Achensee - Tyroslsko bike dovolená

14 nepřečtených
  • Garyslow

    Ahoj, prosím o radu všechny co mají zkušenosti s dovolenou na Achensee – Tyroslsko zaměřenou nejen na bikování. Rady s ubytování atd… mooc děkuji za info.

    0 0
    • fíha  

      Oblast vyhovuje uz len kvoli tomuto

      0 0
      • žajlos  

        no nekecej. do jakých výšin tě až vyveze ta mašinka?

        0 0
        • madcat  

          Do žádných výšin to nejezdí – pendluje to mezi Jenbachem (u dálnice) a jezerem Achensee. Samozřejmě trochu (docela dost) do kopce to po cestě je. V Jenbachu na to navazuje Zillertalbahn, která jezdí až do Mayrhofenu, na opačné straně se dá přestoupit na loď, která tě povozí po jezeře a končí na jeho konci ve stanici Scholastika. Když jsme tam byli loni, tak jsme se chtěli povozit aspoň na té lodi, ale ujela nám o pár minut, prostě jsme nestihli. Ale může to být moc hezká vyjížďka.

          0 0
    • Break88  

      po roce ozivime vlakno, porad nikdo nic? V lete chci s mladou k Achensee na par dni a kazde info se hodi. Trail (pro me, s mladou) ubytko, mapy, fotky,…

      0 0
    • op  

      Jedu tam pristi tyden s rodinou do tohoto ubytovani. Ale jedu s rodinou a vozikem, takze to nebude zadny velky MTB. Vic info budu moci dat az se vratim, jeste jsem tam nebyl.

      0 0
      • op  

        tak jsem tam byl, no, neurazilo, nenadchlo .. Podle me je lepsi na bikovani severni strana. Na jizni strane jsou udoli sevrena, dojede se po asfaltu nebo uvalcovane ceste na horskou chatu a otocka zpet. Coz me s rodinou vyhovovalo – jezdil jsem se sedackou i vozikem – vahu soupravy (ja, kolo, sedacka, starsi dcera na sedacce, vozik, mladsi dcera ve voziku, veci) jsem odhadl na 145kg. Blizkost chat a detskych hrist na chatach pro me velka vyhoda. Na bikovani ale 00nic. Na severni strane je moznost nekolika (asi tak 4 smysluplne okruhy), co me ale zklamalo byl teren – jel jsem napr. „cernou“ bikovou trasu dle jejich znaceni a dalo by se to cele objet v pohode na celopevnaku (ale vyhledy pekne, makacka do kopce pekna). Casto kdyz je nekde peknejsi teren, je tam zakaz vjezdu kol. Neznacene cesty nekdy muzou byt pekne, ale 100% jistota, ze drive nebo pozdeji skonci nesjidnou horskou pesinou. Tak si tak. Jestli mas nejaky otazky, klidne se ptej..

        0 0
        • op  

          aha, ted se koukam na datum zakladajiciho prispevku .. tak to asi uz neni aktualni :))

          0 0
        • JP3112  

          Asi neumíš hledat cesty :) Vyrazil jsem s taťkou z Pertissau tam nahoru přibližně ve směru lanovky. Cesta se změnila na štěrk, ta se změnila na brutální štěrk a pak zmizela. Lezli jsme s kolama i po sjezdovce nahoru :) Pak shora jsme jeli jakousi šílenou cestou po velkých šutrech, to jsem jel na trekovým kole (ne na těch pseudotrekových s nosičem a košíkem) s brzdama na doraz a skákal dolů nezadržitelně jak koza. Jako zážitek s odstupem času super ale jinak pakárna a makačka jako blázen. Za mě nádherná krajina, hory, jezero, opravdu můj šálek čaje :)

          0 0
    • frof  

      Byli jsme tam v roce 2002. Takže pár let zpět. 4dny. Ubytování jsme neměli reservované. Objeli jsme pensiony na místě a sehnali v Pertisau za 18,–Eur se snídaní a bazénem. Po ubytování jsme jeli hned krátkou vyjíždku a potkali nějaké mistní bikery XCstrojích. Jsme dali řeč a vytáhli nás nějakou cestou nahoru na kopec. Ježdění super. Spoustu značení místních trailů i značení z bikemaratonů.

      Nějaké linky.

      http://www.bike.tirol.at/xxl/en/1263413/

      http://achensee.info/pertisau

      0 0
    • madcat  

      Byli jsme nedaleko v létě 2010 – appartmenthaus Bella Montana ve Fügenu. Domluvený jsme to tenkrát měli přes Inviu, ale jistě se to dá domluvit i napřímo. Achensee i celý okolí (Zillertal) je naprosto nádherný, hned bych tam jel znova. Akorát s bikováním tam zkušenosti nemám, my tam byli na pěší turistiku se ženou (moc cyklistice neholduje).

      0 0
    • JP3112  

      Joo tam jsem byl s bikem jsou to dva roky. Nádhernější krajinu neznám, klidně bych to zhodnotil jako ráj na zemi. Možná trošku nadnesené ale pro mě 4ever.

      Ubytování tam vyjde asi mírně dráž než jinde protože je to taková snobácká lokace, každý druhý auto tam je Porsche.

      Jinak jezero se bohužel objet úplně nedá, asi 2 km je tam taková štěrkárna do kopce kudy jsem se na biku prostě nemohl prokopat, možná nějací fullisti, co já vím.

      Akorát jedna věc: musím varovat před počasím. Co jsem tam byl dva týdny tak nádhera, výstup na Rofan, koupání v 16C teplým jezeře v létě (má tuším skoro 150m hloubku uprostřed), akorát asi 8 z těch 14 dní skoro nonstop pršelo.

      Tak asi tak. Ale já se tam určitě ještě někdy podívám :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.