluje se závěrná matka

10 nepřečtených
  • kejda

    Zdarec, prosím o konzultaci znalých. Náby i9 centerlock, adaptér Galfer na IS, kotouče Galfer. Na zadním kole se po každé jízdě povoluje, cca 10 mm vůle, nezafungoval ani Loctte do závěrné matky. Vyměnit adaptér za jiný?

    Jelikož se mi tam nevleze kvůli ose náby klíč na nasazení na momenťák, používám tento a utahuju to nafest, určitě na požadovaných 40 Nm.

    Případně koupit rovnou centerlock kotouč a vys*rat se na adaptér?

    Díkec

    0 0
    • pepek  

      Mně to dělal adaptér Mavic . Používal jsem stejný klíč, v nouzi sikovky. Moment: tak akorát až dost fest. Modrý Loctite to vyřešil.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Adaptéry, redukce nebrat! :)

      0 0
    • Markony  

      Problém sem měl na předním kole, mam tento stahovák Hollowtech II Coloury ale chce to trošku upravit odvrtal jsem střed zvětšil díru na pruměr 20 mm zarovnal přední hranu stahovaku a používám závitovou tyč, kterou prostrčím středem náboje lehce dotahánu přes střed aby se nic nežvýkalo a dotáhnu matku a je po problému .

      0 0
      • kejda  

        Já to nasadím, dám podložku, locking matku a utáhnu. Fakt na fest. Jedu na vyjížďku, a jak jsem pako, tak v půlce někde zastavím, chytnu zadní brzdu a vsedě zkusím naše – vaše. A vidím, jak kotouč, chycený napevno v třmenu cestuje dopředu i dozadu. A je to i cítit. Musím zkusit koupit jiný adaptér. Pak asi nový kotouč, doufám, že shimano má stejnou velikost jako Galfer…

        0 0
    • Markony  

      Si myslím že tim klíčem nemáš šanci to podřadně dotáhnout .

      0 0
      • kejda  

        Je to možné. Mám i klasiku, ale ten tam nenasadím… potřeboval bych jiný typ, hlubší

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.