Jaký v českém jazyce psaný časopis

43 nepřečtených
  • vlk

    Kupovali jsme s kamoši doteď velo.Ale teď se mi zdá, že v tom časáku nic není a že je to skoro k ničemu.

    co existuje ještě za česky psané časopisy zabývající se MTB.

    Uvažoval jsem o tom papírovém cykloservisu, ale nevím jaký je.Potřeboval bych občas nějaké srovnávací tesy komponent či oblečení+ přehled novinek.Velo mě už začíná s typem jejich recenzí a způsobem psaní pěkně štvát.A nevím jaký ten cykloservis je.Z jednoho nebo dvou vydání to člověk nepozná.

    nebo jaké jiné časopisy o mtb by jste mi doporučili.

    0 0
    • blue  

      osobne jsem cykloservis prestal uz davno kupovat, jednim z duvodu byla prave jejich cestina (gramatika a stylistika), ale treba se to zlepsilo… jinak ciste MTB uz asi nic, okrajove snad Cykloturistika, Peloton, Dirtbiker

      0 0
      • vlk  

        tak pokud je problémem jen gramatika a stylistika tak to mi nevadí asi ti lidé více jezdí než píší.Mě jde spíše o obsah.Jestli jsou i nějaké srovnávací testy občas.Velo mě fakt štvě- zaplácají stránky nesmysl a fotkami jak se správně jezdí do kopce a jak z kopce a nic pořádného nedají.Tím mě fakt dožrali.

        0 0
        • blue  

          zacni delat lepsi casak :-)

          0 0
          • vlk  

            jo tak to byste mě zachvíli s mojí češtinou ukamenovali.Ale mohli bychom založit nějaký otevřený internetový, kde bychom mohli dávat rovnou z netu nějaké speciální postřehy včetně fotek apod.takové kra?oučké články.Ale jestli by to někoho vůbec bavilo takové věci psát a fotit.Já raději jezdím a nebo ve sem tam pročtu nějaké časopisy či fora.

            Že bychom admina poprosili o vytvoření nějaké sekce pro články?To bz m2 yaj9malo kolik y v8s bz tam n2co psali.

            0 0
            • blue  

              myslim, ze internetovejch uz je az dost a vsechny maj spolecny pocatecni nadseni a postupnej utlum :-)

              0 0
              • vlk  

                no právě, ale když by to bylo spjatý s bike-forem, který je i po několika letech stále hodně oblíbeno a přispivovatelů stále přibývá, tak by ten útlum tady nemusel ani takový být.Když by měl každý zaregistrovaný možnost prostě vložit htnl dokument se vším všudy do nějaké spec sekce-samozřejmě zkontroplovaný adminem tak by to nemuselo být tak špatné.

                0 0
                • vlk  

                  A DEBATUJEM O TOM ZBYTEČNĚ.-ADMIN UŽ ZALOŽIL SEKCI FOTO-TAK TAM MUŽEM TAKOVÉ VĚCI DÁVAT.

                  viz příspěvek http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

                  0 0
                • J.A.V.  

                  Dy? tu máš sekci recenze. Tak můžeš psát až do zblbnutí.

                  0 0
                • kolombo  

                  No, možná by stačilo přidat sekci, kam by se dalo vpisovat články s fotografiemi a kam by mohl přispívat okruh registrovaných uživatelů bike-fora. Dostatek redaktorů a dostatek času, to je to, co potřebuje internetový bike magazín …

                  0 0
                  • BH  

                    souhlas dobry napad

                    0 0
              • J.A.V.  

                To jsi řekl moc hezky :)

                0 0
      • dave lister  

        koupil jsem si letos asi dva a nezlepsilo…

        0 0
    • TinkTink  

      Nauc se anglicky, jinak z toho co pises nic nenajdes…Peloton – nic…Cykloservis – precti si testy bajku, pochopis…Dirtbiker – sice ho kupuju, ale techniky tam moc neni…spis zajimave napsany reportaze z akci – ale cestinu tam nehledej :o)…zvlast ne jeji gramatickou cast. :o)))

      0 0
      • vlk  

        Tož to já anglicky a německy umím.Ale ne zas tak pokročile.Na něminu bych si na cyklistický časopis netrouf.Ale angličtinu bych snad zvládl-i když by to trochu trvalo, nějakou dobu jsem ji nepoužíval.No a jaké zahraniční časopisy v AJ by jste mi tedy doporučili.Dá se to u nás vůbec sehnat.V Praze možná, ale já jsem z Moravy Od Olomouce.

