• Daník

    Tak jsem provedl veškerá měření rámu nového biku dle níže uvedených diskuzí a zjistil – zadní stavba je hnutá cca o 3–4mm na stranu.Při natažení nitě mezi patkou zadní stavby (vidlice) – kolem hlavové trubky a zpět ke druhé patce je vzdálenost nitě od sedlové trubky na jedné str. o cca 2mm větší.Při jízdě po rovině tak má bike nepatrně tendenci jet doleva, což vyrovnávám podvědomě řidítky a jedu s levou rukou o 0,5–1cm vpředu.Též při obráceném nasazení zadního kola je asymetrie patrná, což u starého bajku nebylo (zadní kolo v obou polohách přesně středem).Žádné drama, ale u biku, který měl původně cenu 55000,– bych čekal aspoň rovný rám, když ne dokonalost:(
    Docela by mě zajímalo, kolik % kol má tyhle vady, podle některých příspěvků bych řekl, že spousta a většina bikerů si toho ani nevšimne.Teď si lámu hlavu, jestli požadovat vrácení (zatím jsem zaplatil přes 1/2 ceny jako zálohu) nebo se s tím smířit.Za prachy na které to bylo slevněné budu jiné XT dual c. složitě shánět.

    0 0
    • vlk  

      já bych se s nima domluvil aby to poslali k reklamaci.Jde to srovnat,ale myslím,že v obchodě ti to neudělají.

      0 0
    • Air  

      tak ono zalezi na tom, o kolik ti to slevnili… Popripade zaridit dalsi slevu, jinak ze to vratis (na coz mas pravo – pokud to nebyla sleva na tuto vadu). Jinak by to slo urcite jako reklamaci ramu – tedy vymena u vyrobce. Ten snad jeste neco na skladu ma.

      0 0
      • Volf  

        Snad není možný dát slevu na křivej rám. Normálně bych to reklamoval a hotovo. Pokud by sleva byla na to prohnutí, normálně bych argumentoval, že jsem na tuto skutečnost nebyl upozorněn.

        0 0
        • Daník  

          Právě kvůli dalšímu postupu bádám, jaké procento rámů tak může být 100% rovných. Někdo tady psal, že jistá značka vařila snad celou loňskou sérii s ujetou zadní stavbou a podle někteých dalších příspěvků z června zde půlka lidí hlásila nesouměrnosti při otočení zadního kola. To aby člověk chodil nakupovat kolo s metrem, provázkem, úhelníkem…živě se vidím, jak to v obchodě rozebírám a měřím :)

          0 0
          • Volf  

            Jáká značka a? víme. Jinak si myslím, že není možný udělat celou sérii rámu křivě už jen pro kontrolu, která to musí zamezovat. Jinak si myslím, že rámy se vaří v přípravcích, který právě tu deformaci neumožní. Spíše bych si dovedl představit, že ten rám třeba někomu spadnul až tady při montáři nebo tak něco.

            0 0
            • onegear  

              Myslim, ze nejvetsi vychyleni z osy hrozi az pri tepelne uprave po svareni. Tedy aspon u hliniku s tep. upravou. Tak to alespon nekde popisoval cannondale.

              0 0
          • kovar  

            Určitě to reklamuj. Já jsem křivost fulla také na jaře reklamoval, dovozce ho nechal změřit u soudního zmalce, znalec potvrdil, že je křivý, načež dovozce vyměnil zadní stavbu, s prohlášením, že to už je O.K. Ale NENÍ, je to pořád stejně křivé. Takže v zimě budu pokračovat s reklamováním. Si myslím a pozorování to potvrzuje, že křivých kol se prodává u nás mraky. Ono dost dobrý metr jsou i oči, stačí se podívat a je to vidět na první pohled. Když jsem kupoval první HT MTB, tak rám byl také šejdrem. Hlava vůči sedlovce z čelního pohledu mimoběžně a křivá zadní stavba, také jsem reklamoval, dostal jsem nový rám, který byl v pořádku. KDyž mě někdo požádá, a? mu pomohu vybrat kolo, tak chodíme a chodíme, až kápnem na rovný rám a to kolo berem. Ale někdy je to hodně dlouhá turistika.

            0 0
    • MARIN  

      REKLAMUJ

      0 0
    • MartinXC  

      Kolo v té ceně by nekvalitou trpět nemělo – reklamuj !

      0 0
    • Mamut  

      Uz som v zivote rovnal 3 ramy. Eska premier (taky mensi favorit), favorit a jeden shitny horsky dovoz z Talianska v prepocte za cca 2000sk.

      Odstrojis, polozis na bok, podlozis stredovu trubku, jedene clovek sa postavi na hlavovu trubku a druhy s citom slape po zadnych patkach (s rozperkou samozrejme). Premier bol po hvarke, ale vsetky 3 som zrovnal pravdepodobnejsie lepsie ako z vyroby.

      Cele tato pocedura sa da robit iba sa shitnych ramoch. Moj terajsi ram nie je ziadny zazrak (Cr-Mo, neztencovane), ale ani s tym by som uz asi nepohol. S hlinikom vobec a aj by som sa bal. Horcik podobne.

      Sam pises, ze ti to vadi, tak reklamuj. Nieco ine y bolo, keby ti to nevadilo, tak by si z toho len vytrieskal zlavu, ale v tvojom pripade je to jasne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.