• Luke

    už jste četli článek na idnesu? prý je v horách moc cyklistů… http://cestovani.idnes.cz/ig_kolo.asp?…

    0 0
    • Mamutt  

      „Hltači kilometrů“ asi nejsou lidé..

      Ale je úsměvné doprovázet článek o cykloturistech fotkou ze závodů ;-)

      0 0
    • robero  

      jo, to jsem cetl, je to pekna bejkarna… zajimalo by me, jak to chtej hlidat – predstava, ze kdyz otevrou dalsi stezku, tak ji cyklisti budou ignorovat a jezdit jen po tech starych mi pripada utopicka! jsem zvedavej jak jim to dlouho vydrzi – podle me turista jako turista, at je pesi nebo cyklista. Navic prijdou prave o ty dve tretiny navstevniku… Ja osobne jsem nikdy s pesima problem nemel (mozna proto, ze se frekventovanym stezkam vyhybam) :-)

      0 0
      • kolombo  

        To je trochu nedorozumění. Ta připravovaná trasa povede z větší části po stezkách, kde jinak velmi tolerantní Správa CHKO Jizerské hory, cyklisty nerada vidí. A cyklisté, alespoň ta masová část, je stejně nevyužívají. Je to takový krajský pokus o vylepšení podmínek pro rekreační turisty, pro cyklisty toho tam moc vylepšit nejde, snad jen nastavět nějaké překážky na ty asfaltky, aby to bylo více „cool“.

        0 0
    • Jogador  

      Jo, Black dokonce i reagoval, a má pravdu:). Proč rozdělujou lidi na chodce a cyklisty, prostě jsou lidi blbí a chytří, a obě tyto skupiny patří jak pod cyklisty tak pod chodce…

      0 0
    • McBlacky  

      jako že normálně se k novinám nevyjadřuju, tady jsem nějak musel :-) jsou to magoři. Do Jizerek jezdím jenom na skály takže pro mě osobně je to jedno, ale vadil mi ten celkový dojem z „článku“.

      0 0
    • norman  

      Asi hlavně jejich blbost a škoda, když je baví se koncentrovat v takových kvantech na pár místech ( JIzerky, Krkonoše, Ráj, a teď i Šumava). Jako by u nás existovaly jenom tyhle destinace. Asi jsou omezení a mají malou fantazii. Já jsem schopen vybrat si trasy, kde hezky a na 30 km potkám 2 lidi nebo taky nikoho.Měli by se občas podívat na mapu ČR.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nechápu v čem je problém. V Jizerkách je cyklistů děsný mraky, ale samý turisti, jizerky maj samý široký vojenský cesty, jsou na cykloturistiku ideální. Nic nepoškozujou, nikomu nevaděj. Nechápu smysl článku. Tohle už je fak překrucování. Místo toho že v horách je moc lidí napsat že je tam moc cyklistů… V létě jsme s přítelkyní šli jizerky o prodloužený víkend pěšky a nějak mi to nevadilo. Ti cyklisti jezděj jenom po těch širokejch cestách, na ouzkejch pěšinách sme je nepotkali.

      0 0
      • BB  

        ja ti povim v cem je problem, pesi turiste nechteji pouze chodit po horach, oni chteji navic velmi pohodlne chodit po horach. To znamena, ze kdyz jdou dva, tak vedle sebe, kdyz tri, tak vedle sebe, kdyz ctyri tak vedle sebe … Pokud maji s sebou deti, tak potrebuji, aby byly na volno a nemuseli je hlidat. A ted si predstav, ze je kazdych 30 vterin srovna cyklista do zastupu. To je opravdu velmi nepohodle a obtezujici a proto je potreba si stezovat. Rozhodne to ekonomika, majitele hospod, obcerstveni a hotelu ty ruzne ochranare musi smest i s jejich zakazy pro cyklisty, jinak budou hory prazdne. Zaslechl jsem, ze napr. v Krkonosich uz ten tlak zacina byt citit.

