Hamilton použil krevní transfúzi :-((

102 nepřečtených
  • M@rtin

    Olympijský vítěz v časovce Tyler Hamilton po vítězném závodě v Aténách a na probíhající cyklistické Vueltě neprošel dopingovým testem. Zástupci Američanova týmu Phonak dnes potvrdili agentuře AP, že výsledky zkoušek z 19. srpna i 18. září ukazují na použití zakázané krevní transfúze.

    0 0
    • wroum  

      akorat dalsi kterymu na to prisli. osobne bych po pozitivni dopingove zkousce vydal dozivotni zakaz startu na soutezich vyssich nez „vesnicky prebor“ a veeelmi tucnou pokutu celemu teamu.

      0 0
      • vlk  

        už mě fakt štvou.Souhlasím s Tvým názorem.Je to smutný.Na Olympiádě to samý Olympijská přísaha u sportovců v dnešní době nic neznamená.Zrovna jako u američanů-že se v době Olympiády nemá bojovat.Docela mi to připomíná Hypokratovu přísahu u lékařů-taky ji nikdo nedržuje.No vydíte hlavně že jim všichni tleskají a obdivují je.Popravdě řečeno pro mě je mnohem větší hrdina kdo vyhraje nějaký místní závod než ten kdo vyhraje Olympiádu apod.Proč asi.

        0 0
    • Thorn  

      Tak aj Tyler… hm :-/

      0 0
    • BostonGeorge  

      Vážení pánové, zřejmě Vám uniká, že dnešní doba se různých suplementů podporujících výkon neobejde. Nechci vůbec srovnávat doping s třeba iontovým nápojem, carbogelem či nečím takovým. To samozřejmě nejde, je to úplně o něčem jiném, s jiným účinkem a na jiné bázi. To co používáte na kole, je taky „forma dopingu“. Taky by se mi nemuselo líbit, že jedete lépe, protože a svalovat to, že máte lepší ion?ák. To prostě nejde!!!!! Může te mít v sobě vše možné, ale bez toho aniž by měl natrénováno a byl tak by ten závod nevyhrál. Spíš bych se obracel k názoru, že by bylo dobré vše povolit, samozřejmě jen kontrolou lékaře. Bohužel žijeme v době, kdy se ve sportu točí obrovské množství peněz, které jsou hnacím motorem a sportovci jsou pro jejich získání udělat vše. Nedivím se jim!!!! Nebyl bych jiný ani nikdo z Vás!!!!

      0 0
      • wroum  

        blbost. je to uplne proti principu sportu. iontak neobsahuje zakazany latky. kdyby to ridili lekari a to co je dnez zakazany by bylo povoleny, hledaly by se cesty jak byt stale dal nez ty ostatni a opakovalo by se to znova, akorat pomoci jine chemie.

        jo a kamos si slehnul na luzinach v praze pernik do zily a dobehnul na Karlstejn a zpatky – cca 40 km. bez treningu a v case za ktery by se nemusel stydet trenovany maratonec. takze asi takhle to je s dopingem.

        0 0
        • Pepazdepa  

          he he, souhlasím s tebou, ale ten perník ti nežeru!

          0 0
          • wroum  

            ja ti ho necpu. a sobe bych ho taky nikdy nenacpal. ale jak funguje vim moc dobre. a s tim karstejnem to je pravda.

            0 0
            • lubos  

              To znamena, ze by to dokazal i bez perniku. Pokud na to jednou nemas, zadnej pernik ani zadnej dopink ti nepomuze.

              0 0
              • RomanH  

                Ano dokazal, ale ne hned, zato stabilneji. S pernikem se mu to bude darit chvili, dokad to bude mit pod kontrolou. Pak z nej bude troska.

                0 0
              • Thorn  

                e-e – nepochopil si pointu – telo ma vzdy rezervy, ktore zo seba bez chemie nedostane. preto vrcholovi sportovci umieraju v zatazi – proste chemiou maju posunuty limit maxima a ku kolapsu je potom blizsie.

                a to je iste, ako ten pernikovy pripad, ak to je pravda, a zaroven dovod, preco by bolo nebezpecne „vsetko povolit“.

