• PeBla

    Ahoj, uvažuji o koupi fulla a potřebuji od vás radu. Zatím nejvíce bodů má u mne Kona King Kikapu 05 a Spešl SJ FSR 05. Spešl je všude vychvalovaný za nej systém, ale můj dotaz směřuje spíše ke Koně. Jak se chová v terénu, při brzdění, ve stoupání atd.. Pokud to napíšete ve srovnání se Spešlem, tak budu jedině rád.

    Doufám, že se teď nestrhne přestřelka jestli je Kona 4-čep nebo přepákovanej 1-čep :-))

    Díky moc :-)

    0 0
    • PeBla  

      To se tady nenajde žádný Konysta?

      0 0
    • slou  

      Tož Spešla ani jiného fula jsem před tím než jsem si koupil Konu Kikapu 03 nejel. Takže srovnání žádné. Já můžu srovnat jedině s HT (Konou :) ) a je to poznat hlavně teda docela pohodu maj záda. Poznal jsem to bo teď jezdím na HT. Protože nemám Pro Pedal na Foxovi tak se mírně houpe, ale pohoda. Při brždění jsem se zatím nedostal do nějaké krizovky takže jestli je poznat nějaké zmenšení funkčnosti pružení.....ne­pozoruji. Ve stoupání sedí trochu líp zadek, ale nevím co s tím zrobí Pro Pedal jestli to nebude tvrdší? Teď vybírám new vidli a MX Comp je na HT na ktrém je to poznat že to má pevný rám. Kikapu je takový dobře pohodlný XC full. Tož tak. Ale určitě bych si vyzkoušel oba, je to lepší jak si potom nadávat.

      0 0
    • eisman  

      ja osobne jezdim na fullu M4 S-works 2001 a sestra ma kingkikapu 2004.Na te Kone toho moc najetyho nemam, akorat jednu kratkou vyjizdku,takze nemuzu az tak uplne soudit.Spesl je svou funkcnosti rozhodne lepsi,ale myslim si ze na tom ma velky podil uziti Pro pedalu na Kone.To je podle me nestastne reseni.Sice se to nepohupuje,ale zaroven citlivost tlumice je minimalni.Ty novy stumpjumpery jsem bohuzel nezkousel,takze tezko soudit.Co jsem ale zatim mel moznost od spesla jezdit,tak jsem byl s funkcnosti vzdy spokojen(SJ Pro 2001,Enduro Pro 2001,Enduro Expert 2001, Enduro S-works 2003 a 2004)Takze bych radil domluvit si u prodejcu nejakou tu testovaci(alespon kratkou) jizdu a rozhodnout se dle toho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.