Je eticky jet cyklomaraton "nelegalne"?

20 nepřečtených
  • Dreamer

    jde mi o zitrejsiho Krale Sumavy v Klatovech. 700Kc startovny se mi zda dost, navic bydlim na cca 200km trasy, takze bych pak nemusel odpoledne jet zbytecne dalsi km domu, dyz uz budu unaven ,) Samozrejme bych se obcerstvoval z vlastnich zdroju, jde mi o to, jestli to fakt neni blby, jet ten maraton, kdyz jsem si ho nezaplatil ..

    0 0
    • Otaku  

      zkus nejakou premluvit at ti to zacvaka ;))

      0 0
    • Thorn  

      Je to len trocha blbe, ked budes sam a budes pit a jest sam, tak to nebude vadit, ale co ked takych pride 100? 200? 500?

      0 0
      • Dreamer  

        ja jeste nikdy zadnej cyklomaraton/zavod nejel, tak si to chci proste nejdriv osahat, jak se jede v takovym 1000+ davu ,) jidlo/piti mi neva, u benzinek si vzdy neco koupim .. no taky myslim ze tam takovych lidi jako ja (nerikam ze uz jsem se rozhodl, ze nezaplatim), bude vic.

        0 0
        • Matts.  

          V každom závode sa najde nejaký takýto špekulant. Keď si už aj chcem prejs? tra?, tak buď idem pred štartom a potom sa uhýbam, alebo po štarte, proste dobrým sa plies? popred kolesá sa nepatrí.

          0 0
    • MartinX  

      Musíš si to rozhodnout sám, ale já si myslím (i když budu mít fůru oponentů), že můžeš klidně jet – když se postaviš na konec startu, nebudeš vyžírat občerstvovačky atd… U biků je to trošku horší, že se neregistrovaní pletou do cesty registrovaným (alespoň to tady na fóru někdo tvrdil).

      0 0
    • McBlacky  

      dávej bacha abys jsi se nikomu nemotal, to bys mohl taky dostat, ne každej je lidumil, mě sobně to nevadí když pár lidí jede, ale sám bych nejel :-)

      0 0
    • davidak  

      kdybych na to mel, tak bych tam taky klidne nacerno sel, na zkousku. staci, kdyz se budes snazit neplist se a vsechno by melo byt v pohode. myslim, ze to zas takova svinarna neni.

      0 0
      • McBlacky  

        jenže si nezazávodíš, protože se nebudeš chtít nikomu motal, hák asi taky nepojedeš, takže je to to samý jako kdyby jsi si to projel sám někdy jindy…

        0 0
        • davidak  

          no pro me, ciste teoreticky(jeste jsem zadnej zavod nejel- mozna bych teda ani nemel kecat) by to z psychologickyho hlediska to samy nebylo. mel bych aspon ten pocit, ze jsem na zavodech..

          0 0
        • Dreamer  

          no ten hak jsem se prave chtel naucit ,) a jizdu ve skupine, atd )) plest se samozrejme nikomu nechci, ale to bych nechtel preci ani kdybych si zaplatil registraci ne?

          0 0
          • Daf  

            Hele to neni moc chytry ucit se jizdu v haku na takove akci. Az se tam nekdo kvuli tobe vyvali tak ti asi pekne podekuje.

            0 0
            • Dreamer  

              daf: neboj pojedu opatrne, dam si bacha, navic obcas za nakym cyklistou pri vyjizdkach jedu, jen jsem proste nejel takovo masovku nikdy ,) a spis budu cyklisty predjizdet, vykonnostne se radim do zhruba poloviny startovniho pole …

              0 0
              • Dreamer  

                navic stejne, ten zavod se jede za normalniho silnicniho provozu, takze zadny pravidla svoji pritomnosti na silnici neporusuju, rekl bych …

                0 0
    • Roman  

      Bez zaplacení se dost možná budeš sám před sebou cítit blbě až budeš zezadu předjíždět lidi s číslama a s čipama a když uvidíš pořadatele, sanitku, policajty atd.

      Rozhodně ale máš pravdu, že se to jede za běžného provozu, takže „právně“ tam snad může kdokoli a kdykoli…

      0 0
      • Dreamer  

        jo, blbe uz se citim ted )) takze si to cislo nakonec asi poridim ,)

        0 0
    • Meesha  

      Na bikovejch maratonech tohle nesnasim, protoze mam pocit ze prekazej a nekdy je to pravda. Na silnici si myslim, ze by to tolik vadit nemelo. Mista je tam myslim dost, ale nevim – nikdy sem silnicni zavod nejel…

      0 0
    • MirkoCarver  

      Hlavně neprojížděj cílem. Kolega to loni udělal, když jel jako doprovod 14-ti leté dcery a včas neodbočil a málem dostal přes ústa. Pořadatel byl silně nerudnej!

      0 0
    • marco  

      Má rada je jeď to klidně zadarmo jednou jsme závodily s babičkou co si to skracovala přes les na kole z kostela a také neměla zaplaceno. Startovné je sice vysoké když se tohoto závodu zůčastní tísíc a více lidí to je dohromady pěkná sumička ale zaplatit se musí veškerý servis který s tím souvisí: pořadatelé, povolení od lesáků, občerstvení, propagační předměty, mapy, zdr. pomoc, tričko se nedostává z verejných zbírek armády spásy ale musí se vyrobit a někomu za to zaplatit a další servis Samozdřejmě pro dobrý pocit se to nedělá na to jsou lidi dost velký svině aby to dělali dobrovolně a zadarmo. Za ty svině se omlouvám mám zkušenosti s dost amaterským přístupem některých takových lidí z akcí které končily tím že si pořadatel za ty peníze pořídil slušnou výbavu na kolo a to co jsme dostaly nestálo za to prostě aušus a kručení v žaludku hrůza. To by se na akcích tohoto charakteru a rozsahu nemělo stát na těch se fandí sportu a né svojí peněžence

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.