                0 0
                • lubos  

                  Ano, ma. Ale nie 400% :) Droga potlaci pocit unavy, pocit bolesti, ignoruje receptory v tele, ktore signalizuju problem. Lenze, ak raz spalis energiu v tele, dalej to uz nejde. Akurat bez drogy odpadnes skor, a prezijes. S drogou odpadnes a zomries.

                  0 0
          • RomanH  

            Tak ten pernik mu klidne ver.

            0 0
          • boulder  

            pervitin brali běžně horolozci ve třicátejch letech v Himalájích třeba Mallory

            0 0
            • McBlacky  

              tak to teda slyšim poprvé, přestože jsem o Mallorym četl snad all co vyšlo v ČR, ale možná jsem to už zapoměl. Jinak ve třicátejch si toho moc nenazobal když to ve 24tým zatáh. Je to takovej můj vzor co se týká extrémů VHT, traduje se o něm, že dokázal jít 72 hodin, ta tvoje informace to zčásti vysvětluje :-)

              0 0
              • wroum  

                proc by nenazobal? prijdou ti 4 roky na zobani malo?

                0 0
                • wroum  

                  %¡0E9Z6¡¡56 ERROR – vyskytla se chyba protoze se vyskytla chyba_

                  error –1039

                  0 0
                • McBlacky  

                  no to bylo jen tak, 4 roky by to nevydržel, při tom zatížení co si dával… ten tvůj error error? to je dobrý, takovýhle příspěvky by po těch 4 letech mohly bejt :-)

                  0 0
                  • wroum  

                    ono je brat a brat. jsou lidi ktery si slehaj pernik treba 8 let a jsou schopny fungovat a sou lidi co to zabalej za 3 mesice. sou lidi ktery si slehaj aby mohli existovat a sou lidi ktery si slehaj protoze chtej bejt 1. To ze nekdo zacne s pernikem (nejen s tim ale s cimkoliv na co vznika fyzicka zavislost) jeste neznamena ze zkonci jako troska. znam cloveka ktery bral 5 let heroin. 2 roky to nebylo vubec poznat – fungoval zcela normalne a bez problemu. po 5 letech toho relativne bez problemu nechal. ono totiz strasne zalezi na tom co v zivote cekas. kdo nic neceka, nema nic co ho drzi „nad vodou“, clovek ktery ma nejaky cil a drzi se ho, ma vuli a mnohem vetsi sanci ze to ustoji. dalsi vec je ze muzi maji mnohem mene labilnejsi povahu nez zeny, takze se z takovych situaci dostavaji lepe a „do sracek padaji pomaleji“. Je mnoho aspektu, ktery se musej brat u drog v uvahu – nemuzes rict ze nekdo MUSI byt po 4 letech brani v prdeli (kdyz ani nikdo nevi jak a jak casto to bral). moc zalezi taky na tom jestli beres drogy pro zabavu (treba na party) nebo jako reseni nejakych problemu…

                    a ten error – toho si nevsimej sem se ukouk a blbe vyhodnotil informace. 1924 – nejsou tricata leta.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jj nejsou :-( v tom cos napsal se shodnem, mám v tom dost expy, někdy bych si přál abych měl spíš míň…

                      0 0
                      • wroum  

                        jo to bejvavaly casy – v patek na party, trocha kouli a paleni, obcas treba balonky nebo houbicky, semtam nejakej ten tripik, popripade libovolna kombinace… fuj je mi blbe kdyz si na to vzpomenu. kazdopadne cenna zkusenost a sem si jistej ze me prvni poziti extaze pozitivne obohatilo na cely zivot. ziskal sem na nektery veci uplne jinej pohled. Freud by mel ze me radost. :-)

                        0 0
              • tchurillo  

                neviem ako Mallory, ale Herman Buhl mal v 1952(?)na Nanga Parbate slusny paklik Pervitinu. Videl som to dokonca na nejakej fotke, nieco v tom zmysle pise aj vo svojej knihe…

                0 0
                • martt  

                  pervitin bol vtedy beznou sucastou vybavy horolezcov.

                  Nemci ho mali este od vojny velke zasoby.

                  Pise o tom v svojej knihe, ano.

                  0 0
        • Sonic  

          Kde vzít mustr proto co má být zakázaný a co povolený?

          0 0
      • vlk  

        ne spíš by se mělo vše zakázat.V dří­vějších dobách se taky sportovalo bez různých suplementů podporujících výkon.Já například iontové nápoje nepoužívám (Je v nich jakási látka na kterou mám asi alergii).Podívej, dejme tomu že chci dělat mtb cyklistiku na profesionální úrovni.Pak budu nucen si ničit organismus všemi těmi svintvi protože s nadopovanýma cyklistama budeš jen stěží držet krok.Jak dělat cyklistiku profesionálně a zárověn si neničit organismus?-mám pocit, že v dnešní době to nejde.Proto jsem se na závodění vykašlal a šel jsem do latiskoamerických a standartních tanců.Jezdím si na kole pořád ale jen s kamoši a žádná svinstva neberu.Rád bych jezdil na kole profesionálně ale ty svinstva do sebe drát nebudu.

        0 0
        • Thorn  

          v latino tancoch sa nedopuje? :-)))

          0 0
          • vlk  

            ne.Jen občas potřebuješ brát magnesium, protože ho Tvé tělo hodně zpravovává.Ráno jsem mýval někdy drsné křeče v nohou-magnesium to řeší.-ale to není doping.To je jako brát v době nemoci vitamíny.

            0 0
            • Sonic  

              Některé dopingové látky byly původně určeny k léčbě např dýchcích potíží… Jen někteří si uvědomili, že pokud dávku zněkolikanásobím a lehce upravím tak funguje jako podpora čeho si. Lence taky bere léky proti astmatu a ty mají pozitivní vliv na jeho výkon.

              0 0
            • Jester  

              „Rano jsem mýval“ to je moc hezké zhodnocení toho, jak člověk po ránu vypadá :-)

              0 0
        • vt  

          Promin, ale pises zaslepene hlouposti. Nejsem zadny obhajovac dopingu, ale uvedom si, ze vrcholovy sportovci trenuji na jine urovni nez Ty, takze jim casto doping spise zdravi upevni, ktere sinici intenzivnim pretezovanim (treninkem) ! No na nakonec to co berou nejvice nebezpecneho budou ruzna odvodnovadla a pod na zamaskovani dopingu. Si precti neco od R.Machury – jednoho z mala sportovcu co se k dopingu priznal.

          Co se tyce iontaku, tak nad tim se jeste zamysli. Ne kvuli zlepseni vykonu, to Ti nepomuze, kdyz na to nemame, tak na to proste nemame, ale treba na vyjizdce dyl vydrzis a vecer toho vic natancujes :-)

          Jo a jinak dodavam, ze mne osobne vrcholovy sport vubec nezajima, sleduju maximalne hokej parkrat za rok ! Doping je mi vicemene ukradenej, jen nema cenu zit v bludech a najivnich predstavach a toto dal sirit.

          0 0
          • lubos  

            Ano, EPO, kokain, a podobne veci skutecne zdravi upevni. Nejaka mala zanedbatelna nevyhoda jako obvykle infarkt ve 40 letech. Asi mas na myslis nektere kortikoidy, a par dalsich latek, ktere jsou zakazane ale znizuji dobu renegerace, likviduji zapal z pretazeni organizmu a pod. Ale jinak – jasne, pomuzou. Do rakve :)

            0 0
            • vt  

              EPO je lek jako cokoli jineho, ze ho nekdo zneuziva na TdF nic neznamena. Zrovna kortikoidy moc zdrave nejsou :-) a myslim, ze dnes uz se ani jako doping nepouzivaji, spis jako ‚odvodnovace‘ aby se doping zamaskoval.

              0 0
              • lubos  

                EPO teda rozhodne lek neni :) Kortikoidy je protizapalova lecba, kuprikladu.

                0 0
                • ph  

                  epo je hormon vylucovany ledvinami pri nedostatku kysliku, zpusobi zvyseni tvorby cervenych krvinek. v nekterych pripadech se dodava externe – tak to vzniklo. myslim, ze LA to bral pri leceni rakoviny taky. je to popsane na kpo.cz.

