takový nepěkný ošklivá věc...

11 nepřečtených
  • Blink

    Co se mi stalo? Inu jedu pak si chci odpočinout a tak si kolo opírám o sloup tak, že se první sloupu dotkla horní rámová trubka (přesně uprostřed vzdálenosti hlava-sedlovka) a vtom se ta trubka probořila dovnitř! No polil mě pot jak je to možné vždy? jsem ho opíral šetrně. Vykládám si to tak , že ten sloup byl litinový. Na co se chci však zeptat. Jestli takto poškozený rám může mít vliv na jeho životnost prostě jestli ta prohlubeň nenarušila ten materiál jeho strukturu? Podotíkám , že ten rám je ocelový a hodně zeslabovaný a trubka má poměrně velký průměr na ocelový rám. Díki.

    0 0
    • Manas  

      Zalezi jak velka ta chybka materialu je, to by ti mohl rict spis strojar. Ale treba Tomas Pevny udelal do ramu diru ( Banshee Scirocco ) a celkem to drzelo. Myslim ze to ale nedojezdil.

      0 0
    • JJ  

      Ja si udelal dulek asi 2×1 cm na horni trubce na authoru spirit. Navic byla cela horni trubky hnuta do strany. Jeste skoro rok sem s tim jezdil, nez sem si poridil novej. Bez problemu, ale ty byl nezeslabovany CrMo. Mozna by dokazal poradit nekdo, kdo ma prumyslovej rentgen

      0 0
    • hanz  

      řekl bych, že to neudělá nic v tomdle místě není žádný velký namáhání a navíc ocel je o dost houževnatější jak hlína. byl bych klidnej ale samozřejmě bych to kontroloval.

      0 0
    • mosquito  

      ty jo co to je ? jako opatrne opirels bajk o sloup a on se prohnul ? no nazdar … ja to asi do haje nechapu pls vysvetlit jedne lampe, dik

      0 0
    • BH  

      Hele tak to si vykladej svemu prodejci, kde to budes reklamovat. Musel jsi s tim pekne prastit, ten dulek se tam neudela jen tak.To by bylo popreni vsech fyzikalnich zakonu.Hmotnosti opreneho ramu nevyvines takovou silu, ktera by zbortila stenu oceloveho ramu.takze takze jsi to kolo blbe oprel a ono sjelo a horni ramovou trubkou o neco prastilo (treba o rozsireni sloupu osvetleni ve spodni casti). To uz je pravdepodobnejsi. No a co s dulkem? teoreticky by to nemolo nic udelat. Je to kosmeticka zalezistost. tedy zalezi na mire te deformace. nepredpokladama, ze by doslo az ke zplosteni te trubky.Bezny provozni defekt u rady kol je prmacklina horni ramove trubky od sroubu rohu, pokud doslo k otoceni riditek az k ramu (napr. pri padu). S tim se da jezdit. Tvuj pripad bude asi podobny.

      0 0
      • Vašur  

        Taky jsem si opřel o stožár VN uprostřed pole. Teda o jeho betonovej sokl pedálem – ten je odřenej a beton už mu takhle neublíží. Jenže než jsem ségře seřídil přehazku, tak se asi země otřásla a bajk se sesul a udeřil středem horní trubky vo vobrovskej a autogénem upálenej šroub. No a taky to udělalo jamku. Myslím, že 3× zeslabovanej rám jej uprostřed tenkej jak pixla od kokakoly. Ale jezdilo to dalších 10tis km bez poblémů

        0 0
    • zirafon  

      takato vec je asi naozaj mozna – kamarat si vsimol, ze sa mu na hornej trubke ramu urobila priehlbina, a nevedel dojst na to, ako k tomu mohlo dojst (ziaden pad,..).

      0 0
      • jimmy63  

        tak mu to mohli udelat nejaky gauneri u hospody,nebo nejaky VYSSI SILA:)!!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.