        0 0
        • blue  

          ono by to bylo asi nejucinnejsi tyhle preplneny hory bojkotovat, pokud opravdu jsou cyklisti takovym ekonomickym prinosem, tak by to pak pesaci museli pocitit

          0 0
    • RomanH  

      Tomu nak nerozumim, 2/3 lidi davaji prednost kolu, ale oni to chteji omezit kvuli mensine pesich (1/3) ?! No to budou mit lide, ktere zivi turisticky ruch, radost…

      0 0
    • Tomcat  

      Vcelku normální článek hodný našich zpravodajských médií. Je dlouho trvající „okurková sezóna“ a vražd , nehod a celebrit není pro novináře bohužel tolik aby tím zaplácli všechno. Problém tu je jednak v českým Klubu turistů, je to organizace to organizace která měla za Komančů hodně hodně privilegií. Její členové jsou převážně starší. Jedná se o konzervativní až zkostnatělou organizaci. Odpor k cyklistice je jasný je to konkurence, která se děsně rychle vynořila. Oni jsou totiž děsně rychlí ve smyslu že člověk před nimi musí uskakovat ,ale za den toho stihnou víc než pěšák a to se jim nelíbí. Pak tu je ještě taky to, že podle členů mají dotace a jejich naivní představa je že pokud nebudou to členové nějakejch CK tak bude za něj navíc nějaká dotace. A to ještě můžeme počítat s tím že je tu taky závist, často lidé žijí v představě že kdo má pořádní kolo je děsně v balíku :-/. Ne vždy , všechno je na úkor něčeho. Pak tu máme problém ze strany státu. Já osobně třeba KRNAPáky vidím jako totální lempli který maj děsnou ulejvárnu za státní peníze. Hory ti hle „ochránci“ rejpou svejma starejma Hugswarnama , který sou ekologický a šetrný jak Žigulík. Pokud by mělo dojít k většímu přílivu cyklistů bylo by nutné také víc pracovat a to se jim nechce. Pokud vezmu jak se vytvářejí cyklistické stezky v mém okolí tak se jen obtáhnou stávající cesty o nějaké upravování pro potřeby cyklistů nelze ani říct. Bohužel by si lidé co měly uvědomit že pokud plánují trasy kterou projede stokilová mamina na skládačce s dítětem nebude vždy to pravé. Měli by si uvědomit že by měli být i těžší trasy a to ne jen ve smyslu delší . Lyžaři mají také odstupňování podle obtížnosti a přijde to už normální, protože tu pouze dýl.

      Myslím, že argument o větší nesnesitelné zátěži pro přírodu jsou jen jakousi obranou proč jsou zákazy a proč nemusí se pro to nic dělat. To že to jde v Alpách to jen potvrzuje. To samé průzkum z Kanady a USA že kterého vyplynulo že MTB neničí víc přírodu než pěšáci. Je tak mimo , takové ty výlevy, že někdo musel před někým uskakovat. Pokud potkáte „vola“ je úplně jedno jestli bude nebo nebude v právu, protože tomu co proved to nezabrání. Něco jako naivkové co do své obce dají značku, že se tam smí jet jen 40 hmmm.. a zabrání mi to tam jet 60? Ne, je pokud mě někdo chytne může mi dát pokutu ,a le nezabrání. Potom tam někdo dá retardér a … zase mi to nezabrání abych jel jako prase. Trochu přibrzdím a akceleruji. Takže tomu čemu sem chtěli zabránit to neudělá nic jen to v konečném důsledku se obrátí proti nim protože pak u toho retardéru musej brzdit všichni ;-)

      Takže celé to je z většiny o lenosti a zkostnatělosti té necyklistické strany. A jediné co s tím může něco udělat je náš (ze strany cyklistů) pasivní odpor a bojkotování lokalit které jsou necyklisticky zaměřené. Pokud sezóna u nás netrvá dlouho můžete si bejt jistý, že peníze o které potencionálně přicházejí by byly opravdu znát. Jen tlak komerčních objektů na příslušná místa může vest k uvolnění většího prostoru pro cykloturistiku, k smysluplné regulaci a vytvoření odpovídajícího zázemí.

      Zatím je to bohužel jen populistické téma pro média.

      0 0
      • Smazaný účet  

        V tomhle ale kčt nemá prsty. Já sem třeba taky členem. Máš pravdu že její členové jsou převážně důchodci. Pod kčt jsou ale i cykloturistické kluby a takzvaní tomíci (TOM – turistický oddíl mládeže tušim). Nic ti nebrání aby ses do kčt vloudil a loboval za cyklisty, abys odstranil tu zkostnatělost. Za konflikty nemůže kčt, ale vždy pár neohleduplných blbců, jak už tu x-krát zaznělo. Já jsem nikdy s pěšáky (krom na cyklostezkách v okolí prahy) neměl problém. Kčt toho dělá dost i pro cyklisty. Přinejmenším značení turistických stezek – ty po nich nikdy nejezdíš? Spoustu horských chat taky provozuje kčt. Zasloužili se třeba i o stavbu/opravu pár rozhleden. Než příště budeš chtít kčt odstřelit, zkus to eště promyslet.

        0 0
        • Tomcat  

          Ale má, jenže asi sem to špatně napsal není hlavní vyník ale je jen z řady co se na tom negativně podílejí. Já sem mněl s pešákama problém a nepatřím mezi ty co je sestřelujou. Jezdím podle mapy , pokud bych jezdil podle značek tak zakufruju. Nic ti nebrání, aby ses do kčt vloudil a loboval za cyklisty, abys odstranil tu zkostnatělost… …sorry ,ale spíš budu vyvíje aktivitu aby ČKT přestal existovat a podporovat vytvoření něčoho novýho než se snažit a plýtvat prostředky na změnu něčeho co je podle mně nepoužitelný.

          Jentak mimo byl sem na jednom krásným hradě (teďka nevim jméno) plundroval ho Žižka ,švédové ale definitivně ho zničila to doslova (došlo z rozpadu věže) ČKT!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hmmm. Tak tudle debatu vzdávám, hádám že o kčt toho víš asi tolik jako o quarcích.

            0 0
            • Tomcat  

              Ne o ČKT toho moc nevím, bohužel to co vím je dost negativní, tak se nediv že člověk se pak chová „jak ježek“. Pozitivní projevy v mém okolí a tam kde sem se pohybol o kterých lze říct že jsou dílem ČKT sem si nevšimnul.

              Pokud je budu omlouvat můžu říc, že nesou takové aby přehlušili ty negativní.

              0 0
          • Martin  

            Sorry, ale blbě kecáš. KČT se samozřejmě jako každá jiná organizace vyvíjí. Má neskutečnou tradici a její zánik by byl velká škoda. Taky si uvědom, že nebýt kčt, tak tady žádný značky ani stezky nejsou. Před několika lety jsme do KČT s přáteli bikery vstoupili. Těší mě, že přispíváme na značení a můžem ovlivňovat dění. Takže KURVADOPRDELE TROCHU POROZUMĚNÍ jinak se nehnem z místa!!!

            0 0
            • Tomcat  

              Soráč ale někdy …KURVADOPRDELE TROCHU POROZUMĚNÍ … už na to člověk nemá sílu a zůstane jen vztek.

              0 0
            • Tomcat  

              Taky si uvědom, že nebýt kčt, tak tady žádný značky ani stezky nejsou… …Eště k tomuhle

              Proč člověk, je tak arogantní a egocentrický, že si myslí, že jeho existence a uskupení který vytváří a jejich čimnosti je pro zbytek společnosti nepostradatelná? Každý je ve společnosti nahraditelný! Každé uskupení je nahraditelné. Takto nebude ČKT ,ale KTCŘ.

              Morální poviností každýho by mělo být to aby věci dělal tak aby ostatní ho nechtěli nahradit dřív než je bezpodmínečně nut­né.

              0 0
              • Martin  

                Tohle přesně tedy jsem jaxi čekal, ale už jsem byl lííínej tu větu přeformulovat:-) Takže vysvětlím: ve své podstatě mám tuto organizaci rád. Fascinují mě její začátky a dlouhá tradice. A taky jsem coby malé robě začínal jako pěšák a až později se stal bikerem. Nemyslím si, že původcem většiny výše uvedených problémů je KČT, ale moderní ekoteroristé, kteří prd dělaj a jenom zbytečně buzerujou a zakazujou. Spolu s komunistama je to snad jediná skupina lidí, kteří mě KURVADOPRDELE FAKT SEROU!!!

                0 0
              • McBlacky  

                To Tomcat: ČR má unikátní sí? turistického značení která skoro nemá v rozsahu pokrytí území konkurenci. Takže přece jenom něco ten klub dělá :-) kde to neznám jezdím téměř výhradně po TZ a spokojenost…

                0 0
                • dalimil  

                  souhlasím,ještě se mi nestao,že bych podle značení KČT zabloudil.Ale co takhle založit KČC a značkovat si trasy sami ?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Treba stejnejma znackama, ale pootocenyma o 90st., ktery budou hned pod tema stavajicima :)

                    0 0
                    • Martin  

                      Pádlisto, obdobný systém už existuje u „konkurence“. Tuším, ža taky jezdíš na prkně. To jsi ještě nikdy neměl v ruce mapu pro snowboardisty? Po důkladném prostudování zjistíš, že je úplně stejná jako mapa pro lyžaře, ale má jiné barvičky:-)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Jako modra je zluta, cervena je modra a cerna je fialova? Jezdim, ale jen tak pro zabavu ne orientak :)

                        0 0
                        • Martin  

                          V podtatě je to přesně tak. A ve velkým středisku už nějakou tu mapku fakt potřebuješ (Francie, RakOuzko…) Je to docela srandovní.

                          0 0
        • J.A.V.  

          Souhlas. Já to říkám už dva tři roky co se mluví o nutnosti založit nějakou bikerskou organizaci aby byla opozice ke KČT. Stačí vstoupit a podnítit patřičné změny zevnitř organizace.

          0 0
      • dedek55  

        Souhlas..velice trefná charakteristika ! jen bych dodal že v čechách spočívá činnost ochranářů pouze v tom že když něco zakazují tak „chrání“.Cyklisté jsou „neorganizovaní“ tznmn že není žádný kravat'ácký stádo který by za ně lobovalo po schůzích.Proto se cyklistům zakáže skoro vše a potom se v tisku objevují takovéto články vytrubující „zase jsme zachránili kus přírody“. Myslím že do budoucnosti nás bákjkry stejně donutí něco takovéhe založit protože bychom skončili jako lovná zvěř at' už od myslivců nebo „ohleduplných " řidičů......tady v tom státě kdo sedne na kolo je automaticky vyvrhel a nemá žádná práva jen povinnost respektovat co si kdo na něj vymyslí… Od našich !worgánů“ kteří se titulují „vláda“ nemůžem čekat vůbec nic nebot' bájkři nejezdí na benzím , tím pádem není z nich DPH která se dá tak krásně rozkrádat......

        0 0
    • Beeda  

      Je to o nicem, jako kdyby rekli, ze na Vaclaku je preplneno. Stejne jde o to ziskat argumenty na stavbu te pesi stezky, holt si zase nekdo strci milionek do kapsy a jeste se ziskaji politicke body. A ze se to nebude krizit si moc nedovedu predstavit. B.

      0 0
      • MartinXC  

        Jarinové proniknou všude …

        0 0
      • Honzin  

        „Je to o nicem …“ a navic to ze nejakym mistem projelo tolik cyklistu a proslo tolik pesaku jeste prece nevypovida o tom, kolik jich je tam skutecne. Cyklistu v horach klidne muze byt stejne nebo dokonce min nez pesaku, ale jenom se pohybuji rychleji, tak toho vic zvladnou.

        0 0
    • enjoy  

      me se v tom clanku hrozne libi ta reklama na scott:-)).dobra infiltrace do proti bikerskyho clanku:-)

      0 0
    • Luka  

      Hm.. pripomina mi to jednu sloku oblibene pisnicky:

      Neni treba svetla blbost aby kvetla staci mit jen temno v kebuli…

      0 0
      • Smazaný účet  

        A co tudle: Tak když tě hňup naštve jak hrom, nezlob se nekřič, vezmi rýč a zasaď strom. :o))

        0 0
        • Jogador  

          To je od Samsona? Tak co jinou sloku? A stromů míň, a lidí pořád víc, rodí se do světa a smutně musím říct, určitej řád že už je v tom, tři blbci povstanou za jeden padlej strom.:)

          0 0
          • rock  

            Nebuď pesimista … když zůstaneš u interpreta, můžeš najít třeba „… Když jsem se ho ptal, ‚jakpak dneska je ?‘ Říkával ‚pohoda‘ …“

            0 0
    • rasto  

      nepisu to na tomto a predchozim foru poprve: zda se mi, ze MfD usilovne a uspesne klesa mezi bulvarni platky :-/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.