                  0 0
                • Ondrej  

                  jasne ze je to lek dava se treba dializovanejm se selhanim ledvin (neprodukuji erytropoetin a musi se jim dodavat) je to pro ne lepsi nez transfuze, ale taky mnohem drazsi

                  0 0
          • vlk  

            Všechny iontové nápoje obsahují jakousi látku-dokonce ji mají v popisu-teď si zrovna nevzpomenu co to je -myslím že začíná na ch. -když to vypiju tak do půl hodiny mám takové žaludeční bolesti, že se to nedá vydržel a pak zbytek dne sedím na … .

            V latiskoamerických tancích jde co se týká tělesných dispozic jen o šlachy určité svalstvo na nohou a výdrž.Na šlachy jsem bral magnesium a co se týče toho ostatního-to se vytrénuje.

            Vyjíďky jezdím třeba celodenní a unaven nejsem ani večer.A to jezdíme rocela slušný terén.Teď jsem si pořídil tepák.A zjistil jsem že mám nějak extrémně vysoko aerobní prahy asi okolo 174.Kdysi už je to pár let jsem pár věcí odjel-tenkrát se to hlídalo kadencí ne tepy.Nikdy jsem žádné svinstvo nebral.

            To jestli profi sportovdům doping škodí nebo ne , nedokáži odhadnou-nejsem lékař.Ale já jsem osobně proti jakékoliv umělé chemii co jde dotěla.Myslím si ,že přirozená cesta je nejlepší, i když to nemusí být pravda.

            Prostě mi chybí staré časy kdy to bylo o lidech a né o chemii.

            0 0
            • lubos  

              Aerobni prah na 174 ? No, to muzes jet na TdF v pohode :)

              0 0
              • vlk  

                no taky jsem koukal.Ale já jsem samý extrém.Např mám velive velice nízký tlak.Doktorka tvrdí, že bych měl být po smrti.Ale zombie nejsem.To bych o tom věděl.

                0 0
              • vlk  

                sorry anaerobní-prostě ta horní hranice

                0 0
                • McBlacky  

                  zrovna jsem se nad tím chtěl pozastavit :-) já mám taky anp někde okolo 175 a možná i o kousek víš, ale zase maximálku 201 takže nejsi vyjímka… kolik máš maximálku?

                  0 0
                  • vlk  

                    něco málo přes 190-na kole.Nezkoušel jsem přímo co nejvíc vydržím,tak ti přesně nepovím.

                    0 0
                  • lubos  

                    Docela dobry, rekl bych. Nevyhravas sem tam neco ? :)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jo a ne, menší akce tak do tý desítky někdy první pětky když se zadaří, na větších akcích jezdím mezi 50–100 flekem, podle toho jak znám trata jak, se mi chce a v jaký časti sezony to je:-)

                      0 0
                      • lubos  

                        Jak dlouho a kolik prevazne rocne jezdis ? V zime bezky, behani, a tak ?

                        0 0
                        • McBlacky  

                          jezdím víc tak od 13let, ale vždycky to bylo max 3tkm za rok, letos budu mít dvojnásobek, závodně jsem běhal dlouhý tratě, běžky jak je čas, v Praze je to na prd, hodně trekking v horách, každý rok tak 4–6týdnů s 20–30kg batohem, to je podle mě fakt krutej trénink, vždycky když přijedu tak to jezdí samo…

                          ale myslím, že to co jezdím se dá natrénovat za dvě sezóny systematickýho tréninku s tepákem, což nedělám, jen tak jezdíme s kámošema (3–5krát do týdne) a taky dost chlastáme, takže životospráva nic moc :-)

                          0 0
                          • lubos  

                            Jo, mas to vsechno velice podobne jako jeden muj kamos – proto se ptam. Jinak s tim trenovanim – za dva roky natrenujes silu, ale vytrvalost (aerobni dispozici) moc ne. Ta prichazi pomaleji. Dlouhy trate – kolik km ? 5,10,40 ?

                            0 0
                            • McBlacky  

                              nejčastěji 5, ale už jsem běžel i půl maraton, takže jak kdy, jenže to bylo dřív, pak se začalo hodit do hospy a zabalil jsem to, dneska už se občas jen tak proběhnu… s tou vytrvalostí máš pravdu, ale to se dá trénovat pořád. Letos jsem na manitou železný hory 115km myslel že umřu a nedojedu :-)

                              0 0
                              • lubos  

                                No, tak se budu snazit vic provozovat beh. Sice jen asi 2.5km (do prace :) … ale snad pravidelneji. Ted to jde ale blbe :( nejakej jsem mimo – asi kortikoidy z lecby astmatu :(

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            trek s ba?ohem ti pomáhá? já dyž sem při měsíčním cestování po norsku zhub o 6 kilo a pak sed na kolo tak sem byl jak mátoha. nožky slabý, žádná energie…

                            0 0
                            • McBlacky  

                              to je divný, mě to fakt pomáhá, chodíme tak cca 5–7 hodin denně, ale hodně jíme

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                To bude tim, my snídali tatranku a k obědu jedli dva krajíčky chleba se sejrem a hořkej čaj… jenom večeři sme dělali normál. Ale jinak sem se cejtil výborně.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  my tuhle kravinu dělali taky, ráno polivka+chleba, k obědu jen corny a večer těstoviny a jiný blitky co se běžně vozej, pak jsme začali jezdit s jednou partičkou a ty nás naučili žrát :-) sice táhneš těžkej bágl, ale fakt se to vyplatí, nemáš hlad a nehubneš, ikdyž 2–3 kila stejně jdou dolu…

                                  0 0
                                  • lubos  

                                    Mozna ze telo poziralo spis svaly nez cukr/tuk z tela. Proto je lepsi jist neco vyzivnyho. Teda pokud neni clovek sama slacha :)

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      no nevim co tělo požíralo, ale když jsem přijel vloni z BG tak jsem si nechal měřit tuk (na ulici v Brně) a 8% se zdálo málo i těm co mi to měřili :-) to bylo docela hustý

                                      0 0
                                      • lubos  

                                        Njn, kdybys jedl zeli a musli, tak bys ten tuk nemel, cukr by nestacil tak jedine co by zbyvalo jsou prave svaly. Asi.

                                        0 0
                                    • McBlacky  

                                      ještě k tý stravě, je to těžký, fakt brát sebou jídlo co je lehký, výživný a na některé akce i které potřebuje jen minimum vody na příprau, ten výběr zase není tak veliký. Samozřejmě se to ještě komplikuje když nemáš možnost často dokupovat potraviny a musíš si naplánovat třeba 10 a víc dní. A taky požadavky na složení a energetickou hodnotu musíš konfrontovat s tím o sneneš, i ty nejlepší musli se nedaj po pár dnech žřát a za flák masa by člověk vraždil :-)

                                      0 0
                                      • lubos  

                                        „za flák masa by člověk vraždil“ jj, to znam :o)) Totez za cistou vodu po 6hodinach na maratonu .. pokud neni na obcerstvovacce.

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          hlavně když je vedro :-( s vodou jeto vůbec zajímavý, když ti dojde, podle mapy nebo průvodce ji nenajdeš, nebo častěji je vyschlá, tak pak už po dni pochodu bez vody je morálka dost nalomená…

                                          0 0
                                      • RomanH  

                                        Proto jsme do Indie tahli spek a tvrdej syr. Polivky a testoviny jsou sice fajn, ale presne jak rikas – kdo to ma po tydnu zrat :o)

                                        0 0
            • vt  

              :-) no jestli jsi skutecne proti ‚umele chemii‘, tak to by mne zajimalo co v dnesni dobe vubec jis :-)

              0 0
              • vlk  

                máme zahrádku a děláme každý rok zabíjačku-prase od známých.Zbytek bohužel kupujeme.Ale ty mizerný dioxiny jsou v každém mm krichlovém této planety, takže si člověk nepomůže.Ale i tak Nemusím další přidávat.

                0 0
      • Rolei  

        Myslím, že ani povolení „všeho“ není řešení. Po čase by pravděpodobně vznikla paralelní „čistá“ soutěž a vše by se opakovalo nanovo…

        0 0
      • RomanH  

        Souhlasim s Tebou. Bez poradneho treninku by jim stejne zadny doping nepomohl. Navic, oni sami se sportem rozhodli zivit, je to jejich svobodna volba. Trosku bych to prirovnal treba k delnikum v uranovych dolech (nemyslim tim ty, kteri tam byli za minuleho rezimu zavirani za trest). Vedi, ze je to skodlive, ale zase si vydelaji penize, ktere by si se svojim vzdelanim a schopnostmi jinde nevydelali. Takle to zbytecne spini nektere sporty (proc se nesleduje doping treba v NHL), navic je tam obrovska psychicka zatez ze stresu z odhaleni. Vrcholovy profi-sport neni cisty, ale to podle me nesnizuje hodnotu vykonu – trenovat proste musi.

        0 0
    • Thorn  

      je to trocha zamotanejsie… http://www.eurosport.com/…640568.shtml

      0 0
    • MARIN  

      Divim se ze jeste nekoho bavi tenhle hon na carodejnice. Proste bych je vsechny nechal at si se svym zdravim a vedomim delaji co chteji. Akorat se tim zbytecne mrhaji penize, ktere by mohli byt vyuzity nekde jinde a lip

      0 0
    • ddd - andy  

      hmmm.

      0 0
    • jo  

      souhlas s Marinem…zakazat doping je asi stejne zoufaly nesmysl, jako zakazat alkohol (prohibice v USA). Je to podobne, jako bychom chteli po vsech lidech at jedi jen to co si vypestujou, nebo ulovi… Pokrok nezastavis!!!!

      0 0
    • Sonic  

      Problém je, že dnes je spousta látek zakázaných a stejně je hodně lidí bere. Tak proč je nepovolit?

      0 0
      • vlk  

        tak proč je nekontrolovat všechny-a dát doživotní zákazy.To by si příště jistě rozmysleli.

        0 0
    • la-da  

      Chudaci profici,ani transfuzi uz jim nemuzou dat,to je jak u Jehovistu…

      0 0
      • McBlacky  

        proto taky Jehovisti nebejvaj na bedně :-)

        0 0
        • ddd - andy  

          Ano timhle smerem bych rozjel tuhle diskusi – jinak to nema smysl… :-))))

          0 0
          • McBlacky  

            máš pravdu, je to tady pěkně zatáhlý a nudný poslední dobou, bych každýmu userovi povinně doporučil konzumaci 10 piv případně nějaké ilegální byliny a pak bych to teprve rozjel a skoro by bylo jedno v jakým threadu :-)

            0 0
            • ddd - andy  

              Ale ono i bez tech piv se to stejne vzdycky zvrhne… :-)

              0 0
              • Thorn  

                myslis… bez piv, ale zato s bylinami?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No jo. Alkohol a bylinky. Zrovna včera sme s jednim klukem a holkou se kerejma sme si úspěšně měnili místa na pokojích aby sme mohli bydlet se svými polovičkami připíjeli medovinou kvašenou na koleji. Na oplátku prý máme přijít na návštěvu k nim, upečou bylinkové buchty. Vysokoškolští studenti jsou tak soběstační…

                  0 0
                  • wroum  

                    bylinkovy buchty jo? copak to je asi za bylinky? ze uz by nekdo mel letos sklizeno? :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Myslim že řikali že už sklidili. Loni jim to někdo sklidil a tak to možná letos sklidili trochu dřív. Já se v tom nevyznám. Já jedu v C6H12O6 = C2H5OH + 2 CO2 + teplo. :o))

                      0 0
                      • McBlacky  

                        jo jo, jsem včera šel na chvíli za kámošem a taky s toho byla slušná tranfuze C2H5OH, domu jsem přišel před hodkou a půl :*)

                        0 0
                      • wroum  

                        To by me zajimalo co to je za druh ze uz maj sklizeno (pokud to teda nechali dozrat a nesklidili to jen ze strachu ze to sklidi nekdo jinej). ja mam 34 (6 druhu) kytek outdooru a este to na sklizen nevypada – este skoro mesic :-( doufam ze to stihnou…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          to zas bude zimní příprava :-)))

                          0 0
                          • wroum  

                            dulezita je pravidelna priprava. ja se pripravuji pravidelne po cely rok. na podzim o neco intenzivneji :-)

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jó to já nevim, jak říkám, mým kámošem jsou kvasinky rodu saccharomyces. Taky řikali cosi že jim to letos narostlo nějak moc. Asi maj nějaký pěkný políčko, prej někde ve vojenskym prostoru.