        0 0
    • RomanH  

      Ja jsem si kdysi kupoval pravidelne Peloton, Cykloservis, Cykloturistiku i Velo (uchylka, co ?). S Pelotonem jsem prestal nejdrive (X stranek s detailnimy vysledky okresnich zavodu me nezajimaly a jedine, co se tam pak dalo cist, byly Rychle Pipy). Zanedlouho jsem zkoncil i z Cykloturistikou (tesne pred prevzeti jeji redakce Velem) – bylo tam prilis reklam a clanky byly hlavne o okoli Prahy, Sumavy nebo Jizerek. Letos jsem prestel i z Cykloservisem – podivej se na jejich recenze – „kolo dobre stoupa, protoze ma tezkou vidlici, ktera drzi predni kolo u zeme“ atd…, kazdy „recenzovany“ bike je super kauf. Nakonec mi zbylo to Velo, ktere mam rad (narozdil od jejich Katalogu kol, ktery je pro vetsinu z nas k nicemu). Spolu s B-F a MTBR.com si dokazi udelat obrazek o nekterych kolech / komponentech. Obces je Velo povedenejsi, obcas ne. Bude to ale vzdy osobni uhel pohledu. Mne nic nerikaji silnicky a tak me pomerne zklamalo toto cislo, nicmene nekoho zase nebere MTB. Nejvice by se mi libilo, kdyby se Peloton vzpamatoval, delal rozumne clanky a testy pro silnicare a Velo se (byt za o neco malo vyssi cenu) venovalo jen bikum+trasam z Cykloturistiky, ktera by mohla zaniknout. Treba ve Velu jsou ted docela dobre rubriky „Povodim rek“ a „Domaci bikovy revir“.

      0 0
      • saly  

        Peloton se dost zmenil. Uz tam neni tretina suchych informaci. Jsou tam testy, predstaveni novych vyrobku na trhu a spousta – rekl bych – zajimavych veci.

        0 0
      • MartinXC  

        Kdysi existoval český Bike – ten byl dobrý. Velo je jeho obdoba, jen má na stejné sdělení 3× víc stránek. Tak kupuju aspoň Velo.

        0 0
    • rock  

      Věc názoru … kupuji Velo a Peloton a zbytek se dočtu na internetu …

      0 0
    • Twisp  

      pokad ti nestaci velo nebo internet v cestine tak mas smulu. pokad aspon trochu oladas nemcinu tak doporucuju nemeckej bike pozn. koupil sem si par cisel a dost veci co sem tam videl se potom objevilo i ve velu, myslim ze se velo dost v nemeckym biku inspiruje. Ale na testy ktery delaj tam, jeste nemaj.

      0 0
      • Air  

        a asi ani mit nebudou, kdyz okruh potencialnich ctenaru je max 15 milionu (CR + SR) a nemecky mluvicich lidi je cca 90 milionu + okruh lidi kteri nemcinu dobre zvladaji (treba jako nekteri z vas). Je to nejvetsi casopis o MTB v Evrope (a jeste v SRN se da sehnat snad vsechno) a tak si proste muzou dovolit ty vecicky mnohem lip otestovat. I kdyz pravdou je, ze kdyby redakce VELA lepe vyuzivala svych moznosti, tak to bude mit urcite lepsi uroven. Ty testy fakt nekdy stojej za prd a vypada to jakoby si nechteli pobourit sve dovozce, kteri jim poskytuji veci do testu.

        0 0
      • cabbage  

        s bike souhlas testy maj fakt nejlepsi- u brzd prubeh brzdny sily, u fullů mereni tuhosti, kolik opravdu chodi a co vazi ram a dalsi komponenty. akorat by to nemuselo bejt v nemcine:-((((

        0 0
        • blue  

          taky me dneska desne stve, ze sme na prumce na nemcinu meli strasnou kravu, tak sem radsi chodil dal na rustinu :-)

          0 0
          • cabbage  

            ty tože učil pa-russky?

            0 0
            • kolombo  

              Ruština je jazyk budoucnosti. Alespoň to mi tvrdila velmi pěkná sekretářka na firmě Agroplast v Liberci. :-D (kdo ví, o co jde, tak se směje …)

              0 0
              • Radek Broz  

                U nas v Karlovych Varech jsme o tom presvedceni ;-)

                0 0
              • fousac  

                protoze cca 80% nasich zakazniku je z byvaleho svazu, muzu jen souhlasit…

                0 0
                • kolombo  

                  Agroplast vozil MIGy 21 do Lidově demokratické republiky Korejské. :-D

                  0 0
                  • blue  

                    to je dobrej kryci nazev firmy :-)

                    0 0
    • blue  

      vcera sem si koupil ten posledni Dirtbiker s DVD, protoze sem se nudil a nemel uz doma na co koukat…

      DB me hodne prijemne prekvapil grafickou upravou, je hezky udelanej, pekny fotky a snad se da i celkem cist, je fajn, ze velkou cast tvori clanky o lidech, rozhovory, je to dobrej protipol k casakum plnejm ruznejch testu, techniky a teorii o jidle a oblikani

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tak to jsem zrovna od tebe vubec necekal. Zase na druhou stranu spis od tebe nez od kohokoliv jinyho na foru :)

        0 0
        • blue  

          co si proc necekal? :-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jsem myslel, ze casopis tohohle typu pohanis. Ja tomu rikam „Bravíčko pro malé cyklisty“ :)

            0 0
            • blue  

              to ne, nemam duvod hanet casak jen kvuli odlisnymu zamereni :-)

              a z hlediska grafiky podle me nema u ceskych cyklo casaku konkurenci, i kdyz je mozny, ze o nejakym vubec nevim :-)

              0 0
              • Radek Broz  

                Ja jsem v tomhle mozna moc konzervativni, ale me se na DB nelibi, ze maji na strankach veci prehazene jinak, nez bych je cekal. Myslim tim, ze obcas docela badam, kde clanek vlastne zacina, ke kteremu clanku je ten ci onen perex ci fotka atd. (doufam, ze chapes, co tim myslim;-)

                0 0
                • blue  

                  tak dukladne sem ho zatim nezkoumal, ale prislo mi, ze treba oproti Velu (aniz bych se ho chtel dotknout), to ma nejakou formu a styl, ze grafik mel v hlave jasno… Velo mi prijde hrozne neusporadany, takovy bez ladu a skladu, na kazdy strance jinej font, chaos

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    V tom mas naprostou pravdu. Velo je takovej chaos;-)

                    0 0
    • jakub  

      Ja si myslim, ze jsem bikovej amater, rad si poctu v casopisech kery vam pripadaj jako uplne o nicem a o to jde, tento casopis dle meho ctou lide jako ja, moc tomu vsemu jeste nerozumej, ale jsou zapaleni a chtej se neco dozvedet a takovejch nas je podle meho vetsina, tady je par odborniku u kerejch celkem chapu ze jim tento casopis nic nerika, ale mel jsem zkusenosti s Muscle Fitness a muzu vam "odbornikum " rict ze nas amateru je mnohem vic a proto bude Velo porad takovy jaky je. Mi amateri bychom totiz uplne odbornej casak nekupovali, nebavil by nas a Velo by zkrachovalo tomu verte, takze bohuzel. pozn. navic si mylsim ze vetsina odborniku si tu na odborniky jen hraje – ted doufam ze se to nedotklo tech, co bikum skutecne rozumej a doufam ze jste pochopili co jsem chtel rict

      0 0
      • Eda-Velo  

        Díky Jakube, nachomejt sem se k týhle diskuzi a nestačim se divit? Jako zastánce Vela musim podotknout že na konečném vzezření časopisu máte každej možnost se podílet , proč bychom jinak vydávali ankety pro čtenáře…to nebylo pro utření mastnejch rukou od párku :-) Nechci se v tomhle ohledu nikoho dotknout ale je to stejný jako se vyprdnout na volby a pak nadávat na poměry…nebo se pletu? Vloni bylo s anketou docela dost práce a když si srovnáte starý čísla a nový, je to směrovaný podle výsledků ankety. Nedokážem samozřejmě uspokojit všechny ale jak jinak se máme dozvědět co si myslí o stavu našeho časáku „mlčící dav“??? To Blue: Jak žiješ chlape? Sem tě rok neviděl?

        0 0
        • blue  

          docela to jde, akorat se pristi tejden stehuju do Krce, bliz k Tocny, tak uz aby bylo zase jaro :-)

          sedni nekdy sobotu na bajka a prijed pred kram na vyjizdku s TT a spol.

          0 0
          • Eda-Velo  

            když to vyjde, rád tam dorazim…trochu přimrzne a ztvrdne hlína, už se těšim zdar brachu

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce