• -jon-

    Pouzivate nekdo cyclocomp od Shimana Flightdeck? Je to propojitelne i s XT2004? Jake s tim mate zkusenosti?

    Dik

    0 0
    • maxtor  

      Znovu otevírám tento thread: Má někdo zkušenosti s cyklokompem Flight Deck na horském kole?? Já jej jezdím na silnici a jsem s ním spokojen. Mám ale pocit, že jeho poměrně chatrný držák by asi jízdu na biku nevydržel.

      0 0
      • kubad  

        Já. Vydržel 3– sezony v pohodě. Držák je otřesný trčí z řídítek jak bolavé oko. Už ho nemám odešla kabeláž ovládání z řídítek.

        0 0
        • maxtor  

          Já jsem o tomu uvažoval z toho důvodu, že comp FD mám na silnici a na biku se mi tachák rozbil, tak by mi stačilo koupit jen novou kabeláž a do paměti stávajícího FD nadefinovat nové kolo. Mám ale strach z toho držáku, který je křehký už od pohledu, tak nevím. Myslel jsem, že třeba na horské sady je ten držák jiný. Tak nic. Díky za info!!

          0 0
          • kubad  

            Stejně máš na bajku jiné převody – to bys to v tachometru měnil měnil? Kabeláž stojí víc než kvalitní tachometr. Sigmu 1600 s kadencí seženeš kolem 1000Kč

            0 0
            • maxtor  

              Právě že ne – pokud se teda nepletu. Nadefinuješ nový bike včetně jiných převodů a ono by se to mělo automaticky nastavit podle kola, na kterém to zrovna vezeš. Tak jsem to aspoň pochopil. Proč by jinak, když FD zacvaknu do držáku, se chvíli načítal, a pak oznámil, že je na „Bike NO.1“ a pak až ukázal převod??

              0 0
              • kubad  

                Na to sem možná zapoměl, já měl 6500 a nevím jestli se dalo nastavit na 2-kola, Mě přišel strašně složitý na ovládání, a je celkem problém sehnat správnou kabeláž, mě když odešla tak na XTR prostě nebyla.

                0 0
                • maxtor  

                  SC 6502 jde nastavit na 4 kola. Ovládání se musíš naučit – ne každý to umí. Někdo tady např. psal, že stopky se spouští tlačítkem na těle tachometru, což se mu nelíbí a přitom se dají spustit levým čudlem na páce. Když jsem se to naučil, tak na FD nedám dopustit. Změnit ale nějaké nastavení, např. hodiny, to jsem se ještě nenaučil a musím vždy mrknout do manuálu. Udivuje mě výdrž baterek. Fakt paráda.

                  0 0
                  • valda77  

                    Ahoj, koupil jsem silnici s tímto tachometrem, ale nemám k němu manuál a jak píšeš, některé věci bez něho naladit nejde. Můžeš mi prosím poslat manuál na email? Díky Valda

                    0 0
                    • Vilém  

                      Maxtora jsem tu uz nejaky rok nepotkal, takze pochybuju, ze se dockas.

                      Co takto zkusit google, me to trvalo cca 3 sekundy.

                      0 0
    • kubad  

      XT 04 ? jsou duály ne. K těm ho nedáš. Dá se poučít pouze se starším řazením RapisFire + kabelaž k danému řazení. Měl sem ho se starším XTR

      0 0
      • maxtor  

        Na duály FD nejde?? Na Shimano stránkách jsem o tom nic nenašel, tak máš asi pravdu. Připadá mi ale divné, že u rapidfirů Deore to jde a u duálů XT nebo XTR ne.

        0 0
        • kubad  

          Snímače řazení se dávají másto ukazatelů – které jsou nasazené a přišroubované z vrchu (starší pačky RapidFire)

          • dualy jsou dělané jinak nejde to !!!
          0 0
          • maxtor  

            Teď jsem mrkl na výkres. Je to jak říkáš. Ono to tak podstatné není, protože když máš ukazatel na páce, stačí to. Silniční duály bez ukazatele mě ale omezovaly, tak ty údaje na displeji člověk ocení, pokud nechce jezdit prasácké převody.

            0 0
            • kubad  

              Na bajkovi je jediná výhoda proti klasice kadence. Nevím jestli ti bude 10– spolupracovat s 9-řazením

              0 0
              • maxtor  

                To se právě dá taky nastavit předek od 1 do 3 a zadek od o8(kvůli Soře) do 10 ti. A pak pochopitelně to, jestli máš přehaz Top nebo Low normal, aby to neukazovalo obráceně. Už jsem ale myšlenku FD na biku vzdal – chci duály. Kadence je supr věc. Na silnici jsem si na ježdění podle kadence celkem zvykl.

                0 0
                • kubad  

                  Mě šlo nastavit jen 2 nebo3 talíře převody ne 9-natvrdo.

                  Myslel sem jestli na tu tvou 6502 pasuje 9-kabeláž na bajka.

                  0 0
                    • kubad  

                      Jo jo sedí. Už to kluci Japonský doladily.

                      0 0
                      • maxtor  

                        Pořád ale mají co zlepšovat. Ten držák compu je fakt ubobý a byť jsem magnet montoval na zapletená kola Dura Ace, na které by to mělo být určeno především, musel jsem jeho tělo tak o 3 mm zkrátit, aby to šlo upnout na ploché dráty, se kterými se asi při konstrukci magnetu nepočítalo.

                        Ironií osudu je, že otec koupil bezdrátový tachák v akci v Lidlu za nějaké 3 kila a ejhle – naprosto stejný magnet jako mám já na Flight Decku:-))) Kam jsme to dopracovali…

                        0 0
                        • kubad  

                          Ten držák je fakt hrůza, kolo prakticky nemůžeš otočit na řídítka. Další problém byl že sem si už připadal jak v raketě: Levá strana. Tlačítko zamykání vidlice, pravá strana páčka Locku tlumiče + tlačítka Flightdecku, které nejsou zrovna malé a a rohama na 56 cm řídítka se to prostě nechtělo vlézt :-)

                          0 0
                          • maxtor  

                            Tak to mohlo vypadat zajímavě:-) Na druhou stranu ten držák má tu výhodu, že zase až tak moc místa nezabírá a comp ti trčí přímo nad představcem, což na silničce oceníš – na anatomické řidítka, co mám, bych nic jiného ani nedostal. Na biku bych spíš ocenil montáž na představec.

                            0 0
                            • kubad  

                              To byl taky jeden z důvodů proč sem přešel Na HAC 4

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse