Predni naba LX - chybi kulicky?!?

34 nepřečtených
  • biker007

    ted sem rozebral predni nabu LX starou cca rok a zjistil sem ze na kazde strane chybi 1 kulicka. Je to normalni nebo ji tam zapomeli pri vyrobe dat:)?

    Jo a z zkusenost po roce provozu (cca 8000km zvetne jizdy v soli, nekolika blativych maratonu a nespocet zmonuti)- jedna strana byla jako nova, original bila vazelina. ale do druhy strany se dostala asi pred tydnem voda je tam rez. Trochu to drhne a vydava „kovovy“ zvuky pri jizde ze sedla. To je taky duvod proc to rozebiram. Ale konusy sou jako novy, jen ta rez tam je navic:))

    0 0
    • Daf  

      Jam mam takovej pocit ze to jen vypada ze tam chybi. Nyslim ze jich je tam 9 ale muzu se mylit. Koukni na rozpady na strankach shimana a budes mit jasno.

      0 0
      • Volf  

        Taky si myslím, že to jen tak vypadá. Jinak kdysi jsem na favoritovi vyndával věnečky a dával samotný kuličky a taky se jich tam vešlo o jednu víc, tak bys tím třeba nic nezkazil. Já teda svý LX jenom sem tam mažu a kontroluju vůli a už maj pěknejch pár tisíc naprosto bez problému.

        0 0
        • biker007  

          diky.jo, ma jich tam bejt opravdu jenom devet.. ale je tam jeste misto tak na jednu a pul kulicky:) ja sem s nima taky spokojenej, pokud se udrazba udrzi na urovni 1× za 8kkm promazat tak budu spokojenej.

          0 0
          • Daf  

            Koukal jsem na to v predni ma byt 10, v zadni 9.

            0 0
            • biker007  

              ha! tak to sem koukal spatne.. je jich tam fakt 2× 10.. radeji sem este volal znamymu a ten rikal ze jich tam mel taky jen 9.. tak nevim:) ze by japonci neumeli do deseti pocitat?

              0 0
              • Daf  

                Japonci? :)))

                0 0
                • biker007  

                  ja jich tam mam fakt ale jen devet:)), a na obou stranach.. pokud bynto bylo na strane kam nateklo tak bych mohl pripustit ze se kulicka „rozpadla“ a z toho tolik rzi. ale chybi to i na druhy strane ktera vypada jako nova. Pripad pro Akta X:)) a s teme narazkama na japonce bych mel asi prestat, za tejden se zapojuju do pracovniho procesu v jedny nejmenovany firme vyrabejici v plzni televize:))

                  0 0
          • Volf  

            Jen si dávej bacha aby měly malej vaklík, protože je rychloupínák ještě trochu přitáhne / vůle v závitu mezi osou a kuželem /, jinak se potom zařadíš mezi skupinu lidí, kteří budou tvrdit, že kónusy nic nevydržej a vlastně ani netuší, že si je zničili samy.

            0 0
            • biker007  

              jasne, takhle se o ne staram od zacatku a taky vypadaji po roce jako novy, nebejt teda toho ze tam ted nateklo..ja sem s konusama 100% spokojenej, nemam duvod menit. i kdyz ted si prohlizim ty „Tinkovo“ Pointy a mozna se necham zlakat:)

              0 0
              • jizby  

                Já bych zase dodal z vlastní zkušenosti že je dobrý zkontrolovat jestli osa není trochu ohnutá. Vím, že to nebude případ biker007, ale pro ostatní. Takhle jsem si ježděním na hnutý ose odrovnal oba konusy a kuličky z jedný strany se oloupaly tak, že mazivo vypadalo jako mejkap se zlatíčkama. Šlo o nábou STX, dle inf v prodejně Shimano prakticky eq. lx. V týhle souvislosti je zajímavý, že ložiska na favoritu na tohle náchylný nebyly, tam byla zadní osa ohnutá každou chvíli, mohlo se na to jezdit a ložisku to nevadilo. Jinak správný počet kuliček v každým ložisku a to zcela obecně je dle mého takový, jaký se tam vejde. To se pozná snadno. Horší je poznat a dodržet správný průměr kuliček. Pozor při doplňování. Vadí i míchat nové s ojetými a pro jistotu bych při demontáži nemíchal ani kuličky z opačných stran náboje, pokud má tento pohnutější historii..

                0 0
            • Vilém  

              Ale jak jsi jiste postrehl ve zdejsi diskusi,tak ty naboje jsou pretazeny uz z vyroby.Osobne mi takto odesla Deore predni po 800 km:(Od te doby jakykoliv Shimano,i novy nastavuji tak,ze konusy dotahuji s upinakem.Takze ne kazdy si je znici sam,ale muze za to vyrobce.

              0 0
              • Volf  

                S tím výrobcem sice máš pravdu, ale pláčeš na nesprávným hrobě. Osobně bych si na kolo nikdy nedal nic co si sám neprověřím a nezkontroluju.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Jen ti chci poprat hodne stesti s cyklocomputerem :)

                  0 0
                  • Volf  

                    Jednu chvíli jsem se už bál kam se poděl tvůj ostrovtip aby to nebyla nemoc. Vítej zpět Pádlisto.

                    0 0
    • Pekáček  

      Ještě k nečistotám jen na jedné straně náby: Mám pocit, že při otáčení má tendenci ložisko vytlačovat vazelínu na jednu stranu, u čerstvě namazaného náboje leze vždy jen na jedné straně. Takže ta druhá spíš „saje“ bordel z venku.

      0 0
    • biker007  

      tak sem se ptal ve trech kramech a vsude me potrvdili, ze tam ma bejt opravdu jen 9 kulicek a nikdy nevideli LX predni nabu, co by jich mela 10. takze muzu bejt klidnej:), spis to asi maji blbe na webu shimana..

      0 0
    • Tinker  

      LX náby , to je případ sám pro sebe. Každej druhej ořech tam vydrží tak 1000km, kuliček si tam dávají, kolik maj zrovna v ruce… Podle mě je nějaká továrna jenom na LX a pracujou tam Ukrajinci ;-)

      0 0
      • biker007  

        to nevim, ja s orechem nemam nejmensi problem ani u LX, ani u deore co sem mel predtim. zejtra rozebiram preventivne zadni nabu tak uvidim v jakym to bude stavu. a kolik tam bude kulicek:) prijimam sazky:))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.