                          0 0
            • -b-n-x-  

              no jo. uz se tady asi vsechno vyresilo a kazdy si ujasnil nazory. hlavne teda helmy X nehelmy,kotouce X vecka,fuly X hardtaily a jak spravne brzdit :-). Asi to chce nejake nove kontroverzni temata. Treba jak spravne radit, nebo neco z uplne jine oblasti nez je cyklistika.

              0 0
              • McBlacky  

                to je fakt, z úplně jiné oblasti, tak já jdu něco založit, už o tom kecám týden! jenom škoda že jdu zrovna ven a nemůžu vidět jak se to zvrhne :-)

                0 0
                • ddd - andy  

                  Hele ted sem narazil na jednu zvrhlou debatu… Ale zvrhava se to az ke konci, takze pilne docist!! :-)))

                  http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

                  0 0
                • aku  

                  Jestli je to tema miss bike tak se to zatim moc nezvrhlo. Logicky, kdyz je tema o kolech tak se zvrhne do placani o nicem, takze tema o nicem by se melo zvrhnout na debatu o kolech. Ale dobre temata radsi setrit! O cem jinak budeme plkat, az budeme v zime vsichni na Bike-Foru?

                  0 0
        • -b-n-x-  

          ty krawo!!! :-)))))))

          0 0
    • norman  

      Mě hlavně zaráží fakt, že kdosi na světě je takový ambiciozní imbecil, že si kvůli zlatu z olympiády nechá provést transplantaci tkáně, kterou transfúze z medicínského hlediska je. O nezanedbatelných rizicích, od časných imunitních reakcí až po přenos infekčních chorob, nemluvě!!! Prostě magor.

      0 0
      • ph  

        na tiskovce rek, ze nic takovyho neudelal. pockame a uvidime. nebyl by prvni koho chytili pri dopingu, ale ani by nebyl prvni koho zmerili blbe. napr. brandt z belgie, ulihrach v tenise atd.

        0 0
    • Volf  

      Co k tomu říct. Jde o to co je nebo není čistota sportu. Tréninkové možnosti jsou už asi vyčerpány z hlediska, že víc už asi nejde trénovat s ohledem na regeneraci. Materiály už jsou taky asi ve fázi kdy se nedá čekat na nějakou revoluci tak se hledají látky, které mohou zvýšit výkon sportovce, protože se zapomíná na to, že vrcholový sport je založen jednak na překonávání stávajících výkonů a také na poražení soupeře. Co se stane se sportem ve chvíli kdy přestanou sportovci překonávat rekordy a samy sebe? Ono volání po návratu zpět je asi nesmysl. Podívejte se v čem se sportovalo, s jakým materiálem a na jaký úrovni.Vždyď třeba výkony z 50 let dneska jsou na úrovni nějakejch krajskejch přeborů.

      0 0
    • Thidney  

      tak zlato z olympiády mu zůstane páč b vzorek byl ok ale b vzorek z vuelty je pro něj ko http://sport.idnes.cz/sporty.asp?…

      0 0
      • Thorn  

        aha, sorry, jedu pozde :-)

        0 0
      • JFB  

        Stáj Phonak stojí za svým kapitánem… to me pobavilo, pac silne pochybuju ze by si tu transfuti daval sam bez podpory staje.

        0 0
    • vozejk  

      me ejnom zarazi proc si nejaka blba kopacka muze po „strasne vycerpavajicim“ zapase kterej trvá „dlouhých“ 90minut vpoho vzit transfuzi a profik kterej stravi na kole 6h mnohem vetsi driny nemuze…

      0 0
      • wroum  

        je dulezity asi rozlisovat to PRED a PO.

        0 0
        • ph  

          zase na tom kole muze jist a pit. pri fotbale ten prostor pro napiti se neni velky. zaroven na tech kapackach skonci jen nekteri a jen nekdy – 35st apod.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.