15km pesky kvuli defektu a blbosti :(

38 nepřečtených
  • CoolingeR

    Vcera sem si rek:„Seru na to, batoh neberu“ a vyrazil sem z Cesky Lipy do Straze pod Ralskem. 2 km pred Mimoni (cca po 15km) mi pri docela vysoky rychlosti praskla zadni duse. Este asi 50m sem stim jel po sutrech nez sem to zastavil. Kolo uplne svleceny – duse rozvejkana :( Nahradni dusi nemaje (blbec nechal doma), sem to otocil a pesky tlacil kolo stim, ze sem celou zpatecni cestu musel nyst zadni kolo ve vzduchu. Do mista defektu mi to trvalo zhruba 50min, zpatky 3h:45min :( Po ceste mi asi 10 bikeru nabizelo lepeni (diky vsem), ale chtelo to novou dusi. Krasny pocasi – mohla to bejt krasna jizda. Pouceni: Bagl s „potrebama“ VZDY s sebou!

    0 0
    • mosquito  

      lepeni uz nevozim ale dusi dycky a vetsinou jedu s kamosem a ten radeji taky :)

      0 0
    • Vrci  

      Měl jsi umotat z trávy provaz (povříslo) a dát ho do pláště, případně docpat listím. Prej se na to dá doject. Já sám jsem to nezkoušel.

      0 0
      • Vojtíšek  

        Já už to zkoušel. Během pár set metrů se to smrskne do jednoho místa a můžeš vycpávat znovu. Jel jsem takhle asi 5 km a byla to dost hrůza. To bylo ovšem ještě v dobách, kdy nebyly mobily a bezstarostně jsem vyrážel bez jakkéhokoliv vybavení :-)

        0 0
      • Brouk_Pytlik  

        Já už to zkoušel a dojel sem na to docela dost. Tráva se smrskne, to jo, zakže je potřeba volit nedutý stonky a klidně i pár např. vrbovejch haluzí tenkejch jako výztuž :-). Hlavně tam necpat nic zelenýho – např. kapradí, to pak máte tu š?ávu až za ušima. Taková ta vyžitá polní tráva a nebo ječmen, obilí a tak sou nejlepší. Nemusí ten pláš? bejt uplně plnej, to se stejně nepovede. D§ležitý je, aby ráfek necvakal o zem a nezničil pláš?. Protože ale vozim pláště max. za 200,– Kč a ty mi udělaj stejnou službu jako 5× dražší, tak pro tento případ neni až takovej problém to dojet naprázdno :-)

        0 0
    • peg  

      15 km to ještě jde. Já tenkrát tlačil 40 km. Dotlačil jsem ho asi o půl třetí ráno. To bylo doma radosti. :) ale byl jsem docela nasratej :( Ale pak jsem ho stejně nevozil.

      0 0
    • Daf  

      Chybama se clovek uci ze? :)

      0 0
    • MARIN  

      taky jsem v zacatcich meho jezdeni tlacil cca 20km ale od ty doby mam rezervu a lepeni porad v podsedlovce :)

      0 0
    • rock  

      A což takhle procházka s ohlou patkou, namotanou (a značně rozklíženou) přehazovačkou a vymlácenýma drátama v zadním kole přes dva hřebeny Hostýnských vrchů ? (návrat na hotel o půl jedné ráno, na cestu jsem si svítil mobilem …)

      0 0
    • Vojtíšek  

      Událost z TDF 1913:

      Jako druhý na vrcholu Tourmaletu si Eugène Christophe zlomil vidlici u kola. 14km po svých nohách došel do kovárny Sainte-Marie de Campan, kde si bez pomoci a znalosti kovářství opravil během 4 hodin svoji vidlici. Je zde proto možné najít pamětní desku na počest jeho činu…

      0 0
      • mastihuba  

        JINÁ DOBA :) zkus takto poléčit tvýho RM.

        0 0
      • biker007  

        jo a navic mel za zady rozhodci kteri dohlizeli na to, aby si to opravil skutecne sam! a nejsem si jistej jestli tu etapu este nevyhral..

        0 0
    • Focus  

      Já sem měl jednou defekt v bůhvíjaký díře kdesi u Hlinska. Ještě na starym dobrym favoritu. Takže sem tak dvě hoďky tlačil do Hlinska a pak jel vlakem do HalvBrodu a tam přestoupil na vlak do Jeníkova. Ještě že sem měl peníze, jinak bych se vracel ještě teď :)

      0 0
    • gersa  

      Jo, tak to znam. Letos v lete jsem mel podobny trable (viz http://sweb.cz/…y/Defekt.JPG), jen se mi to stalo v Italii asi ve 2000 metrech nad morem, cca 30km od Cortiny, ke jsme kempovali. Dusi jsem sice sebou mel, ale byla mi prd platna

      0 0
      • biker007  

        neni to nahodou Buelelejoch(nebo jaxe to pise..)?

        0 0
      • MartinXC  

        To chtělo kevlarové šitíčko ;-)

        0 0
        • mastihuba  

          nebo eletrikářskou pásku. :))

          0 0
          • biker007  

            nebo pomuze rozriznout pet-lahev a cast vlozit do plaste. „nedaleko“ cortiny sme pred 5 lety taky spravovali jeden plast s roztrzenou patkou a dotycny dojel do kempu na kole, sice pomalu a le dojel:)

            0 0
            • gersa  

              Ta petka je dobry tip na priste. Bohuzel jsem tam zadnou nemel. Docela zabral ten rozrezanej gumovej kopacak, ale i tak to udelalo obrovskou bouli

              0 0
      • RomanH  

        Kamosce se to stejne (dokonce i na stejne znacce plaste) stalo letos pod Mattehornem. Dali jsme tam na nekolikrat slozenou dusi (nekolikanasobne vetsi sirku a delku nez byla dira),vypojili jsme zadni brzdu (boule o ni skrtala) a opatrne jsme dojeli do Zerrmatu). Lepsi by to bylo jeste vypodlozit treba papirem.

        0 0
        • gersa  

          Ja jsem to vypodlozil postupne dusi, kartonem z krabicky od koupene duse, gumou s najityho detskyho kopacaku na parkovisti. Stejne jsem nedojel, postupne jsem oddelal 3 duse a poslednich cca 10km sel pesky

          0 0
    • kolombo  

      No já mám základní nářadí, duši a pumpičku jako nedílnou součást kola v podsedlovce a na rámu. Batoh je jaksi na věci navíc …

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jestli je to opravdu nedilna soucast kola, tak se s tim musi blbe manipulovat :)

        0 0
        • Volf  

          Někdo nasazuje pumpu na kolo a někdo kolo na pumpu.

          0 0
    • fousac  

      se stane… kolo je jeste v pohode, ale jednou sem 17km tlacil simsona.. :-/

      0 0
      • RomanH  

        Ja jen pet, kdyz mi tchan tvrdil, ze ma pod sedlem vsechno naradi a klic na svicku a ja blbec se nepresvedcil. Jeste ze daji klice koupit na kazde benzince.

        0 0
    • jizby  

      dost nechápu, proč jsi musel nýst zadní kolo ve vzduchu. To jako aby se nepoškodil pláš??? A jak se to mohlo svlíknout? To máš ráfek o centimetr menší, než pláš?? Já mám úplně dobrou zkušenost v takový situaci s jízdou na prázdným plášti. Samo, že ne v terénu, ale pro případ návratu šup k nejbližší silnici a domů. Taky nevím, co to udělá s nějakým spešl silikonem s hedvábnejma bokama. Ale vím, že normální gumovej pláš? Rubena můžeš jet prázdnej klidně dvacet km a nic se mu nestane. Vyzkoušeno v praxi. Dokonce ani černý žmolky se tam moc nedělaj. Akorát to chce na delší jízdu vyndat duši, protože se jinak schuntá k ventilku a udělá bouli, po který to drncá. Ničím to nevycpávat a no probl. Event možná i jízda na ráfku.
      Pokud se Ti to stane u auta a nemáš (už) rezervu, tak tam váha vozu způsobí roztrhání pláště. Tam je lepší řešení jet po ráfku, nebo odřezat většinu pláště a nechat jen pár cm boku. Jednou jsem tohle absolvoval u škody 120 a byl jsem překvapen, jak to dobře jelo. Pak se ten zbytek gumy svlíkl a jelo se po ráfku, asi 50km a dělalo to jen trochu kravál. Pak v pneuservisu ten ráfek uznali hodný dalšího provozu. Tím chci říct, že bez obav klidně jezdi po prázdným, nebo po ráfku. Je to lepší než tlačit ix hodin.

      0 0
      • CoolingeR  

        Asi mas nejaky vojensky kolo – takovy to co ti trikrat prostreli plast a este muze porad jet. ;) Ja ale takovy nemam – rafky mam siroky 3cm a plaste MAXXIS NYLON 2,1" (cca 5cm) a prazdny se to po 10metrech jizdy proste slikne.

        0 0
        • CoolingeR  

          … a po 20metrech tlaceni taky

          0 0
          • marhi  

            Ze zoufalé představy o honění gramů na kole jsem chtěl sundat podsedlovku. Ušetřil bych tak půl kila. Pak jsem na staré benešovské potkal srandovního človíčka co se chvíli přede mnou vysekal na kole. Byl to nějaký kanaďan. Slovo jsem mu skoro nerozuměl jen vytáhl klíč a šel opravovat. To mi dalo lekci a multiklíč, duši, a hustilku vozím všude sebou. Šlapat fakt ne.

            0 0
          • jizby  

            myslím si, že by se pláš? tak snadno svlíkat neměl. V širokým ráfku by to samo o sobě asi být nemělo, sám mám nyní šířku 24 (uvnitř) a gumu bez montpák dolů nedám, takže se ani sama nesvlíkne. Jestli potřebuješ jezdit konkrétní pláš?, není co řešit, ale jinak bych na to koukal při výběru. Když je hodně volný, tak se i hůř nastavuje, aby na ráfu seděl a neházel. Taky se tu spíš stane, zvl. při podhuštění, že se pláš? za jízdy pomalu protáčí na ráfku a napíná duši u ventilku.

            0 0
            • CoolingeR  

              No, abych rek pravdu – taky me to prekvapilo, ze se to tak snadno slvliklo, ale v nahustenym stavu s tema plastema neni zadnej problem.

              0 0
            • McBlacky  

              záleží na plášti, třeba racing ralf 2,25 drát jde sundat i nandat rukou, když pláš? pomačkáš do středu. Ale dá se na něm i zlomit montpáka, jak jsem se k nemalé radosti přesvědčil osobně na jednom race, když jsem ho nepomačkal :-(

              0 0
              • jizby  

                Jo, záleží, jaký má ráfek tvar dna. Když tam je zahloubení, kam může zapadnout bok pláště, tak jde líp sundat. Když je dno přibližně rovný, tak pomačkání tolik nepomáhá.

                0 0
                • McBlacky  

                  to je jasný, ale pláš? se tlakem přilepí na stěny ráfku co nejvýše (důsledek tlaku) a když se vůbec nepomačká tak skoro nejde sundat -viz zlomená montpáka- ne že bych to nevěděl, jenže při závodech, kdy je bláto a prší, do cíle odhadem 3km (v reálu to bylo 10 -překvápko) člověk prostě jedná v zájmu časové úspory neracionálně, samozřejmě mi to trvalo tou zlomenou sundat dvakrát tak dlouho :-(

                  0 0
      • zirafon  

        bajk som raz tlacil 5 km, dole kopcom kvoli defektu, ale zaujimavejsiu prihodu mam na aute. na celkom vykonnej lancii kappa (220hp) som siel po dialnici a cudne bolo, ze auto nechcelo ist nad 140 kmh. po chvili som si v zadnom zdkadielku vsimol akysi dym, tak som zastal pri krajnici. na jednom kolese (zadnom) bola koldokola diera. (vtedy som si uvedomil ze na mna blikali nejake auta asi dvadsat km dozadu). takze celkom dobre plaste to boli, ked vydrzali taku zataz po tak dlhu dobu. asi preto novy plast stal 10 000 SKK :)

        0 0
      • TinkTink  

        po zadnim rafku jsem dal kdyzi 8km…ne moc prijemne…ale dalo se to…rafek jsem pak vyhodil – dobry kdyz clovek nema tolik casu a ma blby rafky…nebo aspon levny :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse